Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между две карти- 9600GT.

Featured Replies

Избор между MSI N9600GT-OC T2D512 и XFX-GF 9600GT 512MB 650M.Коя от двете да избера.Предпочитам надеждността и да е по-тиха.Предимно игри .Бих взел MSI -я,но продавач на хардуер ми каза ,че напоследък MSI продуктите им давали доста рекламации.Не искам да се разкарвам по сервизи.Макар ,че си е чист късмет.

Може и друг производител ,ако някой има лични впечатления.

Вземи 3850... Обосновка - с новите драйвери (1,10 за които четох ревюта) производителността при някои игри се повишава с 10%... При други заглавия няма особена разлика между новите и по-старите версии на драйверите... След месец два ще излязат още по-нови драйвери, производителността ще скочи с още някой процент... В един момент ще имаш по-добро видео, а ще си дал по-малко пари... Разбира се решението е изцяло твое... За така зададения въпрос - и аз предпочитам XFX... Някак си за Джифорс карти ми звучи малко по-добре от MSI... Нямам обосновка защо XFX, освен, че в момента съм с тяхна карта и съм доволен...

Някак си за Джифорс карти ми звучи малко по-добре от MSI

ohmy.gif Едното е наименование на серия видеокарти, другото - на производител ;) Какво всъщност сравняваш ?

Ако въпроса опира до благозвучието на думите ... то сравнението им май не е за тук.

Каквито и драйвъри да сложиш на 3850, няма да стане по-производителна! Освен ако на 3~5 кадъра му се казва вече 10% (ако е така то веднага се отказвам от нея). И до кога фантазиите, че драйвърите ще ти качат фреймрейта главоломно ще ги разправяш ей така, без обосновка... Колкото и да се мъчиш, не може да докараш 3850 до нивото на 3870 примерно, ако го направиш с ъпдейт на драйвъра, ще ходотайствам да почнеш работа в АТИ!

И човека пита за карта 9600GT, къде се буташ с 3850? не ми е ясно!

Хм... Да, прави сте... Просто предложих мнение... И коко, имах предвид че XFX за джифорс карти ми звучи по-добре от MSI... Иначе за новите драйвери наистина доста повишават фреймрейта... Специално на биошок и World In Conflict... Иначе това беше просто мнение.. Трябва да спра да си казвам мненията... Вземай XFX-a... По-надеждна ми се струеа от МСИ...

• Автор

Благодаря за бързите отговори.MSI-я е клокната фабрично, но не зная това на практика ,колко кадара в повече ще даде и дали XFX-а няма да може да отиде на същите честоти-700/1900/Shader-1750 .Дано да не е много шумно референтното му охлаждане.Мисля,че XFX-а е с такова.

Благодаря за бързите отговори.MSI-я е клокната фабрично, но не зная това на практика ,колко кадара в повече ще даде и дали XFX-а няма да може да отиде на същите честоти-700/1900/Shader-1750 .Дано да не е много шумно референтното му охлаждане.Мисля,че XFX-а е с такова.

XFX GeForce 9600GT 512MB DDR3 XXX

фабрично клокната

Clock rate - 700 MHz

Memory Clock - 2.0 GHz

Shader Clock - 1790 MHz

http://www.xfxforce.com/web/product/viewCo...ationId=2037704

XFX GeForce 9600GT 512MB DDR3 XXX

фабрично клокната

Clock rate - 700 MHz

Memory Clock - 2.0 GHz

Shader Clock - 1790 MHz

http://www.xfxforce.com/web/product/viewCo...ationId=2037704

Ама нали се сещаш,че тая е доста по-скъпа.

И аз бих преедпочел XFX пред MSI,макар втората е клокната.

• Автор

Предпочитанията са за XFX-а.Ще се вслушам във вашите мнения.Най-евтиният вариант на 9600ГТ е GB NX96T512H-B /GF9600GT 512M ,който намирам ,но единственото мнение ,което съм прочел е,че са евтини боклуци,даже мисля ,че е по повод този модел.

:speak:

Иначе това беше просто мнение.. Трябва да спра да си казвам мненията... Вземай XFX-a... По-надеждна ми се струеа от МСИ...

