Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Ами дай да ги видим тези "много, много неща" :rolleyes:

това малко ли е?

Две ssid-та с независими секюрити настройки.

разпределение на трафика по портове (lan1. . .lan4, wireless1, wireless2)

Edit:

Да не говорим и за избора на канал, нещо което не можеш да направиш от страницата в my.contact.bg

Или QoS напр.

Редактирано от plameni (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

тук пише за проблем като твоя:

http://forums.megalan.bg/index.php?showtopic=13503

Цитат от там: "Виж ако имаш някакъв firewall или антивирусна които ти спират портовете на въпросните програми."

Изключих си windows firewall и Kaspersky Anti-Virus обаче пак се появява това!!!Помогнете от няколко седмици е така!

Изключих си windows firewall и Kaspersky Anti-Virus обаче пак се появява това!!!Помогнете от няколко седмици е така!

Сигурен ли си, че не си лепнал "нещо", въпреки Касперски?

Дръпни си от тук Malwarebytes (много е бърза, ефикасна и безплатна), та поне ще видиш дали си напълно "чист".

След това, ако все още няма резултат опитай с WinSockFix 1.2 - веднъж успя да ми помогне.

EDIT:

Прави следното:

The VB Winsockfix Utility will:

1.) Detect your current Operating System

2.) Release the IP address, taking you "Offline"

3.) Reset the TCP stack using Netsh.exe (Windows XP only)

4.) Delete the current Registry TCP and Winsock Values

5.) Import new "Working" Registry Values

6.) Backup any Current "Hosts" file

7.) Replace the "Hosts" file with a default one

8.) Reboot the Computer

Проблема е в модема.Модемите ZTE2 имат проблем с новите профили.Не всички,но повечето след известен период на работа започват да се държат точно както описваш.Заяви повреда и когато дойдат техниците настоявай за подмяна.Ако имаш късмет да ти го подменят с Huawei ще останеш много доволен,работят много стабилно,не греят толкова и много рядко създават проблеми.Желая ти успех cool.gif

ето и моя проблем скороста на интернет ми е ужасно бавна 60kbs максимум(водясе на 6mb а получавам 512kb няма и толкова като се има предвид че съм закачил 2 компютара с рутер що то със слуич не става)въпроса ми е как и с какво да се увеличи скороста на интернета ходих в btk и ми казаха че не може и няма как да се увеличи а съседа ми се фключи след мен а сваля 3 пъти по бързо от мен на 2 км от благоевград съм и казаха че връзката могла да издържи и 17мb моляви кажете какво да направя за да ми се увеличи скороста поне на 150 до 200 че един филм 700мb го свалям 4часа и 30минутиа а съседа които се фключи след мен за 1час

дублирани текстове

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Един юридически въпрос:

Ако пусна wireless-a на свободен достъп и някой друг се закачи, означава ли, че аз съм предоставил достъп до интернет на трети лица, с което нарушавам т. 2.5 от "Общите условия"?

2.5. Ограничения при ползването на Услугата

Услугата, предоставяна от БТК, позволява достъп до Интернет на крайни

потребители и не е подходяща, нито позволява препродажба или

предоставянето й по търговски начин на трети лица. Потребителят се

задължава да не препродава или предоставя под каквато и да е форма

Услугата на трети лица.

Един юридически въпрос:

Ако пусна wireless-a на свободен достъп и някой друг се закачи, означава ли, че аз съм предоставил достъп до интернет на трети лица, с което нарушавам т. 2.5 от "Общите условия"?

Мисля че не би имало проблем, защото:

препродажба или предоставянето й по търговски начин на трети лица.
Мисля че не би имало проблем, защото:

Цитираш първото изречение, но смисълът на второто е категоричен:

Потребителят се задължава да не предоставя под каквато и да е форма Услугата на трети лица.

Някой да помогне с настройките на модем на Бтк,защото ми изписва постоянно това: Exception:A request to send or receive data was disallowed because the socket is not connected and (when sending on a datagram socket using a sendto call) no address was supplied

[10:43:53] No connection in sendEventToTracker() !!!

Пробвах всякакви програми,но не става!!!Модела на модема ми е ZTE ZXDSL 831!!!Предварително благодаря за отговорите!!

Някой да помогне с настройките на модем на Бтк...

Проблемът ти не е в модема, а в Windows-a.

За да се увериш пробвай да стартираш някое LiveCD и ще имаш достъп до интернет.

EDIT:

Пробвай и рестарт със Safe Mode with Networking Support

Цитираш първото изречение, но смисълът на второто е категоричен:

Потребителят се задължава да не предоставя под каквато и да е форма Услугата на трети лица.

По тази логика и някой друг да седне на товят компютър пак е трето лице! ohmy.gif По-скоро се има впредвид точно даването с търговска цел.

В последните седмици интернета ми стана много муден в отварянето на страници, най-вече чужди. Постоянно сменям между тези DNS:

212.39.90.42

212.39.90.43

208.67.222.222

208.67.220.220

4.2.2.2

4.2.2.1, но почти няма ефект. Почнах да се чувствам като на кабеларките след дъжд biggrin.gif. Сложил съм си едно метърче на скоростта на Firefox и като ми зарежда някой страници, в рамките на 1 мин. отчита байтове :P. Интернета че не е гарантиран не е, но при положение, че сайта е стабилен поне с 512kbps да върви. Спомням си че имаше минимална скорост на download и тя определоно не беше по-малко от 512kbps. Сега знам че някой ще каже,

...като не ти харесва премести се на някой скапан лан, хъ-хъ...
, не искам да се местя, но ще съм благодарен ако някой ми помогне, или ми даде добри DNS-и, защото в хелпдеска съм се отказал да звъня.

