Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Ами изтрих ги,рестартирах и..пак си има нов такъв запис.Намеря ли разрешение на въпроса веднага ще споделя.Хубава и спокойна вечер на всички!

Редактирано от Popsi (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ами изтрих ги,рестартирах и..пак си има нов такъв запис.Доверявам се напълно на твоята преценка и спирам с този мой "проблем".Хубава и спокойна вечер от мен cool.gif

Виж,нека ги разгледам утре и аз имам подобни записи и не се сещам какво съм правил днес точно.Утре ще рестартирам и ще видя. Показва ти кога се изключва ,ще проверя и ще пиша.Ще засека времето на изключване и ще сравня с времето във лога,ако се появи.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

При мен на Windows XP SP3 КИС 2009 дава индикация, че не работи след изключване. На логото на Windows при изключване (turn off) или при рестарт горе вдясно изчезва надписът "Protected by Kaspersky Lab". Това е моментът на запис, че KIS 2009 не работи.

13z3at5.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Kis 2009 преди малко сам си засече превода който беше инсталиран и го изтри от основи,сега си остана на английски,за първо път виждам такова АГРЕСИВНО поведение от страна на пакета.Не дава да го помириша даже.

AVP8.0.0.454a.b.BG.exe -------------” http://tigertron-bg.hit.bg/AVP8.0.0.454a.b.BG.exe

Я пробвай сега и кажи дали инсталатора пак се засича като адуер. Линковете са същите - тук и тук.

В момента KIS 2009 не засича нищо:

2akclt5.jpg

Но a-squared (ikarus) засича:

14kfsxt.jpg

Говорим за http://tigertron-bg.hit.bg/AVP8.0.0.454a.b.BG.exe

Добавям: анализ от virustotal

CAT-QuickHeal 9.50 2008.09.20 AdWare.Rabio.g (Not a Virus)

Ikarus T3.1.1.34.0 2008.09.22 AdWare.Win32.Rabio.g

Добавям още по-късно. МBAM не засича нищо:

29xtb3n.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Не, не засича заплаха. Проблема явно ,е в програмата,с която правиш инсталатора.Препоръчвам ти да я смениш с друга или я излекувай, както трябва.

Програмата, с която правя инсталатора не е заразена! Няма как да я сменя, защото само тя предлага необходимите функции за успешна инсталация (откриване на локализация, предишни версии, връщане на локализацията и т.н.) на превода. А сега не съм променял нищо, просто прекомпилирах инсталатора със същата програма!

Програмата, с която правя инсталатора не е заразена! Няма как да я сменя, защото само тя предлага необходимите функции за успешна инсталация (откриване на локализация, предишни версии, връщане на локализацията и т.н.) на превода. А сега не съм променял нищо, просто прекомпилирах инсталатора със същата програма!

Инсталирах превода отново,Кис го прие и както вчера,без проблем.

Стана интересно,понеже БГ инсталатора за 5 часа стана, как да се изразя"опасен" :) Кис полудя след обновяването на дефинициите към обед.Не сериозно развитие на нещата станаха днес,но както и да е, нали го оправи ;)

За това чакахме да се включиш,за решение на проблема.

Какво се случи според теб,защо стана така ?

Инсталирах превода отново,Кис го прие и както вчера,без проблем.

Стана интересно,понеже БГ инсталатора за 5 часа стана, как да се изразя"опасен" :lol6: Кис полудя след обновяването на дефинициите към обед.Не сериозно развитие на нещата станаха днес,но както и да е, нали го оправи :)

Заради инсталатора, който ползвам. АВ програмите го засичат като адуер. Незнам защо. Вече има нова версия на инсталатора. Пробвай я и кажи какви са резултатите. Мисля, че проблемът е решен. Само Икарус засича адуер. Сега чакам отговори от разработчиците и ще има повече яснота по случая.

Потвърждавам няма заплаха - абсолютно във същият файл.Стоеше си като задача в данлоуд менажера ми и го свалих.

23.9.2008 г. 09:18:55 Задача запущена Kaspersky Internet Security Проверка на вирусы

23.9.2008 г. 09:18:55 Задача завершена Kaspersky Internet Security Проверка на вирусы

Но защо отново http://www.virustotal.com/analisis/876f7bb...e7d53f018766ffb Касперски го засича

Kaspersky 7.0.0.125 2008.09.23 not-a-virus:AdWare.Win32.Rabio.hs
Потвърждавам няма заплаха - абсолютно във същият файл.Стоеше си като задача в данлоуд менажера ми и го свалих.

Но защо отново http://www.virustotal.com/analisis/876f7bb...e7d53f018766ffb Касперски го засича

Там много дефинициите даже и версиите не са в час ,преди малко ми се обнови Кис 2009 и не отчита никакъв адуер.

Заради инсталатора, който ползвам. АВ програмите го засичат като адуер. Незнам защо. Вече има нова версия на инсталатора. Пробвай я и кажи какви са резултатите. Мисля, че проблемът е решен. Само Икарус засича адуер. Сега чакам отговори от разработчиците и ще има повече яснота по случая.