Мнение тук ( в хардуера) без обосновка или непочерпано от собствен опит ми звучи като: " А бе, аз не съм запознат с въпроса, ама .... ще се изкажа." :offtopic_s:

Абе разликата няма да е много голяма да ти кажа, но и аз като притежател на XFX 7600GT xxx едишън мога да ти кажа, че съм много доволен.От друга страна МСИ са направили страхотна карта с много добро охлаждане и с доста екстри в нея.Исках и да пусна един линк на който имаше тестове с доста 9600 карти и сравнение между тях разликата беше 1-4 фрейма но имаше та там ми направи впечатление на Zotac картата беше най-добра.Говорим за овърклокнати модели само.Разликата между тази МСИ и ХХХ едишъна на ХФХ е около 20-25лв. така че ако държиш на ХФХ не се стискай за 20лв.А не знам какво ти е казал дилъра в магазина, но знам че МСИ са едни от най-големите производители на видеокарти с света.От друга страна ХФХ пък са едни от най-добрите производители на карти НВИДИЯ и работят само за тях.Аз лично бих избрал ХФХ ХХХ едишън.Малко по скъп но пък много стабилен.

Разликата между тази МСИ и ХХХ едишъна на ХФХ е около 20-25лв. така че ако държиш на ХФХ не се стискай за 20лв.А не знам какво ти е казал дилъра в магазина, но знам че МСИ са едни от най-големите производители на видеокарти с света.От друга страна ХФХ пък са едни от най-добрите производители на карти НВИДИЯ и работят само за тях.Аз лично бих избрал ХФХ ХХХ едишън.Малко по скъп но пък много стабилен.

и аз мисля така ;) и двата производителя са надеждни, но все пак и аз бих избрал XFX XXX, най-малко защото е по-яко клокната :)

Ето ти РЕВЮ

Бих взел MSI -я,но продавач на хардуер ми каза ,че напоследък MSI продуктите им давали доста рекламации.

Хм, единственото, което мога да кажа е, че изпитват проблеми с PCIe 1.1. Опитах да сложа MSI 8800GTS 512 на P5W DH Deluxe и не стана. Малко капризни са в това отношение, но иначе е една от най-добрите фрими за производство на видеокарти.

• Автор

Моето дъно е P35-DS3L-дали ако взема GIGABYTE GV-NX96T512H-B- понеже е най-евтината 9600ГТ и ако ми се стори шумна да сложа един Accelero S1 Rev.2 за 40лв .Или да предпочета XFX-а,който е на същите честоти,но може би е по-качествена изработка.Между другото Accelero S1 Rev.2 напълно пасивно охлаждане ли е и дали ще е достатъчно ако е така.

Значи - това е много добра идея. Първо не вярвам да се оплачеш от охлаждането на GB. Второ - качеството на GB никак не е ниско. Даже във високия клас nVidia карти, GB имат много точни попадения. Трето - въпросното Accelero е пасивно попринцип, но за 15 лева межеш да сложиш тези перки, направени специално за него. И аз ще взимам такова за мойта 3850. Доста е добро за парите си и не е шумно.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Единствено се опасявам ,че GB -9600ГТ е най -евтина не,че искам да е скъпа ,но да не е за сметка на качеството.А това за перките е супер идея.Може би става перфектното охлаждане.Това охлаждане не е ли много масивно.Колко ли грама тежи .Дано това на картата си е добро.Като гледам охлаждането на XFX-a и на GB-та май е еднакво,така го виждам от снимките им.Само лепенките са различни върху него.Така ми се струва.

Ами, май обикновената серия на XFX си е с референтното охлаждане, както и тази на GB. А Arctic Cooling-a е сравнително лек - 268g. С перките пак е по-малко от 300 грама, а има 4 heatpipe-а и доста широк радиатор, което прави охлаждането лесно и ефективно. За тия пари това е най-доброто решение. Няма смисъл да се намибат 80-90-100 лева за Thermalrigth или Zalman. За 2-5 градуса не си заслужава.

• Автор

В тово ревю за GV-NX96T512H-B - http://people.overclockers.ru/Gljukats/articleslist пише ,че --Память установленная на графическом адаптере - GDDR3, производств Samsung, со временем выборки 1.0 ns. Номинальная частотота работы 2000 (2х1000) мгц, но память работает на частоте 1800 (2x900) мгц.

Какъв е смисъла да е 2000 ,а да е пусната да работи фабрично на 1800.Може би зависи от самата платка.Това значи ли ,че с лекота може да се пусне на 2000 или няма никаква гаранция.

Редактирано от ac28 (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...
Пичове какво ще кайете за тая видео карта http://911.bg/a2/offers.asp?p=3459523&parent=989 cool.gif

Много е скъпа, за 20лв. отгоре купуваш Радеон 4850, която е карта от висок клас, в пъти по-бърза от 9600ГТ!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Аз те съветвам да се насочиш към, PALIT, GALAXY или MP. Няма смисъл да си хвърляш парите за "маркови" изпълнения. Така или иначе и тези карти са с по една година гаранция, така или иначе след една година пак ще сменяш видео карта. Като искаш по-клокнато, PALIT имат SONIC серия която е овърклокната.

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.