Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Проблем - последните 2 дена скоростта на интернета падна рязко. В speedtest максималната скорост, която вдигам е 600-700kbps download и 600 kbps upload - към няколко сървъра. Положението към youtube и европейски ftp сървъри е същото.

Характеристиката на линията е ОК:

Bandwidth Down/Up(kbps) 8064/1053

SNR Margin Down/Up(dB) 13.3/12.6

Attenuation Down/Up(dB) 28.0/17.7

Output Power Down/Up(dB) 18.2/12.4

Открих, че има загуби на рутер на БТК:

| 212-39-87-240.btc-net.bg - 0 | 201 | 201 | 15 | 33 | 204 | 16 |

| de-cix.btc-net.bg - 16 | 201 | 170 | 46 | 52 | 250 | 47 |

Проблемът продължава, а не мога да се свържа с поддръжката.

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| 192.168.*.* - 0 | 383 | 383 | 0 | 0 | 16 | 0 |

| 212-39-87-240.btc-net.bg - 0 | 383 | 383 | 15 | 75 | 359 | 15 |

| 101-91-39-212.btc-net.bg - 49 | 383 | 198 | 46 | 99 | 297 | 47 |

| 90-91-39-212.btc-net.bg - 5 | 382 | 363 | 46 | 98 | 328 | 47 |

| 10-66.btc-net.bg - 4 | 382 | 368 | 46 | 94 | 312 | 46 |

| 30.po1.ar1.sof2.evolink.net - 5 | 382 | 364 | 46 | 95 | 313 | 47 |

| abv.bg - 3 | 382 | 373 | 46 | 95 | 297 | 47 |

|________________________________________________|______|______|______|______

Някой да знае нещо по въпроса?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Аз не съм, но...

Поспри се малко плийс!

А като ти поспре ентусиазма да флудиш, се замисли какво би станало ако съвсем случайно на бТк и хрумнте да си смени dsn-а на твоя сайт ( да не се бърка с уебсайт и да се има впредвид локацията или географски обособена зона от адсл мрежата на бТк ) и ти си със статични адреси на картата. Или примерно сработи фейловъра на DNS-a...че да е по-интересно.

Това ми се е случвало!

Проблемът продължава, а не мога да се свържа с поддръжката.

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| 192.168.*.* - 0 | 383 | 383 | 0 | 0 | 16 | 0 |

| 212-39-87-240.btc-net.bg - 0 | 383 | 383 | 15 | 75 | 359 | 15 |

| 101-91-39-212.btc-net.bg - 49 | 383 | 198 | 46 | 99 | 297 | 47 |

| 90-91-39-212.btc-net.bg - 5 | 382 | 363 | 46 | 98 | 328 | 47 |

| 10-66.btc-net.bg - 4 | 382 | 368 | 46 | 94 | 312 | 46 |

| 30.po1.ar1.sof2.evolink.net - 5 | 382 | 364 | 46 | 95 | 313 | 47 |

| abv.bg - 3 | 382 | 373 | 46 | 95 | 297 | 47 |

|________________________________________________|______|______|______|______

Някой да знае нещо по въпроса?

Само чуваме - слухове?

2.Закачаш Модем-Рутер-Компютър с кабелна връзка

Може и с въжена връзка да ги закачиш. !Но внимавай да не пречупиш и огънеш въжето шот после БТК са виновни!....... ohmy.gif

Редактирано от syscom (преглед на промените)

Както казва Капитана - Интернет е много динамична структура:

Tracing route to abv.bg [194.153.145.104]

over a maximum of 30 hops:

1 9 ms 7 ms 7 ms 192.168.3.100

2 9 ms 19 ms 6 ms 192.168.1.1

3 31 ms 33 ms 32 ms 212-39-87-232.btc-net.bg [212.39.87.232]

4 31 ms 32 ms 48 ms 101-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.101]

5 34 ms 35 ms 31 ms 90-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.90]

6 35 ms 36 ms 33 ms 10-66.btc-net.bg [212.39.66.10]

7 33 ms 52 ms 32 ms 30.po1.ar1.sof2.evolink.net [85.14.2.71]

8 38 ms 34 ms 36 ms abv.bg [194.153.145.104]

Trace complete.

