Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Исправлено:

1) Анти-дайлер теперь работает исправно.

2) Проблемы с Windows Security Center.

Также множество других исправлений.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте,

от два дни Касперски 2009 след обновяване започна да изисква рестарт на компютъра.С ХР съм,на какво може да се дължи това?

Здравейте,

от два дни Касперски 2009 след обновяване започна да изисква рестарт на компютъра.С ХР съм,на какво може да се дължи това?

Обновяват се модулите,изисква рестарт само тогава.

357198u.jpg

Честита Ви буквичка cool.gif

Не са ли вече две буквичките? При мен е 8.0.0.454 (а.b).

b6a6tv.jpg

Добавям по-късно: От форумите на Kaspersky:

Въпрос: А патч b что исправил? 

Отговор: Он дофиксил анти-диалер

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Преди малко се обнови и ми поиска рестарт.

Не са ли вече две буквичките? При мен е 8.0.0.454 (а.b).

b6a6tv.jpg

Добавям по-късно: От форумите на Kaspersky:

Въпрос: А патч b что исправил? 

Отговор: Он дофиксил анти-диалер

На сутринта ми поиска рестарт и опалааа нова буквичка :)

Здравейте,

При инсталиране на нови модули всички версии и програми изискват рестартиране за да могат да се инсталират и обновят продуктите.

Има само поводи за празненства и май скоро няма да има нито нова БЕТА,нито буквички sad.gif

Здравейте, вчера след като пуснах от Замунда да се сваля един филм, след няколко секунди KIS изпищя и изписа съобщение за блокиране на мрежова атака .

След като проверих в лога пишешеше само това:

Искам да попитам, защото ми е за пръв път, това опасно ли е, какъв е този IP, това хакер ли е, и какво е искал да направи.... или е фалшива тревога, просто моля да ми обясните по-подробно за тези атаки.....

Този порт е порта за слушане на торент клиента ми.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

При мен засича атаки само при порт 1434 , много рядко на други.

Искам да попитам този порт опасен ли е , и за какво служи?

Колкото до атаката в горния пост , не вярвам да е фалшива заплаха :angry:

п.п. компютъра на атакуващия е от Казанлък , друга информация не мога да дам

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Здравейте, вчера след като пуснах от Замунда да се сваля един филм, след няколко секунди KIS изпищя и изписа съобщение за блокиране на мрежова атака .

След като проверих в лога пишешеше само това:

Искам да попитам, защото ми е за пръв път, това опасно ли е, какъв е този IP, това хакер ли е, и какво е искал да направи.... или е фалшива тревога, просто моля да ми обясните по-подробно за тези атаки.....

Този порт е порта за слушане на торент клиента ми.....

Адресът на атакуващият компютър НЕ Е блокиран защото е фалшив

Но НЕ е фалшив Ето го:

359744B.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

netname: BBCCABLE-NET-6

descr: BBC Cable , Kazanlak

country: BG

admin-c: OLT2-RIPE

tech-c: OLT2-RIPE

status: ASSIGNED PA

mnt-by: BT95-ADM

source: RIPE # Filtered

person: Orlin Lyubomirov Tsekov

address: 23 Pshp 11 Blvd.

address: 4nd floor

address: 6100 Kazanlak

address: Bulgaria

phone: +359 431 68181

e-mail: [email protected]

nic-hdl: OLT2-RIPE

Ако е много важно или отговорно - може да се свърже с Орлин - видни са данните му. Поздрави

stefanvalja, виж дали твоят торент клиент има входяща връзка през порт 58671. Може да използваш функциите за случаен порт при включване на торент. Не съм сигурен дали случката при теб има връзка с филма от замундата. Провери, ако искаш дали имаш стартирани скрити процеси, има доста инструменти. Ако се случи така, че някой се опита да изключи firewall или антивируса (по-малко вероятно) и излезе съобщение за това в трея, тогава имаш основание за притеснение. Според мен Kaspersky се е справил. :huh:

stefanvalja, виж дали твоят торент клиент има входяща връзка през порт 58671. Може да използваш функциите за случаен порт при включване на торент. Не съм сигурен дали случката при теб има връзка с филма от замундата. Провери, ако искаш дали имаш стартирани скрити процеси, има доста инструменти. Ако се случи така, че някой се опита да изключи firewall или антивируса (по-малко вероятно) и излезе съобщение за това в трея, тогава имаш основание за притеснение. Според мен Kaspersky се е справил. :)

Нямам никакви съобщения и всичко си е по старому- без промяна, за това се съгласявам с теб, че Касперски се е справил.Имам около 15 входящи връзки през порта ми, но всичко си е както преди, нали ако няма входящи връзки през порта за слушане уторента ще има жълта икона или червена и ще изпише че няма входящи връзки и че може би имам проблем с мрежата, а сега е зелена иконката и всички дърпат на макс...

"Адресът на атакуващият компютър НЕ Е блокиран защото е фалшив

Но НЕ е фалшив Ето го:"

Това, сори, ама не го разбрах....

..................................................

