Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Искам да попитам, дали някой е опитвал комбинацията КАВ+Комодо, и ако - ДА, спогаждат ли се?

Tanganika, не се чепкай с hlevoust, защото той е от старата генерация! Човекът има 3 000 поста зад гърба си, и колкото е бил полезен във форума, ние като теб, дето сме с по 200 поста, да тръгнем да вървим срещу него, пак няма да можем да го настигнем! Малко уважение към по-старите юзъри!

Специално за hlevoust мога да твърдя, че всяка негова дума е премерена многократно и си тежи на мястото! :angry:

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Искам да попитам, дали някой е опитвал комбинацията КАВ+Комодо, и ако - ДА, спогаждат ли се?

http://support.kaspersky.ru/faq/?qid=208635992

Если Вы устанавливаете компонент Файловый Антивирус, то Антивирус Касперского 2009 детектирует и запрашивает удалить вручную следующие продукты:

COMODO Firewall Pro 1.0 - 3.x

Сори,най вероятно ще поиска неговото деинсталиране.Но,защо не пробваш да инсталираш COMODO Firewall Pro 2.4 след KAV? Проактивната защита на Комодо и Касперски ще се сбият и затова ти препоръчвам,да оставиш Касперски да се грижи за нея,както и за Уеб трафика.Стената ползвай -ЧИСТА

Нали ще споделиш впечатленията си после.

Tanganika, не се чепкай с hlevoust, защото той е от старата генерация! Човекът има 3 000 поста зад гърба си, и колкото е бил полезен във форума, ние като теб, дето сме с по 200 поста, да тръгнем да вървим срещу него, пак няма да можем да го настигнем! Малко уважение към по-старите юзъри!

Специално за hlevoust мога да твърдя, че всяка негова дума е премерена многократно и си тежи на мястото! :)

Като малките деца,но и те се развиват и растат.На мене също ми прави впечатление ДЖЕДАЯ за човек не ползващ езика си за излишни приказки.Моите почитания :angry:

Благодаря за милите думи, момчета, но нямаше нужда - нямаме какво да делим с tanganika, само дето сме малко по-чепати и може би малко сме се поувлекли в споровете. Това често е градивно и ползата е по-голяма от вредата.

Със здраве!

Да попитам: по какво се отличава версията на КАВ, която върви безплатно към Яндекс, от "нормалната" версия 2009?

Аз бях ги пробвал двете преди 1 месец, но сега съм само с KIS. По време на инсталацията на COMODO, той засича, че има друг анти-вирусен софтуер, който е инсталиран - даваш нататък и няма проблеми. След приключването на инсталацията аз не съм забелязъл проблеми между двете програми. Пробвай, няма да стане нищо кой знае какво :)

А ето и моя въпрос - Kaspersky Internet Security 2009 поне по 3-4 пъти на ден ми изписва следното:

125fc817a89175e0.PNG

е, вярно няма анти-вирусна програма, която да лови всичко, но това малко ме притеснява. Какво може да причини, опасно ли е?

Също има и етикети, на които пише "has BEEN blocked", там съм спокоен :)

Аз бях ги пробвал двете преди 1 месец, но сега съм само с KIS. По време на инсталацията на COMODO, той засича, че има друг анти-вирусен софтуер, който е инсталиран - даваш нататък и няма проблеми. След приключването на инсталацията аз не съм забелязъл проблеми между двете програми. Пробвай, няма да стане нищо кой знае какво :)

А ето и моя въпрос - Kaspersky Internet Security 2009 поне по 3-4 пъти на ден ми изписва следното:

125fc817a89175e0.PNG

е, вярно няма анти-вирусна програма, която да лови всичко, но това малко ме притеснява. Какво може да причини, опасно ли е?

Също има и етикети, на които пише "has BEEN blocked", там съм спокоен :)

Самата атака е блокирана , адреса не е , защото сигурно минава през прокси.

По-назад в темата имаше същия въпрос cool.gif

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Добре, благодаря ви. И съжалявам, че не потърсих по-назад, но трудно се преглеждат 78 страници... Въпросния коментар може да е на 25 страницa или на 45, т.е. от къде да знам коя страница да гледам?! Има еднин вариант - преглеждане на всички страници.(което ми се струва налудничаво)

Редактирано от hitachihdd (преглед на промените)

Здравейте!

