Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

прав си но ъпдейтите на нод 32 не зависят от настройките.за касперски имах предвид когато е инсталирано по подразбиране и без да са пипат настройките.в този форум всички които ползват касперски са писали че пак е нестабилен и се надяват да го оправят при следващите ъпдейти.

Грешиш - проблемите са налице, но не и по отношение на сигурността, а това е най-важното. Вярно е, че има няколко потребители с пионерски дух, които се занимават с тестване на архиви с вируси, но в това няма нищо лошо, а и в мрежата обикновено няма такива архиви с по няколко хиляди зарази вътре. А и самото изтегляне на архивите е сериозен проблем, защото модулът за уеб сканиране блокира действието още преди да е започнало. Та затова и се налага принудително да се правят корекции, за да може архивът да се изтегли - чети малко по-внимателно съдържанието на постовете.

Има известни неуредици, както при всяка друга програма, но те са свързани предимно със леко объркващите поради разнообразието си настройки на програмата, и по-конкретно на стената, при това ако се заровиш из тях. KIS/KAV безпроблемно могат да работят и да се ъпдейтват и с настройки по подразбиране без това да застрашава сигурността на системата.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ами връзката ми е dial-up с модем съм,но той не играе ролята на рутер при мен.

Nikssi това сега го разгледах и го направих,но то доколкото ми е ясно няма връзка с отварянето на порта през стената.Проблема е,че ако се отвори порт в стената се губи Stealth режима,но и при отваряне пак показва,че не е разрешено свързването на пиъри.

Mihnev sz,да ти кажа честно не съм пипал почти нищо по настройките на програмата,с изключение на някой малко подробности като това да проверява и други файлове например,но по стената избягвам да пипам неща.Настройките са такива каквито ги беше пуснал NIkssi в инструкциите.Точно затова ми е чудно защо имам проблем само с торент клиента. ohmy.gif

Спокойно можеш да оставиш нещата по подразбиране и пак ще си защитен.Тези настройки които съм дал са за маниаци :gift: В настройките на защитната стена просто промени значението от забрани на - по правила на приложениета както си е по подразбиране.

Стелт режима ти се запазва само няма да минаваш някои тестове,които са си губене на време ако питаш мене.

Има спор СТЕЛТ или ЗАТВОРЕН порт е по доброто решение.При всички случаи ако някой наистина разбира ще успее за заобиколи стената.

Така,че.. СПОКО cool.gif

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Спокойно можеш да оставиш нещата по подразбиране и пак ще си защитен.Тези настройки които съм дал са за маниаци :huh: В настройките на защитната стена просто промени значението от забрани на - по правила на приложениета както си е по подразбиране.

Стелт режима ти се запазва само няма да минаваш някои тестове,които са си губене на време ако питаш мене.

Има спор СТЕЛТ или ЗАТВОРЕН порт е по доброто решение.При всички случаи ако някой наистина разбира ще успее за заобиколи стената.

Така,че.. СПОКО cool.gif

Така и направих,сега показва,че порта е отворен,ще го видя как ще се държи,когато пусна нещо да се сваля с повче сийдъри и пиъри.Благодаря! cool.gif

Момчета дайте някакво мнение по моя въпрос,а той е следният:всички други настройкина KIS 2009 съм ги направил и работи както трябва,обаче не успявам да пусна торент клиента,който е utorrent през стената.Ако пусна дори частично някой от мрежовите пакети се губи Stealth режима на стената и портовете,иначе няма връзка с порта си.Когато го пусна през стената обаче пак ми изписва,че е забранен обмена на пиъри.Получава се затворен кръг.попрочетох някой статии в нета обаче нещо не се получава.Някой има ли идеи и предложения? :huh:

http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...mp;#entry744080

А в статусбаре что горит? красным? или желтый треугольник?

Попробуйте изменить порт в настройках.

Мне один раз помогло. Правда КИС там был не при делах.

