Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Относно Мегалан вижте тук . Може това да е причината за ненормално високите скорости към техния сървър.

Преди 15 дена подадох заявление за увеличаване на скоростта и още не са ми я увеличили. Дали ще има полза да им се обадя?

Полза от обаждания - НИКАКВА ! С преподписан договор от септември съм и още не са ми вдигнали скоростта (тук не искам някой да ме съветва да си рестартирам модема ),а и не съм прочел някой с договори след септември да са с вдигнати скорости..

В един друг форум е добре описано какво дърво е да се обаждаш,да чакаш по 15-20 мин. за лека музика и никой да не ти вдига и какво печели БТК именно от тези обаждания на 0700 17 111 .

Редактирано от nikola59 (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Полза от обаждания - НИКАКВА ! С преподписан договор от септември съм и още не са ми вдигнали скоростта (тук не искам някой да ме съветва да си рестартирам модема ),а и не съм прочел някой с договори след септември да са с вдигнати скорости..

В един друг форум е добре описано какво дърво е да се обаждаш,да чакаш по 15-20 мин. за лека музика и никой да не ти вдига и какво печели БТК именно от тези обаждания на 0700 17 111 .

Почти на всички абонати с договори след септември при които тестовете са били успешни скоростта е вдигната.Вероятно при теб става въпрос за проблем в линията , разстоянието или нещо друго.Потърси връзка с техниците на твоя район , възможно е да са търсили контакт с теб и да не са те открили.Когато имаш проблем най-лесния начин за решение е прекия контакт , не разчитай много на ХелпДеска.

П.С. ..и да не забравяме че крайния срок за автоматично преминаване към Старт и Темпо е 15 май.Надявам се да съм ти бил полезен :camera2:

искам да попитам БТК има ли си някъв техен тракер от където теглят с повече ?

искам да попитам БТК има ли си някъв техен тракер от където теглят с повече ?

Не, и да имаха не би бил публично достояние. Не забравяй че тракерите играят на ръба на закона и една голяма компания не би си позволила подобен риск

И трябва още оборудване, то струва пари. И то доста. Трябва и място където да се разположи, трябва да се обезпечи сигурността на оборудването.... Така че още не са готови. Тук не е Япония...

разбира се, че трябва доста оборудване. Но смятам, че могат да стартират в ограничен мащаб(близо до централите) като пилотен проект като постепенно ще разширяват обхвата. Другите телекоми така са направили и не виждам защо БТК да чака докато си изгради мрежата и тогава да тръби. Все пак при пускането на нова услуга ще има доста потенциални клиенти които ще искат да се включат и ако не може да им се осигури, те ще влязат в списък на чакащи, на база на които БТК може да си направи планове къде по напред да изгради оптична мрежа за да ги включи

преди 15 Май няма смисъл да се обаждаш където и да било, както сам си написал - полза никаква!

чакаш по 15-20 мин защото още 2-3000(ако не и повече) като теб звънят да питат същото.

Така, че набутването си е на твоя отговорност.

070017111 е за технически проблеми, защо не звъниш на 0800100 на телемаркетинга при положение, че нямаш проблем с Интернет?

Със сигурност ще ти кажат каквото и на 0700 само дето ще спестиш пари.

Не става само с ядене..

И трябва още оборудване, то струва пари. И то доста. Трябва и място където да се разположи, трябва да се обезпечи сигурността на оборудването.... Така че още не са готови. Тук не е Япония...

Хайде и аз да отговоря. Всичко е с пари. Ама нали трябва развитие. ADSl си има своите ограничения като скорост и скоро, след 1-2 вдигания на скоростта за потребителите, ще се достигне лимита. А после БТК на място ли ще останат?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

защо си мислиш че нямат готовност? не е толкова по различно от ADSL, само дето разтоянието е до 1 км

Разликата направо е никаква!

Хайде и аз да отговоря. Всичко е с пари. Ама нали трябва развитие. ADSl си има своите ограничения като скорост и скоро, след 1-2 вдигания на скоростта за потребителите, ще се достигне лимита. А после БТК на място ли ще останат?

