Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

В същото време теглиш ли нещо с юторент

Не само уплоад.Преди с Avast го нямах този проблем.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Не само уплоад.Преди с Avast го нямах този проблем.

При ъплоуд също има забавяне на връзката .Така да се каже ъплоуда ти заема по-голяма част от изходящия ти канал.Пробвай да ограничиш скоростта на ъплоуд.

Редактирано от kantaris (преглед на промените)

uTorrent мамутът често го прехващаше, но го харесвам и пак го ползвам - много важно - сега при Rising + Comodo творението не мисля да има шанс за изява ... Но и тази суперавтоматизирана китайска програма отмъква всичко към авторите си. Не че и Комодо не правят същото ... Миналата година Kaspersky имаха съдебни претенции към Rising - тогава не ги ползвах и така и не научих докъде стигнаха нещата. Някой знае ли в крайна сметка как са се развили споровете ? Касаеше се за присвоена база данни с дефиниции - доколкото си спомням ... Поздрави

При ъплоуд също има забавяне на връзката .Така да се каже ъплоуда ти заема по-голяма част от изходящия ти канал.Пробвай да ограничиш скоростта на ъплоуд.

така е ,особено ако се използва макс. скорост

Преди време(2-3 месеца) си купих от магазина КИС 2009 и след 5 дневна борба и допитване до "Калдата" в темета за Касперски, стигнах до там, че за малко да го захвърля на боклука, а беше пакет за 3 компютъра.Проблема ми се състоеше в това , че някой страници ги зареждаше по 10-15 секунди , а ползвам много добър кабелен интернет, и с други антивирусни не съм имал подобни проблеми с връзката.Отказах се да го ползвам защото така и не се справих с проблема, дори и с помоща Ви, и раздадох ключовете на приятели. Онзи ден видях на промоционална цена КАВ и си казах ,че може би проблемите ми миналия път са били от станата или банери или там каквото и да е на КИС, и си купих КАВ-2009 .Радостен се прибрах и веднага го инсталирах.......и отново същите проблеми:забива на отворена страница , мисли , разсъждава 20-30 секунди,даже на гоогъл мапс-а при зоом не опреснява страницата и замръзва на квадратчета при минимален зоом... и се отпушва.Какво ли не правих :преинсталация на ФФ, нова инсталация на КАВ,с Опера пробвах....същата история.Интересното е , че с ИЕ не прави така , но аз него не го ползвам никога.Само да добавя , че на ИЕ нямам никакви отметки или добаваки, докато на ФФ имам доста отметки и добавки и теми и си ги презареждам с "Mozbackup".Зад рутер съм"Linksys" , ако има значение и дадох в изключенията на КАВ да пропуска ИП-то на рутера и същата работа.Следя темата за КАВ и КИС и видях , че може би , но не е сигурно, да се пробва със свежа ОС. Речено - сторено: имам си имидж , преинсталирах за 5 мин. сложих КАВ без интернет, пускам ИЕ -ОК....пуснах ФФ с инсталираните добавки от "backup"- файла......и отново същия проблем.Направо побеснях.............. :)

Много Ви моля , дайте някакъв съвет ли , знам ли ????

Благодаря в аванс.

П.П.--Дадох Options-->Threats & Exlusions-->Trusted zone-->Trusted applications-->add-нах Mozzila-та, тикче само на "do not scan network traffic"

Отдолу - Rule description:

Do not scan all network traffic

any remote IP addresses

any remote ports

И най-накрая имам работеща "лисичка" като по ноти , НО: Така май нямам никаква защита на браузъра...???!!!

Оттук съдя, че има нещо общо с някоя от добавките или темите или адон.......