QUOTE(GAndrey @ 29.08.2008 08:54) *

уже неделю стоит 1.8 и вообще ни каких проблем, что-то вы в настройках "донастраивались". Установите uTorrent заново.

вот вот что то сами и наделали.

По умолчанию стои порт торрена 60770 или какой-то и всё нормально работает у меня лично

QUOTE(Alex_Berzoy @ 29.08.2008 13:44) *

При установке снимали галку "Отключить кеширование DNS"?

Вот меткий выстрел. smile.gif Похоже именно это помогло ! Спасибо. Постфактум, но все равно спасибо. smile.gif + Отдельное правило ему прописал.

Контроль приложений в KIS 8.0 (2009), или Что такое HIPS и как с ней работать

Основу любой HIPS составляет таблица правил. В одних продуктах она никак не разделяется, в других – разбивается на промежуточные таблицы в соответствии с характером правил (например, правила для файлов, правила для сетей, правила для системных привилегий и так далее), в третьих разделение таблицы происходит по приложениям и их группам. HIPS в KIS 2009 относится преимущественно к третьему типу, и большинство ее правил сгруппировано по приложениям......

Суть HIPS проста, но эффективна. Эти охранные системы контролируют определенные системные события (например, такие, как создание или удаление файлов), и каждый раз, когда эти события должны произойти, HIPS сверяется со своей таблицей правил, после чего действует в соответствии с заданными в таблице настройками. Сообразно действие либо разрешается, либо запрещается, либо HIPS задает пользователю вопрос о том, что ей следует предпринять в данном конкретном случае.

http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...st&p=743600

Я поставил эту версию (uTorrent) аж вчера. Все работает. Посмотрите в сетевых правилах.Может там запрет стоит. Вы, видимо, при первом запросе случайно нажали на запрет. В моем случае это запрет к днс, а значит торрент до сайта не достучится.

Также проверьте в какую группу он попал.

Струва ми се,че тук е ключът.

Според мене трябва да се добави utorrent в доверената зона и после да му се разреши отделно в правилата за приложенията всякаква активност.

groupships_9(ru).gif

Може и да греша.Някакви други мнения ?

Поздрави

ЕДИТ: ЕТО ТУК ПРОЧЕТИ ЗАТОВА КАК СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМЪТ

http://66.102.9.104/translate_c?hl=bg&...AD836WtgNlF6Tig

http://translate.google.bg/translate?hl=bg...%3Dpip%26sa%3DG

http://translate.google.bg/translate?hl=bg...%3Dpip%26sa%3DG

Успех cool.gif

Благодаря ти NIkssi!Разгледах ги,направих необходимото.Надявам се свга нещата да са наред. :)

Благодаря ти NIkssi!Разгледах ги,направих необходимото.Надявам се свга нещата да са наред. :rolleyes:

Имам KIS 7 и не мога да свалям с BitSpirit! Дал съм Firewall на Allow all и пак не става! Заради защитната стена ли е?

Благодаря ти NIkssi!Разгледах ги,направих необходимото.Надявам се свга нещата да са наред. :angry:

Ето някои неща които пробвах.

1.Оставих настройките на стената както са си по подразбиране

322413t.jpg

2.Добавих utorent в доверените приложения

322414k.jpg

3.Както и в правила за изключения

322415y.jpg

4.Добавих ново правило за мрежовите пакети на utorenta

322417H.jpg

5.Добавих и правило към мрежовите пакети HTTPS(WEB SERVER) протокол TCP порт 443 забранено входящи и изходящи връзки

/ Правила на пакетите - добави- и виж как става по снимката/

322419R.jpg

6.Ето ти и резултата с торент клиента

322416c.jpg

7.Както е проверката тук -> https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

322418S.jpg

При първият тест без това тука

HTTPS(WEB SERVER) протокол TCP порт 443 забранено входящи и изходящи връзки
тестът беше провален

След това всичко си ОКИ :angry:

Извинявам се предварително за причиненото неудобство.

