Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко типа хора различавате?

Featured Replies

Ей флегмо :):), в темата питат за лично мнение, а не какво сме учили по психология и какво са казали умните глави, та чак пък да четем ще ни пращаш :)Публикувано изображение

Според мен дали един човек е меланхолик или холерик няма такова голямо значение, по-важно е колко му е акъла.

• Отговори 99
  • Прегледи 21,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ivankrivodol
    ivankrivodol

Гледам бая старичка тема е разровена та рекох и аз да изкажа мнение:   Една дъщеря се оплакала на баща си: - Тате, уморих се, животът ми е тежък, срещам трудности, имам сериозни проблеми, през цяло

• И за таз 'велика' мисъл ли беше цялата тема? Мога да добавя, че понякога се случва играчите да станат балъци... доооста големи балъци

• Хора,които ми харесват и хора,които не ми харесват.

DeadSmurf Най-интелигентното мнение което видях до сега. Това се учи в 9 клас по психология. Който се интересува да си вземи един учебник и да прочете малко. :)

Мен навремето(преди 6 месеца :Р) един психолог ме определи като флегматик. Интересен е факта, че повечето хора не знаят значението на тази дума.

<{POST_SNAPBACK}>

Мда... :)

Мен тогава ме определиха за сангвиник, а най-добрата ми приятелка за флегматик.

И някой който не знае кое какво означава, моля да не приказва глупости. Защото реалното знаечение няма нищо общо с това което може да роди болния мозък на някои.

:)

Иииии човек да не се пошегува със Звездния - веднага го обявяват за болен мозък, колко повече намигвания трябваше да сложа че и един сангвиник да ме разбере :) , аз затова казах, че по-важно е колко ти е акъла Публикувано изображение:)

Редактирано от arti (преглед на промените)

- Сангвиник - силен, уравновесен, динамичен, екстраверт;

- Холерик - слаб, неуравновесен, динамичен, екстраверт;

- Флегматик - силен, уравновесен, инертен, интроверт;

- Меланхолик - слаб, неуравновесен, инертен, интроверт.

:P който не знае какво е екстраверт и интроверт.. сори, да е учил по-усилено в 9 клас Публикувано изображениеПубликувано изображение;) аз пък да се похваля съм меланхолик! определено има някаква истина в тези определения, но много зависи от самата личност!

NebeseN, DeadSmurf..?! чакайте бе хора! никой нищо не е казал, а вие вече сте готови да се карате? :eek: би трябвало всеки над 15 год (а повечето потребители са така) да знае значението на думата "флегматик", нали? пък ако някой тръгне да прави тъпи коментари, той ще е смешен, щото не си е направил труда да погледне в речника или в някой учебник по психология да почете малко, да се образова.. :clap: по-спокойно го карайте, ний не сме чак толкус зле с материала :clap:;)

kitty моля??? Аз къде точно съм се карал? Говорех си най-спокойно. :P

би трябвало всеки над 15 год (а повечето потребители са така) да знае значението на думата "флегматик", нали?

"би трябвало" но за съжаление не е така.

Редактирано от NebeseN (преглед на промените)

Аз сега съм на 15 години,сега ще бъда 9-ти клас и тези понятия не съм ги учила в училище,а съм чела друга литература(както правя обикновено де) и от там са ми ясни. Публикувано изображение

Хората могат да се делят и на щастливи и нещастни.Вие от кои сте? Публикувано изображение

Хората могат да се делят и на щастливи и нещастни.Вие от кои сте? Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Колкото и да е странно,аз съм и от двата типа едновремено Публикувано изображение

natikot

Сигурна съм,че нещата се оправят и ще си от първия тип. ;)Публикувано изображение

Тоест везните ще се наклонят в твоя полза. :bye:

Редактирано от Isi-Pisi (преглед на промените)

Колкото и да е странно,аз съм и от двата типа едновремено Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Не е странно няма напълно щастлив човек,но има хора стремящи се да бъдат щастливи,на всеки му се случва да има кофти ден и да се чуства нещастен,а на следващия ден е най щастливия човек,това е живота,две лица на една монета.

