Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

За какво е тази програма? дай линк!

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Оффф....направо се "изморих" с тоя КИС 2009. Ще взема да мина само на КАВ 2009...не ми трябва защитна стена- уиндоуса си има и тя си върши работа. По принцип тоя Касперски - 2009 ми харесва доста визуално- добър е интерфейса, а и тия движещи се графики на извършваните процеси по сканирането са доста ефектни...просто програма не е "статична", както повечето програми,...някак си "виждаш" програмата в действие, ако мога така да се изразя. Това много ми допада.

Оффф....направо се "изморих" с тоя КИС 2009. Ще взема да мина само на КАВ 2009...не ми трябва защитна стена- уиндоуса си има и тя си върши работа. По принцип тоя Касперски - 2009 ми харесва доста визуално- добър е интерфейса, а и тия движещи се графики на извършваните процеси по сканирането са доста ефектни...просто програма не е "статична", както повечето програми,...някак си "виждаш" програмата в действие, ако мога така да се изразя. Това много ми допада.

Бях те помолил да стартираш програмата : AVZ

AVZ е средство, което търси и премахва AdWare и SpyWare (основното предназначение на програмата), а също така и Backdoor модули, Dialer-и, троянски коне, червеи и др. В програмата е вградена система за откриване и блокиране работата на Rootkit, детектор за клавиатурни шпиони (Keylogger) и троянски DLL. AVZ разполага с анализатор на Winsock SPI/LSP настройките, анализира отворените портове TCP/UDP и общите ресурси. Модулът AVZGuard е предназначена за борба с трудни за премахване зловредни програми. Освен това може да предпазва указани от потребителя приложения (напр. други антишпионски или антивирусни програми). Предлага възможност за търсене на файлове, търсене на записи в регистъра и др. Инструмента може да генерира HTML отчет.

1123077621.jpg

Dowload:AVZ 4.30

Ооо, забравих..ами то всеки нещо ми казва и кашата стана пълна. довечера ще пробвам. А трябва ли да изключа касперски по времето на работа на тая програма?

Ооо, забравих..ами то всеки нещо ми казва и кашата стана пълна. довечера ще пробвам. А трябва ли да изключа касперски по времето на работа на тая програма?

Да,задължително! След като си свърши работата AVZ рестартирай и включи отново Кис.Направи тестовете и виж резултата.

Интересно....преди около 1 час писах за моя проблем в официалният форум на касперски в момента гледам- темата ми е изтрита! Май на руснаците не им е харесало нещо...

Не става прокто така да си отваряш тема там.Има си и ако е изтрита ясно защо е така.Пиши тук http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...mp;#entry733602 както и на tigertron ще ти помогнат хората.

Вероятно са преценили въпроса като антиреклама - известен им е от няколко месеца - още се спори в руски портали ...

TNN само тук в този форум се търпят дублирания на теми.Нормално е да има ред и дисциплина.Как аз минавам всички тестове - ВСИЧКИ с отличен? Защото не съм ползвал никога заморозки и разни простотии такива.Оттам идва проблемът на повечето ползващи такива патчове

Да,задължително! След като си свърши работата AVZ рестартирай и включи отново Кис.Направи тестовете и виж резултата.

Ами сканирах целия компютър, всички дялове, отри там няколко неща, някои от които май не можа да ги изтрие....или и аз не разбрах, тъй като интерфейса на програмата ме е на англ. Ето какво открива:

Stealt теста на pcflank обаче отново не го издържа! Отказвам се вече да правя опити! има нещо, но не знам какво. Нещо много "капризна" излезе тая стена на Касперски! sad.gif

Ами сканирах целия компютър, всички дялове, отри там няколко неща, някои от които май не можа да ги изтрие....или и аз не разбрах, тъй като интерфейса на програмата ме е на англ. Ето какво открива:

Stealt теста на pcflank обаче отново не го издържа! Отказвам се вече да правя опити! има нещо, но не знам какво. Нещо много "капризна" излезе тая стена на Касперски! sad.gif

Правилно ги е засякла.

Cracked дали проблема не идва от него?

Както и да е,ако питаш мен преинсталирай и си сложи най -новия финал 454 и си изтегли официално 30 дневния ключ.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

За кои "кракове" имаш в предвид?