IMG беше задал въпрос относно съвместното ползване на КАВ и Комодо. Аз ги ползвах известно време заедно, разбира се с безплатния КАВ, който върви с яндекс онлайн. Комодо трябва да се инсталира след антивируса в противен случай няма да се получи. Комодо има модул проактивна защита, което ми се върза дюшаш заедно с безплатния КАВ, при който такава отсъства. Иначе заедно с платения КАВ ще се сбият проактивните защити и трабва на комодо да му се зададе disable defence и да се остави да работи тази на касперски и няма да има проблем, както и да се инсталира само стената без защитния модул. Според мен идеално решение за безплатна защита е комбинацията между безплатния касперски с яндекс онлайн и Комодо. Комбинацията е убиец.

Поздрави

cool.gif

hitachihdd, към точното решение, предоставено ти от nologo ще добавя само още една превантивна мярка, която е по-скоро за успокоение, а не че чак толкова е нужна - увеличи времето, в което атакуващият компютър е блокиран:

kisataki1bv5.jpg

Здравейте!

IMG беше задал въпрос относно съвместното ползване на КАВ и Комодо.

............................

Според мен за да работи КAV 7 (или 8) съвместно с Comodo 3 ще трябва да се забранят проактивните опции в Comodo, за да се предотвратят конфликтите с енжина на KAV.

ЦИТАТ(vasilevsa @ 8.10.2008г. в 21:11ч.) *

Здравейте!

IMG беше задал въпрос относно съвместното ползване на КАВ и Комодо.

............................

Според мене начина на инсталиране и сдружаване на тези две прекрасни програми ще е подобен на този с KAV + Outpost.Първо Антивируса и му се дава възможност да овладее интернет връзките и приложенията.После се инсталира Comodo,като и се спира проактивката или се спира тази на КАВ което е непрепоръчително. нататък...и двете в доверената си зона и т.н.
Според мене начина на инсталиране и сдружаване на тези две прекрасни програми ще е подобен на този с KAV + Outpost.Първо Антивируса и му се дава възможност да овладее интернет връзките и приложенията.После се инсталира Comodo,като и се спира проактивката или се спира тази на КАВ което е непрепоръчително. нататък...и двете в доверената си зона и т.н.

Точно така колега същотго казахме и ние, които вече сме го реализирали.

поздрави cool.gif

Точно така колега същотго казахме и ние, които вече сме го реализирали.

поздрави cool.gif

Не съм наясно със Комодо но предполагам сканира и той интернет трафика.

Какво ниво трябва да му се зададе и някакви препоръки? Естествено само по темата - имам впредвид Кав ли ще се грижи за това или и двете?И в каква степен.

Поздрави

Не съм наясно със Комодо но предполагам сканира и той интернет трафика.

Какво ниво трябва да му се зададе и някакви препоръки? Естествено само по темата - имам впредвид Кав ли ще се грижи за това или и двете?И в каква степен.

Поздрави

От начало се задава training mode на нивото на защита и обучаваш, коит приложения и програми да пуска какъв трафик да им се задава, дали да се излиза само навън. Скенира трафика това е вярно но е хубаво и касперски да го прави няма да имаш проблем. След като го обучиш поне при мене е на Firewall security level e na Custom police. В началото много пита но после всичко си върви нормално и съм предоволен от тази отлична стена.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

От начало се задава training mode на нивото на защита и обучаваш, коит приложения и програми да пуска какъв трафик да им се задава, дали да се излиза само навън. Скенира трафика това е вярно но е хубаво и касперски да го прави няма да имаш проблем. След като го обучиш поне при мене е на Firewall security level e na Custom police. В началото много пита но после всичко си върви нормално и съм предоволен от тази отлична стена.

Питах за идеята.Какъв е принципът с Comodo.Не мислиш ли,че може да се поотпусне малко сканирането на трафика на едната от двете програми?Коя според тебе се справя най добре с това?Как са банерите блокира ли ги?

Идея от мене: Кав Уеб трафика - настройки Евристика средни,няма нужда от максимални в такъм случай.Правилно ли мисля или греша?

Поздрави

Стената трябва да се инсталира чиста, без дефенс + модула!

Иначе, ще се получи здрав екшън измежду двете проактивни защити на анти-вирката и стената!