Прикачен е файлът с настройките.Паролата на ЛС cool.gif

Имам KIS 7 и не мога да свалям с BitSpirit! Дал съм Firewall на Allow all и пак не става! Заради защитната стена ли е?

Добави също в правилата на защитната стена - данлоуд мениджър или най добре изтрий правилото на BitSpirit постави защитната стена в Обучаващ режин и когато го стартираш и те пита му дай разреши за всички и отбележи,че е данлоуд менаджер,като не забравяш да сложиш долу вляво чавката,че се отнася за всички понататъшни питанки :angry:

Това е моето мнение,поинтересувай се и как е при приятели и познати.

Има чудесно ръководство за Кис 7 http://www.kaldata.com/articles.php?action...showarticle=131

Внимателно чета последните постове за конфликта между uTorent и KIS 2009, защото от 1-2 дни инсталирах uTorent, пък макар и предимно за проба, почти не са ми нужни торенти. По същество:

1. Към kantaris - по какви причини държиш непременно да си в режим Стелт при тегленето на торентите?

2. Към nikssi - поставянето на uTorent в привилегировано положение (без контрол върху трафика) не е ли достатъчно голям риск? Ако поставим на кантар стелт режима на компютъра и липсата на контрол, то кое ще натежи?

Не съм правил нищо по настройките на двете програми, освен промяната, описана тук и тегля с около 1,5 МБ/сек от популярните тракери при достатъчен брой пиъри, т.е. съвсем приемлива скорост.

2. Към nikssi - поставянето на uTorent в привилегировано положение (без контрол върху трафика) не е ли достатъчно голям риск? Ако поставим на кантар стелт режима на компютъра и липсата на контрол, то кое ще натежи?

Не съм правил нищо по настройките на двете програми, освен промяната, описана тук и тегля с около 1,5 МБ/сек от популярните тракери при достатъчен брой пиъри, т.е. съвсем приемлива скорост.

Не предпочитам си стелт режима и без това нямам проблем със сваляне и качване дори като е жълто оцветяването..Може би могат да се изключат тези две стъпки с добавянето на торент клиента към доверената зона.

При мене Кав направо го изтри онзи ден utorenta и то теглен от Калдата/uTorrent 1.7.7 Build 8179 Stable (kaldata.com)/ biggrin.gif

Направи ми впечатление при тестове като съм ги дал,че когато минавам проверка на СТЕЛТ режима торент клиента гъби връзка и става жълт.

Мисля,че няма смисъл от ръчкане по настройките особенно по стената.

Спирам ... и без това отнесох маса критики от TNN за опита да помогна,поне колкото мога.

Поздрави и....hlevoust прав си за пионерите - безсмислено е. :angry:

Смятам, че рискът е неоправдан, но това си е мое мнение. Все пак съм склонен да го приема, но не и с тази стена, не и при тази конфигурация. KIS .454 не прояви никакъв интерес към µTorrent 1.8 Build 11813, разреши дейността на торент клиента без дори да ме попита, та чак взех да се съмнявам дали изобщо работи. Проверките не дават никакъв повод за притеснение, но и заместникът на KIS е все по-близо, а и имиджът е подръка.

... Поздрави и....hlevoust прав си за пионерите - безсмислено е. :angry:

Е, чаках сам да стигнеш до извода.

Windows FireWall с пипане тук там по ОС

df032e7121b2802c.JPG

Този резултат е когато съм свързан с 3G безжична интернет връзка,НО с кабела(локалната) теста се проваля.

