Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почистване на Adware

Featured Replies

Ако нито Ad-Aware, нито Spybot - Search & Destroy, нито Ewido Anti-Malware, нито никоя друга антиспай програма не засича нищо, можеш да опиташ онлайн сканиране на Kaspersky например. Ако и то не открие нищо и Panda продължава да пищи на умряло, значи може да е фалшива тревога. Тя Пандата си е параноик. ;)

• Отговори 68
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

... Тя Пандата си е параноик. :P

Може би си прав, но все пак е по-добре да даде фалшива тревога (не ми се е случвало), отколкото да си премълчи. Поне аз така мисля, имам доверие в Panda, заслужила си го е през годините с безцеремонността сиcool.gif. Също и в Касперски, но няма смисъл да се сканирам в сайта, чиято програма ползвам.

aleksandra11, един практически съвет - ако някой файл не се вижда по нормалния начин (визирам и този, който не можеш да откриеш), търси го през Nero чрез имитация на data запис. Така се виждат и невидимите файлове. Разполагаш и с рапорта от скенера на Panda, използвай го.

Успех :)

П.П. В понятието "нормален начин" включвам и появяващите се след активирането на опцията за показване скрити файлове от Folder Options->View...

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Може би си прав, но все пак е по-добре да даде фалшива тревога (не ми се е случвало), отколкото да си премълчи. Поне аз така мисля, имам доверие в Panda, заслужила си го е през годините с безцеремонността сиcool.gif.

Ами не знам, на мен ми изпоизтри сума ти и mp3-ки. Малко от този албум, малко от другия. От този момент като чуя "Панда антивирус" и ми призлява.

Може би си прав, но все пак е по-добре да даде фалшива тревога (не ми се е случвало), отколкото да си премълчи. Поне аз така мисля, имам доверие в Panda, заслужила си го е през годините с безцеремонността сиcool.gif. Също и в Касперски, но няма смисъл да се сканирам в сайта, чиято програма ползвам.

aleksandra11, един практически съвет - ако някой файл не се вижда по нормалния начин (визирам и този, който не можеш да откриеш), търси го през Nero чрез имитация на data запис. Така се виждат и невидимите файлове. Разполагаш и с рапорта от скенера на Panda, използвай го.

Успех ;)

П.П. В понятието "нормален начин" включвам и появяващите се след активирането на опцията за показване скрити файлове от Folder Options->View...

Няма да го види така поради простата причина че са в РЕГИСТРИТЕ на WINDOWS-a :)

Сканирах с какво ли не и не става,накрая последните теи ги изтрих ръчно.Само този не мога да го намеря-Adware:adware/fastlook Not disinfected Windows Registry

Затова има решения винаги.

И то е XoftSpy със комбинация на AdawareSE ,може и SpybotSD.

Последните две са freeware ще ги свалиш доста лесно след като напишеш във google търсачката имената им

Успех

Аз просто отговарях на hlevoust ,но все пак ако беше прочел горните постове щеше да видиш че решения са предложени доста...

Все пак щом "загазилия" потребител не пиши повече се предполага че пробема е решен :sobbing:

' date='10.07.2006г. в 10:11' post='229280']Аз просто отговарях на hlevoust ,но все пак ако беше прочел горните постове щеше да видиш че решения са предложени доста...

Все пак щом "загазилия" потребител не пиши повече се предполага че пробема е решен ;)

НЕе още не мога да го изтрия,пробвах всичко и така и не става.

"Adware.FastLook is an Internet Explorer toolbar"

Пробвай да го де-инсталираш евентуално от ADD\REMOVE PROGRAMS...

Инструкции за премахването на тази гадинка от SYMANTEC

http://www.symantec.com/avcenter/venc/data...e.fastlook.html

' date='10.07.2006г. в 11:42' post='229368']"Adware.FastLook is an Internet Explorer toolbar"

Пробвай да го де-инсталираш евентуално от ADD\REMOVE PROGRAMS...

