Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Има ли значение разстоянието между сплитера и модема? Разстоянието ще е около 20 метра, и дали ако е на открито сплитера ще има проблем? Дъжд няма да го въли но при нас мъглите са нещо обичайно.

Сплитера навън ще корозира много бързо , покета за активация е предназначен за помещение.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Настоявай техници да дойдат на място.Щом линк мига и изгасва става въпрос за лоша линия или неправилно свързване.Вярно , че пакета е "Инсталирай сам" , но това не е възможно в твоето положение.А най добре посети Бизнес центъра в който си взел модема и настоявай за съдействие.Желая ти успех

И аз това се опитвах да обесня на жената в центъра ,че проблема не е в мен ,а в самата линия ,но тя пак продължи да говори на изуст.Аз и обеснявам ,че на 0800 100 не мога да избирам тонално ,както при цифровите телфони и ,че просто не мога да избера менюто ,тя горката ми казва ми смени телефона.Точно заради такива неграмотни служители фирмата губи адски много утре ще ходя да се разправям.

Има ли значение разстоянието между сплитера и модема? Разстоянието ще е около 20 метра, и дали ако е на открито сплитера ще има проблем? Дъжд няма да го въли но при нас мъглите са нещо обичайно.

След сплитера, щом е на по-голямо разстояние, е добре кабела да е с усукани проводници

Днес за моя радост линк-а дойде ,но подписаните в договора 12(9 реални) мегабита никакви ги няма.Скороста е под сякаква критика даже във вбокс клипчетата сечат.Мога ли сам да оправя скороста и има ли начин да вляза в модема ,защото паролата и усернейма не са ми дадени ,а мисля ,че никой ги няма.Май ще се връщам към кварталния ми доставчик ,който поне скороста от 15мегабита ми ги даваше постоянно

А защо се абонира за ADSL тогава ???

А защо се абонира за ADSL тогава ???

Просто исках да пробвам поради факта ,че постоянно мой приятели се хвалеха с хубавия си интернет как бил по-добър.Сега имаше бъзможност да го пробвам и да си призная не ми хареса.

Защо не го пробва при приятелите си, сега ще започне серията въпроси - парола/юзър, хелп деск, скапаняци, измамници, как да си вдигна скоростта, комшията тегли с 1.2, аз само с 0.999....

Само за протокола да кажа, че при неправилно свързване (примерно няколко телефона в къщата, които са нейде по други розетки, различни от тази, която води към сплитера) скоростта пада доста- казвам го от личен опит :beer11:

Защо не го пробва при приятелите си, сега ще започне серията въпроси - парола/юзър, хелп деск, скапаняци, измамници, как да си вдигна скоростта, комшията тегли с 1.2, аз само с 0.999....

:rolleyes:

ама как съседът ще ползва 0,5Мб/с повече от мене? Това де го пише?

да не говорим, че adsl е с негарантирана скорост

Може би трябва да ползваш "ирония", не иконата за офтопик, че няма да те разберат правилно.

ха на бас, че сега...

Каква е максималната скорост, която поддържат безжичните модеми на БТК - 24 Mbps ли?

zte-тата могат до толкова, но знаеш, че скоростта не зависи само от модема

а Huawei, доколкото знам, държат до към 18 Mb/s

zte-тата могат до толкова, но знаеш, че скоростта не зависи само от модема

а Huawei, доколкото знам, държат до към 18 Mb/s

Потребител,

Няма стандарт поддържащ до 18мбита дсл ohmy.gif

Стандарт АДСЛ2+ е теоретично ДО 24 мбита в зависимост от дължината на телефонната линия и качеството на чифта. Поддържа се от ЗТЕ 831-2/тъмносини малки/, ЗТЕ 531Б/ВиФи/ и хуауей/бели/.

