Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

....ако ползвах само защитата на Майкрософ определено ще съм със свалени гащи..

Така е Nikssi ,Windows FireWall се изключва "сваля гащите"от вътрешна ,а не само от външна атака, при което тя не може да реагира,правено е не веднъж.Абсолютно не трябва да се разчита на нея,особено,ако не си обновяваш Windows редовно.При SP3 нямам наблюдения.

p.s. В момента отново ползвам Кис 2009 и скоро нямам намерение да го заменям,държи се повече от перфектно,доволен съм.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Outpost Firewall Pro минава ли "stealt" теста www.pcflank.com, или работи като КИС в режим "closed"?

Виждал си снимка как минава тестовете Кис 2009 при мене - ето ти и с Outpost Firewall Pro 2009

6iA30695.jpg

Това,че ТИ не минаваш тестовете НЕ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ПРОГРАМАТА Е ВИНОВНА.Замисли се дали да не се върнеш към любимият НОД и да си защитен най после.

Поздрави и нищо лично ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Въпроси за най-запознатите с KAV: Какво се прави с уязвимостите ? Карантиниране не се получава ... Наслагах всички настройки на максимум и получавам постоянни съобщения " Обнаружено зашифрованное соединение - Антивирус Касперского" - Файловый, Почтовый, ВЕБ-антивирусы - единодушни са в странното уведомяване!? Иначе другото уж е нормално ... Поздрави

" Обнаружено зашифрованное соединение - Антивирус Касперского" - Файловый, Почтовый, ВЕБ-антивирусы - единодушни са в странното уведомяване!? Иначе другото уж е нормално ...

Инсталира се сертификат

http://www.kaspersky.ru/support/kis2009/al...p;qid=208636044

http://support.kaspersky.ru/faq/?qid=208636006

Връзки към някои полезни статии http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1037448

Това сертификационно творение уж го изпълних ... Първо го установих с IE 7 - после и с другите браузъри... И защо изобщо ми установява уязвимости ? Мога да си установя още - невидими за Касперски ...И какво правят с уязвимостите феновете на програмата !? Поздрави

Така е Nikssi ,Windows FireWall се изключва "сваля гащите"от вътрешна ,а не само от външна атака, при което тя не може да реагира,правено е не веднъж.Абсолютно не трябва да се разчита на нея,особено,ако не си обновяваш Windows редовно.При SP3 нямам наблюдения.

p.s. В момента отново ползвам Кис 2009 и скоро нямам намерение да го заменям,държи се повече от перфектно,доволен съм.

Казах ти,че мисля да сложа KIS 2009 + Outpost Firewall Pro2009 но пък реших да сложа Антивируса - грехота е лицензът ми за КАВ си тече и да не го ползвам.А,Кис си пази в къщи на компа и лаптопито :inlove1:

Относно отговорът ми по нагоре ...колегата просто не иска да работи с програмата biggrin.gif

Поздрави

Това сертификационно творение уж го изпълних ... Първо го установих с IE 7 - после и с другите браузъри... И защо изобщо ми установява уязвимости ? Мога да си установя още - невидими за Касперски ...И какво правят с уязвимостите феновете на програмата !? Поздрави

Какви уязвимости ти намира например? При мене нищо не открива :yanim: Колега TNN достатъчно си грамотен за да ползваш търсачките и знам,че знаеш вече отговорите.Ако става въпрос за уязвимостите намерени от програмата при проверка - принципът е прост и ясен.Обновява се софтуерът съдържащ уязвимости :clap: Я прочети тука http://forum.kaspersky.com/ Стига се прави на ;)

Как стикова Комодо и Кав? Кой беше по опърничав :P

Вече писах как KAV реагира при инсталацията на Comodo - после стената разпозна инсталираните приложения и влезе в режим на пълнофункционално функциониране с безплатна пожизнена лицензия...Ако обновя или преинсталирам софтуер -изтеглен от торенттракери - може да спре да работи... Сега ще проверя дали няма други причини за странните съобщения - след 6-7 седмици с ползване на китайски грандове кое ли не е възможно... Не съм преинсталирал Win - така ми е по-интересно ... Поздрави

Някой може ли да ми даде някакви настройки за KIS

Ето на тези страници ще намериш слайдшоу от Nikssis

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...8481&st=540

А тук е качил собственият си конфигурационен фаил.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...8481&st=600

Редактирано от kantaris (преглед на промените)

Ето моя резултат от pcflank

Quick Test - Safe Safe Danger

Stealth Test - всичко ми е в stealthed

Browser Test - и на 2-те имам Danger sad.gif

Trojans Test - status stealthed на всички

Advanced Port Scanner - status stealthed на всички

Еxploits Test - Your system successfully defended itself from this attack!

КИС .357

Някой може ли да ми даде някакви настройки за KIS

Kaspersky_Internet_Security_2009

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1037448

Надявам се да помогне това

Ето моя резултат от pcflank

Browser Test - и на 2-те имам Danger sad.gif

КИС .357

Нормално е, с каквато програма и да тестваш ще е така.По скоро настройките на браузъра пипай,Кис си е добре.

