Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

О.К.

Сега изпратих на virustotal и двата BG превода - последни версии. Ето резултат:

BG превод на Dumper:

eSafe 7.0.17.0 2008.09.21 Suspicious File

BG превод на Tigerton:

CAT-QuickHeal 9.50 2008.09.20 AdWare.Rabio.g (Not a Virus)

A сега виж един куриоз,всички копират името което първоначално е дала лабораторията на Касперски ( HackTool.MSIL.KKFinder.)VIRUSTOTAL никой до онзи ден не го засичаше,след като го пратихме до лабораторията на Kaspersky Lab и както се изрази Fixer :copy/paste ;) и е прав .

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

БГ превод - единствено, ако е вграден от производителя на защитния продукт ! Примерно, както е при Mamutu 1.7 - другите варианти предопределят несправяне на защитната програма - няма значение коя е тя !!! Престанете с тези абсурдни преводи на продуктите на Касперски - толкова ли е трудно да се ползват на руски или английски !? И изключвате самозащитата на продукта при инсталиране - Вие малоумни ли сте ??? Не се извинявам за прямотата... Така по ще е от полза . То само това и липсва на особено "стабилната" програма, но Ваша си работа... Нищо не Ви пречи да продължавате с наивно предоверяване - ами обсъдете тези въпроси в руските форуми за продуктите на ЛК...Ще научите истината. Поздрави

Отговора е ясен,защо се получава така,но явно и да ти кажа, пак няма да вденеш.Помисли малко!

Ако не дадеш ясен и конкретен отговор,всичко казано до сега от теб,ще е просто една приказка от 1001 нощ.

п.с и без обиди ,бай Тошко,това ли успя да измислиш,ако мислиш изобщо.

Аз съм БЪЛГАРИН и искам софтуера да ми е на БЪЛГАРСКИ, няма значение,че мога да говоря и пиша на немски и английски.

Ако мозъка на един човек е по-малък от cредната годишна температура в Аляcка,к'во прайм?

Странно реагираш, Мишо.... Просто можете да си ползвате "нелигитимни" преводи докато имате желание. А аз, както винаги, нямам причина да обиждам когото и да било. Нещо пречи ли Ви да питате в ЛК - нека после продължим разговора... Поздрави

Странно реагирал... ти пък малко от малко си мери думите. :rolleyes: Като знаеш, обясни, не да ги пращаш да разпитват, този и онзи. Хубаво де, да не мислиш, че не знаят, че е по-хубаво да се ползва официален превод? Като няма официален български превод, какво правим?

Преди малко B-boy[styLe] ме информира относно погрешното засичане на Malwarebytes' Anti-Malware на един от файловете за БГ превода на Kaspersky.

Tnaks for the sample , fixed in next update .

Благодаря на B-boy[styLe] :ph34r::clap: и на целия екип на Malwarebytes' Anti-Malware ,че така бързо реагираха,за поправянето на проблема.

:beer:

п.с и на всички останали, които взеха участие :blink:nologo--kurtalaki--nikssi--King_Of_Kings--sotkata

Благодаря,Ви. :wors:

Заслугата не е само моя, но и на всички които намират време да архивират и пращат файлове за анализ до различните лаборатории с цел подпомагане на любимите си програми за да стават те още по-добри.

Не обезценявай и твоята намеса...

Или както се казва "Сговорна дружина, планина повдига..."

Касае се за водещия руски продукт - изпратих нещата на преценка в ЛК. Те ще преценят - не зная и не ме интересува след колко време ! Има и други добри и интересни продукти ! За мен е почти без значение.

Не разбрах почти нищо. Какво си изпратил и къде? Какво е ЛК? Да не би да е "Kaspersky Lab"/ "Лаборатория Касперского"? Каква връзка има изпращането на нещо си от теб някъде с някакви "други добри и интересни продукти"? След като това действие е без значение за теб защо го изтъкваш?

БГ превод - единствено, ако е вграден от производителя на защитния продукт ! Примерно, както е при Mamutu 1.7 - другите варианти предопределят несправяне на защитната програма - няма значение коя е тя !!! Престанете с тези абсурдни преводи на продуктите на Касперски - толкова ли е трудно да се ползват на руски или английски !? И изключвате самозащитата на продукта при инсталиране - Вие малоумни ли сте ??? Не се извинявам за прямотата... Така по ще е от полза . То само това и липсва на особено "стабилната" програма, но Ваша си работа... Нищо не Ви пречи да продължавате с наивно предоверяване - ами обсъдете тези въпроси в руските форуми за продуктите на ЛК...Ще научите истината. Поздрави

Ikarus T3.1.1.34.0 2008.09.21 AdWare.Win32.Rabio.g Австрийската програма е лидер в тестове и за фалшиви тревоги- по липса на такива . Вече над 20 дни съм с преки впечатления - просто не е сгрешила пред мен ! И ще трябва да я купувам или сменям - няма начин.... Поздрави

Странно реагираш, Мишо.... Просто можете да си ползвате "нелигитимни" преводи докато имате желание. А аз, както винаги, нямам причина да обиждам когото и да било. Нещо пречи ли Ви да питате в ЛК - нека после продължим разговора... Поздрави

