Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Да така е.Яко се прикачват хората :speak: Но след някой и друг проблем и последвали проверки всичко си дойде на мястото.

Имам право да викна техници за проверка и ще го направя. В Евроком има запис на проблема ми преди два дни, аз сам отмених проверката, защото проблемът като че ли беше отстранен след около час разговори, включване и изключване на модема, изключване на KIS, пускане на друг компютър, рестарти и маса еквилибристики. Много съм търпелив май...

P.S. nikssi, много ти благодаря, перфектно обяснение на вероятните причини за моя проблем!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Имам право да викна техници за проверка и ще го направя. В Евроком има запис на проблема ми преди два дни, аз сам отмених проверката, защото проблемът като че ли беше отстранен след около час разговори, включване и изключване на модема, изключване на KIS, пускане на друг компютър, рестарти и маса еквилибристики. Много съм търпелив май...

P.S. nikssi, много ти благодаря, перфектно обяснение на вероятните причини за моя проблем!

Моля :P между другото нали знаеш,че имат достъп до модема ти? Нека проверят нивата оттам и после цялата линия у Вас

@nologo,

Много благодаря за помоща приятел,с Norton Removal го изчистих напълно и сега КАВ се ъпдейтва без проблем!Никога повече Symantec!

Имам едно запитване обаче,защо все още Security Center не засича инсталиран анти-вирусен софт???

Поздрави ;):ph34r:

@nologo,

Много благодаря за помоща приятел,с Norton Removal го изчистих напълно и сега КАВ се ъпдейтва без проблем!Никога повече Symantec!

Имам едно запитване обаче,защо все още Security Center не засича инсталиран анти-вирусен софт???

Поздрави ;):ph34r:

Здравей отново, направи ми впечатление, че си имал и други антивирусни програми: AVG и McAfee. Пробвай това: Start -> Run-> services.msc

Виж дали има ли остатъци от AVG или McAfee. Ако има нещо останало от тези деинсталирани програми - спри им услугите (services).

После може да изтеглиш Malwarebytes’ Anti-Malware (MBAM), да я обновиш и да сканираш. Използвай този метод на сканиране:

8yfj87.jpg

SuperAntispyware може да използваш след MBAM за всеки случай. Използвай този метод на сканиране:

2bpswh.jpg

Ако после пак има проблем, пусни лог на hijackthis. За целта я изтегляш, преименуваш и стартираш. Във форума пише как се прави лог.

Сканирах го за буби с някои от водещите в областа продукти-чист е!Но така и не разбирам защо Security Center-а не намира КАВ!?

Сканирах го за буби с някои от водещите в областа продукти-чист е!Но така и не разбирам защо Security Center-а не намира КАВ!?

Добре, но направи ли:

1. Спиране на услугите на деинсталираните антивирусни програми през Start -> Run-> services.msc ?

2. Сканиране точно с тези програми, които ти препоръчах?

Добре, но направи ли:

1. Спиране на услугите на деинсталираните антивирусни програми през Start -> Run-> services.msc ?

2. Сканиране точно с тези програми, които ти препоръчах?

Сега като разгледах внимателно сървайсите,видях остатъци от ESET,но те не са пуснати.Не мога да ги махна,мисля,че там е проблема?

Ето шот:

13za2dj.jpg

Някакви идеи как да ги разкарам?

Поздрави!

Сега като разгледах внимателно сървайсите,видях остатъци от ESET,но те не са пуснати.Не мога да ги махна,мисля,че там е проблема?

........................

Някакви идеи как да ги разкарам?

Поздрави!

За махане на ESET пробвай Start -> Run -> regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> триеш папката ESET

HKEY_CURRENT_USER -> Software -> триеш папката ESET

P.S. Не пропускай да провериш за други остатъци от антивируси и да сканираш, както написах по-горе.

Вариант 1:

Отвори Notepad и въведи следната информация:

@echo off

sc stop EhttpSrv

sc delete EhttpSrv

sc stop ekrn

sc delete ekrn

delete fix.bat

Запази файла под име Fix.bat и го стартирай :P

Вариант 2:

Отвори HijackThis и избери => Open the Misc Tools section => Delete an NT service и посочи имената EhttpSrv и ekrn последователно.

Рестартирай машината и виж дали оше присъстват в списъка.

Можеш да изтеглиш и Autoruns и там където видиш името на ESET => да избереш JUMP TO за да отидеш точно на регистъра, който трябва да изтриеш.

След това премахваш и отметката пред обекта за по-сигурно или направо го изтриваш (Ctrl + D).Потърси и ръчно за остатъци от ESET по хардиска и ги премахни.Хубавото е, че благодарение на Autoruns

знаеш къде да търсиш.Просто следвай Image Path => колонката за да видиш разположението на файла :P

Ако ли не ще е добре да предоставиш лог на Fixer от ESET SySInspector-a.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Благодаря на B-boy[styLe] за оказаната помощ,но за съжаление сървисите са все още на мястото си!

@Fixer,

Ето лог от Sysinspector :

SysInspector_SVETLIO_080907_0504.xml

Аз бях инсталирвал Eset Smart Security ,но после я изтрих с You Unistaller и нямам никакви сървиси от нея.