"Адресът на атакуващият компютър НЕ Е блокиран защото е фалшив

Но НЕ е фалшив Ето го:"

Това, сори, ама не го разбрах....

Ако атаката е през прокси, нямаш шанс да разбереш кой е. Не се и опитвай...

Значи, искам да кажа нещо относно съвместната работа на торент клиентите и анти-вирусните програми:

Няма опасност да се заразите при работата си с торент клиента!!!

Дори и да са настроени да не сканират сваляните файлове в реално време, и двете си имат проактивна защита, която ще продотварти заразата, особено на анти-вирусната програма.При мен стената и анти-вирката позволяват спокойно избрания файл да се свали на харда, но има ли вирус, проактивката на анти-вирката веднага го засича, дори и при архивите. Не мога да разбера, защо някои хора толкова пищат и ги е страх от торент клиентите. Аз с години не съм се заразил никога чрез торент клиент. След сваляне на селектирания файл, дори и вие да не го сканирате, това се го прави анти-вирката!

При Касперски пък притеснения не би трябвало да има - руската програма е сред най-често ъпдейтващи се , проактивната защита е най-добрата!

Проактивната защита дали изобщо е близо до най-добрите ? А проблема с руските творци ? А стабилността - тя е трагикомична ! Самозащитата също. Предпочитам острата критика - за да има полза ! Отново ще пробвам тези продукти - при екстремално функциониране - когато Nikssi каже - и ще пиша за недостатъци -ако установя. Мен всички програви все с нещо ме разочароват - май съм маниакално взискателен, а идеален продукт просто няма ... Поздрави

При мен засича атаки само при порт 1434 , много рядко на други.

Искам да попитам този порт опасен ли е , и за какво служи?

Колкото до атаката в горния пост , не вярвам да е фалшива заплаха :grimace:

п.п. компютъра на атакуващия е от Казанлък , друга информация не мога да дам

King_Of_Kings виж дали не получаваш съобщение Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern, ако става дума за порт 1434. Това е съвсем нормално, ако се например се разхождаш из сайтa на Rising (китайско-австралийска антивирусна програма). Обикновено има атака от австралийски и китайски проксита, но това е съвсем в реда на нещата. :sobbing:

Много често касперски иска да рестартирам зареди ъпдейт. При вас така ли е?

Много често касперски иска да рестартирам зареди ъпдейт. При вас така ли е?

Не знам какво разбираш под "много често", но се случва от време на време - нормално е, освен ако не ти иска рестарт след всеки ъпдейт. Това е сигурен знак, че ползваш негоден ключ.

stefanvalja, не се тормози за тия мрежови атаки - темата е коментирана безброй пъти и няма опасност. И за да не те дразнят тия съобщения, изключи отметката за уведомявания при мрежова атака. Това е достатъчно.

Не знам какво разбираш под "много често", но се случва от време на време - нормално е, освен ако не ти иска рестарт след всеки ъпдейт. Това е сигурен знак, че ползваш негоден ключ.

stefanvalja, не се тормози за тия мрежови атаки - темата е коментирана безброй пъти и няма опасност. И за да не те дразнят тия съобщения, изключи отметката за уведомявания при мрежова атака. Това е достатъчно.

Не се тормозя, и не ме е страх от торент клиента ми, просто исках малко информация и защото това се случи с КИС ( а не с Comodo Firewall Pro примерно, когато бях с нея)и затова питах в тази тема......

netname: BBCCABLE-NET-6

descr: BBC Cable , Kazanlak

country: BG

admin-c: OLT2-RIPE

tech-c: OLT2-RIPE

status: ASSIGNED PA

person: Orlin Lyubomirov Tsekov

address: 23 Pshp 11 Blvd.

address: 4nd floor

address: 6100 Kazanlak

address: Bulgaria

phone: +359 431 68181

e-mail: [email protected]

nic-hdl: OLT2-RIPE

Ако е много важно или отговорно - може да се свърже с Орлин - видни са данните му. Поздрави

Как изкара толко подробна информация? ohmy.gif

Пиши у гуглето BG Whois и толкоз.

King_Of_Kings виж дали не получаваш съобщение Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern, ако става дума за порт 1434. Това е съвсем нормално, ако се например се разхождаш из сайтa на Rising (китайско-австралийска антивирусна програма). Обикновено има атака от австралийски и китайски проксита, но това е съвсем в реда на нещата. :baby:

същия ;)

Пиши у гуглето BG Whois и толкоз.

Ама името улицата пак ли от там ?

Гугъл :grimace:

Проактивната защита дали изобщо е близо до най-добрите ? А проблема с руските творци ? А стабилността - тя е трагикомична ! Самозащитата също. Предпочитам острата критика - за да има полза ! Отново ще пробвам тези продукти - при екстремално функциониране - когато Nikssi каже - и ще пиша за недостатъци -ако установя. Мен всички програви все с нещо ме разочароват - май съм маниакално взискателен, а идеален продукт просто няма ... Поздрави

;) Я си пробвай каквото решиш и НЕ МЕ МЕСИ

Критиките обаче...искам да ги видя НЕ писано и преписвано.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.