Всичко е нормално,очаквах подобна констатация,че е заради него или най -малко заради програмата, която ползваш.Щом Кис не реагира,следва всичко да е ОК.

Все пак вярвам много повече на специалистите от Касперски от колкото на Икарус

Там много дефинициите даже и версиите не са в час ,преди малко ми се обнови Кис 2009 и не отчита никакъв адуер.

Всичко е нормално,очаквах подобна констатация,че е заради него или най -малко заради програмата, която ползваш.Щом Кис не реагира,следва всичко да е ОК.

Все пак вярвам много повече на специалистите от Касперски от колкото на Икарус или пък на EMSI SOFTWARE

Аз също им вярвам цитирам

От кого: <[email protected]>

Кому: <[email protected]>

Дата: 23 Сен 2008 12:53:45

Тема: RE: File AVP8.0.0.454a.b.BG.exe [KLAB-6658823]

Защо така?

ПП.Това е току що свален инсталатор от тук http://tigertron-bg.hit.bg/AVP8.0.0.454a.b.BG.exe

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Все пак вярвам много повече на специалистите от Касперски от колкото на Икарус или пък на EMSI SOFTWARE

Спокойно можеш да вярваш и на EMSI SOFTWARE, сега и a-squared Anti-Malware не отчита заплаха. :)

367570A.jpg

23.9.2008 г. 17:19:10 Обнаружено: not-a-virus:AdWare.Win32.Rabio.hs Firefox C:\documents and settings\администратор\my documents\downloads\программы\AVP8.0.0.454a.b.BG.exe

23.9.2008 г. 17:23:13 Задача запущена Kaspersky Internet Security Файловый Антивирус

Проблемът все още е налице.

Спокойно можеш да вярваш и на EMSI SOFTWARE, сега и a-squared Anti-Malware не отчита заплаха. :)

delig,приятелю,дали не избързаха малко с това тяхно решение?Как мислиш?

Австрийците са като германците- още търся първа грешка на разработващите Икарус ! Дано е сега ! Иначе не вярвам на никои - включително и на братушките от Касперски... Не желая да изглежда като антиреклама - продуктите им си имат сериозни предимства... Поздрави

delig,приятелю,дали не избързаха малко с това тяхно решение?Как мислиш?

С кое решение? Не разбрах. Според мен преди е имало проблем наистина и някои програми го засичаха, след това tigertron направи някакви корекции и проблема изчезна.

Няма място за съмнение.Отново е във дефинициите.

Така е, потвърждавам твърдението на Никси.Сега даже и спря да се отваря,явно файла е преместен от тук http://tigertron-bg.hit.bg/AVP8.0.0.454a.b.BG.exe

Но това не го засичат:

http://tigertron-bg.hit.bg/AVP8.0.0.454BG.exe това е от втория линк от тук без буквичката "а" за кръпката.

Така е, потвърждавам твърдението на Никси.Сега даже и спря да се отваря,явно файла е преместен от тук http://tigertron-bg.hit.bg/AVP8.0.0.454a.b.BG.exe

Хм, интересно сега го засича и Авира Премиум (безплатната няма антиспай), а a-squared Anti-Malware не открива нищо.

http://www.virustotal.com/analisis/a8d0bf1...9a5b29f38553678

AntiVir - - ADSPY/Rabio.HS

F-Secure - - AdWare.Win32.Rabio.hs

Kaspersky - - not-a-virus:AdWare.Win32.Rabio.hs

ViRobot - - Adware.Rabio.854904

Webwasher-Gateway - - Ad-Spyware.Rabio.HS

Off - абе само на мен ли ми изчезнаха опциите при писане на постова (тези за шрифтове, цитати...)?

Но това не го засичат:

http://tigertron-bg.hit.bg/AVP8.0.0.454BG.exe това е от втория линк от тук без буквичката "а" за кръпката.

Потвърждавам,че не се засича.a-squared не засича нищо в двата файла НО Касперски....

367635Q.jpg

Потвърждавам,че не се засича.a-squared не засича нищо в двата файла НО Касперски....

nikssi, чакай сега стана някаква страшна обърквация. Точно в този файл от цитата, който ти си поставил при мен a-squared Anti-Malware открива адуер. ohmy.gif

Ето този файл:

http://tigertron-bg.hit.bg/AVP8.0.0.454BG.exe

Редактирано от delig (преглед на промените)

Предлагам да спрем до тук:

Не, не засича заплаха. Проблема явно ,е в програмата,с която правиш инсталатора.Препоръчвам ти да я смениш с друга или я излекувай, както трябва.

Стана интересно,понеже БГ инсталатора за 5 часа стана, как да се изразя"опасен" speak.gif Кис полудя след обновяването на дефинициите към обед.Не сериозно развитие на нещата станаха днес,но както и да е, нали го оправи wink.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.