Packets Pings

Host Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev

1. 192.168.1.1 0.0% 11 0.8 0.8 0.8 1.2 0.1

2. 212-39-87-232.btc-net.bg 0.0% 11 26.9 45.1 23.3 133.8 37.2

3. 101-91-39-212.btc-net.bg 0.0% 11 31.1 28.1 24.9 31.1 2.1

4. 90-91-39-212.btc-net.bg 0.0% 10 28.9 28.6 24.9 31.2 2.0

5. 10-66.btc-net.bg 0.0% 10 30.4 29.9 26.2 32.3 1.9

6. 30.po1.ar1.sof2.evolink.net 0.0% 10 32.4 31.0 27.8 33.0 1.6

7. abv.bg 0.0% 10 31.0 30.5 27.1 33.0 2.2

Здравейте аз съм от Варна. Проблема ми е че имам вече от 4 дена БТК АДСЛ и нета е пуснат но компютара ми показва че кабела на интернета не е свързан, пък е свързан а лампичките на модена които са четерите етернет порта не светят. Аз съм с wi-fi модем и лампичките които светят са dsl, power, internet, wlan. ного ще сам благодарен ако ми помогнете. А дали регистрацията в my.contact.bg става без интернет? Предварително благодаря.

...че кабела на интернета не е свързан, пък е свързан а лампичките на модена които са четерите етернет порта не светят...

И как точно да помогнем? Някой да дойде и да ти провери мрежовия кабел или що?

Ами не е от него. До сега да сам го сменил. Мисля си че е от модемал Може ли да се регистрирам на http://mw.contact.bg без интернет

Я звънни на хелпдеска (0800100) и искай да ти потвърдят дали са ти "пуснали кранчето"... Намирисва ми на неактивен акаунт.

Всъщност, досега имал ли си интернет, откакто си подписал?

Не нямал съм. А и звънях на 0800 100 и ми казаха че е пуснат. Казаха ми че ще ме прехвърлят на техническата поддръжка но чаках един час и затворих.

Ами не е от него. До сега да сам го сменил. Мисля си че е от модемал Може ли да се регистрирам на http://mw.contact.bg без интернет

Ти майтап си играеш с нас http://mw.contact.bg тоя нет през кво го караш че влизаш да се регистрираш в тоя сайт?!?

Не може без нет да се регистрираш в тоя сайт аз ся проверих -----

Offline Mode

Firefox is currently in offline mode and can't browse the Web.

The browser is operating in its offline mode and cannot connect to the requested item.

* Is the computer connected to an active network?

* Place the browser in online mode and try again.

А иначе в my.contact.bg може би може, ама ти си знаеш.

Аз не съм, но...

Поспри се малко плийс!

А като ти поспре ентусиазма да флудиш, се замисли какво би станало ако съвсем случайно на бТк и хрумнте да си смени dsn-а на твоя сайт ( да не се бърка с уебсайт и да се има впредвид локацията или географски обособена зона от адсл мрежата на бТк ) и ти си със статични адреси на картата. Или примерно сработи фейловъра на DNS-a...че да е по-интересно.

БТК не си е сменяло ДНС от 2 години. Ще ти каза и защо се слагат статични настройки.

ПРи автоматичните настройки модема, както и всеки рутер слага себе си за ДНС. Когато се зарежда страница в Интернет браузър модема се обръща към ДНС и това постоянно обръзщане му препълва паметта и в един момент имаш нет а не отваряш страници.

Вторият проблем, който се случва е че при автоматичните насатройки някой като антивирусните програми(като NOD32 и Avira Antiwir режат достъпа до модема).

Ти майтап си играеш с нас http://mw.contact.bg тоя нет през кво го караш че влизаш да се регистрираш в тоя сайт?!?

Не може без нет да се регистрираш в тоя сайт аз ся проверих -----

Offline Mode

Firefox is currently in offline mode and can't browse the Web.

The browser is operating in its offline mode and cannot connect to the requested item.

* Is the computer connected to an active network?

* Place the browser in online mode and try again.

А иначе в my.contact.bg може би може, ама ти си знаеш.

Човек допуснал съм правописна грешка.Не си правя майтап само търся помощ. Защото прочетох някъде че в сайта my.contact.bg може да се влезне без нет за да си регистрираш БТК-то

Здравейте аз съм от Варна. Проблема ми е че имам вече от 4 дена БТК АДСЛ и нета е пуснат но компютара ми показва че кабела на интернета не е свързан, пък е свързан а лампичките на модена които са четерите етернет порта не светят. Аз съм с wi-fi модем и лампичките които светят са dsl, power, internet, wlan. ного ще сам благодарен ако ми помогнете. А дали регистрацията в my.contact.bg става без интернет? Предварително благодаря.

Трябва да ти свети и Ethernet(1,2,3,4)- там където си включил компютъра. Ако не свети проблемите са следните:

1. Повреден мрежов кабел

2. ПОвредена ЛАН карта

3. Повредени лан портове на модем(малко вероятно)

4. Забранена ЛАН карта от Device Manager.

Активацията на безжичен модем става по следният начин.

