Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За сираците в България

Featured Replies

Идеята е да помогнат повече хора , ама хората са се наслушали на общи приказки, в тази връзка -може да не кликнат в/у банера .

Конкретното :

буди доверие

ангажимент

действие

Малко ще кликнат върху банера

А и тук става въпрос за средства,които да се съберат за децата

Не за чукане на точки кой е по-по-най в нета

• Отговори 368
  • Прегледи 55,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Уважаеми потребители на Kaldata.com,

в нашия форум стартира нова инициатива - "За сираците в България".

След известно обсъждане на тежките проблеми на домовете за деца и младежи в неравностойно социално положение, решихме според възможностите си да се опитаме да помогнем. Един форум може да бъде мощен фактор така, че нека не пренебрегваме това, с което разполагаме. Всеки от нас може да подобри поне малко живота на тези деца, а всички заедно можем да направим много. В темата, посветена на сираците в България се обсъдиха конкретни действия, които доведоха до някои решения:

- През определен период от време да се стартират кампании в полза на предварително избран дом (домовете ще се подбират в зависимост от тяхното състояние и нашите възможности за контакт).

- Всеки път да се избира социален дом в различен регион от страната.

- В рамките на кампанията се събират средства в две предварително открити сметки - лева и евро.

- Води се постоянен диалог с ръководството на съответния дом и след набирането на средствата се закупуват нужните продукти, като се избират най-изгодните оферти.

- В края на кампанията събраните средства и продукти се даряват на съответния дом от името на потребителите на Kaldata.com.

Уведомяваме Ви,че първата ни инициатива вече е в ход - тя е насочена към подпомагане на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в село Илаков Рът, област В.Търново. След внимателно проучване стигнахме до заключението,че именно този дом наистина има нужда от нашата помощ.

Междувременно са открити сметки, в които вече се набират средства :

В лева:

BG90BUIB98884095999301

BIC: BUIB BG SF

В евро:

BG02BUIB98884495999300

BIC: BUIB BG SF

Сибанк АД

Изложените сметки са на физическо лице,а не на фирма или организация. От вашите пари няма да бъде похарчен и 1 лев, който да не е oдобрен от потребителите на форума. За парите ще има изключително строга отчетност, която ще можете постоянно да съблюдавате. Всяка седмица в специално създадена тема тук, в Калдата, ще се публикува списък с хората, дарили пари, както и размера на дарението. Всички документи,свързани със самото дарение ще се сканират и публикуват. Целта е да се постигне максимална прозрачност. Желанието ни е да помогнем на децата, а за да има успех начинанието имаме нужда от вашата помощ.

Всеки желаещ може да дари колкото и каквото, сметне за необходимо. Приканваме всеки от Вас да рекламира и разпространява по всякакъв начин тази инициатива - в интернет пространството и в реалния свят. За да успее начинанието, е нужна публичност, и колкото повече хора разберат за него,толкова по-голям е шансът помощта ни да е истински ефективна.

Смятаме,че заедно можем да сътворим нещо наистина прекрасно - да спомогнем за по-добрия живот и бъдеще на децата,поставени в неравностойно социално положение. А това наистина е безценно...

Благодарим Ви!

Това писмо не е СПАМ и е одобрено от екипа на kaldata.com.

Това е крайният текст. Проверен е,няма правописни грешки,максимално ясен е. Като ме искате за координатор,на ви сега...Първата ми заповед! biggrin.gif

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Това е крайният текст. Проверен е,няма правописни грешки,максимално ясен е. Като ме искате за координатор,на ви сега...Първата ми заповед! biggrin.gif

Градски, само махни запетаята след "дом" и ще е ок, че пред това "и" много ме дразни

- Води се постоянен диалог с ръководството на съответния дом, и след набирането на средствата, се закупуват нужните продукти, като се избират най-изгодните оферти.

:P

Малко ще кликнат върху банера

А и тук става въпрос за средства,които да се съберат за децата

Не за чукане на точки кой е по-по-най в нета

някъде имах предложение

не е за мен

От известно време следя какво пишете тук и ето моето мнение на кратко...