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

3SSS,

1. Влез в Safe Mode (задължително)

2. Изтрий ръчно следното:

Папки:

e:\program files\eset\

e:\program files\bitdefender\

e:\program files\common files\bitdefender\

e:\program files\sophos\

Файлове:

e:\windows\system32\drivers\epfwndis.sys

e:\windows\system32\drivers\eamon.sys

e:\windows\system32\drivers\easdrv.sys

e:\windows\system32\drivers\epfw.sys

e:\windows\system32\drivers\epfwndis.sys

e:\windows\system32\drivers\epfwtdi.sys

e:\Documents and Settings\Svetos\Local Settings\Temp\esiasdrv.sys

e:\windows\system32\drivers\symim.sys - Остатък от Symantec

3. Изтрий файловете и от кошчето.

4. Почисти регистрите със CCleaner, ако я имаш.

5. Отвори Start > Programs > Accessories > System Tools > Disk Clean-up , сложи отметка на всичко предложено и избери OK.

6. Рестартирай и в нормален режим провери как са нещата.

Като гледам е добре да направиш една оптимизация на Windows.

Следващият път, когато желаеш да деинсталираш даден продукт потърси в Google информация. Примерно за ESET Smart Security трябваше да стартираш инсталационния файл и да избереш премахване и така нямаше да имаш този проблем. Относно тези Symantec и останалите, също си имат деинсталатори. Премахването на един Anti* продукт не винаги е лесно. :P

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

Моля :) между другото нали знаеш,че имат достъп до модема ти? Нека проверят нивата оттам и после цялата линия у Вас

Преди няколко дни се съмнявах в Kaspersky Internet Security (KIS) за прекъсване или спиране на Интернета при мен. След като по съвет на nikssi беше проверена кабелната мрежа се оказа, че KIS няма вина в случая. Имаше външни (извън моето жилище) проблеми, които бяха отстранени почти начаса от кабелния оператор.

nikssi, отново ти благодаря за съветите, приятелю! :shy11:

Също така благодаря много и на изключително любезните техници на кабелна телевизия "Евроком" за бързата реакция. Вече не се съмнявам в качествата на поддръжката им, както беше преди дни.

Вече съм с Кис 2009/8.0.0.454/

Каква е причината да мина отново на ингерираният пакет:

1.Оутпоста започна да ми бави нета нещо...Оказа се че след преглед от Доктор ЕвроКом май той прави въртела - фъш от компа ми.

2.Жал ми за Кав 2009 защото се държеше доста добре,но така и не намерих подходяща стена за него ohmy.gif Слагах Шапоана - цък не го ще, сложих ОА фрее версията пак не ми хареса как се държи тази стена.Инсталирах Кис и вече летя като торпедо.

Кис си е Кис и никакви добавки не му трябват cool.gif

Леко го стегнах и ето резултата

343094j.jpg

Благодаря за вниманието

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Вече съм с Кис 2009/8.0.0.454/

................................

Кис си е Кис и никакви добавки не му трябват cool.gif

Благодаря за вниманието

Внимавай, не е толкова просто за добавките. Не се заричай, защото човек трябва да се съмнява, няма перфектни програми. :)

Внимавай, не е толкова просто за добавките. Не се заричай, защото човек трябва да се съмнява, няма перфектни програми. :)

Прав си

Ето и снимка на кометата след това

343104W.jpg

Сравнявам двата KIS и търся отговора дали наистина китайският е по-добър от руският... Интересува ме само истината - макар, че и тя ще си е мое субективно заключение. Все пак - за себе си сравнявам... Поздрави

Сравнявам двата KIS и търся отговора дали наистина китайският е по-добър от руският... Интересува ме само истината - макар, че и тя ще си е мое субективно заключение. Все пак - за себе си сравнявам... Поздрави

Не разбрах. Има китайски KIS? Може ли линк към страницата на китайския KIS?

P.S. Извини ме, има страница: www.kaspersky.com.cn, което идва от www.kaspersky.com.

Снимка:

2i6z8m9.jpg

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=94520 Струва си самостоятелна тема - впечатлява... Поздрави

Aко трябва да сме точни, Kingsoft Internet Security не е Kaspersky Internet Security. Не разбирам базата за сравнение.

Сродно поведение при някои опасни адреси - всичко друго е различно - въпреки приликите и по комплектност... Поздрави

Сродно поведение ......- всичко друго е различно - въпреки приликите и по комплектност... Поздрави

Например какво е различното ;)

Сродно поведение Сродна класификация на въшките или по начин на действие?

Китайският КИС 9 е шпионин . При опасен адрес уведомява подобно на Касперски.Предупреждава при отваряне страници на торенттракери - включително и български - това май е китайска цензура . Няколко пъти тегля опасни файлове ,които не класифицира предварително - той е предупредил, а аз съм разрешил изтегляне. Единично сканиране - никаква класификация. При стартиране на файла с чуждия вредоносен код пакетът при впечатляваща стабилност показва комплексно справяне- спрямо непознат код - защитната стена издава бълбукащите си звуци, а нещата стават "плячка" на китайците. Не ги надценявам, но не е редно и да бъдат подценявани. Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.