Инструкции за премахването на тази гадинка от SYMANTEC

http://www.symantec.com/avcenter/venc/data...e.fastlook.html

windows installer 3.1 (KB8938030)-можеш ли да ми кажеш какво е това

Това е програма необходима за инсталиране на файлове с разширение *.MSI...

Нищо опасно и доста полезно...

Ако можеш направи снимка с инсталираните ти приложения...

Ако не ти се занимава ето ти програмка която го маха със Сигурност (поне така пише в Интернет е PestPatrol)...

http://consumerdownloads.ca.com/pub/myeTru...s/pptrialr8.exe

Лекарство ще ти пратя по Л.С.

пробвай да изтриеш файла пак на ръка с това: http://www.kaldata.com/comments.php?id=129...ighlight=unlock

иначе препоръчвам nod32 за антивирусна!

а за windows installer внимавай да не го изтриеш че после няма да можеш да инсталирваш сумата ти неща

Редактирано от ozzy (преглед на промените)

ПОМАГАЙТЕ!Едно че не можах да го изтрия проклетия вируса,а сега ми заяжда вече и комп.NOD32 -като сканиран не трие нищо,а пък на всичкото отгоре сега се и развали нещо!

Едва ли NOD 32 ще се справи с въпросния Adware.По-нагоре Night_Raven е препоръчал нещо, което според мен би се справило с проблема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=227975

Линкът, който е дал B-boy[styLe] също е удачен: http://www.symantec.com/avcenter/venc/data...e.fastlook.html

Хм, изглежда, че този гад е доста устойчив. Едва ли хаотичната инсталация на една или друга програма за почистване срещу тоя вид навлеци ще помогне, най-вероятно компютърът ще се омотае от програми в това тото.

Порових се в google.com, но май няма други решения, освен това, което се предлага в сайта на Symantec (виж линка по-горе).

От друга страна, щом онлайн скенера на Panda го открива, то би следвало последните версии на Panda Titanium+Antispyware или Panda Platinum да го очистят, но ... ето как дадох още един безполезен съвет - подкарването на въпросните програми изобщо не е лесна работа.

Все пак дали едно евентуално trial (вече не съм сигурен дали е възможно такова) инсталиране не би свършило работа, ако решението на Symantec не помогне?

Преди 4 дни имах проблеми с подобна гад. Няколко часа играхме "СУМО". Една препоръка преди съвета. Когато имаш проблеми, първо викай "неволята". А, за да си адекватен, подготвяй се отдалеч. На харда/biggrin.gif/ и на CD, слагай и инсталирай програмки, които преди това изпробвай. Моят съвет за такива е:

- Ad Aware SE Professional

- Trend Micro Anti-Spyware... и други. Ще ги огкриеш сам.

Да са инсталирани, без Ad-Watch на Ad-Aware и Update-ти/той, за съжаление, освен, че пази от заплахи, "пази" и "спомени", които пречат - нещо като "спомените" от System Restory.

Естествено, най-важното на една програма са финните настройки. За тях - мисли. Ако имаш затруднения с езика, ползвай преводачка+речник+чужда помощ...

Не на последно място пробвай с различните програми, но през Save Mod...

:):):)

Как през Save Mod би ли ми обяснил ако не те затруднява

Рестартираш, след като стане черен екрана почваш да натискаш F8 докато не ти даде възможност да избираш как да се зареди операционната система - избираш Safe Mode и след това ти се зарежда операционната система, но с минимално включени процеси. Дори и резолюцията на монитора ще е намалена.

Тогава пак сканирай със антивирусната и за adaware също.

Редактирано от martinez (преглед на промените)

Рестарт и задържаш F4 ,F5 или F8 "според зависи"

Изпробвай и трите вариянта един след друг.

Ще се зареди едно меню там ще имаш доста опций за избиране ,но ти избери най-горната.Save Mod без мрежа ,изчакай да се заредят драйверите и когато се заредят ще влезнеш в така нареченият Save Mod като натиснеш YES.