1-во. Относно предложението на Данчо за нов подфорум:

Не намирам смисъл от такъв. Необходимо е да се направи само още една тема за официална информация. Първия пост в нея ще съдържа подробно описание на текущата инициатива. Вторият пост ще се оновява от един глобален модератор като ostavime. След подаване на информация чрез ЛС, той допълва списъка на дарителите, текущото салдо и прикача извлечението /jpg; gif; tiff/. Тя ще е затворена.

2-ро. Относно идеята на Поля за офисите на СИБанк:

При положение, че имаме актуална и богата база директно от източника, не разбирам защо да се преписва и публикува над 10 страници с адреси.

3-то: Банер

Не трябва да се подценява. Не пренебрегвайте визията. Видях аматьорските опити на ostavime, толкова ли не може да се намери човек с повече от неговите възможности и с поне на половина неговото желание.

4-то. Реклама

ЛС са еднократна покана. Те могат да се отправят до всички при всяка нова инициатива т.е. за следващите, ако първата е успешна. Тук вече може да се намеси Кал със системно известие. Все пак едва ли потребителите ще искат техните email-и да бъдат достъпни извън екипа на kaldata.com. Вече имаше един такъв прецедент! Вземете си бележка. Страхотен жест би било, ако част от незаетите площи на които се пуска uroci.net се предоставят временно и безвъзмездно за каузата.

5-то. Името на титуляра - Алгор:

Случайно или не, добре е, че е пропуснато за сега. Но все пак не забравяйте да го оповестите когато му дойте времето, заедно с останалите пряко ангажирани.

6-то. Пак заповядай Динди :clap:

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

5-то. Името на титуляра - Алгор:

Случайно или не, добре е, че е пропуснато за сега. Но все пак не забравяйте да го оповестите когато му дойте времето, заедно с останалите пряко ангажирани.

не е случайно...

когато му дойде времето - тоест като се избистрят нещата с цялата информация и всичко останало - ще се постнат и имена, а даже мисля един телефон също да се вземе...

тоест карта мобилна с апарат...

хората ще дават пари и са в правото си поне да звъннат за да чуят, че има хора отсреща...

Лично докладвах на модераторите последните постове да се изтрият.

Подобни забележки на никого не са нужни!!!

Ако не можете да помогнете поне не пречете..

Тук караници никой от нас не желае

Мама му стара как от толкова хубава кауза можем да направим кавга за правопис!!!

Пуснала съм тема за изготвяне на банер, ще имаме гости от другия раздел, тъй че нека не сварват някви свраки, а хора със сериозно отношение...Ако на някой му се спори има ЛС-та...

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Лично докладвах на модераторите последните постове да се изтрият.

Лично изтрих последните постове biggrin.gif

Ако ще се карате за нещо, което заобикаля основната тема - правете го на ЛС!

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Още малко информация:

Организационните въпроси ще се решават от няколко души,които са в основата на тази инициатива.Въпросните хора са:

WhiteHart,Dindi,RA4NA,Algor,Madonna. За всякакви въпроси и неясноти - обръщайте се към някой от въпросните потребители.

Благодаря Ви!

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Време е да се върнем на темата...

Така не забравяйте, че 1-2 или дори 5 птички пролет не правят.

Искрено моля за сериозно отношение.

Решихме банера да е : Да помогнем на сираците в България!

Ако успеем, а ние ще успеем само ако сме заедно и не спорим за глупости да помогнем и на други домове. Така, че нещо звучащо по общо с главната идея е най-доброто решение на въпроса ЗА СЕГА.

Апелирам към всички да осъзнаят, че всички ние сме работещи хора всеки от нас има работа, семейство и т.н Не можем да сътворим чудеса, чудесата се правят заедно.

Ако някой от вас предпочита или има възможност да действа локално и по-късно да се присъедини. Можем само да го подкрепим в решението му.

