Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows не открива CD/DVD устройства

Featured Replies

Проблема е следния: Вин-а не открива никакви CD/DVD устройства, дори не се виждат в експлорера. Въпреки тва в биоса всичко е наред.

Пробвах доста неща, но проблема си остана. Моля някой ако знае решение да го сподели! Благодаря предварително!

коригирано заглавие

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Проблема е следния: Вин-а не открива никакви CD/DVD устройства, дори не се виждат в експлорера. Въпреки тва в биоса всичко е наред.

Пробвах доста неща, но проблема си остана. Моля някой ако знае решение да го сподели! Благодаря предварително!

Каква е ситуацията в Device manager-а ?

• Автор
Каква е ситуацията в Device manager-а ?

Удивителни знаци в жълто върху двете оптични устройства.При проверка на драйерите всичко е ок

Удивителни знаци в жълто върху двете оптични устройства.При проверка на драйерите всичко е ок

И след проверката(update driver) няма удивителни? И всичко е наред? Дай му reinstal driver трябва да се оправи, ако пак не ще, кажи каква грешка дава, в Свойства я пише.

• Автор
И след проверката(update driver) няма удивителни? И всичко е наред? Дай му reinstal driver трябва да се оправи, ако пак не ще, кажи каква грешка дава, в Свойства я пише.

Драйверите са наред: cdrom.sys, imapi.sys, redbook.sys, storprop.dll. Всички действия с тях показват, че всичко е наред, обаче удивитлните си остават.

Драйверите са наред: cdrom.sys, imapi.sys, redbook.sys, storprop.dll. Всички действия с тях показват, че всичко е наред, обаче удивитлните си остават.

Изтрий ги от device manager-а и дай да търси нов хардуер

• Автор
Изтрий ги от device manager-а и дай да търси нов хардуер

Windows cannot start this hardware device its configuration information (in the registry) is incomplete ot damage. ( Code 19 ) - съобщението, което излиза след деинсталация и чек за хардуерни промени. Проблема си остава!

Редактирано от gabonviper (преглед на промените)

Windows cannot start this hardware device its configuration information (in the registry) is incomplete ot damage. ( Code 19 ) - съобщението, което излиза след деинсталация и чек за хардуерни промени.

Вероятно проблем с регистрите :-( Рюзгледай из форума, има няколко теми по въпроса

Не откривам.

какво не откриваш: проблеми на машината или теми във форума

П.П. Хора, научете се да се изразявате, хайде да не ви теглим думите с ченгел, а!

• Автор
какво не откриваш: проблеми на машината или теми във форума

П.П. Хора, научете се да се изразявате, хайде да не ви теглим думите с ченгел, а!

Не намирам тема във форума, която да дава конкретно решение на проблема

Не намирам тема във форума, която да дава конкретно решение на проблема

Не намираш тема за проверка и коригиране на регистъра на Windows? А стига бе

• 1 месец по-късно...

Аз също се натъкнах на такъв проблем. Няма ми ги двете устройства в експлорер-а. Като вкарам дисак изобщо не го завърта. Какъв може да е проблема?! Моля gabonviper ако се е оправил да каже как. Вижте какво намерих! Как Ви се струва?

Или компа ти е на повече от 50 год, или използваш орязана версия на на Windows. Не вярвам че може да има устройство дето вина да не го намери...ако е нормален.

Направил съм си няколко варианта с nLite, на практика с драйвери за моя хардуер, нормално е за теб да не тръгне, аз съм изтрил всичко което НА МЕН не ми трябва, но нормален вин да не ти разпознае устройство...

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Ами не е орязана версията, даже аз се учудвам, че изглежда много добре. Със SP3 е и проблемът е някъде другаде може би.

Слушай патило: изтегли последния firmware. Пусни Bart PE или друг PE. Моли се да ти види писачката(при мен я видя)

. Ако я види веднага я флашваш. Трябва да се вижда вече под Уиндоус. Ако има начин да се флашне под линукс също става.