Аз в момента съм с последната версия ...454- 30 дневен триал от официалния сайт!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

"""Как аз минавам всички тестове - ВСИЧКИ с отличен? Защото не съм ползвал никога заморозки и разни простотии такива.Оттам идва проблемът на повечето ползващи такива патчове """ Сигурен съм - с колегата сме ползвали валидни ключове- за срока на пробване. Просто споделих своята гледна точка. KIS 2009 продължава да е уязвим все още - ще го повтарям докато е вярно... Иначе и аз чакам да пробвам версиите - дотогава ще ползвам други грандове с промоции - тъкмо да съм в час и тогава реално да мога да оценя Касперски... Поздрави

Между другото забелязах и други бъгове /специално в моята инсталация/ ама няма да ги казвам..... Ще мина на Касперски Антивирус 2009. Има ли за него кирилизация, и ако има от къде да я дръпна?

За да не се създават предпоставки за странни констатации с какъвто и да е превод - трябва да е вграден от производителя на софтуера! По-назад в темата има линкове за KAV - в оригинал на руски език... В езиковите файлове често се внедряват творения функциониращи в полза на създателите си - многократно съм го установявал... Кой и защо би ми подарявал безплатно и без цел каквото и да било!?! Поздрави

Между другото забелязах и други бъгове /специално в моята инсталация/ ама няма да ги казвам..... Ще мина на Касперски Антивирус 2009. Има ли за него кирилизация, и ако има от къде да я дръпна?

Превод на KAV, но не разбрах защо реши да премълчиш бъговете.

Превод на KAV, но не разбрах защо реши да премълчиш бъговете.

Имаше подобно мнение и се оказа,че програмата и преводът са изтеглени от съвсем друго място ЦЪК :nono:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ами по документи /четох руската документация/, че програмата трябва да помни /в статистиката и съпътставащата я графика/ количеството открити вируси и заплахи. Да, ама -НЕ! /става въпрос за секцията която се появява след натискането на бутона "отчети"/. При мен ги помни само текущо. На другия ден като пусна компа- всичко е занулено. А вчера по едно време ми беше изписало на основния екран /там където е информацията за количество контролирани приложени, свързани мрежи, изолирани обекти, активни заплахи/, че имам няколко милиарда /беше с много цифри/изолирани обекта! :eek::no-no: , което просто е нереално, а днес гледам- пак занулено.

напрова се чудя кво става с тоя КИС? или инсталацията ми нещо не е в ред или ми има нещо на компютъра...и аз не знам, но доста "аномалии" забелязвам откакто сложих КИС, което много ме учудва. Ще мина на КАВ, да видя дали не са от "стената" тези аномалии, или е нещо по-глобално в компютъра. :nono:

Имаше подобно мнение и се оказа,че програмата и преводът са изтеглени от съвсем друго място ЦЪК :speak:

Аз всичко съм теглил от официалния сайт- английската версия, а кирилизацията я взех от това, което ми бяхте дали като линк от тук!

Ами по документи /четох руската документация/, че програмата трябва да помни /в статистиката и съпътставащата я графика/ количеството открити вируси и заплахи. Да, ама -НЕ! /става въпрос за секцията която се появява след натискането на бутона "отчети"/. При мен ги помни само текущо. На другия ден като пусна компа- всичко е занулено. А вчера по едно време ми беше изписало на основния екран /там където е информацията за количество контролирани приложени, свързани мрежи, изолирани обекти, активни заплахи/, че имам няколко милиарда /беше с много цифри/изолирани обекта! :speak::no-no: , което просто е нереално, а днес гледам- пак занулено.

напрова се чудя кво става с тоя КИС? или инсталацията ми нещо не е в ред или ми има нещо на компютъра...и аз не знам, но доста "аномалии" забелязвам откакто сложих КИС, което много ме учудва. Ще мина на КАВ, да видя дали не са от "стената" тези аномалии, или е нещо по-глобално в компютъра. :nono:

Изолирани заплахи -това са проверените ти файлове и при рестарт се занулява.Не даде връзка за това от къде си изтеглил програмата

ЧАКАМ ЛИНК :eek:

Дали ще сложиш Кав или останеш на Кис проблемите ти ще останат- бъди сигурен.Най добре преинсталирай начисто, по горе ти пяха писали защо.На чисто и тогава няма да има проблеми и бъгове.