Редактирано от viper7277 (преглед на промените)

Това, което споделяш е доста интересно. Обръщал ли си се към авторите на KIS за проблемите ти? Още можеш да го направиш например при Dossev&Co (български представител на Касперски) или при използване на опцията за поддръжка на програмата. Ще е интересно да споделиш информацията по случая. :)

Преди време(2-3 месеца) си купих от магазина КИС 2009 и след 5 дневна борба и допитване до "Калдата" в темета за Касперски, стигнах до там, че за малко да го захвърля на боклука, а беше пакет за 3 компютъра.Проблема ми се състоеше в това , че някой страници ги зареждаше по 10-15 секунди , а ползвам много добър кабелен интернет, и с други антивирусни не съм имал подобни проблеми с връзката.Отказах се да го ползвам защото така и не се справих с проблема, дори и с помоща Ви, и раздадох ключовете на приятели. Онзи ден видях на промоционална цена КАВ и си казах ,че може би проблемите ми миналия път са били от станата или банери или там каквото и да е на КИС, и си купих КАВ-2009 .Радостен се прибрах и веднага го инсталирах.......и отново същите проблеми:забива на отворена страница , мисли , разсъждава 20-30 секунди,даже на гоогъл мапс-а при зоом не опреснява страницата и замръзва на квадратчета при минимален зоом... и се отпушва.Какво ли не правих :преинсталация на ФФ, нова инсталация на КАВ,с Опера пробвах....същата история.Интересното е , че с ИЕ не прави така , но аз него не го ползвам никога.Само да добавя , че на ИЕ нямам никакви отметки или добаваки, докато на ФФ имам доста отметки и добавки и теми и си ги презареждам с "Mozbackup".Зад рутер съм"Linksys" , ако има значение и дадох в изключенията на КАВ да пропуска ИП-то на рутера и същата работа.Следя темата за КАВ и КИС и видях , че може би , но не е сигурно, да се пробва със свежа ОС. Речено - сторено: имам си имидж , преинсталирах за 5 мин. сложих КАВ без интернет, пускам ИЕ -ОК....пуснах ФФ с инсталираните добавки от "backup"- файла......и отново същия проблем.Направо побеснях.............. :clap:

Благодаря в аванс.

П.П.--Дадох Options-->Threats & Exlusions-->Trusted zone-->Trusted applications-->add-нах Mozzila-та, тикче само на "do not scan network traffic"

any remote IP addresses

any remote ports

И най-накрая имам работеща "лисичка" като по ноти , НО: Така май нямам никаква защита на браузъра...???!!!

Аз съм с лисичата и нямам такъв проблем. Страниците се зареждат доста добре, без забавяне. В изключенията си задал да не се сканира само мрежовият трафик на програмата. Така че, ако има нещо то файловият антивирус ще го засече в кеша на браузъра. А да питам дали си инсталирал версия 2009 върху по-стара версия на Касперски и коя е била предишната ти АВ програма?.

По-принцип не знам дали Досев & Ко ще ми обърнат внимание т.к. не съм закупил програмата от тях ...Всъщност може и да не е така...

Опции за поддръжка съм ползвал и резултатите винаги са били "0". затова и не съм се позовавал на тази екстра в КАВ.

Страниците се зареждат донякъде и после изчакват с полузаредени икони, барове, банери и т.н., имам предвид,че не е "blank"

Не съм инсталирал в/у стара версия, а старата АВ беше AVG.

Утре, че сега нямам време ще направя по една снимка на "преди" и "след"

Редактирано от viper7277 (преглед на промените)

По-принцип не знам дали Досев & Ко ще ми обърнат внимание т.к. не съм закупил програмата от тях ...Всъщност може и да не е така...

Опции за поддръжка съм ползвал и резултатите винаги са били "0". затова и не съм се позовавал на тази екстра в КАВ.

Страниците се зареждат донякъде и после изчакват с полузаредени икони, барове, банери и т.н., имам предвид,че не е "blank"

Не съм инсталирал в/у стара версия, а старата АВ беше AVG.