И аз бих реагирал така! TNN моля, не коментирай, когато не си запознат. Първо, още от версия 6 превода ми на Касперски е съгласуван с екипът от разработчици на програмата. Тъй като има пречки преводът да бъде пуснат официално от тях, е пуснат от нас! Така че, преводът ни не е нелегитимен, както ти се изрази. И да, аз съм малоумен (а явно ти си параноичен и си "дървен философ") и спирам самозащитата на програмата при теста на превода (а и в много други случаи), тъй като дори тогава нищо не може да се случи! Когато е трябвало съм коментирал по руските форуми възможностите за пробив и грешките в Касперски. И не си хаби парите за този Ikarus - дава фалшиви тревоги (като деинсталаторът ми). Както казват хората - там където ти отиваш, аз отдавна съм се върнал. Моля, спри да пишеш безсмислени постове и щом не ти харесва програмата просто не я ползвай!

Ето го: Цък

VIRUSTOTAL

Местоположението на файла и неговата роля,това е де-инсталатора на официалния БГ превод,който изтеглих от тук

И все още го засича

Михнев, питай бе. Когато има нещо - питай. Въобще не се притеснявай - фалшива тревога е. Това е деинсталаторът ми на превода. Както в него, така и в целият превод (моят или на Дъмпер) няма абсолютно никакви вируси или спайуер. Инсталационната програма, която ползвам е една и съща. Забелязах, че в последно време част от нея (компилаторът) се засича от някои АВ и АС продукти като вирус. Как така преди е бил чист пък сега е вирус?

И моля, темата е за Касперски 2009! Придържайте се към нея!

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

tigertron аз знам ,че е фалшива тревога,на мен ли го казваш,затова и писахме на Malwarebytes' Anti-Malware да го оправят ,затова и помолих B-boy[styLe] да им прати файла,за да си оправят дефинициите.

За това ,че файла бил заразен и не знам си кво,се обърни към някой друг,предполагам,че се досещаш към кой. cool.gif

И както бях споменал.Цитирам:

Аз днес инсталирах всичко на ново.Програмата заедно с официалния вече превод.най вероятно е погрешно засичане,понеже не веднъж Malwarebytes' Anti-Malware засича погрешно.

" И не си хаби парите за този Ikarus - дава фалшиви тревоги (като деинсталаторът ми). Както казват хората - там където ти отиваш, аз отдавна съм се върнал. Моля, спри да пишеш безсмислени постове и щом не ти харесва програмата просто не я ползвай!" Благодаря tigertron , къде сме ходили и откъде сме се върнали - това ли трябва да е предмет на преценка?! Заради теб ще се съсредоточим над тези продукти - те са си и хубави... А за Икарус е правилно сам да си реша . Поздрави

О.К.

Сега изпратих на virustotal и двата BG превода - последни версии. Ето резултат:

BG превод на Dumper:

eSafe 7.0.17.0 2008.09.21 Suspicious File

BG превод на Tigerton:

CAT-QuickHeal 9.50 2008.09.20 AdWare.Rabio.g (Not a Virus)

Ikarus T3.1.1.34.0 2008.09.21 AdWare.Win32.Rabio.g

Ти вярваш ли на тези програми които са го засекли това?

Отговора е ясен,защо се получава така,но явно и да ти кажа, пак няма да вденеш.Помисли малко!

Ако не дадеш ясен и конкретен отговор,всичко казано до сега от теб,ще е просто една приказка от 1001 нощ.

п.с и без обиди ,бай Тошко,това ли успя да измислиш,ако мислиш изобщо.

Аз съм БЪЛГАРИН и искам софтуера да ми е на БЪЛГАРСКИ, няма значение,че мога да говоря и пиша на немски и английски.

Ако мозъка на един човек е по-малък от cредната годишна температура в Аляcка,к'во прайм?

Напълно те подкрепям, Михнев.

Тодоре Все такива ги вършиш овреме овреме.Малко по коректно СТАВА ЛИ. Твоето мнение го знаят всички и навсякъде и да ти кажа вече ТИ се смеят.Ти искаш ли все да ти се смеят?

Между впрочем изключването на самозащитата е препоръчително дори при смяна на скина.И какво това също ли е заплаха?

Първо, още от версия 6 превода ми на Касперски е съгласуван с екипът от разработчици на програмата. Тъй като има пречки преводът да бъде пуснат официално от тях, е пуснат от нас! Така че, преводът ни не е нелегитимен

Как да го знае когато тогава не е виждал Касперски,да не говирим че още от версия 5 знам че имаше такова развитие.

Ти вярваш ли на тези програми които са го засекли това?