522fd5d45239a1fa.JPG

Започвам да си мисля,че теста зависи от това с какво IP си,а не с каква защитна стена.Всичко се обезсмисля в този случай

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

hlevoust,не искам задължително да е stealth режим просто исках да разбера защо при други се получава,а при мен не.Смятам,че наистина е рисковано да не се проверява трафика през торнт клиента,и ще върна стариоте настройки,които също дават зелена икона в utorrent.Нправи ми и на мен впечатление,че при 1.8 стената си го приема като сигурно приложение и го разрешава,даже няма обучение,при 1.6.1 не беше така?Основното,което ме накара да се захвана да търся проблема е това,че от наши тракери дори ис жълта икона мога да тегля и сийдвам,а от 2 руски не.Дава ми червени стрелки и казва,че торента е офлайн,а същевременно има сийд.

Nikssi,искам отново и на теб ина другите,да им благодаря замненията,които ще ослужат,както на мен така и на други с подобни проблеми.

Поздрави на всички! :P

Редактирано от kantaris (преглед на промените)

...Нправи ми и на мен впечатление,че при 1.8 стената си го приема като сигурно приложение и го разрешава,даже няма обучение,при 1.6.1 не беше така?...

Версия 1.8 е първият торент клиент, който инсталирам на собствения си компютър и не ми направи какъвто и да е проблем, макар и да очаквах такъв с оглед прочетеното дотук. Та затова и попитах за режима.

Има риск, при това не малък от безконтролно теглене под каквато и да е форма, особено при теглене на цели папки - няма как да се знае дали покрай филма и субтитрите в нея (например) няма и излишни файлове.

Напълно съгласен съм с теб hlevoust.Опасно си е,макар и да мислиш,че теглиш сигурни неща,а да не говрим,ако пробваш и някое "лекарство".Така,че аз го направих само,за да изпробвам възможностите за постигане на найвисоки резултати доклкото е възможно,а и за да си отговоря на въпроса,който споменахв горният си пост.Сега се върнахкъм старите настройки,като единствената разлика,която съм забелязал е липсата на stealth режим,но не е чак болка за умиране. :P

Напълно съгласен съм с теб hlevoust.Опасно си е,макар и да мислиш,че теглиш сигурни неща,а да не говрим,ако пробваш и някое "лекарство".Така,че аз го направих само,за да изпробвам възможностите за постигане на найвисоки резултати доклкото е възможно,а и за да си отговоря на въпроса,който споменахв горният си пост.Сега се върнахкъм старите настройки,като единствената разлика,която съм забелязал е липсата на stealth режим,но не е чак болка за умиране. :)

В Стелт режим съм и сийдвам без проблем с Оутпоста,защо ли при Кис не се получава този максимум ? При Кисс 2009 съм жълт и пак си работи сийдването.А от торенти свалям само определени неща,от руски избягвам :) Ако искаш екшън сваляй от там laugh.gif

ЦИТАТ(nikssi @ 31.08.2008г. в 14:32ч.) *

... Поздрави и....hlevoust прав си за пионерите - безсмислено е. smile.gif

Е, чаках сам да стигнеш до извода.

Е понякога ХИЧ НЕ Е ЗЛЕ да се правят такива пионерски изпълнения,за да стане ясно как се държи програмата при такива случаи,но резултата е по скоро за статистиката както и за приказка и свое успокоение.

Кис и Кав засега работят при мене без никакви проблеми стабилно и безгрижно...дано остане така.

Поздрави и лека седмица на всички. cool.gif

За момента ипри мен няма проблеми иконата си е зелена,не съм разрешил да не проверява трафика на торент клиента,но тегли и сийдва.А Nikssi ти как си ги съчетал KAV+Outpost и отделно KIS?Така ли ги тестваш?

За момента ипри мен няма проблеми иконата си е зелена,не съм разрешил да не проверява трафика на торент клиента,но тегли и сийдва.А Nikssi ти как си ги съчетал KAV+Outpost и отделно KIS?Така ли ги тестваш?

