Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя карта е по-добра

Featured Replies

Ati 3650 256/512 или GF 8600GTS 512MB (става въпрос за Palit и то с HDMI)

Редактирано от mkelso (преглед на промените)

Ati 3650 256/512 или GF 8600GTS 512MB (става въпрос за Palit и то с HDMI)

Заради доста доброто съотношение цена/производителност Ati 3650 512. Иначе GF 8600GTS 512MB има лек превес при игра, но неоправдано малък предвид 40%+ цена. Оссвен това Радеона има вграден хардуерен HDTV тунер и натоварването на Централния процесор е минимално при гледане на филми с висока резолюция.

П.П. Гледай да не ти пробутат карта с ГДДР2 памет - по-бавна е!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

8600GTS 256MB за много добри пари. преди дни се чудех и аз на върху този въпрос. Спрях се на това решение. А иначе като производителност може да си вземеш ATI 2600PRO за много по-ниска цена и от двете - като производителност е мааалко по-слаба от 3650, но пък е сравнително по-евтина.
8600GTS 256MB за много добри пари. преди дни се чудех и аз на върху този въпрос. Спрях се на това решение. А иначе като производителност може да си вземеш ATI 2600PRO за много по-ниска цена и от двете - като производителност е мааалко по-слаба от 3650, но пък е сравнително по-евтина.

Ati 3650 512 ДДР3 се намира м/у 130 и 150лв, а ти предлагаш карта с наполовина по-малко памет, която струва 20-40лв отгоре. Съвременните игри обичат, да се разполагат нашироко и 256 МБ вече не са това, което бяха. По-нататък във времето, ще дойдат изисквания и за 1, че и 2 ГБ памет, но за такива обеми е полезна и по-широка шина.

ATI 2600PRO не е удачно решение, при разлика в цената +-10лв, май на "много по-ниска цена и от двете" може да се вземе само употребявана.

Ati 3650 512 ДДР3 се намира м/у 130 и 150лв, а ти предлагаш карта с наполовина по-малко памет, която струва 20-40лв отгоре. Съвременните игри обичат, да се разполагат нашироко и 256 МБ вече не са това, което бяха. По-нататък във времето, ще дойдат изисквания и за 1, че и 2 ГБ памет, но за такива обеми е полезна и по-широка шина.

ATI 2600PRO не е удачно решение, при разлика в цената +-10лв, май на "много по-ниска цена и от двете" може да се вземе само употребявана.

И де ще ги ползваш 512-те мегабайта на 3650 и заслужава ли си? Мислиш ли, че DOOM 3 няма да хвърчи и на 256 MB 8600GTS? К'во от това, че ще ползва и някой мегабайт споделена видеопамет? И колко са игрите, дето искат много над 256MB? Да не ме разбирате грешно. Подчертавам само това, че и 256MB са достатъчни в тоя клас за игри! А, да, Кризата икала и един гигабайт. Ами да си ги иска, но не и от тия карти biggrin.gif

Иначе, ето едно интересно сайтче за сравнение Test: ATi Radeon HD 3650

Лично аз бих избрал 8600GTS, ако ще е за игри. Просто повечето от новите игри са на границата с насичането при HD3650. За старите няма значение. 8600GTS се представя по-добре и при включени АА и АФ. За мен това е от значение. Иначе сте прави за 3650 cool.gif

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

И де ще ги ползваш 512-те мегабайта на 3650 и заслужава ли си? Мислиш ли, че DOOM 3 няма да хвърчи и на 256 MB 8600GTS? К'во от това, че ще ползва и някой мегабайт споделена видеопамет? И колко са игрите, дето искат много над 256MB? Да не ме разбирате грешно. Подчертавам само това, че и 256MB са достатъчни в тоя клас за игри! А, да, Кризата икала и един гигабайт. Ами да си ги иска, но не и от тия карти biggrin.gif

Иначе, ето едно интересно сайтче за сравнение Test: ATi Radeon HD 3650

Лично аз бих избрал 8600GTS, ако ще е за игри. Просто повечето от новите игри са на границата с насичането при HD3650. За старите няма значение. 8600GTS се представя по-добре и при включени АА и АФ. За мен това е от значение. Иначе сте прави за 3650 cool.gif

Има хора, които не могат да си позволят да си сменят видеокартите като ностни кърпички. Тенденциозни тестове при мен не важат. А игри като Кризата или поне все по-гладни към обема видеопамет скоро ще излезнат. За "другите" карти си има и други, които ги ползват.

3650 + вградено видео е доста нагоре от Невидиа мизерия. cool.gif

Иначе самичка 3650 е на кантар с 8600ГТС, като всяка печели при игра, оптимизирана от създателите и да върви по-добре на определена марка видеокарти. Впрочем като заизлизат игри с "Дирек"Х10.1 и какво става с 8600ГТС :P

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Има хора, които не могат да си позволят да си сменят видеокартите като ностни кърпички. Тенденциозни тестове при мен не важат. А игри като Кризата или поне все по-гладни към обема видеопамет скоро ще излезнат. За "другите" карти си има и други, които ги ползват.

3650 + вградено видео е доста нагоре от Невидиа мизерия. cool.gif

Иначе самичка 3650 е на кантар с 8600ГТС, като всяка печели при игра, оптимизирана от създателите и да върви по-добре на определена марка видеокарти. Впрочем като заизлизат игри с "Дирек"Х10.1 и какво става с 8600ГТС ;)

Май не се разбрахме за паметта. Да, има игри, жадни за памет, но така и така с тия карти, няма да има нужда от повече памет, защото чисто и просто игрите няма да вървят с детайли, които изискват тая огромна памет cool.gif А в линка който дадох, се вижда, как двете карти се държат и под DX10 в някои нови игри. А когато излязат игри за DX10.1, тия картички едва ли ще са актуални вече. Май първо NVIDIA трябва да пуснат карти с подръжка на DX10.1.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Дами спрете да се карате... Спора е ясен...

3650 е по-евтина и толкова производителна, колкото 8600ГТС... Айде сега кажете, коя е по-добра?

За тея просовути 512 памет на картата, нека ви кажа, че е по-важно картата да е 256 битова а не 128, отколкото да е 512МВ пред 256МВ... Стига с глупостите, реално при тея карти разлика особено голяма няма да видите между 256 и 512 МБ вариант...

Айде готово... Избора е 3650, ем е по-евтина, ем нема разлика с 8600ГТС...

В добавка ... 512MB при 128bit шина ще се усетят повече на по-ниските резолюции, отколкото на високите. На 1680х1050 (1600х1200) е все тая. При картите с 256bit-ова шина нещата стоят на 180 градуса. С голямата шина може да се усети разлика при високите резолюции, а скоростите на ядрото, шейдърите и паметта са такива, че на ниските резолюции е почти все тая (изключвам GeForce 7900GS).

И като ще е 3650 - Asus EAH3650 е най-добрата за мен заради чудесното охлаждане.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.