Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Returnil Virtual System 2010/2011 Home/Pro-дискусия

Featured Replies

Явно има нещо,което не е съвсем в реда на нещата в тази програма,но не бих се наел да кажа колко е голяма опасността от него при положение,че не съм успял да работя с програмата,а само отчетох заплахата.Интересно ми е обаче никой друг ли не е отчел нещо подозрително при инсталацията.Общо взето за това споменах аз,Nikssi каза за подобен проблем,но доколкото разбрах той ползва платения вариант и TNN също го е отчел след изпращане за анализ.Та въпроса ми и е към всички,които я ползват да споделят мнение как са я инсталирали,безпроблемно ли е било,отчели ли са заплаха?За даавам тези въпроси защото ми е интересно как е минало при тях,а не защото програмата е изключително важна,но все пак щом има тема за нея защо да не го обсъдим.Ако другите имат желание може да изкажат своето мнение.Поздрави! :P

КАВ 2009 не реагира на платеният вариант.

Тук http://www.virustotal.com/analisis/50d2a8b...56e6b08bdbffce6

Webwasher-Gateway 6.6.2 2008.08.27 Worm.Win32.Malware.gen (suspicious)

Ikarus T3.1.1.34.0 2008.08.27 - не засича

Тук http://scanner.novirusthanks.org/index.php...101931345356199

Ikarus Trojan-Downloader.Win32.Delf.bod

На кое да се вярва?

При резултат 1/20 или 30 направо си е смешно да се говори за заплаха.

Webwasher-Gateway и Ikarus са любимците на TNN взечете пример от него и ги ползвайте Публикувано изображение

• Отговори 174
  • Прегледи 23,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ето промените от вчера: За версия 3.2.11341.5521-REl11 - справка За весия 3.2.11343.5521-REL11 - справка

• http://www.vmware.com Има Player, който е безплатен, има сървър, който също е безплатен, както и ESXi, но това решение иска собствена машина на която нищо друго няма да работи

• Единствения проблем е че версията workstation е платена, server е безплатна

То всичко хубаво,много интересна и полезна програма,обаче има един проблем... Не може ли да направя така,че да запазя по някакъв начин работата си и след рестарт да се включи пак виртуалната машина(с помощта на тази програма)???

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

То всичко хубаво,много интересна и полезна програма,обаче има един проблем...

Не може ли да направя така,че да запазя по някакъв начин работата си и след рестарт да се включи пак виртуалната машина(с помощта на тази програма)???

Здравей,

Когато открих тази програма и предложих да я пуснем B сит-а не мислих че ше има толкова интересyващи!!!

Накратко програмата е добра но без Reboot на PC-то ,не запазва нищо-това и е целта.Днес не мога да си представя без нея ,кошмара които беше преди (постоянните глупости с които експериментирах и продължавам да експиреминтирам с едната разлика,че вече нямам презареждане на windows)

Мога да помогна на някои които силно желае платената версия -пишете ми

Здравей,

Когато открих тази програма и предложих да я пуснем B сит-а не мислих че ше има толкова интересyващи!!!

Накратко програмата е добра но без Reboot на PC-то ,не запазва нищо-това и е целта.Днес не мога да си представя без нея ,кошмара които беше преди (постоянните глупости с които експериментирах и продължавам да експиреминтирам с едната разлика,че вече нямам презареждане на windows)

Мога да помогна на някои които силно желае платената версия -пишете ми

специално ти благодаря че сподели за тази програма,аз съм и най-големия фен.сбъдна ми се мечтата да експерементирам с нови програми без да се притеснявам,че ще се наложи преинсталация и за първи път наистина се чувствам защитен от вируси,а мислех да си купувам втори компютър за експерименти.

• 4 седмици по-късно...

Ако изобщо има кой да бъде питан ! Качествена защита е невъзможна без параноично мислене. Няма лошо - всеки сам решава докъде да е доверие и откъде е начало на съмнения !

Да Тодоре прав си Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

наистина и без антивирусна Returnil е непобедима няма вирус или хакер който да я преодолее.всичко което пише в официалния сайт е вярно 100% въпреки че те засега препоръчват ползването и на антивирусна програма.скоро тези които пишат вирусите ги очакват тежки дни и да се молят да не угасне тока или да се рестартира компютъра дето са заразили.това го казвам от личен опит днес умишлено се заразих с някакъв вирус имаше пълна свобода на действие не позволих на антивирусната да се бърка.прави какви ли не промени изчезна ми интернета светлинките на модема ми угаснаха.сканирах със MBAM защото тя преди да трие ги слага в карантина а пък аз исках да ги видя какви са.имаше три вируса ZLOB и 13 троянски коня но си ги оставих там без да ги пипам.както пише в официалния сайт на Returnil "просто рестартирайте".след рестарта бяха изчезнали и от карантината на MBAM а светлинките на модема светнаха.убеждавам се в хипотезата си че скоро ще има ново поколение антивирусна защита каквато другите не са сънували. Androcure06 голяма работа си.

Вярно е ;) И се радвам за присъствието и в този форум,макар,че хич не и беше лекичко на дамата в началото.