Никой не е казал, че не се разботи в тази насока, напротив - работи се и то доста усилено, но все още нямат готовност. Правят се проучвания и т.н. Но както виждаме се върви към прогрес. Сега ще се задържи така 1-2 години с тези скорости и после цифрова телевизия cool.gif

Никой не е казал, че не се разботи в тази насока, напротив - работи се и то доста усилено, но все още нямат готовност. Правят се проучвания и т.н. Но както виждаме се върви към прогрес. Сега ще се задържи така 1-2 години с тези скорости и после цифрова телевизия cool.gif

кви 1-2 год. попаднах на инфо за скорости и цени така че след мигрирането на новите адсл скорости сигурно ще обяват и това

Редактирано от hacked (преглед на промените)

Ами на "такиви" 1-2 години. Няма да е много скоро, сигурен съм.

Не, и да имаха не би бил публично достояние. Не забравяй че тракерите играят на ръба на закона и една голяма компания не би си позволила подобен риск

Здравейте, вклячвам се за да осветля алка според мен нещата. защо да се сваля кано можеш да ледаш и се наслаждаваш или ( манията да трупаш глупости на харда и да тичаш за нов и пак и пак, не е ли тъпо? ето тговора на въпроса: http://btctv.dir.bg/kino_play.php?cat=3624 но ще сложа и един друг линк за да мож всеки да прочте и си даде сметка :http://www.webg.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1075&Itemid=91, но въпроса Защо винаги ще виси ето и самата статията:

Отрязано "излияние", нямащо връзка с объжданата тема

Здравейте, включвам се за да осветля някои според мен нещата. Защо да се сваля като можеш да гледаш и се наслаждаваш или ( манията да трупаш глупости на харда и да тичаш за нов и пак и пак, не е ли тъпо? Ето тговора на по горния въпрос: http://btctv.dir.bg/kino_play.php?cat=3624 Но слагам и друг линк, нека всеки си даде сметка:http://www.webg.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1075&Itemid=91, но въпроса: Защо? винаги ще виси ето и самата статията за по сигурно:

Интернет свине

31 August 2007

Има една категория потребители посвещаващи цялото си време на даунлоудването. : Източник - Radar.bg

Те свалят филми, музика, софтуер, книги – изобщо всичко, което може да има някаква материална или виртуална стойност. След известно време този процес толкова се автоматизира, че накрая дори самите те не са наясно какво точно свалят. Ще ги наречем "интернет свине", защото подобно на представителите на този животински вид те лапат всичко, без да придирят много много, но са толкова лакоми, че не могат да усетят сладостта и красотата на храната.

Ако имаха техническата възможност въпросните потребители биха свалили целия интернет. Но Целта им не е да печелят пари или да споделят полученото с някого. Защото, когато пред тях се изправи планината от кейсове и безбройните шпиндели с пълните, но все още ненадписани дискове, интернет свинете получават оргазъм при мисълта, че само десет, пет или дори никой от обкръжението им не притежава състояние, подобно на тяхното. Донякъде напомнят за вехтошарите, но всъщност нямат нищо общо с тях.

Може би стоят по-близо до заможните аристократи, купуващи картини на Ван Гог, само заради самия стил и положение в обществото, без да разбират и грам от изкуство. Но докато последните лишават музеите от ценните оригинали интернет свинете не лишават никого от нищо. Ценностите, които дърпат са достъпни за всички, но тези потребители печелят с упоритост, търпение, инвестиране на свободно време и известна сума пари за дискове и записвачки. Но жертвите са не по-малки. Характерно за доунлоадхолиците е вечната напрегнатост, припряност и психическа нестабилност. Те с мъка изчакват поредното сваляне, трескаво сменят сайт след сайт, прозорец след прозорец и се вбесяват, когато връзката прекъсне или мястото на харда свърши.