Не е странно няма напълно щастлив човек,но има хора стремящи се да бъдат щастливи,на всеки му се случва да има кофти ден и да се чуства нещастен,а на следващия ден е най щастливия човек,това е живота,две лица на една монета.

<{POST_SNAPBACK}>

Съгласна съм! Ако нямаме лоши моменти отвреме на време, как ще оценим хубавите. :)
  • 3 седмици по-късно...

За мен има Доста типове хора - Добри и Лоши....също така Характерни и без характерни

Казано е "нещата не са такива каквито са, а такива каквито ги виждаме изкривени през нашите очи" Така за идеята кой добър и кой лош може много да се пише и да се спори понеже много хора имат различни възгледи и идеи по въпроса. А за ситуацията да тя определено има голямо значение, и не може да се спори кой как вижда доброто и злото без конкретна ситуация. И накрая (без да ми се обиди някой) искам само да кажа на всички дето се самоопределят като много щастливи следното : Внимавайте от устата на ХЕРА думата "щастлив" значи "задрямал" да не се събудите и да откриете каква е ситуацията. И накрая искам само да пиша АЗ СЪМ МНОГО ЗАДРЯМАЛ :clap:

Ето малко Психология:

ТЕМПЕРАМЕНТ-Може да бъде определен като съвкупност от индивидуални психични свойства, определена динамика на психичната дейност на човека  и оставащи относително постоянни при различни мотиви, съображения и цели на дейността.

При определянето на психологичната характеристика на типовете темперамент значение имат следните психични свойства:

1.Анситивност-за нея се съди по най-малката сила на Външните въздействия, които са в състояние да предизвикат психична реакция в човека .

2.Реактивност-за нея се съди по това с каква сила индивида реагира емоционално на вътрешните и външни въздействия.

3.Активност-колко активно индивида въздейства на околната среда за да я промени и приспособи към своите изисквания

4.Темп на реакциите-за него се съди по скоростта с която протичат психичните реакции и процеси.

5.Пластичност и ригидност пластичността показва способността на човека да се  приспособява към измененията-нова обстановка, нови изисквания и др. Ригидността е точно обратното.

ТИПОЛОГИЯТА на темпераментни типове се базира на на класификацията, която прави Хипократ 5 в. Пр.н.е. Има четири основни вида темперамент:

1.Сангвиник-Той притежава изключителна реактивност,живо и с много голяма възбуда откликва винаги на онова, което му е привлякло вниманието,притежава жива мимика и изразителни движения.

По външният вид може да разберем за настроението и отношението му към околните, активен е и бързо си съсредоточава вниманието.

2.Холерик-Той също е изключително реактивен и не толкова активен.

Поради това, той е неубоздан,невъздържан,нетърпелив, избухлив.

В сравнение със сангвиника е по малко пластичен.Поради това се характеризира като по-устойчив на интересите и стремежите, които има,притежава бърз психически темп.

3.ФЛЕГМАТИК-Слаба сензитивност и емоционалност, бедна мимика и неизразителни движения.Голямата активност преобладава над реактивността.Поради това флегматика се отличава с бавни движения, бавен темп на речта, бавно съсредоточаване на вниманието, за сметка на това се отличава с търпение и самообладание.Трудно се приспособява и променя навиците си.Липсва му пластичност и е некомуникативен.

4.МЕЛАНХОЛИК-Отличава се с изключителна сензитивност, има много нисък праг на усещане, извънредно чувствителен е.

Слаба реактивност и понижена активност, бавен психичен темп.

Зная, че звучи като на патагонски, но ако нормалните хора разбираха, какво точно искат да кажат прихолозите, то нямаше да има нужда от психолози. Всяко разделебие по типове хора е условно. Най-добре е човек да бъде себе си.

• Автор

Казано е

"нещата не са такива каквито са, а такива каквито ги виждаме изкривени през нашите очи"

Така за идеята кой добър и кой лош може много да се пише и да се спори понеже много хора имат различни възгледи и идеи по въпроса. А за ситуацията да тя определено има голямо значение, и не може да се спори кой как вижда доброто и злото без конкретна ситуация.

