Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Готови ли сме за 1080p?

Featured Replies

В друг форум стана въпрос че не всеки компютър се справя с видео 1080p, оказва се че компютри по-стари от 1 година трудно плейват.При мен е така:

C2Duo 2160 "пипнат" на 3006 Mhz, 2x1024 DDR 800 SuperT CL4 на дефолтните честоти, Saphire Ati 2600Pro 256 DDR3 също на дефолтните:

Kmplayer плейва без проблем, процесора е на 50%.

WMP 9 също плейва, процесора е на 66%.

Media player classic също плейва, натоварването на процесора е динанично, от 50 до 70%.

Smplayer който е с ядро на Mplayer е шампиона в този тест, натоварване на процесора от 26 до 35%.

MPlayer-1.0rc2-gui Portable товари от 30 до 35%, също се справя с видеото.

Всичко е плейвано на 20" Wide монитор. Кодека който ползвам от време оно е все K-lite codec pack standart(някоя си версия която е била актуална като съм форматирал последно). Първия и последните два плеъра имат собствени кодеци.

Линкове към демото(483мб):

Мирър(бг)

Мирър(бг)

А при вас как е?

Странно... Конфигурацията е 1 към 1 с моята biggrin.gif

А HDTV не товари толкова, откакто съм с Radeon HD2600Pro (с вграденото видео ядеше 100 процента процесор)

Процесора не играе роля особено с новите видео карти на ати

UVD на картата смята весто процесора

Сателитните Фенове ще потвърдят :speak:

Пробвах го и на моята машина Атлон 1800+, Рам 1ГБ, Радеон 9100 и се представи прилично с БСП (с леки накъсвания) и не толкова добре с КМП.

Като стана дума за стари машини... На моя Sempron 2200+/ Ati 9550 (256/128)/ RAM 768MB съвсем неприлично се представя въпросния клип-една секунда от него отнема 5-6 реални, разбира се картината/ звука е адски забавена/накъсан, и като цяло-некомфортна работа. С BSplayer 1.39, Nero ShowТime, WMP "върви"- дигат средно с 200МВ рамта и сърцето на процесорчето изскача на 100%. Усмивки от старите ленти...

При мен общо взето си върви прилично! Със Sempron 3200+(на 2400Mhz), РАМ 1.5GB, с вградено видео 6100 KMplayer'a е на 40-50%. Ако има някакво значение съм шернал 256МБ за видеото.

• Автор
Странно... Конфигурацията е 1 към 1 с моята biggrin.gif

А HDTV не товари толкова, откакто съм с Radeon HD2600Pro (с вграденото видео ядеше 100 процента процесор)

Имаш хардуерно ускорение на видеокартата :go ahead:

При мен нещо с КМПлеъра насичаше,но с Медиаплеър класик няма никакви проблеми дори процесора не се товари (20-25%).След като зададох на КМП да не използва собствените си кодеци и той се оправи.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Странно,вижда се че се изтърват кадри а процесора не се напъва до дупка.Май картата не поддържа формата хардуерно.

В друг форум стана въпрос че не всеки компютър се справя с видео 1080p, оказва се че компютри по-стари от 1 година трудно плейват.

А при вас как е?

Ами така си е, всички ние с по-старите щайги имаме проблемчета и проблемации с новите стандартти. Моята антика с АМД 3500+ със 7600 ГТ се товари на 100% на 1280 на цял екран но няма проблем с качеството на картината и звука. Със 720 точки е перфектна работата - 30-40% товар на проца но с 1080 и идва множко.

Някои от по-старите щайги, колкото и условно да е това, се справят доста по-добре. Например на комшията със SAPPHIRE X1950PRO 512M GDDR3 товари на около 10-15% с това филмче с 5600+, разликата е огромна. Машината му е на около 1.5 години.