Сега за програмата.Според мене програмата е замислена(то си и пише така) при пробване на непознато приложение НО идва въпросът"Ако програмата,която искаме да пробваме изисква рестартиране на ОС тогава какво следва..." Публикувано изображение Все пак доста програми напълно безвредни например като Кис няма как да останат на компа Публикувано изображение Единствено при тестване на актуално инсталираната програма има смисъл,както и при такава коята не изисква рестарт.Например ESS.И сега се замислям за един експеримент...ако затворя Кис и инсталирам Eset Smart Security дали тя (ESS) ще приеме Кис...който не е активен за момента :question: Както и друга която не изисква рестарт за да функционира напълно ;)

Поздрави Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Вярно е ;) И се радвам за присъствието и в този форум,макар,че хич не и беше лекичко на дамата в началото.

Сега за програмата.Според мене програмата е замислена(то си и пише така) при пробване на непознато приложение НО идва въпросът"Ако програмата,която искаме да пробваме изисква рестартиране на ОС тогава какво следва..." Публикувано изображение Все пак доста програми напълно безвредни например като Кис няма как да останат на компа Публикувано изображение Единствено при тестване на актуално инсталираната програма има смисъл,както и при такава коята не изисква рестарт.Например ESS.И сега се замислям за един експеримент...ако затворя Кис и инсталирам Eset Smart Security дали тя (ESS) ще приеме Кис...който не е активен за момента :P Както и друга която не изисква рестарт за да функционира напълно :P

Поздрави Публикувано изображение

Знаеш ли Niks какво проумях!Значи знаем,че платената версия има функтcии да запазва файлове!Ако зададеш кой файлове искаш да запази то след рестарт всичко ще се върне по мястото си само запазеният файл ще си остане променен.Тоест тове е приемyществото на платената версия!

p.s.Вече има нова beta Personal

http://www.returnilvirtualsystem.com/index...rvs2008beta.htm

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Само платената версия позволява запазването на нещо след рестарт. Това става от "файловия мениджър" , след като инсталираш нещо и искаш да се запази след рестарт, го слагаш във файловия мениджър, чекваш го, даваш "save list" и след това "update selected" и се радваш.

• Автор

Само платената версия позволява запазването на нещо след рестарт.

Това става от "файловия мениджър" , след като инсталираш нещо и искаш да се запази след рестарт, го слагаш във файловия мениджър, чекваш го, даваш "save list" и след това "update selected" и се радваш.

Thanks Публикувано изображение

Само платената версия позволява запазването на нещо след рестарт.

Това става от "файловия мениджър" , след като инсталираш нещо и искаш да се запази след рестарт, го слагаш във файловия мениджър, чекваш го, даваш "save list" и след това "update selected" и се радваш.

И после по обратният път нали?Ако вече не го искаш махаш чавката ...олее рестарт и няма никой

Мерси и от мене но без целувки Публикувано изображение

• Автор

И после по обратният път нали?Ако вече не го искаш махаш чавката ...олее рестарт и няма никой

For you to!!!

Публикувано изображение:P

Веднъж вече запазено, след първия рестарт, си остава, независимо има ли чавка или не.

По принцип, ако е дадено нещо да се запазва, или е активирано да се сейфа цялата сесия, рестарта се бави много, явно тогава се извършват отново действия по инсталирането на това което е сложено на виртуалната машина, затова трябва да сте търпеливи и да не мислите, че става въпрос за забиване на компютъра и да го ресетвате.

• 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Здравейте,реших и аз да ползвам услугите на тази програма, не защото ме е страх да си тествам защитата без Ретърнил, а заради бързината при която се връщаш в начално положение ( без многото и дълги проверки със сканиране на разни спомагателни програми-МБАМ,GMER, SuperAntiSpyware и др.) бих искал да попитам защото не разбрах съвсем, за разликиките м/у платената и безплатната версии. Прочетах мнения из темите в Калдата, че безплатната не е за предпочитане и е съмнителна, и че някои хора биха сложили само платената. Дали става въпрос само за липса на няколко екстри във безплатната версия ( които на мен не ми трябват - искам да ползвам само функцията за връщане в изходно положение, т.е. рестарт) или има място за притеснения....

Здравейте,реших и аз да ползвам услугите на тази програма, не защото ме е страх да си тествам защитата без Ретърнил, а заради бързината при която се връщаш в начално положение ( без многото и дълги проверки със сканиране на разни спомагателни програми-МБАМ,GMER, SuperAntiSpyware и др.) бих искал да попитам защото не разбрах съвсем, за разликиките м/у платената и безплатната версии.

Прочетах мнения из темите в Калдата, че безплатната не е за предпочитане и е съмнителна, и че някои хора биха сложили само платената.

Дали става въпрос само за липса на няколко екстри във безплатната версия ( които на мен не ми трябват - искам да ползвам само функцията за връщане в изходно положение, т.е. рестарт) или има място за притеснения....