Ако има ученици, които не се интересуват само кой да им напише домашното, а направят една инициатива на местата, където учат ще бъде прекрасно. Направо невероятно. Както вече се чу оставиме ще помогне с превоз и не само. Тъй, че помислете.

Ние сме нормални хора и не желаем от вас кански усилия за каквото и да е било, не желаем някакви огромни суми, които ще нарушат семейния ви бюджет.

Мисля, че стана на въпрос вече един превод струва 60-стотинки за да ни дарите левче ви трябват 2 лв. Помислете дали можете да ги отделите.

Всякакви идеи, мнения и предложения ще бъдат обсъдени и подкрепени. Бъдете инициативни, а ние ще помагаме, който с каквото може.

Що се отнася до БКП-то. Всеки може да влезе в него.

Ако изказалият се потребител желае да стане член, никой от нас няма нищо против да пренасочим ЛС-тата и кординатите към него.

Най-накрая изчетох какво сте писали. Браво за идеята :)

Аз не разполагам с много свободно време, но ще отделя някой лев за децата. За името аз също гласувах за последния вариант "Вместо да извръщаме глава - нека подадем ръка"

Отново ви казвам браво за инициативата. Заради хора като вас ми е приятно да влизам в тоя форум ;)

Много се радвам, че наистина има желаещи да помогнат.

В момента чакаме Рачна да даде пълен списък с нуждите на децата, който да се отдели заедно с текста на ЛС-то банковите сметки и прочие в отделна тема, където всичко ще е нагледно.

Но се появи един проблем - банера остава висящ. Моля ви помислете си дали имате познати, които могат да изготвят такива неща. Защото пуснахме тема в дизайна, но желащи явно няма. А за да е всичко в ход трябва да сме готови. Тъй че, някой ако може да се заеме ще бъде супер.

newbancj5.jpg

Като няма кой да направи банер,май ще се наложи аз да се мъча...Ето първият ми аматьорски опит за банер. Утре ще направя още няколко,надявам се по-добри...

aaue6.jpg

Ето още един. Има го и в анимиран вариант.

Този е супер,със Слънчица

bannerjb3xa5.png

Този е на направен от dixi, за което искрено му благодаря cool.gif

Още един от потребителите също ни е обещал да ни помогне, тъй че ще имема възможност да си изберем.

Бате Данчо мога само да те похваля в уменията ти.

opit3oi5.gif

[Edit] Редактирано е. Фона е променен, вече не е бял. Избрах и различен от първоначалния шрифт. Не използвам програма за анимиране на гифове и се налага да регулирам тайминга чрез броя фреймове. Мога да го забавя още, но обема на файла ще се увеличи прекалено много. В момента е 282КБ. Наблягам на заглавието на темата. Акцента на другия текст е върху думите "KALDATA" и "ЗАЕДНО".

p2od7.giffamom1.jpg

probapo8.gif

detekw2.gif

decakq6.gif

Редактирано от breeze (преглед на промените)

Това е страхотно определено...

Но фона може ли да нее бял, а някъв друг цвят...че така надписите ми висят.

002gv2.png

изработка deliverme.

Хора, напълнихте ми душата. Нещата, които правите са страхотни и накрая избора ще е изключително труден.

Лично уточнение за банера с детелинката. Това не е детелинка, а много силен символ. Това е бахайската звезда, която е символ на триединството в религиите и съчетава Моше, Исус и Мохаммад, а слънцето в средата е Бог.

Май говориш за Слънчицето,не за детелинката

Не я знам тази бахайска звезда,но щом има изобразява и Бог

Дали знаят тези деца нещо за Бог-съмнявам се

Този на deliverme е прекрасен...тя си има опит в тези неща!

Докога ще се избират банери?

Този на deliverme е прекрасен...тя си има опит в тези неща!

Докога ще се избират банери?

Ми аз викам най-късно до вторник-сряда да имаме избран банер и да пускаме вече официалната тема на кампанията - с текста,сметките,банера...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.