1. Закачаш модема към ПС с кабелна връзка

2. Отваряш my.contact.bg// Ако не иска да се отоври провери дали не си на друг доставчик и за всеки случай въведени статични настройки

192.168.1.2

255.255.255.0

192.168.1.1

212.39.90.42

212.39.90.43

3.Забраняваш си антивирусните програми и защитните стени

4.Ако имаш Dial UP настройки, които използваш избираш опцията в Интернет експлорер -> Never Dial a connection

5. След като тръгне активацията на половината процес ще излезе: Моята мрежа Wi-Fi настройки.

Не слагаш отметка на: скрий Wi-Fi.

6. Активацията се прави само през Интернет елсплорер за да работи кореткно

Дано съм бил полезен

Това ми се е случвало!

Само чуваме - слухове?

2.Закачаш Модем-Рутер-Компютър с кабелна връзка

Може и с въжена връзка да ги закачиш. !Но внимавай да не пречупиш и огънеш въжето шот после БТК са виновни!....... ohmy.gif

Не виждам какео смешно или глупаво съм казал. Ако е така поправи ме

Трябва да ти свети и Ethernet(1,2,3,4)- там където си включил компютъра. Ако не свети проблемите са следните:

1. Повреден мрежов кабел

2. ПОвредена ЛАН карта

3. Повредени лан портове на модем(малко вероятно)

4. Забранена ЛАН карта от Device Manager.

2. Отваряш my.contact.bg// Ако не иска да се отоври провери дали не си на друг доставчик и за всеки случай въведени статични настройки

192.168.1.2

255.255.255.0

192.168.1.1

212.39.90.42

212.39.90.43

3.Забраняваш си антивирусните програми и защитните стени

4.Ако имаш Dial UP настройки, които използваш избираш опцията в Интернет експлорер -> Never Dial a connection

5. След като тръгне активацията на половината процес ще излезе: Моята мрежа Wi-Fi настройки.

Не слагаш отметка на: скрий Wi-Fi.

6. Активацията се прави само през Интернет елсплорер за да работи кореткно

Дано съм бил полезен

[/qu

Мерси много

БТК не си е сменяло ДНС от 2 години. Ще ти каза и защо се слагат статични настройки.

ПРи автоматичните настройки модема, както и всеки рутер слага себе си за ДНС. Когато се зарежда страница в Интернет браузър модема се обръща към ДНС и това постоянно обръзщане му препълва паметта и в един момент имаш нет а не отваряш страници.

Опаааа! Ти пък как разбра, че не е сменян след като си с адрес на картата? :help wanted3:

А колкото до това дали модема се обръща към dns-a, айде лекичко се замисли какво точно прави модема когато получи по 53 udp и колко заявки ще трябва да се натрупат за да му се "препълни" паметта

Вторият проблем, който се случва е че при автоматичните насатройки някой като антивирусните програми(като NOD32 и Avira Antiwir режат достъпа до модема).

Това ако може да ми го обясниш с думи прости, как една антивирусна ще ми спре достъпа до 192.168.1.1. И между другото имаш нет а не отваряш страници е заради добрата dns която предлага бТк. Доказано е нееднократно.

Това!

Опаааа! Ти пък как разбра, че не е сменян след като си с адрес на картата? :help wanted3:

А колкото до това дали модема се обръща към dns-a, айде лекичко се замисли какво точно прави модема когато получи по 53 udp и колко заявки ще трябва да се натрупат за да му се "препълни" паметта

Това ако може да ми го обясниш с думи прости, как една антивирусна ще ми спре достъпа до 192.168.1.1. И между другото имаш нет а не отваряш страници е заради добрата dns която предлага бТк. Доказано е нееднократно.

Това!

Всеки един рутер, не само модемите на БТК се слагат себе си за ДНС.

За кабелната връзка имам предвид, за да спестя малко писане: Да се закачи компютъра и модема с ЛАН кабела.

Ако ти не си виждал аз лично съм инсталирал Avira Antivir и след нейната инсталация DHCP на модема раздава настрока само до Subnet MASK. Същият проблем съм имал и с модем на ЕВРОКОМ, а той е в Bridge режим.

И за доказателство. При работа с ZoneAlarm, когато тя спре достъпа до модема излиза Error Code 65.

Може да не съм спеицалист като вас и да имам вашите умения.

Това са ми наблюдения от практиката, която имам.

Слага за dns това което му е настроено, в частен случай на което е "себе си"

Ако ти не си виждал аз лично съм инсталирал Avira Antivir и след нейната инсталация DHCP на модема раздава настрока само до Subnet MASK. Същият проблем съм имал и с модем на ЕВРОКОМ, а той е в Bridge режим.
Тогава се търси опция която да оправи тази простотия, а не с друга да премахваме последстията и. А пък откога модем в бридж раздава адреси нещо не съм на кеф да развивам теории, как едно transparent устройство може да прихване трафик на горно ниво.