Причина: неизвестна. Поради някаква си глупост изобщо не отразява че има записвачка.

Последният firmware на кое? И дай малко разяснения за работа с тази програма BART PE моля те, тъй като в интернет попаднах на няколко упътвания за направа на боот диск с тази програма. Благодаря!

Start ->Run пишеш Regedit.exe Намираш следния ред и го изстриваш:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Отваряш един нов текстови файл,копираш и пействаш в него следното:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

"UpperFilters"=-

"LowerFilters"=-

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdr4_2K]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdralw2k]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdudf]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UdfReadr]

Запазваш с някакво име,примерно CD RESTORE и за разширение на файла слагаш *.reg (cd restore.reg)

Кликаш върху него,ребуутваш и би трябвало да се получи.

Другото нещо,което трябва да се провери е :

Start - Run пишеш compmgmt.msc и Enter.

Отиваш на Disk Management. Избираш Change drive letter and paths.

Провери дали устройствата имат зададени букви.Ако нямат ги задай.

Редактирано от Features (преглед на промените)

Последният firmware на кое? И дай малко разяснения за работа с тази програма BART PE моля те, тъй като в интернет попаднах на няколко упътвания за направа на боот диск с тази програма. Благодаря!

На оптичното у-во. Отиваш на сайта на производителя, и си сваляш. То е едно exe, няма нищо сложно за слагането му. Проблема е че за целта бозата трябва да е видяла записвачката. Тук се намесва BART PE, потърси в пиратския залив, ползвай за ключови думи "windows live cd; windows pe; bart pe". PE(Preinstaled enviroment), демек live cd. Доста е полезно. Ако тези които изтеглиш не ти помогнат ми пиши ЛС да рипна моето и да ти го пратя. В общи линии търси с размер до 300 мб. Дори 150.

Провери и бъзикнята с регистъра която ти предложиха, дано да помогне, че изглежда по-лесно и безболезнено решение.

Ами да ще пробвам първо с регистрите, но пусках скоро WINDOWS LIVE CD и не видях кой знае какво на него?!?

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

"UpperFilters"=-

"LowerFilters"=-

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdr4_2K]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdralw2k]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdudf]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UdfReadr]

Всичко хубаво, но ето какво ми дава след създаване и кликане в/у файла:

dea493cee94489f8.jpg

Това REGEDIT4 рябва ли да присъства във файла и нестава ли само ако изтрия UpperFilters и LowerFilters, както е описано и в по-горният линк който съм дал?

А ето и как изглежда файлът след като съм го зпаазил като Document.reg и отворен с текстови редактор:

3dc2d3377d527c51.jpg

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Би трябвало да стане само с истриване на реда и рестарт.Аз съм имал подобни проблеми на различни машини и съм ги оправял само така,без да въвеждам този рег фаил - не се е налагало.Него го дадох за по-сигурно,защото по принцип такава е препоръката в този случей.В момента съм на една машина с линукс и не мога да го пробвам,но след малко ще отида на някоя уиндоуска за да видя кава е грешката.Но ако питаш мен,трий смело и рестартирай.При стартирането този ред ще се въстанови със всички ключове в него.

Редактирано от Features (преглед на промените)

Би трябвало да стане само с истриване на реда и рестарт.Аз съм имал подобни проблеми на различни машини и съм ги оправял само така,без да въвеждам този рег фаил - не се е налагало.Него го дадох за по-сигурно,защото по принцип такава е препоръката в този случей.В момента съм на една машина с линукс и не мога да го пробвам,но след малко ще отида на някоя уиндоуска за да видя кава е грешката.

С това няма ли да е по-лесно...Прави същите манипупалции:

http://www.dougknox.com/xp/utils/XP_CD-DVD-Fix.zip

23474043ae3.png

Впрочем съм го споменал по-напред в темата ама :clap:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=928616

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.