Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Returnil Virtual System 2010/2011 Home/Pro-дискусия

Featured Replies

Някой ще вземе ли все пак да направи няколко снимки, придружени с коментар за принципа на работа с програмата. Програмата е много ценна, но мисля, че за да не стават грешки има нужда от малко ревю!

• Отговори 174
  • Прегледи 23,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ето промените от вчера: За версия 3.2.11341.5521-REl11 - справка За весия 3.2.11343.5521-REL11 - справка

• http://www.vmware.com Има Player, който е безплатен, има сървър, който също е безплатен, както и ESXi, но това решение иска собствена машина на която нищо друго няма да работи

• Единствения проблем е че версията workstation е платена, server е безплатна

• Автор

Някой ще вземе ли все пак да направи няколко снимки, придружени с коментар за принципа на работа с програмата. Програмата е много ценна, но мисля, че за да не стават грешки има нужда от малко ревю!

Програмата не изисква настройки.Когато се инсталира не се пипа нищо.Това е!После при работа се задейства и рестарт!Какво те интересyва да ти обясня?

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Защото е направил проблем.

Виж коментарите тук

http://forum.malekal.com/viewtopic.php?f=46&t=16456

Което си е,си е!Ти ме познаваш аз нямам пристрастя към никоя програма.Едните работят по-добре от другите.Това е истината

Пиле,ако става дума за NOLOGO и ти грешиш. Няма да се повтарям,ти ми знаеш мнението за тази програма.

Добра но не незаменима.Добра при тестване на софтуер,но същото може и да се направи и с виртуална машина.Доста от фейковете не се стартират при виртуализация - това научих съвсем скоро търсейки причината за неуспешното стартиране на един ментак.Би Бой ми поотвори очите давайки ми връзка към пост във форума на MBAM :P

Да стартираш някоя непозната програма на виртуална машина дори в някои случаи е още по добро решение.

Ако става въпрос за друга защита.Да тази програма именно затова е на компа ми-пази ме от самият мен ;)

Поздрави :P

• Автор

Пиле,ако става дума за NOLOGO и ти грешиш. Няма да се повтарям,ти ми знаеш мнението за тази програма.

Добра но не незаменима.Добра при тестване на софтуер,но същото може и да се направи и с виртуална машина.Доста от фейковете не се стартират при виртуализация - това научих съвсем скоро търсейки причината за неуспешното стартиране на един ментак.Би Бой ми поотвори очите давайки ми връзка към пост във форума на MBAM :P

Да стартираш някоя непозната програма на виртуална машина дори в някои случаи е още по добро решение.

Ако става въпрос за друга защита.Да тази програма именно затова е на компа ми-пази ме от самият мен ;)

Поздрави :P

Niks, Nologo няма нищо общо с моя пост!Имах пред вид,че ако намеря някоя нередност в някоя програма си го казвам веднага,защото нямам пристрастя!За това като прочетох за проблема пуснах пост веднага.Да се знае.За Returnil е имало проблем.... ето казвам.

Niks, Nologo няма нищо общо с моя пост!Имах пред вид,че ако намеря някоя нередност в някоя програма си го казвам веднага,защото нямам пристрастя!За това като прочетох за проблема пуснах пост веднага.Да се знае.За Returnil е имало проблем.... ето казвам.

Знам,но трябваше да го напишеш по ясно.Както сега ;) че пак някой не ще разбере за какво става въпрос.Не чете ли репликите по назад?Сърдитко :yanim:

Програмата не изисква настройки.Когато се инсталира не се пипа нищо.Това е!После при работа се задейства и рестарт!Какво те интересyва да ти обясня?

Не ми е много ясно как се процедира с програми, които искат "рестарт". При "рестарт" се връща старото положение....
  • Автор

Не ми е много ясно как се процедира с програми, които искат "рестарт". При "рестарт" се връща старото положение....

Ами пиши ми на л.с.

Ами пиши ми на л.с.

Какви ли бутони не натисках "защити на сесии" и т.н...НО при рестарт се връща старото! би трябвало да има някакво упътване за работа с програмата. На сайта има ли?
  • Автор

В Sit-a на Returnil пише,че с тази програма можем да бъдем защитени от всякакъв вид напасти,защото Returnil създава виртуален образ!!! Сега далеч съм от мисълта,че в Sit-а пише: -Returnil е програма с която можете да експериментирате всичи ваши преyмици-да слагате,махате,триете и тем подобни,за да натрyпате информатични познания!!!! Сега ясно е,че програмата след рестарт връша в първоначално положение,но съм дaлeч от мисълта да се правят илиyзии за предназначението на програмата.....е ние знаем,че след рестарт няма нищо променено и малко си правим опити! Трябва да се разграничават тези неща

Яснооо....значи не може да се работи с програми искащи "рестарт". Лошо.... Значи в такъв случай има само един вариант: 1. Деинсталира се основната АВ програма. 2. Инсталира се пробната АВ програма. 3. Включва се защитата. 4. Прави се каквото се прави......заразявания и т.н... 5. Рестарт /връщаме се в т.2/ 6. Деинсталиране на пробната АВ програма 7. Връщане на основната АВ програма. Смисъла е ако стане "нещо" по време на т.4, то то ще стане виртуално и след рестарт да си се върнем в безопасната т.2 Преимуществото на Returnil пред Виртуална машина е, че се използва реалния компютър, макар и виртуално, не се губи от ресурсите на компютъра, нещо което се получава и то на 50% при използването на виртуална машина.

Интересен и обучаващ видео материал специално открит от tanganika,пожелавам ви приятно гледане :speak:

• 1 месец по-късно...

