Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Не знам бе човек....просто това се получава при мен. sad.gif

Не,че не ти вярвам,напротив. И при мен се е случвало да не работи, както трябва,но на нов уин просто няма проблеми.

Малко е капризен от към "чиста постелка" разбираш ме.

И все пак не видях(може и да съм пропуснал) с какви програми разполагаш в действие и каква точно ти е ОС,т.е от колко време я ползваш?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Получава се при много хора - когато системата е инфектирана.... Често при подобни случаи се правят погрешни изводи за качествата на инсталираните програми - затова най-правилно е да се пробва на свеж Win... Поздрави

Получава се при много хора - когато системата е инфектирана.... Често при подобни случаи се правят погрешни изводи за качествата на инсталираните програми - затова най-правилно е да се пробва на свеж Win... Поздрави

Но, не и при продуктите на Kaspersky.Това е една от програмите ,които успешно се инсталират на заразен уин и го почистват без критични последици(ползва се и като инструмент за туширане на заразата). Проблема не е там.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Хм.....тази "капризност" не би трябвало да я има... Със ХР съм, SP3. Уиндоуса ми е на няколко месеца, но нямам никакво намерение да го преинсталирам заради една антивирусна, пък била тя Касперски, НОД или която и да е друга. Антивирусната би трябвало да "поеме щафетата" без каквито и да било капризи. В случая това явно е извистин нидостатък на Касперски. Не мисля, че компютъра ми е бил заразен. Преди това бях с оригинален НОД и не съм имал проблеми. Вярно е, че когато сканирах с Касперски ми отри едно "конче" и едно "адваре", но нищо друго. Единственото което се сещам е, че в началото на инсталацията ми каза, че имам SpyBot S&D и искаше да я махна. Спайбота обаче не щеше да се деинсталира, та се наложи да го преинсталирам наново и тогава чак да го деинсталирам. Чак след това ми "тръгна" инсталацията на КИС. Ако това може да е причината за "сецването" на стената...не знам.... Ако трябва да деинсталирам КИС и наново да я инсталирам, дали ще стане? Между другото не обичам много да се занимавам с инсталации и деинсталации, а и съм чувал ча Какперски трудно се деинсталира. Ако някой подскаже, може и да пробвам....

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279463

С инструмента съм нямал проблеми,правил съм го много пъти.А какво си чувал и какво ,не,сам се опитай да анализираш нещата.

Инструмента е както за KAV така и за KIS

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Не знам бе човек....просто това се получава при мен. sad.gif

296892j.jpg

Накара ме инсталирам KIS 8.0.0.454 за да се убедя,че проблема е в тебе.Деинсталирай всичко свързано с КИС :lol6:

Инсталирай наново но първо почисти.Инсталиран е само с тези промени които ти казах - слайд 10

Накара ме инсталирам KIS 8.0.0.454 за да се убедя,че проблема е в тебе.Деинсталирай всичко свързано с КИС :lol6: Инсталирай наново но първо почисти.Инсталиран е само с тези промени които ти казах - слайд 10

Да проблема е при мен но не мога да разбера къде? Денсталирах, почистих и отново инсталирах, НО.....теста pcflank отново не го издържа! :lol6: :lol6: sad.gif

Явно няма да мога да разчитам на стената, а само на уиндоуската. sad.gifsad.gifsad.gif

Хм.....тази "капризност" не би трябвало да я има... Със ХР съм, SP3. Уиндоуса ми е на няколко месеца, но нямам никакво намерение да го преинсталирам заради една антивирусна, пък била тя Касперски, НОД или която и да е друга. Антивирусната би трябвало да "поеме щафетата" без каквито и да било капризи. В случая това явно е извистин нидостатък на Касперски. Не мисля, че компютъра ми е бил заразен. Преди това бях с оригинален НОД и не съм имал проблеми. Вярно е, че когато сканирах с Касперски ми отри едно "конче" и едно "адваре", но нищо друго. Единственото което се сещам е, че в началото на инсталацията ми каза, че имам SpyBot S&D и искаше да я махна. Спайбота обаче не щеше да се деинсталира, та се наложи да го преинсталирам наново и тогава чак да го деинсталирам. Чак след това ми "тръгна" инсталацията на КИС. Ако това може да е причината за "сецването" на стената...не знам.... Ако трябва да деинсталирам КИС и наново да я инсталирам, дали ще стане? Между другото не обичам много да се занимавам с инсталации и деинсталации, а и съм чувал ча Какперски трудно се деинсталира. Ако някой подскаже, може и да пробвам....

Ами още от самото начало на инсталацията си забъркал каша и то яка.

Деинсталираш Кис,като преди това не забравяш да дръпнеш кабела на нета

Деинсталираш всички програми заети със защитата ти към този момент.