KAV ми пречи да инсталирам и ползвам Sophos Anti-Rootkit и я определя като потенциално опасна ! Неадекватен е и ще го деинсталирам - понататък може да го пробвам отново на свеж Win - на чиста основа вероятно ще е по-различно ... Сега се чудя какво да инсталирам... Поздрави

KAV ми пречи да инсталирам и ползвам Sophos Anti-Rootkit и я определя като потенциално опасна ! Неадекватен е и ще го деинсталирам - понататък може да го пробвам отново на свеж Win - на чиста основа вероятно ще е по-различно ... Сега се чудя какво да инсталирам... Поздрави

Странно защо в virustotal показва само, че се засича от Panda и eSafe.

Сложих си Outpost Firewall Pro 2009. Някой може ли да пусне скрийн шотове на оптималните настройки на стената.....?

Снощи KAV при мен стигна дотам постоянно да ми дава съобщения и да спира стартиране или инсталиране на други програми - мамутът бе цвете в сравнение с ядосания KAV... Но нищо не реагира спрямо онова безплатно противоруткитно чудо от четвърто поколение - май осезаемо дели нещата на свои и чужди - и като разреших свобода на чуждите - стана нетърпимо странен...Наличието на Комодо предопредели да го замести Avira Premium 8 - пълно сканиране с нея и никакви констатации... Изчезнаха съобщенията, системата стана малко по-пъргава - Комодо пак пита- когато трябва и насочва какво да се проверява...Март-май бях с тази комбинация - 3 месеца - сега ще съм с нея докато преценя какво да инсталирам -пак KAV или Twister, Ikarus или eSafe ... KAV се пробва да е единствен в системата ... Лично аз не бих позволил това на никой продукт - просто защото не са идеални и допускат пропуски ... Защо например при подобни действия Rising реагираше с кратки съобщения за блокиране - без каквато и да е промяна като функционалност и стабилност ...Май с KAV трябва да се ползват настройките по подразбиране - ако не бях ги променил щеше да е друго... Разсъждавам като все още незнаещ отговорите ползвател... Поздрави

http://nikssi.mylivepage.com/file/1797/619...curity_2009.ppt

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1037448

Надявам се да помогне това

Нормално е, с каквато програма и да тестваш ще е така.По скоро настройките на браузъра пипай,Кис си е добре.

Ако имаш за Мозила и Опера ще сам ти благодарен да дадеш

Сложих си Outpost Firewall Pro 2009. Някой може ли да пусне скрийн шотове на оптималните настройки на стената.....?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1017375

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1007272

Свали си всички инструкции и се запознай.Всичко е толкова достъпно написано.

Поздрави

Всички такива програми са с особенно мнение от страна на Касперски.Не ползваш ли Интерактивната защита?При самата инсталация му дай разрешение.

Ако си трае ще е зле.В даденият случай се държи напълно адекватно.

Снощи KAV при мен стигна дотам постоянно да ми дава съобщения и да спира стартиране или инсталиране на други програми - мамутът бе цвете в сравнение с ядосания KAV... Но нищо не реагира спрямо онова безплатно противоруткитно чудо от четвърто поколение - май осезаемо дели нещата на свои и чужди - и като разреших свобода на чуждите - стана нетърпимо странен...Наличието на Комодо предопредели да го замести Avira Premium 8 - пълно сканиране с нея и никакви констатации... Изчезнаха съобщенията, системата стана малко по-пъргава - Комодо пак пита- когато трябва и насочва какво да се проверява...Март-май бях с тази комбинация - 3 месеца - сега ще съм с нея докато преценя какво да инсталирам -пак KAV или Twister, Ikarus или eSafe ... KAV се пробва да е единствен в системата ... Лично аз не бих позволил това на никой продукт - просто защото не са идеални и допускат пропуски ... Защо например при подобни действия Rising реагираше с кратки съобщения за блокиране - без каквато и да е промяна като функционалност и стабилност ...Май с KAV трябва да се ползват настройките по подразбиране - ако не бях ги променил щеше да е друго... Разсъждавам като все още незнаещ отговорите ползвател... Поздрави

Интерактивна защита и доверени приложения ПРОСТО Е :P Нали ти дадох някои връзки за решаване на проблеми,там има статия за НЕВЪЗМОЖНОСТТА за работа с НЯКОИ проложения.Няма да допусне никаква програма,която върши това за което той се грижи.Това,че спира някои програми при тебе...е напълно е възможно да си задръстен с такива които смята за враждебни приложения.

И пак - има доверена зона и доверени приложения не мислиш ли,че има процедура за инсталация на сродни програми за защита,както и НЕСЪВМЕСТИМОСТ?

Поздрави

kis8.0.0.454ru

kis8.0.0.454en

Kaspersky Internet Security Version 2009

Питаше за КИС не КАВ

Разкази в КАРТИНКИ основни неща при работа с програмата Kaspersky Internet Security 2009.ppt

По дяволите с каква програма се отваря този .ppt файл?