И за доказателство. При работа с ZoneAlarm, когато тя спре достъпа до модема излиза Error Code 65.
Говориш за защитна стена което по дефиниция се различава от атнивирусна.

enzoferarri1, я пробвай да регистрираш WiFi модема през http://212.39.90.60

Ако си свързал правилно всичко, не виждам причина да нямаш нет. Освен ако нямаш WiFi карта/адаптор на компютъра си или пък си я/го забранил...

За кабелната връзка имам предвид, за да спестя малко писане: Да се закачи компютъра и модема с ЛАН кабела.

Абе къв е тоя лан кабел ми е интересно.

Не нямал съм. А и звънях на 0800 100 и ми казаха че е пуснат. Казаха ми че ще ме прехвърлят на техническата поддръжка но чаках един час и затворих.

Сега слушай внимателно!!!

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Не ВИКАМ на никой, просто отбелязвам по важното!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Аз не знам ти какво си виждал, аз съм виждал/инсталирал на стотици компютри точно SB, Avira и ZA и ха, до сега не съм видял по-голяма щуротия - да ти спре DNS-а.

БТК може да не са сменяли ДНС-ите си през последните 2 години, с тази подбробност, че имат близо 6 такива сървъри (а не като кварталните ланки "без'ич") и ако си с ДНС 192.168.1.1 няма и да разбереш кой работи за теб в момента.

Това пък, че рутъра сам се поставя за DNS - в кой рутър го видя ?

DHCP на модема раздава настрока само до Subnet MASK.
това също беше голям бисер.

Съгласен съм с теб, че не си специалист, само не разбрах защо така нафлуди темата с глупости от "1.провери си кабел 2.настрой си статични адреси 3.обади се на хелпдеск"

ПС:Layer 1 винаги е бил проблем :)

ПС2:За сведение, понеже не си прочел много от темата, dot е направил доста експерименти с модемите + компилиране на имидж за тях. Сигурно знае малко повече, така че черпи знания и благодари.

Я звънни на хелпдеска (0800100) и искай да ти потвърдят дали са ти "пуснали кранчето"... Намирисва ми на неактивен акаунт.

Всъщност, досега имал ли си интернет, откакто си подписал?

Щом му свети DSL - а, значи има нет ама до модема.

Пък и акаунта си го активираш сам!

Аз пък съм виждал Avira-та да се засича като вирус при сканиране?!? Но това е друга тема.

?DHCP на модема раздава настрока само до Subnet MASK? Как от бридж модем взимаш IP? Той не раздава IP. Това е като, да вземеш IP от свич.

Всеки един ADSL модем на БТК раздава автоматично IP 192.168.1.2, Маска на мрежата 255.255.255.0 или 128,Шлюз или Gateway 192.168.1.1, DNS 192.168.1.1.

Кво толкова правиш със ZoneAlarm, че чак работиш?

Пак за кво ти тоя ZoneAlarm, като ги разбираш тия работи и знаеш как да настроиш модем и рутер?

Къде го чукаш....къде се пука

?DHCP на модема раздава настрока само до Subnet MASK? Как от бридж модем взимаш IP? Той не раздава IP. Това е като, да вземеш IP от свич.

Всеки един ADSL модем на БТК раздава автоматично IP 192.168.1.2, Маска на мрежата 255.255.255.0 или 128,Шлюз или Gateway 192.168.1.1, DNS 192.168.1.1.

Още бисери да има ?

Раздава само едно IP ли? Ми ако ти кажа, че пък при мен раздава 192.168.3.2-128.

98.99% от хората тук не четат какво е написано - факт

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Мерси много, за отговорите. Оправих си нета.

Как го оправи?

Къде го чукаш....къде се пука

Още бисери да има ?

Раздава само едно IP ли? Ми ако ти кажа, че пък при мен раздава 192.168.3.2-128.

98.99% от хората тук не четат какво е написано - факт

Ако ти така си настроил модема може и повече IP - та да даде, но това е друга тема.

По принцип нов модем раздава едно IP 192.168.1.2 - ако не е WiFi.

Ако и ти си почнал да взимаш IP-та от бридж модем- спри да даваш съвети на останалите!

Предлагам ти да спреш да раздаваш - първо казваш "всеки един модем"

Второ, ако е бизнес абонат - съвсем не е само едно. После ако ми обясниш как или/или раздава.

Много смело обощаваш и пак не четеш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.