Деинсталираш всички - инструменти ако има такива за пачване на Кис

Почистваш със CCleaner или друга чистачка

Отиваш в C:\Documents and Settings\All Users\Application Data и изтриваш папките където пише Kasperky Lab /папките са скрити затова трябва да направиш така,че да ги виждаш/

Създваш си твоя точка в Систем ресторе и после почистваш диска от всички точки до този момент.

Това,че си чувал това или онова,за деинсталацията на Касперски НЕ Е ВЯРНО.Деинсталира се чудесно от Добавяне и премахване на програми,но първо понеже имаш БГ инсталиран трябва да го деинсталираш,като спазиш точките аналогични при инсталацията/Кис трябва да е със изключена самозащита и да не е зареден в трея/.След това деинсталираш Касперски и рестартираш.

Айде действай cool.gif

Да проблема е при мен но не мога да разбера къде? Денсталирах, почистих и отново инсталирах, НО.....теста pcflank отново не го издържа! :lol6: :lol6: sad.gif

Явно няма да мога да разчитам на стената, а само на уиндоуската. sad.gifsad.gifsad.gif

Искаш ли моят конфигурационен файл?

Качих ти файлът тука. За версия 454 е!!!

Линковете за изтеглянето на програмите

ftp://support-r:[email protected]

http://bg-interface.net/downloads.php?id=436

Успех

триалният активационен код 3 месеца - тук

http://support.kaspersky.com/kis2009 тука ще намериш всичко

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Kaspersky Internet Security 8.0.0.456 е налице в доста торент-тракери от 13 август .... Някой дали знае още колко 8-ми версии се очакват ? Лично аз вече им загубих бройката - руснаците да не "взаимстват" от Rising -защото пред очите ми е версия 20.57.62 - тя функционира отлично! Поздрави

Kaspersky Internet Security 8.0.0.456 е налице в доста торент-тракери от 13 август .... Някой дали знае още колко 8-ми версии се очакват ? Лично аз вече им загубих бройката - руснаците да не "взаимстват" от Rising -защото пред очите ми е версия 20.57.62 - тя функционира отлично! Поздрави

Ако има такава версия - ще с появи във форума на Касперски Лаб.Такава засега няма - ЦЪК

За препоръчване е да не се свалят от разни тракери програми за сигурност.

Да споделя първото си впечатление от 454 версия.

Компа е слаб -процесор -900/128 рам,но върши работа за разни неща.Интернета 16 мега,никакво забавяне нямаше дори ползвах IE 7 ОС XP SP3.Пълен скан на 20 гига диск за 48 минути изобщо нормално се държи.Пак почвам да се чудя откъде във повечето тия проблеми с тази версия?Или пък са оправили нещата?

Поздрави

Ето и инсталиран 8.0.0.454 на домашният ми компютър

297374K.jpg

297376l.jpg

297378T.jpg

297381Y.jpg

297383E.jpg

297394i.jpg

Всичко е на шест + :speak: Явно след последният ъпдейт са подобрили програмата.

Всички тестове ги минава без проблеми естествено с малки настройки - http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1033075

Поздрави cool.gif

Ами още от самото начало на инсталацията си забъркал каша и то яка.

Деинсталираш Кис,като преди това не забравяш да дръпнеш кабела на нета

Деинсталираш всички програми заети със защитата ти към този момент.

Деинсталираш всички - инструменти ако има такива за пачване на Кис

Почистваш със CCleaner или друга чистачка

Отиваш в C:\Documents and Settings\All Users\Application Data и изтриваш папките където пише Kasperky Lab /папките са скрити затова трябва да направиш така,че да ги виждаш/

Създваш си твоя точка в Систем ресторе и после почистваш диска от всички точки до този момент.

Това,че си чувал това или онова,за деинсталацията на Касперски НЕ Е ВЯРНО.Деинсталира се чудесно от Добавяне и премахване на програми,но първо понеже имаш БГ инсталиран трябва да го деинсталираш,като спазиш точките аналогични при инсталацията/Кис трябва да е със изключена самозащита и да не е зареден в трея/.След това деинсталираш Касперски и рестартираш.

Айде действай cool.gif

Искаш ли моят конфигурационен файл?

Качих ти файлът тука. За версия 454 е!!!

Линковете за изтеглянето на програмите

ftp://support-r:[email protected]

http://bg-interface.net/downloads.php?id=436

Успех

триалният активационен код 3 месеца - тук

http://support.kaspersky.com/kis2009 тука ще намериш всичко

Направих всичко каквото си писал /без точка в систем рестор/, НО стената отнова не бачка! sad.gif Да плача ли, да се тюхкам ли и аз не знам. Преставам да правя опити. Явно на моя компютър няма да стане...има явно някаква причина, но не мога да разбера каква е. sad.gifsad.gifsad.gif

Причината - намеса на специалист на Root-ниво -измъчи се с Касперски - би ли пробвал нещо друго - бих ти препоръчал безплатния Rising, но не зная дали ще се справите и той и ти .... Отчети реалността -докато си бил с Нод 32 - защитата ти е била на още по-ниско ниво ! Премисли и пробвай ! Успех и поздрави....