Те са и щастливи и нещастни – щастливи, защото притежават света – дисковете им са пълни с културата, познанието и забавленията на безброй цивилизации. Уви, за съжаление, маниаците от този тип никога няма да могат да се насладят на своето богатство. Ако се случи да пуснат игра или отворят книга, то е само за да са абсолютно сигурни че всичко с тях е наред и с чиста съвест да ги вкарат в каталога. А после ги забравят, като деца, захвърлили вече омръзналите им играчки. За тях средството се е превърнало в цел. Нямат и минута време, защото някъде там, в поредния торент сайт ги чака поредното истинско бижу, което не може да бъде изпуснато.

Ако срещнете на улицата такъв човек и се вгледате в очите му ще видите, че те са празни и ще се почувствате невидим. Това няма нищо общо с вас – мозъкът му е зает със съвсем други мисли – какво ще е готово като се върне в къщи, по колко мегабайта се свалят на минута, дали не е забравил да изтрие нещо от харда, дали не е лепнал някой вирус и няма да се наложи да губи цял ден за преинсталация на Windows… А погледът му все още е вперен в трептящия екран, макар и въображаем. В повечето случаи тези индивиди не изглеждат добре – имат вид на доста лениви и отпуснати, вървят неуверено и с неохота, лицата им са бледи и изпити. Но истината се крие именно в очите и усмивката им – а те говорят за вълнението, трескавото очакване и радостта от постигнатото. Това са щастливци , открили смисъла на своето съществуване, доволни от живота, който всеки ден ги изненадва с нещо ново и ги държи будни. За тях няма опасност да останат без мечти, макар и простички. Какво му трябва на човек – един голям хард, една бърза скорост и един безкраен нет, в който по цели дни да се ровиш без да ти омръзне.

Надявам се да не се засегне никой но автора на статията е описал много точно всичко според мен и аз няма какво да добавя.

лек и спорен ден на всички

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

здравейте.някой може ли да ми обясни,защо спопред моето IP излиза,че се намирам в карлово,а аз всъщност съм в смолян.абонат съм на БТК.мерси предварително

Зависи единствено от инструмента, който използваш.

В 99.9% от случаите няма начин да ти кажат с твоето ИП къде си, просто всичките са собственост на БТК.

Само от БТК могат да те идентифицират с точност.

Регистрациите на IP адресите не могат да покажат къде живеете, в повечето случаи. Примерно моето IP е със софийска регистрация, а аз се намирам в гр. Петрич.

От известно време забелязвам следното - когато се конектва клиент с WIN98 към модема (831ІІV.4.1) - модема се ребутва!

Когато същото се прави с клиент под ХР това не се получава и всичко си е както трябва!

Та въпроса ми е това до някаква настройка в модема ли е или нещо в 98-цата трябва да се пипне!

Как да се разбира "конкетва" - опитва се да влезе в настройките на модема или да се свърже с Интернет?

За първи път чувам нещо подобно.

Как установяваш, че се е рестартирал модема ?

Ами разбирам "още когато се опитва да си получи IP-то от модема" - т.е. още докато се зарежда ОС!

А разбирам по това че му присветват диодите в червено както когато си го прещракал от ключето!

Задай тогава ръчно адреса на компютъра с '98

Това е възможно решение ,но не е много удачно за конкретния случай (ще го пробвам)!

Въпросът е защо го прави и защо преди (да мина на новите скорости) не го правеше този номер?

п.п. - прави го и при ръчно зададени адреси - изпробвано!

(модема си ресетва(ребутва) още докато се инициализира лан-картата)

Редактирано от gentu (преглед на промените)

От известно време забелязвам следното - когато се конектва клиент с WIN98 към модема (831ІІV.4.1) - модема се ребутва!

Когато същото се прави с клиент под ХР това не се получава и всичко си е както трябва!

Та въпроса ми е това до някаква настройка в модема ли е или нещо в 98-цата трябва да се пипне!

Пускай интернета да минава първо през ЮНИКС машина а след това до 98 чрез LAN 100 mbps , другия вариант да не ползваш 98 = Вирус, ползвай Линукс ,той е по-лек ако си го направиш такъв и също може win2000 sp4 или XP направо,.. това само ако пц-то ти много слабо, иначе истинския Win си остава Vista.

