Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

ftp://support-r:[email protected] Коя ли защитна стена би била най-подходяща за KAV? Добавям мнение на Олег Зайцев: """" KIS 2009 эмулирует запуск программы перед ее реальным запуском, изучает ее поведение и по системе правил оценивает опасность и вредоносность ... так называемый SR - рейтинг. Если рейтинг выше заданного порога, то выдается алерт или программа запускается и HIPS автоматом "подрезает" ее права, считая программу недоверенной. Достоинство такого подхода - поведенческий анализ программы изучается в "виртуальной среде" до ее запуска, а не по факту ее работы...""" Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

kis8.0.0.454ru

kis8.0.0.454en

Kaspersky Internet Security Version 2009

Разкази в КАРТИНКИ основни неща при работа с програмата Kaspersky_Internet_Security_2009 отваря се с Microsoft Office PowerPoint

линк и към PDF format Adobe Reader Kaspersky Internet Security 2009

БЛАГОДАРЯ НА black hawk

Към Презентацията добавих ПРОМЯНА след,като се видя,че е необходима

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Разкази в КАРТИНКИ основни неща при работа с програмата Kaspersky Internet Security 2009.ppt

Браво, nikssi, отлична презентация!

Само един въпрос към слайд 38 - защо не маркираш и "други програми" към типовете заплахи?

Браво, nikssi, отлична презентация!

Само един въпрос към слайд 38 - защо не маркираш и "други програми" към типовете заплахи?

Доста програми,които са напълно безвредни тогава могат да не функционират правилно.Ако се сложи чавката навярно ще засича още повече програми.Към тях ще са всякакви програми шегички и други ексета :ph34r:

Ти сложил ли си я?Ще взема да пробвам :whist:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Доста програми,които са напълно безвредни тогава могат да не функционират правилно...

Да, сложих отметката, но не съм наясно какво точно имаш предвид в цитата - ако наистина говорим за програми-шегички, то никак не си падам по такива, ама хич. И аз не знам какво точно са имали предвид, вероятно става дума за по-съществени заплахи.

Имам друг въпрос, който ме притеснява. При сложена отметката да не сканира инсталатори на програми, KIS продължава да го прави, а това доста забавя процеса на инсталирането. Всичко, що влиза в компютъра се сканира умишлено ръчно (издал съм нарочен декрет по въпроса, а и опцията за сканиране през IDM е изключена), очевидно и инсталаторите, та не виждам смисъл да го прави отново. Как да избегна това? Очевидно поставянето в сигурната зона съвсем не е решение, пък и после ще трябва да махам съответното .ехе от нея, а и не е малка вероятността да забравя за това. Не че съм се преуморил да сменям програми, но понякога се налага и това.

Чрез въпроса си отговарям и на друг, поставен преди време въпрос тук нейде из темите за последователността на инсталиране на програмите - защитните слагам винаги последни, отнема далеч по-малко време по този начин.

Разкази в КАРТИНКИ основни неща при работа с програмата Kaspersky Internet Security 2009.ppt

Прегледах презентацията на Касперски. Признавам си, че за пръв път се запознавам с програмата и меко казано съм силно впечатлен! Страхотен интерфейс, много опции и възможности /поне визуално така изглежда/. Най- много ме впечатли това че има графики на сканирането. Обичам графиките- те визуализират нещата по прегледно, а в случая просто "виждаш", че програмата наистина "върши работа". Визуализирането на нещата е много полезно нещо. Обезателно ще я изпробвам! Благодаря!

п.п. Между другото от къде имаш бг интерфейс, той не е ли в най-добрия случай на руски?

...п.п. Между другото от къде имаш бг интерфейс, той не е ли в най-добрия случай на руски?

Има кой да се грижи за удобствата ни, с благодарност към dumper. Ето превод към последните 2 версии, с определени предпочитания към първата (версия на програмата, а не на превода), при това май не само от моя страна:

- за версия .357 - http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=949313

- за версия .454 - http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1019334

Използвай английска версия на програмата, за да инсталираш българския превод. За целта е нужно да се изключи самозащитата на програмата (махаш отметката на Self Defence), после ОК, инсталираш превода и рестартираш програмата или компютъра. После отново слагаш отметка на самозащитата!

Успех!

Аз имам един много дразнещ проблем с касперски.

Значи като инсталирам примерно (QuckTime или K-lite) и накрая на инсталация всички Registry на програмата ги смята за High Restricted и трябва едно по едно да давам Allow на всеки Registry Key ;) ....... а това са десетки може би повече.

Как да махна тая проверка от Касперски?

Откъде теглиш K-Lite? Преди 2-3 дни ги инсталирах за проби (ползвам GOM Player и не се нуждая от тях), но нямаше никакъв проблем, а и май никой друг не се е жалвал от подобно неудобство. Дали не си вдигнал ненужно високо нивото на защита някъде из настройките?

Аз искам да питам сега като сам включил Защитния Модул на МalwareBytes няма да има проблеми с КИС .357 нали ?

Откъде теглиш K-Lite? Преди 2-3 дни ги инсталирах за проби (ползвам GOM Player и не се нуждая от тях), но нямаше никакъв проблем, а и май никой друг не се е жалвал от подобно неудобство. Дали не си вдигнал ненужно високо нивото на защита някъде из настройките?

Никакво ниво не съм вдигал на High Risky, всичко си е по default. И никъде по настройките не виждам да има някаква отметка за registry keys checking или нещо от тоя род.

А източника на K-Lite?