На различни компютри са.В къщи съм на Кис 2009 на работата Кис 2009 и на другият KAV+Outpost :rolleyes:

Един доста лаишки въпрос,но просто трябва да знам!Колеги последните 2 седмици,забелязвам ,че при пълно сканиране Kis-последна версия ми претаква компа за по-малко от 15 минути,нормално ли е това!!!!В началото като го сложих имах проблеми със сработването между него и Операта ми,но после всичко ми тръгна О.К.Възможно ли е пълно сканиране за толкова малко време!В началото си спомням му трябваха едно 30-40 мин.,а сега 15 :speak:

Един доста лаишки въпрос,но просто трябва да знам!Колеги последните 2 седмици,забелязвам ,че при пълно сканиране Kis-последна версия ми претаква компа за по-малко от 15 минути,нормално ли е това!!!!В началото като го сложих имах проблеми със сработването между него и Операта ми,но после всичко ми тръгна О.К.Възможно ли е пълно сканиране за толкова малко време!В началото си спомням му трябваха едно 30-40 мин.,а сега 15 :speak:

Зависи как е настроена , може да сте дали отметка "сканирай само новите и променени файлове"

Зависи как е настроена , може да сте дали отметка "сканирай само новите и променени файлове"

не съм правил никакви нови настройки-карам си автоматичните-тези при инстала!!!!

не съм правил никакви нови настройки-карам си автоматичните-тези при инстала!!!!

Ако си разтоварил хардовете, нормално е да се намали и времето на сканиране.При мен 35Гб сканира за 8 мин.

Поздрави!

п.с. зависи и от вида на самите файлове

Ако си разтоварил хардовете, нормално е да се намали и времето на сканиране.При мен 35Гб сканира за 8 мин.

Поздрави!

п.с. зависи и от вида на самите файлове

Ясно,значи да спим спокойно засега1!!!!Не се усетих за харда!!!!Благодаря!!Бъди здрав!

Един доста лаишки въпрос,но просто трябва да знам!Колеги последните 2 седмици,забелязвам ,че при пълно сканиране Kis-последна версия ми претаква компа за по-малко от 15 минути,нормално ли е това!!!!В началото като го сложих имах проблеми със сработването между него и Операта ми,но после всичко ми тръгна О.К.Възможно ли е пълно сканиране за толкова малко време!В началото си спомням му трябваха едно 30-40 мин.,а сега 15 :)

Да по бързо сканира.Спинкай спокойно.

Привет момчета!

Имам много голям проблем с КАВ.

Току що го инсталирах и тотално блокира интернета,нито мога да браузвам,нито нищо,абсолютен блокаж!

Не мога да си обясня на какво се дължи това,до сега не съм имал подобен проблем!Предполагам има конфликт с някое приложение,но не съм сигурен.Не може дори да се ъпдейтне...много неприятно!

Някакви идеи?

Привет момчета!

Имам много голям проблем с КАВ.

Току що го инсталирах и тотално блокира интернета,нито мога да браузвам,нито нищо,абсолютен блокаж!

Не мога да си обясня на какво се дължи това,до сега не съм имал подобен проблем!Предполагам има конфликт с някое приложение,но не съм сигурен.Не може дори да се ъпдейтне...много неприятно!

Някакви идеи?

И аз така,направо не знам какво да правя.Точно поради тази причина не съм с него,при мен Кис ми направи това.Не можа да ми разпознае широколентовата връзка излезе ми жълт триъгълник в трея ,а преди нямах никакъв проблем с нея,ползвах даже същия инсталационен файл.Не мога даже да си сваля триал ключа от официалния сайт.С Nikssi си писахме по-този проблем и отговор не намерихме поне за сега.Говорих с доставчика,да не ми да има конфликт със стената на вътрешната мрежа,но ми казаха ,че нищо не са сменяли от доста време. sad.gif Да не би да изискват вече от Kaspersky Lab -->>SP3 ?????? :)

п.с. реших да сложа версия Кис 7.0.0 125 final с която бях близо 8 месеца, ползвах същия инсталационен файл и пак същия проблем.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.