След като не си опитал да кореспондираш с Досев&Ко защо си толкова сигурен, че няма да ти отговорят? А за опциите за поддръжка и нулевите резултати при теб също се съмнявам в достоверността. Пишеш, че не си ползвал тази "екстра" на КАВ. Защо? Ти си клиент и имаш право на претенции. Ако не ти отговорят или те пратят "у лево" трябва да си търсиш правата!

Ами аз ползвам предимно два браузъра

Мозилата и Операта

При мен не се среща забавяне в интернет връзката . Настройките ми са подобни на Nikssi

Преди време пробвах КИС 2009 с 5 браузъра и си работеше нормално с тях ... Да не би да са налице някакви непочистени "остатъци" в регистрите на Win? След доста подобни програми имаше при мен над 300 констатации за оптимизиране ... Поздрави

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Преди време(2-3 месеца) си купих от магазина КИС 2009 и след 5 дневна борба и допитване до "Калдата" в темета за Касперски, стигнах до там, че за малко да го захвърля на боклука, а беше пакет за 3 компютъра.Проблема ми се състоеше в това , че някой страници ги зареждаше по 10-15 секунди , а ползвам много добър кабелен интернет, и с други антивирусни не съм имал подобни проблеми с връзката.Отказах се да го ползвам защото така и не се справих с проблема, дори и с помоща Ви, и раздадох ключовете на приятели. Онзи ден видях на промоционална цена КАВ и си казах ,че може би проблемите ми миналия път са били от станата или банери или там каквото и да е на КИС, и си купих КАВ-2009 .Радостен се прибрах и веднага го инсталирах.......и отново същите проблеми:забива на отворена страница , мисли , разсъждава 20-30 секунди,даже на гоогъл мапс-а при зоом не опреснява страницата и замръзва на квадратчета при минимален зоом... и се отпушва.Какво ли не правих :преинсталация на ФФ, нова инсталация на КАВ,с Опера пробвах....същата история.Интересното е , че с ИЕ не прави така , но аз него не го ползвам никога.Само да добавя , че на ИЕ нямам никакви отметки или добаваки, докато на ФФ имам доста отметки и добавки и теми и си ги презареждам с "Mozbackup".Зад рутер съм"Linksys" , ако има значение и дадох в изключенията на КАВ да пропуска ИП-то на рутера и същата работа.Следя темата за КАВ и КИС и видях , че може би , но не е сигурно, да се пробва със свежа ОС. Речено - сторено: имам си имидж , преинсталирах за 5 мин. сложих КАВ без интернет, пускам ИЕ -ОК....пуснах ФФ с инсталираните добавки от "backup"- файла......и отново същия проблем.Направо побеснях.............. :)

Благодаря в аванс.

any remote IP addresses

any remote ports

Толкова ценни ли са ти тези добавки ? Защо не пробваш със чиста инсталация на Мозилата без добавките и разните му там щарении.

Аз я ползвам с някои добавки-напълно елементарни,но сложа ли някои за блокиране на страници и други такива безсмислици и става кофти

Дори да НЕ ти отговорят от централата на Касперски Лаб или от Дистрибутора в Бг НАЙ вероятно ще вземат мерки и със следващ ъпдейт ще се оправят нещата.

Също така не е зле да пишеш във форума на Касперски ако желаеш естествено да помогнеш на себе си и развитието на програмата.

Виж и тук http://support.kaspersky.ru/kav2009/error?...p;qid=208636122

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Имам проблем с отварянето на Интернет експлорър 7 на Виста ултимате СП1

От вчера по незнайна за мен причина ИЕ спря да ми отваря каквито и да е сайтове/не може да покаже страницата/, докато Мозилата си работи перфектно. Пробвах какво ли не от съвети по форумите. Единствено при изключване на антивира/ Касперски интернет секюрити 2009 8.0.0.357/, ИЕ 7 отваря страниците безпроблемно. Не съм променял нищо в настройките от месеци! Настройките на защитната ми стена са: в приложенията ИЕ е в "сигурни", в мрежовите пакети са ми забранени: remote desctop, locale service TCP и UDP, any incoming ICMP/.ПАК ПОВТАРЯМ, С ТЕЗИ НАСТРОЙКИ СЪМ ОТ КАКТО СЪМ С KIS 2009.