Аз имам един много дразнещ проблем с касперски.

Значи като инсталирам примерно (QuckTime или K-lite) и накрая на инсталация всички Registry на програмата ги смята за High Restricted и трябва едно по едно да давам Allow на всеки Registry Key :) ....... а това са десетки може би повече.

Как да махна тая проверка от Касперски?

Ами премести ги в сигурни приложения и няма да ти рпави проблеми. Той автоматично забранява някои неща но ти като пипнеш в настройките се оправят!

Някои ще отговори ли на моя въпрос ?

Може да си имаш проблеми да ако става въпрос за защита в реално време може да се сбият двата гарда.

Аз искам да питам сега като сам включил Защитния Модул на МalwareBytes няма да има проблеми с КИС .357 нали ?

По принцип,не,щеше да забележиш .Но ако питаш мен , го изключи,нямаш нужда от него.Ползвай програмата само за сканиране на системата от време на време.

B-boy[styLe] е показал Тук как става и той съветва същото.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

По принцип,не,щеше да забележиш .Но ако питаш мен , го изключи,нямаш нужда от него.Ползвай програмата само за сканиране на системата от време на време.

B-boy[styLe] е показал Тук как става и той съветва същото.

Поздрави!

Да наистина няма смисал КИС си е достатъчна защита.Мерси все пак за инфото :ph34r:

Редактирано от sotkata (преглед на промените)

Има кой да се грижи за удобствата ни, с благодарност към dumper. Ето превод към последните 2 версии, с определени предпочитания към първата (версия на програмата, а не на превода), при това май не само от моя страна:

- за версия .357 - http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=949313

- за версия .454 - http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1019334

Използвай английска версия на програмата, за да инсталираш българския превод. За целта е нужно да се изключи самозащитата на програмата (махаш отметката на Self Defence), после ОК,

инсталираш превода и рестартираш програмата или компютъра. После отново слагаш отметка на самозащитата!

Успех!

Леко го допълних

Някои ще отговори ли на моя въпрос ?

Според мен няма нужда КИС за мене е достатъчна защита :ph34r:

Да, сложих отметката, но не съм наясно какво точно имаш предвид в цитата - ако наистина говорим за програми-шегички, то никак не си падам по такива, ама хич. И аз не знам какво точно са имали предвид, вероятно става дума за по-съществени заплахи.

Имам друг въпрос, който ме притеснява. При сложена отметката да не сканира инсталатори на програми, KIS продължава да го прави, а това доста забавя процеса на инсталирането. Всичко, що влиза в компютъра се сканира умишлено ръчно (издал съм нарочен декрет по въпроса, а и опцията за сканиране през IDM е изключена), очевидно и инсталаторите, та не виждам смисъл да го прави отново. Как да избегна това? Очевидно поставянето в сигурната зона съвсем не е решение, пък и после ще трябва да махам съответното .ехе от нея, а и не е малка вероятността да забравя за това. Не че съм се преуморил да сменям програми, но понякога се налага и това.

Чрез въпроса си отговарям и на друг, поставен преди време въпрос тук нейде из темите за последователността на инсталиране на програмите - защитните слагам винаги последни, отнема далеч по-малко време по този начин.

Не,точно не мога да цитирам сега источника но още от времето на Касперски 5 си пишеше в самата програма

"Че е възможно някои програми,които не са заразени да бъдат считани за такива" този цитат съм го запомнил.

Защо не я махнеш?Може и от там да идват някои проблеми при тебе.

Поздрави

Инсталирах си Касперски и си направих настройките както беше дадено тук в ревюто. Обаче май има някакъв проблем. Реших да проверя стената в сайта: http://www.pcflank.com/. Резултатите обаче, доколкото разбирам, са отрицателни- т.е. нещо не е наред със стената. Прикачвам 3 скрийншота от 3 теста- Stealt test, Troyan test, Browser test. Моля за вашите съвети... какво да правя?

Подобни констатации имах и аз преди около 2 месеца ... Откъде си изтеглил инсталационния файл на програмата? Важно е да се справя с тестовете - аз не успях - деинсталирах я и намерих нови решения... Поздрави

Ами програмата си демо версията за 30 дни от официалния сайт. Единственото което е, че съм я кирилизирал, както тук бяха показали. Не вярвам да е от кирилизацията. Не ми се вярва една от най-известните програми да не и работят защитите. Снощи правих пълно сканиране, хвана ми 2 вирусчета, но нищо повече...всичко си беше наред.

Моля за още коментари!

Благодаря за споделеното.... Изглежда руснаците още спорят дали портовете трябва да са невидими или може да са затворени ... Нека спорят - но през това време други като / Rising-RAV- Жуйсин антивирус/ навлизат в пазарния им спектър... Поздрави

Не ми стана ясно- това, което ми дават тестовете за Касперски, за нормален резултат ли се приема за тази програма?

Не ми стана ясно- това, което ми дават тестовете за Касперски, за нормален резултат ли се приема за тази програма?

Не не е.

TCP "ping"		 	stealthed	  

TCP NULL 		  stealthed 	

TCP FIN 		  stealthed 	

TCP XMAS 		  stealthed 	

UDP 		  stealthed

Така трябва да излезе.За целта спри Кис и стартирай AVZ програмката.Тя ще затвори опасните портове

Мощен инструмент - добър anti-rootkit модул, търсачка за скрити драйвери и процеси, проверява за опасни отворени портове, keyloggers, грешни интернет настройки

виж тази тема Цък и Програмата AVZ

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.