Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с изчезнала иконка на Language bar (merged)

Featured Replies

Пак заповядай :rolleyes:

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 136
  • Прегледи 77,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

** бих желал да разбера, възможно ли е да сменя цвета на Language Bar-a (сега ми е син, искам го черен) май веднъж зърнах такава опция, но не помня къде....

Публикувано изображение

** бих желал да разбера, възможно ли е да сменя цвета на Language Bar-a (сега ми е син, искам го черен) май веднъж зърнах такава опция, но не помня къде....

Публикувано изображение

Сещам се за един вариант, но той ще се отрази не само на цвета на иконата, но на всичко селектирано с мишката...

Десен бутон с мишката върху празно пространство от Desktop-a => Properties => Appearance => Advanced => Selected Items => променяш цвета както ти харесва...

Може да има и друг начин или софтуер за целта, но аз не съм попадал на такива...

При стартиране на windows не ми зарежда част от лентата с инструменти или както го знаят някой `taskbar`

Преди ми зареждаше връзките с интернет language bar nod32 daemon tools и някой други

от няколко дни ми зарежда само `половината лента` без nod32 daemon tools language bar и някой други важни за мен инструменти

рестарт не помага

няма включени мениджъри и такива поддържащи програми

много ще се радвам ако давате идеи как да оправя този проблем

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

При стартиране на windows не ми зарежда част от лентата с инструменти или както го знаят някой `taskbar`

Преди ми зареждаше връзките с интернет language bar nod32 daemon tools и някой други

от няколко дни ми зарежда само `половината лента` без nod32 daemon tools language bar и някой други важни за мен инструменти

рестарт не помага

няма включени мениджъри и такива поддържащи програми

много ще се радвам ако давате идеи как да оправя този проблем

Лента с инструменти е toolbar. Ти говориш за лента със задачи.

Провери за грешки в Event Log-а : Start - Run - напиши eventvwr.msc и Enter. Прегледай в System и Application дали има някакви грешки и след като ги отвориш, може да копираш тук съдържанието им.

Да не би да са деинсталирани липсващите програми ?

Лента с инструменти е toolbar. Ти говориш за лента със задачи.

Провери за грешки в Event Log-а : Start - Run - напиши eventvwr.msc и Enter. Прегледай в System и Application дали има някакви грешки и след като ги отвориш, може да копираш тук съдържанието им.

Да не би да са деинсталирани липсващите програми ?

има над 150 грешки и в двете общо и около 50 warning

Защо не провериш:Десн клик на таскбара/Properties/Taskbar/Custumize/,дали нямаш Always Hide на липсващите ти иконки?

Защо не провериш:Десн клик на таскбара/Properties/Taskbar/Custumize/,дали нямаш Always Hide на липсващите ти иконки?

Пак не става

да преинсталирам ли windows илиняма нужда?

• 9 месеца по-късно...

Здравейте, имам същия проблем с Language bar-а, който просто изчезна.

Пробвах общо взето всичко в темата, lang toolbar-a ми е чекнат в Taskbar-a, ъпдейтвах registry-то. При мен обаче въпросната опция Turn off advanced text services е постоянно чекната, независимо, че я ънчеквам. Пробвах и да махна всички езици, рестарт, добавям езиците. От нищо няма резултат.

Моля някой да сподели решение, ако има.

10x

Ето и screens:

1. Като махна и добавя езиците, мога да цъкна Language bar-a, но всичко там е неактивно:

Публикувано изображение

2. После опцията автоматично се чеква и след всяко ънчекване пак сама се чеква:

Публикувано изображение

3. ctfmon.exe не иска да се стартира и го няма в task manager-a...

Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...
Koнтролен панел > Регионални и езикови настройки > Езици > Детайли > Разширени > Махаш тикчето на Изключи разширени текствови услуги. Може да не е точно така преведено, но е нещо подобно.
  • 3 месеца по-късно...

Проверете дали няма отметка на :

Control Panel => Regional and Language Options => Languages => щракнете Details и отидете на Advanced

Turn off Advanced Text services НЕ трябва да има отметка.

Публикувано изображение

Какво е положението в Control Panel => Regional and language options => Languages => Details =>

От прозореца Text Services and Input Languages отидете на таба Settings и натиснете бутона Language bar => сложете отметка пред Show the language bar on the desktop.

Здравейте! Друг проблем с Language bar- не мога да си настроя фонетичния български.Правя следното: отивам в control panel/ regional and language options/ details/settings/add...и т.н. и когато накрая дам apply ми излиза следното съобщение "Windows could not properly load the Bulgarian- Bulgarian phonetic layout". Моля, кажете ми как да се справя с този проблем. Публикувано изображение Благодаря предварително

Здравейте! Друг проблем с Language bar- не мога да си настроя фонетичния български.Правя следното: отивам в control panel/ regional and language options/ details/settings/add...и т.н. и когато накрая дам apply ми излиза следното съобщение "Windows could not properly load the Bulgarian- Bulgarian phonetic layout". Моля, кажете ми как да се справя с този проблем. Публикувано изображение Благодаря предварително

Каква е Операционната Система ? Да не е x64 битова ?

Направени ли са следните настройки:

Control panel -> “Regional and Language Options” и в двата таба Regional Options и Advanced => сложи => Bulgarian

Пробвай с друга фонетика =>

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=65677&pid=945898&mode=threaded&start=

Успех ! :baby:

Каква е Операционната Система ? Да не е x64 битова ?

Направени ли са следните настройки:

Control panel -> “Regional and Language Options” и в двата таба Regional Options и Advanced => сложи => Bulgarian

OC е Windows XP. Извинявай, но х64 битова нищо не ми говори :)И в двата таба си е Bulgarian, а не ми се иска да слагам друга фонетика. Няма ли начин да я оправя без да слагам друга?

OC е Windows XP. Извинявай, но х64 битова нищо не ми говори :rolleyes:И в двата таба си е Bulgarian, а не ми се иска да слагам друга фонетика. Няма ли начин да я оправя без да слагам друга?

А защо не ти се иска?
  • 1 година по-късно...

Здравейте, имам същия проблем - иконката за смяна на езици липсва в таскбара. При десен бутон - тулбарс - отново липсва Лангуеч бар В Регионалните настройки липсва възможността да махна човката от TURN OFF ADVANCED TEXT SERVICES. КАКВО ДА ПРАВЯ????

Здравейте,

имам същия проблем - иконката за смяна на езици липсва в таскбара. При десен бутон - тулбарс - отново липсва Лангуеч бар

В Регионалните настройки липсва възможността да махна човката от TURN OFF ADVANCED TEXT SERVICES.

КАКВО ДА ПРАВЯ????

Днес кристалната ми топка не ще да показва. Призовавам на помощ великия гадател!

О велики гадателю, разгадай моля ти се каква е операционната система на потребителя. Кажи моля ти се дали е инсталирал/деинсталирал нещо и какви са му регионалните настройки. О велики гадателю, искрено ти благодаря от името на всички и от името на негово величество потребителя. Извини го относно неговото невежество и свидливостта му за информация относно системата му. О велики гадателю, бъди винаги с нас и ни помагай!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.