Returnil Virtual System 2008 Build 2.0.1.9002

Публикувано изображениеDownload: Returnil Virtual System 2008 Personal Edition Build 2.0.1.9002

Публикувано изображениеDownload: Returnil Virtual System 2008 Premium Edition Build 2.0.1.9002

Публикувано изображениеПромени в тази версия:

*File Protection - This new feature will allow the user to selectively protect files and folders on alternate partitions. Further, the user can also specify the entire partition or drive (extra internal drive, USB drives, IEEE drives, etc).

*Additional Returnil Tools:

-Anti-Execute - This new plug-in is not designed or intended to be a full featured HIPS (Host Intrusion Prevention System). That said however, the feature will allow added white/black list control over most executable and loaded drivers.

-Real System Autoruns - The new plug-in will allow an experienced user to view and edit auto-run entries in their registry while using the RVS System Protection and Session Lock feature.

*Custom Virtual Partition installation path - New in v2,01 is support for installing the RVS Virtual Partition on alternate partitions or drives

*Virtual Partition drive designation change support - RVS now supports changing the Virtual Partition drive letter from within the Preferences menu without requiring a reinstall of the VP through the repair feature.

*Disk Cache privacy wipe - the 2.01 series now supports cleaning of the disk cache at shutdown of your computer.

*Right click Tray Icon and Toolbar control - This is a refinement to allow the user to activate or deactivate the Tray Icon and/or Toolbar through its right click menu.

*Vista hibernation support - the 2.01 series now properly supports hibernation mode in Windows Vista.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте имам въпрос отностно returnil v. 2.0.0.507 Компютърът е с ОС Windows Vista Home Premium SP1 Как мога да заделя необходимото пространство за виртуалното устройстово което returnil създава от устройство различно от drive C. Инсталирам returnil в устройство С/на което е инсталирана и ОС/, програмата се опитва да създаде виртуален диск като "откъсне място" от устройство С. Въпросът е обечеq че имам свободни 2 ГБ - и праграма изписва че моята машина поддържа виртуално устроитво с размер до 986МВ. Как мога да накарам програмата да съзаде вируален диск като "откъсне" място например от Drive E където има свободи 10ГБ?

Здравейте имам въпрос отностно returnil v. 2.0.0.507

Компютърът е с ОС Windows Vista Home Premium SP1

Как мога да заделя необходимото пространство за виртуалното устройстово което returnil създава от устройство различно от drive C. Инсталирам returnil в устройство С/на което е инсталирана и ОС/, програмата се опитва да създаде виртуален диск като "откъсне място" от устройство С. Въпросът е обечеq че имам свободни 2 ГБ - и праграма изписва че моята машина поддържа виртуално устроитво с размер до 986МВ. Как мога да накарам програмата да съзаде вируален диск като "откъсне" място например от Drive E където има свободи 10ГБ?

Защо не използваш по-новата версия, за която пише, че позволява създаване на виртуално устройство и на друг диск ?

Здравейте имам въпрос отностно returnil v. 2.0.0.507

Компютърът е с ОС Windows Vista Home Premium SP1

Как мога да заделя необходимото пространство за виртуалното устройстово което returnil създава от устройство различно от drive C. Инсталирам returnil в устройство С/на което е инсталирана и ОС/, програмата се опитва да създаде виртуален диск като "откъсне място" от устройство С. Въпросът е обечеq че имам свободни 2 ГБ - и праграма изписва че моята машина поддържа виртуално устроитво с размер до 986МВ. Как мога да накарам програмата да съзаде вируален диск като "откъсне" място например от Drive E където има свободи 10ГБ?

И какво ще правиш с това ново дисково устройство? Ще съхраняваш файлове там ли?

Ако няма да съхраняваш файлове можеш просто да пропуснеш тази стъпка и пак ще си работи.

• 3 месеца по-късно...
  • 6 месеца по-късно...

Искам да ви попитам,след като свалиш файл на дял D и след рестарт той се запазва,след заразяване от вирус има ли опасност след рестарт да останат остатъци на дял D.

Искам да ви попитам,след като свалиш файл на дял D и след рестарт той се запазва,след заразяване от вирус има ли опасност след рестарт да останат остатъци на дял D.

Щом си свалил нещо на дял D, то то се запазва след рестрата. Ако това е вирус- вътре си с двата крака! Тествай вируси в папка от дял С, или най-добре на десктопа...аз така правя! Никога не записвай вирус (освен ако не е архивиран и то с парола) на дял D!

Конкретно в Вашият случай - не защитава в случай,че е свален файла на диск "D" и е стартиран.

Returnil създава виртуализация само на защитеният дял,където е инсталирана Операционната система.

Ако е инсталирана на диск "С" всичко на останалите дискове не е под защита.

опс. Превариха ме :whist:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мисля че новата версия някъде имаше опция да защитава идругите дялове,но ако заразиш системата с файлови инфектори като Virut илиSality ( независимо на кой дял си го свалил и стартирал ) невярвам да те спаси.През последния месец така наречения зловреден код Chydo разпространяван през Skype също се намърдваше и надругите дялове,също без значение на кой от дяловете е свален и стартиран. 

а опцията Real-time Virus Protection за какво точно служи.Благодаря ви.

Ползваш Returnil Virtual System 2010 нали :beer11:

Публикувано изображение

Защита от вируси,но доколко е ефективна не се наемам да коментирам.

:beer11:

Защита от вируси,но доколко е ефективна не се наемам да коментирам.

Защита от вируси в реално време.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Защита от вируси в реално време.

Да това ми е ясно. Пробвал съм и блокира свалянето на някои по разпространени зарази.

Въпроса е доколко е ефективна неговата защита в реално време. Защото например имаше файлове и то доста които се засякоха от ESS докато Returnil мълчеше.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.