Adware.Rabio е доста неприятна зараза, ако наистина се окаже, че я има в ОС. Аз не вярвам особено на програмите, които дават такава индикация за BG превода в случая. Например при мен нямаше никакви проблеми и засичания от MBAM и маса други програми за сигурност за Adware.Rabio, за разлика от mihnev_sz. При положение, че имам инсталирани KIS 2009 и последния превод на Tigerton. Ето някои индикации (Symantec), ако наистина има стартиран Adware.Rabio. На Vista и Windows XP няма и следа от активиране на зараза (Rabio RCSE, версия 4.1.0.0). Все пак няма лошо да се показват констатациите на virustotal, за да видим за какво става дума, нали? Даже Tigerton обясни, че компилаторът му понякога се засича с фалшива индикация. ;)

Дам...

Лошото е, че и KIS 2009 от днес вече засича превода на tigerton като заплаха:

o8uq08.jpg

Даже не дава да го изтегля от линка:

vhb6fn.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

tigertron посъветва ме да питам,е питам:Защо Кис 2009 днес реагира така,вчера нямаше проблем ?

При сканиране на самата инсталационна папка Kaspersky Lab , Кис не го засича.Преди сканиране изключих самозащитата му,за всеки случай да не стане някой гаф.

Потвърждавам изцяло написаното от nologo и mihnev_sz в горните постове. И аз вчера изтеглих превода, сканирах го и нямаше никаква реакция от KIS .454, SUPERAntispyware Pro и Malwarebyte's Anti-Malware, с които сканирам всичко новосвалено от мрежата, та дори и текстови файлове (не е смешно!). А сега KIS засече още заразата чрез модула за уеб сканирането, дори не бях потвърдил командата IDM да започне да тегли файла. Нещо става, предполагам, че tigertron вече знае за неочаквания проблем. Дали причината не е в последните дефиниции, от 11 часа днес са:

kisupd1eu6.jpg

П.П. С превода на dumper няма проблем, потвърждавам снимките на nologo.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Това е само при (версия 8.0.0.454 с кръпки а и b) само този линк,другите няма проблем.

Интересното е,че реагира само на линка,а самия инсталационен файл не го засича .Имам го свален от вчера на харда,от същия линк,който сега го засича.

Ето и отговора за kis8.0.0.454ab_final_bg.exe / на Dumper превода /

Hello.

No malicious software was found in the attached file.

Please quote all when answering. Do not forget to include you registration data.

-----------------

Regards, Tatarinov Ivan

Virus Analyst, Kaspersky Lab.

Ph.: +7(095) 797-8700

E-mail: [email protected]

http://www.kaspersky.com http://www.viruslist.com

> Attachment: virus.rar

>

>

>

> http://www.virustotal.com/analisis/0cd53d6...3b0bd93e4569a7f

>

>

> IN^

Ей,няма ли някой да прати на тигертрон файла за аназиз в Касперски лаб - стига с тези асоциоции

Тодоре Извини се на форумците за този файл angry.gif Според аналитиците на Касперски Лаб е чист.

Това е само при (версия 8.0.0.454 с кръпки а и b) само този линк,другите няма проблем.

Интересното е,че реагира само на линка,а самия инсталационен файл не го засича .Имам го свален от вчера на харда,от същия линк,който сега го засича.

При току що свален файл ето какво засича

366106J.jpg

22.9.2008 г. 16:09:16 Задача запущена

22.9.2008 г. 16:09:17 Обнаружено: not-a-virus:AdWare.Win32.Rabio.hr C:\Documents and Settings\АДМИНИСТРАТОР\My Documents\Downloads\Программы\AVP8.0.0.454a.b.BG.exe

22.9.2008 г. 16:09:23 Удалено: not-a-virus:AdWare.Win32.Rabio.hr C:\Documents and Settings\АДМИНИСТРАТОР\My Documents\Downloads\Программы\AVP8.0.0.454a.b.BG.exe

22.9.2008 г. 16:09:23 Задача завершена

Мисля,че и той трябва да се прати за анализ!

Ползвам превода на Димпер и за него няма никакви асоциации.

Предлагам който го има свален да го прати за анализ сигурно вече и дотегнах аз.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

"Тодоре Извини се на форумците за този файл - Според аналитиците на Касперски Лаб е чист." Извинявам се, не съм имал за цел да засегна когото и да било- няма причина . Още не съм имал случай австрийците са сгрешат - ще се присъединят с проверки още лаборатории - личното ми мнение го знаете . Поздрави

"Тодоре Извини се на форумците за този файл - Според аналитиците на Касперски Лаб е чист." Извинявам се, не съм имал за цел да засегна когото и да било- няма причина . Още не съм имал случай австрийците са сгрешат - ще се присъединят с проверки още лаборатории - личното ми мнение го знаете . Поздрави

Слушай,хайде да не си играеме на приказки и шикалки angry.gif Следващият път като обвиниш някого вземи публикувай и мнението на съответният аналитик или Компания.Но не само празни приказки,а като направих аз КОПИ на писмото получено от Касперски Лаб.

VIRUS незнам какво си не го меши - ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ е нужно за такова обвинение.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Четири антивирусни програми са го захапали:

http://www.virustotal.com/analisis/3d608eb...5b745ff25894b17

Не става въпрос за този файл,ето това е файла: un_AVP8BG_12345.rar интересно,няма никаква промяна от вчера.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.