Слаба ми е машината, а и нетът ми често се скапва, това ме задържа сега и все още умувам, какво точно да сложа, след като преинсталирам тези дни! Аз лично, ако се спра окончателно на тази, комбинация, която направо цепи мрака, първо ще инсталирам стената със зададен обучаващ режим, след което ще инстална Касперски!

Хм, за Vista ли става дума или за Windows XP? Вероятно става дума за по-слаби машини и опит за подобряване на вградения и правен в час по трудово Windows Firewall (XP). Според мен за Vista няма никакъв смисъл от комбинация на Comodo и Kaspersky AV. Не мисля, че Comodo Firewall работи добре на Vista, a да не говорим, че няма особено значение да се използва тази доста бъгава и бавеща всички процеси комодска шарения (third party), при положение, че има доста добър Firewall за Vista...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Питах за идеята.Какъв е принципът с Comodo.Не мислиш ли,че може да се поотпусне малко сканирането на трафика на едната от двете програми?Коя според тебе се справя най добре с това?Как са банерите блокира ли ги?

Идея от мене: Кав Уеб трафика - настройки Евристика средни,няма нужда от максимални в такъм случай.Правилно ли мисля или греша?

Поздрави

Когато си с касперски задай на defence disable, дори и само стената да си инсталирал защитен модул си притежава тъй или иначе това го видях на практика. Мисля, че КАВ се справя по-добре с това. Иначе да блокира банерите. Може и максимални,но при максимални у един приятел му отказваше да тръгне онлайн радио и му се губеше интернет сигнала, сефте попаднах на такъв случай.

Стената трябва да се инсталира чиста, без дефенс + модула!

Иначе, ще се получи здрав екшън измежду двете проактивни защити на анти-вирката и стената!

Слаба ми е машината, а и нетът ми често се скапва, това ме задържа сега и все още умувам, какво точно да сложа, след като преинсталирам тези дни! Аз лично, ако се спра окончателно на тази, комбинация, която направо цепи мрака, първо ще инсталирам стената със зададен обучаващ режим, след което ще инстална Касперски!

Грешка.Още в началото на инсталацията най вероятно ще изиска да деинсталираш Комодото.Но какво пречи за проба...Най добре направи пробата преди преинсталацията... :baby: виж поста на damto http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1102896

ЦИТАТ

http://support.kaspersky.ru/faq/?qid=208635992

Если Вы устанавливаете компонент Файловый Антивирус, то Антивирус Касперского 2009 детектирует и запрашивает удалить вручную следующие продукты:

COMODO Firewall Pro 1.0 - 3.x

Поздрави

Такааа, сводката за деня:

При отваряне на част от сайтовете, които посещавам ежедневно (и kaldata.com в т.ч.) ми се появява това:

ataka1pc1.jpg и ataka2av8.jpg

Естественото любопитство какво се случва доведе до това:

ataka3ac0.jpg, ataka5xi5.jpg и

ataka4uj9.jpg.

Други браузъри нямам, а и очевидно не е в тях проблемът. Напразно сканирах с ъпдейтнати до края SUPERAntispyware Pro (ако и да е резидентна) и MBAM; Panda AntiRootkit и F-Secure BlackLight също не откриха нищо, а логът от TMHJT е абсолютно чист според http://www.hijackthis.de/, http://virusscan.jotti.org/ и http://www.virustotal.com/.

Не съм се и надявал да открият каквото и да било, защото и да има нещо, то KIS .454 го спира още на вход.

Има ли някой друг подобни симптоми или проблемът е при мен, макар че не знам къде да го търся?

Благодаря за вниманието.

П.П. Съобщенията се появяват при отваряне на всяка една страница тук, но и другаде - във vbox7, например.

П.П. 2 - Опитът за зареждане на (не отваряй, ако не знаеш какво правиш!) http://secure-it.imrworldwide.com/v53f.js логично доведе до това:

ataka6qq0.jpg

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

При мен бе същото тази сутрин.Каспереца беше полудял, но след като се ъпдейтна, спряха да се показват прозорците.Сега всичко е наред.

18511489dh5.th.pngthpix.gif

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

...но след като се ъпдейтна, спряха да се показват прозорците.Сега всичко е наред.

Ами при мен и след 2 принудителни ъпдейта (не знам колко са били автоматичните) съобщенията продължават непрекъснато, но поне сега съм спокоен, че проблемът не е само при мен, надявам се скоро руснаците да оправят нещата.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.