При теб dragozow нещата са сравнително добре. Ако не измислят някой нов стандарт с 2500р примерно ще имаш сравнително добър комфорт за гледане. На каква резолюция е този 20" монитор ? На 1680 или на 1920 точки ? За да знаем по-точно как стоят нещата :)

Edit: Видях какъв ти е монитора от другата тема, пряко съм ги сравнявал твоя Ейсус с Филипс 202WV и подобните модификации, направил си по-добрият избор, поне според мен :ph34r:

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

На мен за да направя теста с тези и още няколко 1080p, ми се наложи да намеря монитор. Както и да е!

(Беше ми яснен резултата)

С всичко, което разполагах на компютъра и визпроизвежда видео вървеше: BSPlayer, KMPlayer, WPM11, MPC мисля че са това.

А резултатите баха на всички около 15 %. Не съм ги гледал точно, като понягога беше и 0-1%...

Машината:

C2D 6750@3,2Ghz и HD3870(852 / 1145).

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор
На каква резолюция е този 20" монитор ?

1280x768

Например на комшията със SAPPHIRE X1950PRO 512M GDDR3 товари на около 10-15% с това филмче с 5600+, разликата е огромна.

И там видеокартата върши работата на процесора.

HD26oo XT 512mb DDR3, и процесор AthlonX2 4400+, имам проблем... biggrin.gif

Дали не е от кодеците, защото малко омазах нещата с К-Lite и АC3-то...съвсем леко забавя в някои моменти или спира звука... :rolleyes:

А когато windows-a беше прясно инсталиран нямах проблем.Почти същите показатели като на Драгозов, с КMP-то - 50%, а със SMplayer - 44% натоварване на процесора.

Редактирано от electric (преглед на промените)

Зарибих се и аз да пробвам. GomPlayer - пълен провал - сече и картината и звука. Kmplayer - Върви гладко, но натоварва само едното ядро на 100% !!!! Като цяло, процесорът е натоварен на 50-54 %. Сега ще пробвам и с другите плейъри, предложени от Dragozow. Като цяло не се сещам, дали имам инсталирани кодеци.Tрябва да проверя :P , щото аз си инсталирам по принцип K-Lite, но не ги намирам в инсталационна папка нито с търсачка. Баси!!! Толкова ли да съм бил пиян, когато преинсталирах Windowsa-а :rolleyes:

ПП: забравих, че не всички знаят конфигурацията ми - 8800GT, E6750 и...таратанци :P

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

На Ноутбука ми с T7200 с 1Гб рам и видео х1600 (което шарва памет с рам-а) съм пробвал един рип на Матрицата 1080p с 16мбит/с видео и DTS с 1.5мбит/с и върви без проблем.

При настолното ми PC вече започват проблемите, P4 520 - 2,8Ghz процесор, 512мб рам и видео Asus (nvidia) 5700 с 128мб рам ми насича доста. Пробвал съм и с BsPlayer и с Мedia Player Classic.

Как мислите каква машина ще трябва за да нямаш проблеми при новите рипове, за да си направиш компютър за филми, че имам едно LCD с 32' диагонал, което не се използва както си му е реда ;)

На Ноутбука ми с T7200 с 1Гб рам и видео х1600 (което шарва памет с рам-а) съм пробвал един рип на Матрицата 1080p с 16мбит/с видео и DTS с 1.5мбит/с и върви без проблем.

При настолното ми PC вече започват проблемите, P4 520 - 2,8Ghz процесор, 512мб рам и видео Asus (nvidia) 5700 с 128мб рам ми насича доста. Пробвал съм и с BsPlayer и с Мedia Player Classic.