Причината - намеса на специалист на Root-ниво....

Какво означава това? че някой е "бъркал" в компютъра ли?

297695I.jpg:rolleyes::rolleyes::huh::clap: :clap: Нашият спец е вътрееее :wors:

Причината - намеса на специалист на Root-ниво -измъчи се с Касперски - би ли пробвал нещо друго - бих ти препоръчал безплатния Rising, но не зная дали ще се справите и той и ти .... Отчети реалността -докато си бил с Нод 32 - защитата ти е била на още по-ниско ниво ! Премисли и пробвай ! Успех и поздрави....

Преинсталацията отнема доста по малко време. 39 минутки + още час,два за донастройки.Прав е колегата НЕЩО не ти е чиста системата.Как при мене върви на шест?Ти си знаеш от къде и как си инсталирал - всичко ;)

Какво означава това? че някой е "бъркал" в компютъра ли?

Не . Означава , че TNN говори глупости :hush:

Не,точно не мога да цитирам сега источника но още от времето на Касперски 5 си пишеше в самата програма

"Че е възможно някои програми,които не са заразени да бъдат считани за такива" този цитат съм го запомнил.

Защо не я махнеш?Може и от там да идват някои проблеми при тебе.

nikssi, би ли уточнил коя да махна - отметката за сканиране на "други програми" или тази за инсталаторите (последната явно работи и без отметка)?

297695I.jpg

:yanim::clap: :clap: :clap: :clap: Нашият спец е вътрееее :wors:

;)

...

Честно казано си позакъснял малко с откритието ;)

nikssi, би ли уточнил коя да махна - отметката за сканиране на "други програми" или тази за инсталаторите (последната явно работи и без отметка)?

Незнам какъв е точно случаят ти, но това което си мисля е, че при стартирането на програма Филтрирането на приложенията (Application Filtering) я анализира. Това става, като програмата се стартира в емулатор и се проследява нейното поведение. По този начин се изчислява степента на опасност и тя се поставя в съответната група. Ако програма се изтрие от списъка с приложенията или се промени (съответно и CRC-то) то тя пак се анализира. А всеки инсталатор е различен от предишният, затова се анализират програмите (инсталаторите), които стартираш. Начинът да спреш това анализиране е, да спреш филтрирането на приложенията.

А това, за което nikssi казва: "Че е възможно някои програми, които не са заразени да бъдат считани за такива" е поради внедряването на нова евристика и проактивна защита, които действат на принципа на анализиране на приложенията, а не на сравняването им с базата данни за вируси. Тъй като вирусите често се крият зад криптори, то и някои инсталационни пакети може да бъдат открити като вируси, поради това, че са пакетирани (подобно на криптираните вируси).

297993u.jpg

298002d.jpg

8.0.0.454 е подобрена,засега никакви забележки няма освен едно :yanim: Много подозрителна е станала програмата

Интернета не се бави,точно обратното.Получи се при мене като при тебе съобщение от цендъра за защита на ОС,че Кис не е включен - съобщението трая около 2 секунди и изчезна.Явно и трябва време на програмата или на Уиндоуса да възприеме нещата.Това беше преди първото сканиране и ъпдейт може би затова.

Поздрави

biagamliotteb, от такива като теб очаквам всякакви глупости и никога не бих спорил ...По-скоро бих напуснал и темата и форума - ако се толерират подобни необосновани неадекватности ! Поздрави

Хора, не ми работи при мен стената. В същност не, че не работи, но работи в режим "по подразбиране" т.е. при теста на pcflank компютъра не е "стелт", но всички портове са затворени! На какво може да се дължи невъзможността за изключване на режима "по подразбиране"?

Някой би ли подсказал как мога да си проверя компютъра за някакви допълнителни заплахи освен тези които проверява антивирусната?

От мнението на tigertron става ясно, че е за предпочитане KIS да сканира инсталаторите, предвид евентуална скрита заплаха, явно механизмите на сканиране са различни.

Интересно....преди около 1 час писах за моя проблем в официалният форум на касперски в момента гледам- темата ми е изтрита! Май на руснаците не им е харесало нещо...

Вероятно са преценили въпроса като антиреклама - известен им е от няколко месеца - още се спори в руски портали ... Защо не разучиш RemoveIT Pro XT SE - сканиране с нея може да ти помогне - но внимателно действай с резултатите от проверката - ако има такива ... Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.