Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Как да го рестартирам модема? Ще пробвам да го изключа и да включа.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Защитни стени?

Изключени са и на двата компютъра. Няма ACCESS или нещо такова беше. Да съм се бил свържел с Provider-a. Свързах се с хелдеска ама .....(к_р бате, кравата е мъжка). Сигурно нещо тъпо ще да е, ама като не ми идва на акъла какво е.....

Изключени са и на двата компютъра. Няма ACCESS или нещо такова беше. Да съм се бил свържел с Provider-a. Свързах се с хелдеска ама .....(к_р бате, кравата е мъжка). Сигурно нещо тъпо ще да е, ама като не ми идва на акъла какво е.....

Какъв вид връзка правеше м/у двете машини?

Какъв вид връзка правеше м/у двете машини?

Нищо особено не съм правил. Влизах си по IP. Ако едното е взело 192.168.1.2 то другото е взело 192.168.1.3. И така.

Нищо особено не съм правил. Влизах си по IP. Ако едното е взело 192.168.1.2 то другото е взело 192.168.1.3. И така.

рестартирай и двата компа. може да се е бъгнал някой сървис.

в my network places намира ли другия комп?

пинг до другото ПС има ли?

провери си шеринга

А някой да е бъркал в модема?

Ако няма рутиране между двата интрефейса... въпреки, че потребителя нищо не каза каква "връзка" няма между двата компа?

Като се включат и двата в суича на модема - виждат ли се ?

Да съм се бил свържел с Provider-a. Свързах се с хелдеска ама

Това доколкото разбира е стандартното съобщение на Windows. Нали не си решил, че хелпдеска отговаря и за ОС-а на машините ти ??? Или си плюваш така, по навик !

А аз искам да попитам защо с всяко рестартиране на модема се сменя характеристиката на линията? Например сега сочи, че максималната скорост на линията е 9120kbps, а преди да го рестартирам преди малко около 7600kbps.

Защото има над 20 фактора, които влияят върху линейната и интернет скоростта. Всичките са променливи. За това при всяко презакачане е нова стойност. Както и при LAN, както и при WiFi, както винаги е било. Освен това модемите имат такава опция, да се нагаждат към моментното състояние на линията.... което сигурно пак ще ви е кофти свойство.

аз пъ се чудя вече кого да питам защо скороста ми толкова слаба ( Download Speed: 888 kbps (111 KB/sec transfer rate)

Upload Speed: 983 kbps (122.9 KB/sec transfer rate) )

аре за Uploadа не се оплаквам ама Downloadа за мен е под всеки минимум ( на такса от 25лв. съм )

на кой ли не са обаждах от тва БТК ма без резултат де .

почвам да са чудя изобщо дали има нещо верно в тия скорости или ....

незнам вече колко писма им написах на тия и колко обаждания направих ма почва да ми писва !

ако някой е имал подобен проблем и го е решил в последствие , аре да вземе да каже ква е тайната на тоя "бръз интернет"

Ако си се обаждал на Хелпдеск - от там какво ти отговарят. На какъв абонаментен план си, защото за 25 лв трябва да си на темпо и линията ти трябва да е тествена, преди да ти се предостави услугата.

Като препоръка е да си прегледаш домашната инсталция, правилното връзване на сплитера, качеството на крипмване на буксите (допълнителни телефони, разкъсан кабел, некачествен такъв)

Последният вариант е на тел. 13000 да се обадиш на местните техници и да се оплачеш от линията.

Успех

А някой да е бъркал в модема?

Ако няма рутиране между двата интрефейса... въпреки, че потребителя нищо не каза каква "връзка" няма между двата компа?

Като се включат и двата в суича на модема - виждат ли се ?

Това доколкото разбира е стандартното съобщение на Windows. Нали не си решил, че хелпдеска отговаря и за ОС-а на машините ти ??? Или си плюваш така, по навик !

Че какво друго съобщение може да даде - нестандартно. Просто реших че може да са барнали нещо през модема и за тва да прави така. Има пинг до ИП-то през ЦМД, но не го намира през Експлорър. Аз лично не съм си барал модема.

Редактирано от jadar (преглед на промените)

аз пъ се чудя вече кого да питам защо скороста ми толкова слаба ( Download Speed: 888 kbps (111 KB/sec transfer rate)

Upload Speed: 983 kbps (122.9 KB/sec transfer rate) )

аре за Uploadа не се оплаквам ама Downloadа за мен е под всеки минимум ( на такса от 25лв. съм )

на кой ли не са обаждах от тва БТК ма без резултат де .

почвам да са чудя изобщо дали има нещо верно в тия скорости или ....

незнам вече колко писма им написах на тия и колко обаждания направих ма почва да ми писва !

ако някой е имал подобен проблем и го е решил в последствие , аре да вземе да каже ква е тайната на тоя "бръз интернет"

Спокойно не си сам. Имам го абсолютно същият проблем. Днес си сменях целия кабел, който е в нас до таблото на бтк. Побърках се направо и в край на сметка х.й никво подобрение, проблема си остана. Техник дойде и ми свърза кабла и вика мн хора са така и се оплайват, но утре щял да дойде с лаптопа да провери пак. Аз се отказах, вече дори и не се надявам, така че.....само мога да те успокоя, че не си сам :)

Че какво друго съобщение може да даде - нестандартно. Просто реших че може да са барнали нещо през модема и за тва да прави така. Има пинг до ИП-то през ЦМД, но не го намира през Експлорър. Аз лично не съм си барал модема.