Как мислите каква машина ще трябва за да нямаш проблеми при новите рипове, за да си направиш компютър за филми, че имам едно LCD с 32' диагонал, което не се използва както си му е реда ;)

Еми според мен една бюджетна АМД конфигурация за филми си е страшна работа.А за АМД/АТИ се обръщаш към "професор" ;) психо_666

Прави ми впечатление че тука всички взеха да се тупат в гърдите с програмите които гледат

ама по скоро трябва да се хвалите с кодеците и техните версии

а и дали кодеците поддържат DxVA

Здравейте,

Значи конфигурацията е следната

CPU: AthlonX2 4000+

MB: Gigabyte NF560

RAM:2x1Gb

VGA: HD2900Pro 512GDDR3

Та значи на тази конфигурация процесора при въпросния клип е на 100% :clap: и ако запо4на да правя нещо друго почва да сече яко! :huh: Забравих да спомона че съм с Виста СП1 След като видекартата ми има хардуерна подръжка на ХД защо не я използва ohmy.gif има ли някъде опция от където трябва да се включи или проблема идва от операционната система! sad.gif Мерси предварително и се извинявам че питането ми не е много по темата!

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

Здравейте,

Значи конфигурацията е следната

CPU: AthlonX2 4000+

MB: Gigabyte NF560

RAM:2x1Gb

VGA: HD2900Pro 512GDDR3

Та значи на тази конфигурация процесора при въпросния клип е на 100% :clap: и ако запо4на да правя нещо друго почва да сече яко! :huh: Забравих да спомона че съм с Виста СП1 След като видекартата ми има хардуерна подръжка на ХД защо не я използва ohmy.gif има ли някъде опция от където трябва да се включи или проблема идва от операционната система! sad.gif Мерси предварително и се извинявам че питането ми не е много по темата!

Хардуерната поддръжка е реализирана достатъчно добре при серията Радеон HD 3xxx, даже и при средния клас видеокарти. При бюджетния клас не съм сигурен доколко добре (и могат ли изобщо всички), да се справят с FullHD резолюцията?

sliderum,

Той има карта от висок клас, която има нужната поддъжка.

driver_sl,

Погледни в CCC, трябва да имаш опциите там.

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

При мене само smplayer-a подкара видеото като хората.

На Athlon X2 @ 2ghz със Radeon 1650pro и Creative Audigy SE ми товареше средно 50% едното ядро и 10% другото и пак имах чувството, че нещо не е наред със звука (или просто музиката е идиотска).

Държа да отбележа, че за този плеър (а и за много други) има от значение през какъв "рендер" ще ви е видео изхода: direct3d/2d, opengl, overlay и т.н.

Според мен MKV контейнера е много лош пример за тестване на HD-Ready и няма ускорение към драйверите на нито една видеокарта. От друга страна WMV кодека/контейнера има и можете да усетите разликата (под Windows и със WMP 11 разбира се) с филмчетата от тук:

http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntshowcase.aspx

На моята щайга, филмчето с делфините (120 мб, 2 мин.) товареше само едното ядро с около 10%...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

поддържам тезата на Q-tech MKV не може да става за тест

п.с

HD-Ready е 720р

FULL-HD e 1080p

HD-Ready е съпътствано с телевизори които смачкват/разтягат размера до 720р

плеера SMPlayer така похвален в по горните постове

с настройки по подразбиране има отметка на "пропускаи кадри"

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...
В друг форум стана въпрос че не всеки компютър се справя с видео 1080p, оказва се че компютри по-стари от 1 година трудно плейват.При мен е така:

C2Duo 2160 "пипнат" на 3006 Mhz, 2x1024 DDR 800 SuperT CL4 на дефолтните честоти, Saphire Ati 2600Pro 256 DDR3 също на дефолтните:

Kmplayer плейва без проблем, процесора е на 50%.

....

Вече и дъната с вградено видео се справят успешно с тая задачка за 1080p sad.gif . Тия дни ги изтествах и драснах няколко реда в тая тема но реших да споделя това и тук :rolleyes:

не ми се четеше цялата тема, но май здраво ви е ударила инфлацията

интел пентиум дуал [email protected] (1,6 дефолт)

2х2гб 800 bufallo @833

ati radeon 2400 pro 256mb 520/400

players: windows media center + windpws media player 11

натоварването и при двата е около 15%! стигало е до макс 30% когато бях още само с 1гб рам в началото

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.