Някой може ли да предложи какво и как се е променило в антивира, за да ми блокира ИЕ? Доста търсих във форума, но нищо не открих! Благодаря на всеки отзовал се!

MISHOVAL, както разбрах от тази тема си локализирал проблема. Тоест смяташ, че KIS 2009 не разрешава на IE по някаква неизвестна на теб причина да работи.

Имам въпрос: пробва ли в KIS 2009 следното*: Online Security -> Browser Configuration (иконка под Virtual Keyboard в дясното поле на този екран? Това стартира съветник за настройките на Internet Explorer. Аз не видях (може да съм пропуснал) в ревютата на KIS 2009 да се споменава за тази опция...

*Добавям по-късно: намерих машината с KIS и ето снимка на моя въпрос:

xoi884.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Толкова ценни ли са ти тези добавки ? ...

Аз бих задал същия въпрос на viper7277 - не става дума за добавки, които по някакъв начин облекчават (?) браузването, а по-конкретно за NoScript или AdBlock Plus, или пък други защитни. При ползването на антивирусна програма с модул за уеб сканиране те по-скоро пречат, отколкото помагат. Пробвал съм ги 1-2 пъти като добавки към FF 2, който ползвам и в момента, но от тях полза никаква, освен действително забавяне при зареждане на страници.

Модулът за уеб сканиране на KIS/KAV при нормално ниво на сигурност е абсолютно достатъчно, дори и нещо да успее все пак да се промъкне, то ще бъде засечено на мига от останалите модули.

Според мен това е причината за създадените проблеми от KAV 2009. И още един съвет - не пренебрегвай IE 7, той съвсем не е толкова беззащитен и опасен браузър, колкото се говори по инерция от неколцина.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

MISHOVAL, както разбрах от тази тема си локализирал проблема. Тоест смяташ, че KIS 2009 не разрешава на IE по някаква неизвестна на теб причина да работи.

Имам въпрос: пробва ли в KIS 2009 следното*: Online Security -> Browser Configuration (иконка под Virtual Keyboard в дясното поле на този екран? Това стартира съветник за настройките на Internet Explorer. Аз не видях (може да съм пропуснал) в ревютата на KIS 2009 да се споменава за тази опция...

*Добавям по-късно: намерих машината с KIS и ето снимка на моя въпрос:

xoi884.jpg

Пробвах и тази диагностика на KIS ,откри 2 проблема, дадох на "поправяне", рестартирах, резултата беше същия- IE не зарежда страници!

Пробвах и тази диагностика на KIS ,откри 2 проблема, дадох на "поправяне", рестартирах, резултата беше същия- IE не зарежда страници!

Добре...

Пробвай тогава безплатната версия на SuperAntispyware и виж дали има резултат. Друго, което може да направиш, ако и това не сработи да поогледаш лога на hijackthis по-внимателно.

P.S. Още един от вариант: да преинсталираш КИС. nikssi има постове по въпроса в тази тема. Запази си, ако искаш конфигурационния файл.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Ще ви моля да не се отклонявате повече от темата, която е за въпроси и проблеми, свързани с Kaspersky 2009. Пак се наложи да я разчиствам.

TNN, обсъждай Rising, Twister, Mamutu или поредното си ново предпочитание в темите, създадени за тях, ако обичаш, и не ги пробутвай във всяка тема, в която пишеш. Ще започна да трия всеки един твой пост, несвързан с темата, вместо да проявявам толерантност или да го местя! Сега изтрих 4.

Отнася се и за останалите участници в темата.

Съжалявам за грубия тон, но нещата започнаха вече да излизат извън контрол.