Ще ти върши работа точно за това което я искаш.Разликата е че в платената имаш възможността да запазваш сесията след рестарт например когато искаш да тестваш програма която изисква рестарт за да се активира.Аз ползвам безплатната и KAV няма нищо против не открива нищо обезпокоително в нея.Едва ли са инжектирали в нея рууткит или троянски кон а това дали има прибавки да те следят и събират информция къде ходиш ами в това може да се подозира всяка програма каквато и да е.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Възможен ли е следният вариянт според вас, и ако може да обясни някой добре запознат с програмата точно как.... Това би бил идеалния вариянт за тест на всякакви програми придружен със голямя смелост ( а не :" ами сега!!!.... да цъкна ли, да не цъкна ли) 1. Включваш защитата на Ретърнил... 2.Ънинсталваш старата си антивирусна програма ( новата няма да се инсталира иначе) 3. Рестарт 4. Инсталираш новата антивирусна програма. 5. Рестарт ( заради новата програма) 6. Тестваш новата програма 7. Излизаш от сесията и все едно нищо не си правил - т.е. отново си със старата антивирусна програма. Androcur06 мисля, че е доста запозната с програмата,(щом тя отвори темата за нея) би ли обяснила на неведующите........

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Възможен ли е следният вариянт според вас, и ако може да обясни някой добре запознат с програмата точно как....

Това би бил идеалния вариянт за тест на всякакви програми придружен със голямя смелост ( а не :" ами сега!!!.... да цъкна ли, да не цъкна ли)

1. Включваш защитата на Ретърнил...

2.Ънинсталваш старата си антивирусна програма ( новата няма да се инсталира иначе)

3. Рестарт

4. Инсталираш новата антивирусна програма.

5. Рестарт ( заради новата програма)

6. Тестваш новата програма

7. Излизаш от сесията и все едно нищо не си правил - т.е. отново си със старата антивирусна програма.

Androcur06 мисля, че е доста запозната с програмата,(щом тя отвори темата за нея) би ли обяснила на неведующите........

Точно така трябва да стане тази екстра я има платената,но аз никога не съм я ползвал и не съм разучавал как се стартира.Androcur06 може да ти помогне тя знае как става.

Тази програма Returnil е велика!

Инсталирах, пробвах, заразих се, рестарт....и НИЩО НЯМАХ от заразата! ! ;)

Тази програма Returnil е велика!

Инсталирах, пробвах, заразих се, рестарт....и НИЩО НЯМАХ от заразата! ! :P

Ако искаш, провери колко записи (файлове) генерира Returnil и какво точно прави, не се радвай чак толкова. Опитай се да почистиш файлове с Disk Clenup след седмица. Може да провериш и какво става със System Restore.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

За проби от всякакъв вид не е ли по-лесно да се използва виртуална машина вместо непрекъснатата игра на рестарти? И има ли опасност някакъв вид зараза да се прехвърли от виртуалната машина в хост ОС?

За проби от всякакъв вид не е ли по-лесно да се използва виртуална машина вместо непрекъснатата игра на рестарти? И има ли опасност някакъв вид зараза да се прехвърли от виртуалната машина в хост ОС?

През виртуална машина също може да се получат пропуски. Има няколко варианти и комбиниране за виртуализация, при които пропуск като че ли няма. :huh:

Ако искаш, провери колко записи (файлове) генерира Returnil и какво точно прави, не се радвай чак толкова. Опитай се да почистиш файлове с Disk Clenup след седмица. Може да провериш и какво става със System Restore.

Нищо не генерира не познаваш програмата.Преди да правя опити и да активирам Returnil съм почиствал регистрите за да съм начисто след рестарта пак пускам програмата за чистене на регистрите и не открива нищо.След може би стартирани около 300 вируса под защита на програмата не е минало нищо.Един от твоите архиви с вируси 150 бр. бяха стартирани всички до един,но след рестарт бях като нов.Тази програма е непреодолима когато е активна не съществува вирус който да я преодолее,защото няма абстрактно мислене той откъде да знае или предположи че съществува във виртуална ОС помисли това е софтуер.Дори да изтриеш системния файл ootmapi.dll който като го няма създава проблеми и под DOS след рестарт пак си е на мястото това го разбрах от личен опит.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Нищо не генерира не познаваш програмата.Преди да правя опити и да активирам Returnil съм почиствал регистрите за да съм начисто след рестарта пак пускам програмата за чистене на регистрите и не открива нищо.След може би стартирани около 300 вируса под защита на програмата не е минало нищо.Един от твоите архиви с вируси 150 бр. бяха стартирани всички до един,но след рестарт бях като нов.Тази програма е непреодолима когато е активна не съществува вирус който да я преодолее,защото няма абстрактно мислене той откъде да знае или предположи че съществува във виртуална ОС помисли това е софтуер.Дори да изтриеш системния файл ootmapi.dll който като го няма създава проблеми и под DOS след рестарт пак си е на мястото това го разбрах от личен опит.

Така ли? Нищо не генерира...

Прочете ли внимателно това, което написах? Ако не си, прочети го пак в коментар 71 в тази тема. Не става дума за това, което говориш...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.