Пич, дори ако не можеш да достигнеш друг комп, вързан през суич - пак ти дава същото СТАНДАРТНО съобщени. Тогава на кой провайдър ще се обадиш ??

Спокойно не си сам. Имам го абсолютно същият проблем. Днес си сменях целия кабел, който е в нас до таблото на бтк. Побърках се направо и в край на сметка х.й никво подобрение, проблема си остана. Техник дойде и ми свърза кабла и вика мн хора са така и се оплайват, но утре щял да дойде с лаптопа да провери пак. Аз се отказах, вече дори и не се надявам, така че.....само мога да те успокоя, че не си сам :huh:

проблем няма, не прави каквото и да било. не всички са минали на новите скорости. просто изчакай. щом ти дига само ъплоуда значи ти тестват линията. и това се знае от целия форум, така че тоя техник едва ли не го знае.

не е шега работа да се вдигнат скоростите на хиляди линии като всяка една си има собствени параметри и особенности.

нека да изчистят проблемите до момента и после ще пуснат и другите.

Ако пуснат всички линии на новите скорости без да ги тестват жив оператор от хелпдеска няма да чуеш до коледа cool.gif

978648_t.jpg

Здравейте, отскоро имам достъп чрез БТК и искам да попитам 2 новобрански въпроса:

Абе как ги извеждате тези характеристики за ДСЛ модема?

Потребител и парола иска ли при достъпа, ако иска - какви са?

ако имаш пинг по IP но не и по име, тогава имаш проблем с настройките за DNS

ако имаш пинг по IP но не и по име, тогава имаш проблем с настройките за DNS

и кои днс отговаря за хостнейма на другия му комп? ohmy.gif

NetBIOS :speak:)

Но така е, не казваме какъв ни е проблема ясно, ами си мрънкаме като...

Един голям теоретик е казал - ако можем да формулираме въпроса си на глас правилно, то 80% от решението сме го намерили сами.

Още не са ми пуснали новата скорост,защото в града трябвало да има някаква клетка.

Аре пичове помагайте,че вече взех да се сдухвам.Преди време си инсталирах ADSL и мой приятел ми помогна да го шерна на още двама души.Не зная какви настройки прави на ADSL модема(отключи някаква рутираща функция май)но сигнала от него влиза директно в суича и оттам(по жицата) дирекно на трите РС-та.Всичко беше ОК,докато се наложи да преинсталирам Уина на едното РС.Иконката на ADSL-а ми излиза с един жълт триъгълник с въпросителна в средата и пише че връзката е ограничена.Като задам възстанови връзката,ми изписва че има конфликт с Айпи-то.По интересното е,че като рестартирам модема и суича,интернет връзката се появява на този компютър,а се губи на моя(по същия начин показва жълт триъгълник).Предполагам че нещо са се реснали настройките на модема,които направи моя френд,мога да влизам с паролата,обаче не знам какво да барна.

Редактирано от howk (преглед на промените)

Що не почете малко преди да питаш?

Ръчно ли са ти въведени настройките по пс-тата?

Трябва да са следните

IP address: 192.168.1.2

Subnet mask: 255.255.255.0

Default gateway: 192.168.1.1

На второто пс Ip-то става 192.168.1.3 и т.н.

Но трябва и в самия модем маската да е 255.255.255.0 :wors:

Ами най-вероятно са ти въведени статични адреси и затова се получават конфликти. Първо виж във модема маската на LAN трябва да 255.255.255.0 и DHCP сървъра трябва да му дадеш да раздава адреси примерно от 192.168.1.2 до 192.168.1.20 или там колкото си пожелаеш. И последно виж в настройките на лан картата дали са въведени статични адреси и какви?!? Най-вероятно и на компа който си преинсталирал е имало статично въведени и сега ги няма. За мене най-добре е да дадеш автоматично да си взема адреси картата, освен ако нямаш някакво пренасочване на портове към някоя от машините. Успех! cool.gif

Ами най-вероятно са ти въведени статични адреси и затова се получават конфликти. Първо виж във модема маската на LAN трябва да 255.255.255.0 и DHCP сървъра трябва да му дадеш да раздава адреси примерно от 192.168.1.2 до 192.168.1.20 или там колкото си пожелаеш. И последно виж в настройките на лан картата дали са въведени статични адреси и какви?!? Най-вероятно и на компа който си преинсталирал е имало статично въведени и сега ги няма. За мене най-добре е да дадеш автоматично да си взема адреси картата, освен ако нямаш някакво пренасочване на портове към някоя от машините. Успех! cool.gif

10x на icemans и potrebitel ;-))) Всичко се оправи като премахнах ограничението чрез DHCP Server-а, който беше лимитиран по следния начин:

Start IP Address: 192.168.1.2 - End IP Address:192.168.1.2

и го направих така,както ми каза icemans:

Start IP Address: 192.168.1.2 - End IP Address:192.168.1.20

маската си е: 255.255.255.0

Още веднъж:БЛАГОДАРЯ :P

Някой може ли да ми каже каква е разликата между едновремешния 1mbit Home, на който все още сме в момента няколко компютъра вкъщи, и новия TEMPO 12mbit? Т.е. има ли разлики освен скоростта?

Някой може ли да ми каже каква е разликата между едновремешния 1mbit Home, на който все още сме в момента няколко компютъра вкъщи, и новия TEMPO 12mbit? Т.е. има ли разлики освен скоростта?

Няма разлика, ако питаш относно броя на машините които можеш да включиш след модема.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.