Край на офтопика и се надявам да е последен в темата.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Добре...

Пробвай тогава безплатната версия на SuperAntispyware и виж дали има резултат. Друго, което може да направиш, ако и това не сработи да поогледаш лога на hijackthis по-внимателно.

P.S. Още един от вариант: да преинсталираш КИС. nikssi има постове по въпроса в тази тема. Запази си, ако искаш конфигурационния файл.

Препоръчвам да НЕ се ЗАПАЗВА конфигурационният файл.Ако иска да ползва моят дето е качен,там няма никакви допълнителни неща.Чисто откъм разни програми в това число и FF само IE 7.

Линкове за изтегляне там има не се доверявайте на други защото имах проблем с активирането / оказа се бета :) /

На чисто и то не от имидж а наистина начисто.При мене Кав сега след вчерашният ъпдейт работи доста по бързо и дори при данлоуд/ъплоуд на bitcomet- а ми.Скоростта на бразуване,нито скоростта на сваляне и качване нна ниво 1000/250 и нагоре.

Поздрави

Мина се не мина 2 дена и пак имам проблем с Касперски... biggrin.gif

Та ето какво става...като се опитам да отворя някоя картинка качена в ImageHack,Касперски започва да ме радва с това:

83828149su4.th.png

Настройките са ми на максимум...

Говорихме си с King_Of_Kings за този проблем,на него му ги отваря...

Пробвахме да му пратя моите настройки(и обратно),няма никаква разлика-той си гледа снимките,аз не!

Защо става така? Еднакви настройки,но различни резултати,не проумявам!

Редактирано от bogidan4o (преглед на промените)

Мина се не мина 2 дена и пак имам проблем с Касперски... biggrin.gif

Та ето какво става...като се опитам да отворя някоя картинка качена в ImageHack,Касперски започва да ме радва с това:

=====

Настройките са ми на максимум...

Говорихме си с King_Of_Kings за този проблем,на него му ги отваря...

Пробвахме да му пратя моите настройки(и обратно),няма никаква разлика-той си гледа снимките,аз не!

Защо става така? Еднакви настройки,но различни резултати,не проумявам!

Анти-Фишинг (событий: 6)

28.8.2008 г. 14:10:06 Обнаружено: *.imageshack.us/* Firefox

28.8.2008 г. 14:10:06 Запрещено: *.imageshack.us/* Firefox

Правилно те спира ;)

Ето при мене дори при отговор как реагира Кав 2009

316977u.jpg

Това е излизам,че Касперски подивява като засече адресите :angry:

Редактирах адресите защото мисля,че не е редно във форума да има такива преки връзки към фишинг сайтове.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

А защо тогава при мен не ги засича :angry:

Сложил ли си отметка да проверява Защитени връзки? Настройки - Мрежа - Проверявай защитени връзки

Питам защото при мене излиза съобщение,че е намерена нова защитена връзка и съединението с нея е прекъснато ;)

Вижте в по задните постове,връзката към статията за настройка и оптимизиране на Защитените връзки (SSL)

Сложил ли си отметка да проверява Защитени връзки? Настройки - Мрежа - Проверявай защитени връзки

Питам защото при мене излиза съобщение,че е намерена нова защитена връзка и съединението с нея е прекъснато ;)

Вижте в по задните постове,връзката към статията за настройка и оптимизиране на Защитените връзки (SSL)

Рестартирах компютъра , защото ми се наложи и като влязох в самия сайт www.imagehack.com намира фашингите. Иначе няма проблеми когато разглеждаш снимки от сайта :angry:

Освен тая снимка на bogidan4o

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Сега когато се опитах да вляза,за да прочета постовете на мен също ми я засече и я блокира,а аз не съм отметнал да ми проверява защитени връзки,защото както е дадено и в описанието понякога прави проблеми с някой сайтове,като казва,че няма валиден подпис за сайта.Така става при мен с abv.bg.Някой има ли го този проблем?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.