Предварително ви Благодаря. :P

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

В последните седмици интернета ми стана много муден в отварянето на страници, най-вече чужди. Постоянно сменям между тези DNS:

212.39.90.42

212.39.90.43

208.67.222.222

208.67.220.220

4.2.2.2

4.2.2.1, но почти няма ефект. Почнах да се чувствам като на кабеларките след дъжд biggrin.gif. Сложил съм си едно метърче на скоростта на Firefox и като ми зарежда някой страници, в рамките на 1 мин. отчита байтове :P. Интернета че не е гарантиран не е, но при положение, че сайта е стабилен поне с 512kbps да върви. Спомням си че имаше минимална скорост на download и тя определоно не беше по-малко от 512kbps. Сега знам че някой ще каже, , не искам да се местя, но ще съм благодарен ако някой ми помогне, или ми даде добри DNS-и, защото в хелпдеска съм се отказал да звъня.

Предварително ви Благодаря. :P

Проблема, че отваря страниците бавно, изобщо не е в DNS-ите ... и затова няма ефект...

По тази логика и някой друг да седне на товят компютър пак е трето лице! ohmy.gif По-скоро се има впредвид точно даването с търговска цел.

Това нали все пак е официален документ?

Трябва ли да гадаем "какво е искал да каже автора" :whist:

Според мен се получава казус, защото документа е на почти година:

Общи условия за предоставяне на Услугата БТК ADSL v1.13 22/08/07

и не си спомням тогава имаше ли wireless...

Това нали все пак е официален документ?

Трябва ли да гадаем "какво е искал да каже автора" :whist:

Според мен се получава казус, защото документа е на почти година:

Общи условия за предоставяне на Услугата БТК ADSL v1.13 22/08/07

и не си спомням тогава имаше ли wireless...

АКо ще да е издаден преди 100 години ако не е отменен или заменен е валиден.

Един юридически въпрос:

Отговора е - условно не!

Ти няма да препродаваш aDSL а достъп до Интернет. Ако се зачетеш внимателно в ОУ ( и ако не са ги променили ) точно aDSL не може препродаваш...

Отговора е - условно не!

Ти няма да препродаваш aDSL а достъп до Интернет. Ако се зачетеш внимателно в ОУ ( и ако не са ги променили ) точно aDSL не може препродаваш...

Благодаря!

Това вече е точен отговор и ме успокоява, че не нарушавам общите условия.

Някой да помогне!!!Сменям няколко пъти вече порта и като го тестват пак ми изписва това: e4194ca8dc45ad38.jpg

И това е на всеки порт!!!Нито един порт не ми работи!!!Някой да помогне да го оправя поне един да заработи!!!

Търси в темата за port forward, pnat, nat, pat.

Писано е.

Найстройва се от my.contact.bg

Съвет: 1.Чети

2.Не сменяй всеки път порта

3.Търси във форума

Търси в темата за port forward, pnat, nat, pat.

Писано е.

Найстройва се от my.contact.bg

Съвет: 1.Чети

2.Не сменяй всеки път порта

3.Търси във форума

Ти каза my.contact.bg!!!Влязох там обаче незнам какво да пиша на NAPT настройките!!!Някой може ли да помогне?

Някой да помогне!!!Сменям няколко пъти вече порта и като го тестват пак ми изписва това: e4194ca8dc45ad38.jpg

И това е на всеки порт!!!Нито един порт не ми работи!!!Някой да помогне да го оправя поне един да заработи!!!

Аз го имах същият проблем със новата версия на utorent какво ли не правих отварях портовете и през my.contact и през модема ефектът е никакъв. Портовете пак си оставаха затворени ,но след като сложих пак старата версия на уторент а именно 1.7.7 портовете се отвориха. Проблема явно е във уторента. Успех !

Аз го имах същият проблем със новата версия на utorent какво ли не правих отварях портовете и през my.contact и през модема ефектът е никакъв. Портовете пак си оставаха затворени ,но след като сложих пак старата версия на уторент а именно 1.7.7 портовете се отвориха. Проблема явно е във уторента. Успех !

Отново глупости на търкалета.

Момчета, елемантарно е бе хора - на модема отваряш 63160, указваш на кое IP (192.168.1.2 обичайно)да се пренасочи, настройваш си персоналния компютър на това IP (или ако си с един компютър зад модема - остави на DHCP)и модема ще указва: всяка заявка към мен на порт 63160 предавам на вътрешно IP 192.168.1.2.

Други версии, магии, боб и светена вода.

Чете се! Аз го пиша това тук сигурно за 100+1 пъти

Да прав си имаше го това нещо и при мен,и не е само при utorent, но и с azureus и emule, въпреки че ми бяха пренасочени всички портове.Тук не става въпрос за нови и стари версии на utorent! Проблема се оправя с рестарт на модема.Да ама следващия ден пак същият номер...тогава звъня на хелпа и им обяснявам,даже в реално време им казвам в момента кой порт тествам.Смислен отговор не получих...защо се случва това,странното е че от тогава проблема изчезна.Така че звънете-не ги жалете проблема си е тяхен!

32644690tf0.jpg

32644690tf0.c6d39a5be2.jpg

EDIT: Да ама НЕ - проблема стои,затворени портове при тест с горепосочените utorent,azureus,emule (конкретните портове в случая са:47973,4662,4672 и 49681)

След рестарт на модема всичко е O.K

Давайте идеи...

Редактирано от nikola59 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.