Да беше изредил и VAX машина поне.

Не разбрах точно какво предлагаш.

Ако можеш да влизаш в модема, вляз и виж какво се случва в логовете в момента на инициализиране на '98 машината. В единия вариант може би е проблем с DHCP-то, но ако е статично зададено IP-то не виждам проблема.

Апропо, нещо да си правил по настройките на модема?

Пускай интернета да минава първо през ЮНИКС машина а след това до 98 чрез LAN 100 mbps , другия вариант да не ползваш 98 = Вирус, ползвай Линукс ,той е по-лек ако си го направиш такъв и също може win2000 sp4 или XP направо,.. това само ако пц-то ти много слабо, иначе истинския Win си остава Vista.

И какъв UNIX ще предложиш. Хайде преди да предлагаш нещо да си формилираш за себе си отговора и да се помъчиш да го разбереш преди да го напишеш!

И какъв UNIX ще предложиш. Хайде преди да предлагаш нещо да си формилираш за себе си отговора и да се помъчиш да го разбереш преди да го напишеш!

Ако не го бях разбрал нямаше да го напираша. Аз ползвам FreeBSD,но защото имам DNS сървъри пуснати на него, пиши в конзолата nslookup 85.239.153.142 , после nslookup extremebg.biz, това е един от моите демейни хоствани на мой DNS сървър.Тъй като, въпросния ЮНИКС ще бъде използвано единствено и само за рутер, му препоръчвам OpenBSD - възможно най-сигурната ОС в света , като и най-дорба за рутер.

Ако не го бях разбрал нямаше да го напираша. Аз ползвам FreeBSD,но защото имам DNS сървъри пуснати на него, пиши в конзолата nslookup 85.239.153.142 , после nslookup extremebg.biz, това е един от моите демейни хоствани на мой DNS сървър.Тъй като, въпросния ЮНИКС ще бъде използвано единствено и само за рутер, му препоръчвам OpenBSD - възможно най-сигурната ОС в света , като и най-дорба за рутер.

Въпроса с най-подходяща операционна система за маршрутизатор е силно спорен. И след като си го разбрал защо не го написа (обяснението) като хората?

Въпроса с най-подходяща операционна система за маршрутизатор е силно спорен. И след като си го разбрал защо не го написа (обяснението) като хората?

Всеки си има свой стил на писане, обобщението - "като хората" е много преувеличено. Не можеш да кажеш че Линукс е по-добро от ЮНИКС за маршрутизатор, защото той използва iptables, аз съм ползвал ipfw - което е много над iptables и pf - с което съм в момента, портнато е от OpenBSD,но от друга страна и функциите за мрежа с които разполага BSD за високо над Линукс.Като човек с опит мога да ти кажа че BSD много по-добре се сработва с модеми от Линукс, първо и на мене ми прекъсваше кабелния модем и под Уиндолс и под Линукс, докато не го сложих на BSD.

Всеки си има свой стил на писане, обобщението - "като хората" е много преувеличено. Не можеш да кажеш че Линукс е по-добро от ЮНИКС за маршрутизатор, защото той използва iptables, аз съм ползвал ipfw - което е много над iptables и pf - с което съм в момента, портнато е от OpenBSD,но от друга страна и функциите за мрежа с които разполага BSD за високо над Линукс.Като човек с опит мога да ти кажа че BSD много по-добре се сработва с модеми от Линукс, първо и на мене ми прекъсваше кабелния модем и под Уиндолс и под Линукс, докато не го сложих на BSD.

АМи поучи се как пишат хората. Има общоприет стил на изразяване, не е лоша идея да го спазваш за да бъдеш по-лесно и бърза разбран.

КАЗАХ ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА СПОРЯ. Занимавал съм се с Linux, AIX, HP-UX, Solaris, OpenServer много години, но НИКОГА не съм бил склонен към крайни изявления

П.П. Темата е: "Всичко за БТК-ADSL - част 3"

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.