И ОС да не е някоя недоделка ;)

Поздрави cool.gif

Е колко пъти да го инсталирам начисто бе човек? вече го правих "начисто". Операционната ми система разбира се не е оригинална, НО до сега не съм има НИКАКВИ проблеми докато бях с Нод-а, но ми се искаше да пробвам и друга АВ програма, за да сравня.

Ето линкове от къде съм свалял:

1-о свалях от тук: http://www.kaspersky.com/internet_security_trial

2-о от тук: http://lekarstvo.com/kaspersky_products_download.html - официален представител за България...доколкото разбирам

Сродните ми констатации бяха с оригиналната версия на руски език... Изследвайки тогава едни следи попаднах в Китай и така намерих Twister - бях като смаян след като го инсталирах - но честно казано - няколко пъти преинсталирах Win заради недопреценената агресивност на програмата ... Защо не пробва RemoveIt Pro XT SE ? Можеш да пробваш KAV с някоя от водещите защитни стени....Поздрави

Е колко пъти да го инсталирам начисто бе човек? вече го правих "начисто". Операционната ми система разбира се не е оригинална, НО до сега не съм има НИКАКВИ проблеми докато бях с Нод-а, но ми се искаше да пробвам и друга АВ програма, за да сравня.

Ето линкове от къде съм свалял:

1-о свалях от тук: http://www.kaspersky.com/internet_security_trial

2-о от тук: http://lekarstvo.com/kaspersky_products_download.html - официален представител за България...доколкото разбирам

Определено проблемът е в нея.Лично мнение.Потърси на ЛС мнението на tigertron

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Сам разбираш, че няма как на всички останали да върви, а при теб - не. Причината е някъде из компютъра ти, но не ми се вярва да е в Windows-а ти, освен ако е някоя съвсем любителска изработка.

Това не се отнася само до KIS, въпросът е принципен. Пък ако само NOD ти върви, то изводът е ясен - връщай го.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

И на мен не ми се вярва да е в самия Уидоус. Вградената стена на Уиндоуса си работи ОК и минава всички тестове, така, че не ми се вярва да е от Уиндоуса. Ще опитам с КАВ2009 да видя как ще върви.

"""Вградената стена на Уиндоуса си работи ОК и минава всички тестове""" Да - но без тези за вътрешни атаки! Тоест - тя не може да противодейства в твоя случай... Избери си качествена стена ... Поздрави

http://support.kaspersky.ru/faq/?qid=208636035

Продукты Лаборатории Касперского версии 2009 и тесты на сайте www.pcflank.com

Информация из статьи применима к следующим продуктам:

# Антивирус Касперского 2009

# Kaspersky Internet Security 2009

При прохождении тестов на сайте http://www.pcflank.com/test.htm для продуктов Лаборатории Касперского версии 2009 с настройками по умолчанию Вы можете получить следующие результаты:

* Тест на уязвимость системы к атакам: Внимание! В Вашей операционной системе открыты следующие порты: 21, 23, 80, 1080, 3128

* Тест на уязвимость к троянским программам: Внимание! В Вашей операционной системе открыты следующие порты: 27374, 12345, 1243, 31337, 12348

Дело в том, что несколько лет назад в сетевых экранах защита была организована на уровне фильтрации пакетов, а перечисленные выше порты использовались хакерами и вирусописателями для проникновения на компьютер пользователя. Это означает, что любая программа (в том числе троянские и прочие вредоносные программы) могла принимать соединение по данному открытому порту.

В настоящее время хакеры и вирусописатели используют отличные от вышеперечисленных порты для проникновения на компьютер пользователя, а сетевые экраны работают в первую очередь на уровне приложений, а в качестве дополнения предоставляется возможность отключать определенные порты на уровне фильтрации пакетов. Таким образом, пользователь при помощи Режима обучения может выбрать сам разрешать или запрещать сетевую активность конкретному приложению и\или вручную запретить все входящие\исходящие пакеты для конкретного порта.

Таким образом, представленные на вебсайте www.pcflank.com тесты проверяют компьютер только на наличие открытых портов. Причем открытыми, данные тесты "считают" даже те порты, при попытке соединения на которые им возвращается сообщение о том, что порт закрыт. Т.е соединение контролируется сетевым экраном или в данный момент нет приложения, которое принимает соединения на этот порт. Наличие таких "открытых" портов не является показателем уязвимости компьютера в течение последних нескольких лет.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.