Ако при теб белия показва 18 мбита мога да предположа дължина на чифта около 1700 метра с +/- 10% отклонение в зависимост от качеството на чифта. :)

internodeadsl2distance2ib.jpg

здравейте аз съм на БТК и напоследак ми започна да се бугва (рестартира се сам поне 5-10 пъти ) (защо?)и като влеза в нета ми се показва www.my-connect.com вавеждам пасса и ацц то и активирай слет като го активирам на някоя интернет страница ми се показва само това www.my-connect.com а другите страници ми се отварят може ли да ми кежете слет като ваведе пасс и ацц повече да не ми се показва тази страница :@

здравейте аз съм на БТК и напоследак ми започна да се бугва (рестартира се сам поне 5-10 пъти ) (защо?)и като влеза в нета ми се показва www.my-connect.com вавеждам пасса и ацц то и активирай слет като го активирам на някоя интернет страница ми се показва само това www.my-connect.com а другите страници ми се отварят може ли да ми кежете слет като ваведе пасс и ацц повече да не ми се показва тази страница :@

изтрии временните файлове на браузера, за IE - Tools-Internet Options-> Delete cookies, след това delete files и маркираш delete all ofline content

изтрии временните файлове на браузера, за IE - Tools-Internet Options-> Delete cookies, след това delete files и маркираш delete all ofline content

пак така :@

cmd --> ipconfig /flushdns и ще се оправи ( или изчисти днс кеш-а с някоя програмка , тази команда прави точно това)

cmd --> ipconfig /flushdns и ще се оправи ( или изчисти днс кеш-а с някоя програмка , тази команда прави точно това)

ok a може ли дами кажете защо нета ми се рестартира така

ok a може ли дами кажете защо нета ми се рестартира така

нета не се рестартира, за модема ли говориш? с кой модем си? торенти? ъплоуд? конекции?

нета не се рестартира, за модема ли говориш? с кой модем си? торенти? ъплоуд? конекции?

да модема как да го оправя да не се рестартира?

БТК АДЛС темпо 12мб

Редактирано от b0928 (преглед на промените)

да модема как да го оправя да не се рестартира?

БТК АДЛС темпо 12мб

Със смяна на модема.Звънкай на 0800100.

Със смяна на модема.Звънкай на 0800100.

ок а има ли нещо общо с тва че е раделен на 2 компа ?

ок а има ли нещо общо с тва че е раделен на 2 компа ?

тук работата стана дебела.

с рутер ли си?

звънни на 0800100 (бъди любезен) кажи им, че ти прекъсва интернет и да проверят дали до АДСЛ модема е ОК. Ако има прекъсвания от страна на модема те ще го видят от неговата статистика и ще пратят заявка до регионалните техници да те посетят. Също така бъди готов да отговориш на уточняващи въпроси(от началото ли прекъсва или от скоро, при включен торент клиент и/или при натоварване), което ще доведе до изяснявне на "диагнозата".

Ако ти кажат, че до модема няма проблем, то ще трябва да търсиш проблема при теб. закачваш едно ПС само и тестваш.

тук работата стана дебела.

с рутер ли си?

звънни на 0800100 (бъди любезен) кажи им, че ти прекъсва интернет и да проверят дали до АДСЛ модема е ОК. Ако има прекъсвания от страна на модема те ще го видят от неговата статистика и ще пратят заявка до регионалните техници да те посетят. Също така бъди готов да отговориш на уточняващи въпроси(от началото ли прекъсва или от скоро, при включен торент клиент и/или при натоварване), което ще доведе до изяснявне на "диагнозата".

Ако ти кажат, че до модема няма проблем, то ще трябва да търсиш проблема при теб. закачваш едно ПС само и тестваш.

ок ама аз мой го разделям с слич

Ти май си доста далече от тези работи с настройките.Няма да стигнат много страници да те разберат хората.

Ти май си доста далече от тези работи с настройките.Няма да стигнат много страници да те разберат хората.

обяснете моляви

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.