По дяволите с каква програма се отваря този .ppt файл?

Ако имаш инсталиран Microsoft Office--- със Microsoft Office PowerPoint

линк и към PDF format Adobe Reader Kaspersky Internet Security 2009

БЛАГОДАРЯ НА black hawk

Има добавена корекция

Заплахи - Други програми / сложете чавката/

Добре де, сложи ги в графата с малки ограничения или пък само да спре достъпа и до интернет,с десен бутон на програмката на най- дясната лета и слага X ,какво я мислиш толкова.Всичко това става с десен бутон,направи го както е на долния ред,например.

192302447a0eb7c3.JPG

Това е Кис дали важи за Кав? Извинявай, обърках се :speak:

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Благодаря . Ползвам около 15 разнообразни контролни програми - не KAV трябва да преценява коя да има достъп до интернет, а потребителят - чрез правилни настройки на защитната стена... Конфликтност възниква - но не всеки път... Явно KAV е най-добре да се инсталира на чист компютър и внимателно да се добавят другите програми....В обратния вариант - смених KAV - а допълнителните програми остават...Сигурно ще пробвам и по Вашия начин... Поздрави

Благодаря . Ползвам около 15 разнообразни контролни програми - не KAV трябва да преценява коя да има достъп до интернет, а потребителят - чрез правилни настройки на защитната стена... Конфликтност възниква - но не всеки път... Явно KAV е най-добре да се инсталира на чист компютър и внимателно да се добавят другите програми....В обратния вариант - смених KAV - а допълнителните програми остават...Сигурно ще пробвам и по Вашия начин... Поздрави

http://support.kaspersky.ru/kav2009/sysfir...l?qid=208635974

kav2009support.jpg Антивирус Касперского 2009 (версия 8.0.0.454)

lang_rus.gifРуководство пользователя [PDF, 1.95 MB]

Дистрибуции на последната версия

lang_rus.gifhttp://dnl-pr1.kaspersky-labs.com/products...8.0.0.454ru.exe

lang_eng.gifhttp://dnl-pr1.kaspersky-labs.com/products...8.0.0.454en.exe

Общие требования:

* 50 МБ свободного места на жестком диске

* CD-ROM (для установки продукта с дистрибутивного CD-диска)

* Подключение к сети Интернет (для активации продукта)

* Компьютерная мышь

* Microsoft Internet Explorer 5.5 или выше (для обновления антивирусных баз и модулей приложения через интернет)

* Microsoft Windows Installer 2.0

Если продукт устанавливается с целью тестирования на

Операционные системы:

* Microsoft Windows XP Home Edition (Service Pack 2 или выше)

* Microsoft Windows XP Professional (Service Pack 2 или выше)

* Microsoft Windows XP Professional x64 Edition

o Процессор Intel Pentium 300 МГц или выше (или совместимый аналог)

o 256 МБ свободной оперативной памяти

* Microsoft Windows Vista Starter (32 bit)

* Microsoft Windows Vista Home Basic (32/64 bit)

* Microsoft Windows Vista Home Premium (32/64 bit)

* Microsoft Windows Vista Business (32/64 bit)

* Microsoft Windows Vista Enterprise (32/64 bit)

* Microsoft Windows Vista Ultimate (32/64 bit)

* Microsoft Windows Vista Home Basic SP1 (32/64 bit)

* Microsoft Windows Vista Home Premium SP1 (32/64 bit)

* Microsoft Windows Vista Business SP1 (32/64 bit)

* Microsoft Windows Vista Enterprise SP1 (32/64 bit)

* Microsoft Windows Vista Ultimate SP1 (32/64 bit)

o Процессор Intel Pentium 800 МГц 32-bit(x86)/64-bit(x64) или выше (или совместимый аналог).

o 512 MB свободной оперативной памяти.

Продукт также прошел полный цикл тестирования на

* VMWare server 1.0.1 - 1.0.5

* VMware Workstation for Windows 5.0.0, 5.5.1, 5.5.2, 6.0.0

Для оптимального отображения интерфейса продукта рекомендуется использовать стандартные режимы от 800х600 и выше.

Странно защо в virustotal показва само, че се засича от Panda и eSafe.

biggrin.gif Нима им вярваш? Ай стига бе ;) Затова винаги казвам,че тестове се правят на една конфигурация-от един човек и с настройки по подразбиране

Сега минава ли тестовете стената?Внимавай не се увличай да не спре достъпа ти до интернет пространството.Прочети повечко преди да правиш каквото и да е.

За възможностите на Касперски

http://forum.kasperskyclub.ru/8/kasp2009_comix_ru_loop.swf

Да се посмеем заедно :)

Поздрави

Здравейте! Имам проблем sad.gif Дал съм на KIS 2009 да блокира банерите , но въпреки това пак се зареждат :) Някой има ли идея как да го оправя?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.