Там пусни цялата артилеря която си приготвил да сканира едно по-едно .Но мисля ,че само Adaware SE и XoftSpy ако имаш ,че ще бъдат достатъчни .Първата е безплатна а втората е платена ако искаш ще ти дам линк и към двете и хапче за втората на ЛС !

Преди да влезнеш под Save Mod направи ъпдейт на това със което ще сканираш.Във случая Nod 32 е излишен.

GLHF

• 1 година по-късно...

Ползвам нод32. прихваща го и ми казва че ще го изтрие при рестартиране но всичко се повтаря. през 2 секунди ми дава съобщение за вируса. малко неук съм по отношение на компютрите дали мога да се справя сам. Помогнете.

Ползвам нод32. прихваща го и ми казва че ще го изтрие при рестартиране но всичко се повтаря. през 2 секунди ми дава съобщение за вируса. малко неук съм по отношение на компютрите дали мога да се справя сам. Помогнете.

От година не ползвам продуктите на Eset опитай Avira Antivir в kaldata я има , изпитвам всякакво недоволство към nod32 нито интерфейс .. а бе абсолютно нищо не ми харесва , все пак всеки си има свое мнение като за начало опитай се да го преименуваш и пак опитай с NOD32 ако не стане Avira Antivir ... може би е решението.

Все пак Avira Antivir малко товари , аз я ползвам на 2 месеца веднъж и съм доволен ... ако имам проблеми пак ползвам.

Редактирано от Magical_WaRFIedal (преглед на промените)

1.Спираш System Restore

Десен бутон на My Computer => Properties => System Restore => слагаш отметка пред Turn Off System Restore

Start => run => cleanmgr => More Options => System Restore => Clean UP

2.Изтегли тези програми и изпълни описаните процедури.Копирай лог файловете в следващия си пост!

AutoRuns

1. Изберете Options -> Hide Microsoft Entries и Verify Code Signatures.

2. Изберете File -> Refresh или натисни F5.

3. Изберете File -> Save as.

http://download.sysinternals.com/Files/Autoruns.zip

HijackThis

1.Преименувай я на hjt.exe

2.Стартирай я и изберете Do a scan and save a log file

3.Копирайте съдържанието му в следващия си пост

http://www.merijn.org/files/HiJackThis_v2.exe

3.Сканираш с тези програми:

VundoFix

http://www.atribune.org/ccount/click.php?id=4

MalwareBytes' Anti-Malware 1.11

http://www.besttechie.net/tools/mbam-setup.exe

Описание за работа ще намериш тук:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=877249

Trojan Remover, SUPERAntispyware, Combofix ще влезнат в употреба ако се наложи!

От година не ползвам продуктите на Eset опитай Avira Antivir в kaldata я има , изпитвам всякакво недоволство към nod32 нито интерфейс .. а бе абсолютно нищо не ми харесва , все пак всеки си има свое мнение като за начало опитай се да го преименуваш и пак опитай с NOD32 ако не стане Avira Antivir ... може би е решението.

Все пак Avira Antivir малко товари , аз я ползвам на 2 месеца веднъж и съм доволен ... ако имам проблеми пак ползвам.

Нищо общо с темата ...

Относно проблема:

1. Спри System Restope(по-горе пише как)

2.Дай логове от MS autoRuns , HiJackThis

3. Почисти с VundoFix

Сканирай с нод32 под Safe Mode и на всеки открит вирус му даваш "Delete" или "Copy to qurantined"

Това е общо взето...

ЦИТАТ

Десен бутон на My Computer => Properties => System Restore => слагаш отметка пред Turn Off System Restore

това го пробвах на служебния компютър не ми излиза точно така. Задължително ли е?

ЦИТАТ

това го пробвах на служебния компютър не ми излиза точно така. Задължително ли е?

System Restope е критична функция на Windows ME/XP/Vista. Я дай един шот да видим как ти излиза

И не виждам логове от Ауторънс и ХД за който те молим 2/3 пост ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.