И накрая (без да ми се обиди някой) искам само да кажа на всички дето се самоопределят като много щастливи следното :

Внимавайте от устата на ХЕРА думата "щастлив" значи "задрямал" да не се събудите и да откриете каква е ситуацията.

И накрая искам само да пиша  АЗ СЪМ МНОГО ЗАДРЯМАЛ  :nono:

<{POST_SNAPBACK}>

Прав си всичко е относително и точно за това направих темата за да се чуят повече мнения.Всеки исказва мнение и определя някой през призмата на своята ценностна система,така че тази тема е и за това,за да видим ценностната система на нашето общество тук. :) Мисля че всички научихме по нещо и ще се радвам да научаваме и още един от друг.Мисля,че и от на вид на простия човек можеш да научиш нещичко колкото и дребно да е то!
  • 2 седмици по-късно...
Прав си всичко е относително и точно за това направих темата за да се чуят повече мнения.Всеки исказва мнение и определя някой през призмата на своята ценностна система,така че тази тема е и за това,за да видим ценностната система на нашето общество тук. :hush: Мисля че всички научихме по нещо и ще се радвам да научаваме и още един от друг.Мисля,че и от на вид на простия човек можеш да научиш нещичко колкото и дребно да е то!

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля,че най-сигурно ще направим правилна преценка за другите ако се срещнем очи в очи.Ти как мислиш? Публикувано изображение

Само чрез форума ще ни е трудно да преценим правилно кой какъв е! :hush:

Мисля,че най-сигурно ще направим правилна преценка за другите ако се срещнем очи в очи.Ти как мислиш? Публикувано изображение

Само чрез форума ще ни е трудно да преценим правилно кой какъв е! ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен чрез форума можеш да опознаеш част от същността на един човек, а като го видиш можеш да опознаеш друга част. Двете се допълват, но не и припокриват (т.е. човек може в реалният живот да е доста различен), нито някоя е по-вярната и истинска. Все пак е хубаво да познаваш колкото се може повече от един човек.
Според мен чрез форума можеш да опознаеш част от същността на един човек, а като го видиш можеш да опознаеш друга част. Двете се допълват, но не и припокриват (т.е. човек може в реалният живот да е доста различен), нито някоя е по-вярната и истинска. Все пак е хубаво да познаваш колкото се може повече от един човек.

<{POST_SNAPBACK}>

Незнам може би си прав,но за мен са важни не думите,а действията.Тук всеки може каже всичко и всеки може да е супер според думите си,но когато се срещнете всичко се променя.Но си изключително прав,че двете неща не се припокриват.И въпреки това предпочитам живия контакт. ;)

• 1 година по-късно...

На амбициозни и не, на щастливи и нещастни и на забавни и не толкова забавни.

Различавам само два типа хора - себе си и останалите Публикувано изображение .

Шегувам се. В действителност хората не делят хората на "такива" и "такива". Хората найстина си изграждат типове, но това не са, да речем, "умни и тъпи", "красиви и грозни", тези неща не са типове, това са качества. Типовете се създават в повечето случай индивидуално за всеки, и често се асоциират с някой конкретен човек. Ти да речем имаш "приятел", който е много груб, неетичен, некадърен и така нататък. С времето си изграждаш такъв тип за хората и го асоциираш с този този "приятел". По този начин ние по-лесно преценяме хората - като ги сравняваме с вече видени, чути и ипитани неща.

С времето, някой такива индивидуални типове, са почнали да се срещат прекалено често, като да речем: интриганти, използвачи, "хората с добро сърце", чистолюбиви и т.н. и са навлезли трайно в речта и умението на човек да преценя. Някой от най-старите типове с времето са се превърнали в качества: това са умен, тъп, хубав, грозен, нечестен, честен и т.н.(все пак преди време хората не са били толкова "напреднали" и не са могли да стигнат чак до, да речем, интриганство или пък чистолюбие)

Добри и лоши.........

1.добрите 2.лошите 3.и пълните идиоти които се правят на голяма работа :P

Различават се към 6 милиарда и половина типа хора :P

Eто част от 6-те милиарда и половина типа хора:

1. честни, открити, упорити, независими и възприемчиви

2.хора свикнали да мамят, нагли и корумпирани

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.