Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко пари ни трябват, за да живеем?!

Featured Replies

Аз съм при тате, защото мама е в чужбина, и смятаме да продаваме всичко тук, и да се местим там, тоест, очаквам до година-две да се изселя от, както казва мама "тази долна, мошеническа и грабителска сган-държава", и си е права.И, тъй както съм при тате, сам всичко си купувам, и храната, и сметките си плащам.

• Отговори 132
  • Прегледи 16,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен на месец ми трябват 1000 лева за да оцелея...От там нагоре ще мога да си купя и нещо странично...Горе-долу на мен ми трябват около 3000 лева месечно за да живея що-годе нормално.Ама съм нагла..

Аз съм при тате, защото мама е в чужбина, и смятаме да продаваме всичко тук, и да се местим там, тоест, очаквам до година-две да се изселя от, както казва мама "тази долна, мошеническа и грабителска сган-държава", и си е права.И, тъй както съм при тате, сам всичко си купувам, и храната, и сметките си плащам.

Това ли ти е гордостта cool.gif , че на 25 се издържаш сам ..... Аз го правех още от 16 годишен момко....... :angry:

А за чужбина, бягайте, никой не ви спира.. Ако исках досега да съм избягал и аз стотици пъти.... Но седя... защо ли, за да слушам тука как разни се мислят за велики... не.. за да им набивам канчето и да им покажа поне малко какво значи да си родолюбец....

П.С Колко мислиш че ще вземаш там, за да си щастлив ;) и как мислиш ще се чустваш там ....

Редактирано от Turan (преглед на промените)

Аз от 14-годишен се издържах, ако става дума.Относно родолюбството-Велика България отдавна я няма, като останеш, и си пропилееш живота тук, нищо няма да оправиш, една птичка пролет не прави.Всеки си е свободен.Минималната заплата за специалист като мен в Германия възлиза на 85 000 евро годишно, на месец да идват към 7000 евро...Тук вземах 2000 лв, такова неблагодарно отношение, такива нерви, чак кризи съм имал...не, мерси...За по-малко пари, но се преквалифицирах.Относно гордостта ми-ще трябва да направим тема за мерене на....така ще стане cool.gif

Аз от 14-годишен се издържах, ако става дума.Относно родолюбството-Велика България отдавна я няма, като останеш, и си пропилееш живота тук, нищо няма да оправиш, една птичка пролет не прави.Всеки си е свободен.Минималната заплата за специалист като мен в Германия възлиза на 85 000 евро годишно, на месец да идват към 7000 евро...Тук вземах 2000 лв, такова неблагодарно отношение, такива нерви, чак кризи съм имал...не, мерси...За по-малко пари, но се преквалифицирах.Относно гордостта ми-ще трябва да направим тема за мерене на....така ще стане cool.gif

Вземал си 2000 а сега ще отидеш на 800.. какъв срам и падение, това да не е някоя изцепка , че темата за бисерите е другаде biggrin.gif

Направо ще я метна там хахахах....

Споко, не се подмокряй, не съм дребнава душа като теб...

П.С И никой не говори за Велика Бг... това са нечии други блянове.. аз говоря за държавата и народа... целия народ, не само българския етнос в него.....

Може да бачкам за 1000 лв, но по никакъв начин няма да си продавам здравето и нервите за некви мизерни 2000 лв.Толкова пиперлив характер бях развил покрай предишната работа, че нямам думи...И други хора познавам, които са си сменили така местоработата, например, шеф на охрана и сигурност в един хотел си я смени по същата причина.

Мечти мечти..... и да не се обиждаме на СГАН господинчо......

П.С За повече доходи, продай си някой от 5,6-те супер скъпи телефона biggrin.gif

Бих подкрепил колегата с телефончетата, макар във Варна да има много повече Варненци, отколкото в София софиянци. За моя Русе важи същото, Най-големият град преди стотина години е нормално да има и най-много кореняци. Значи ние сме най-граждани! Жалко, че аз съм селянин, макар и роден в град ;) А за Варна... Всичките ми колеги почти, от Разград и някои други градчета, станаха варненци преди десетина години. А сганта си е сган. селяни ни управляват и в Русе. Жалко, защото едва са изкарали и средно образование.

Аз на всяко 10-то число получавам чек. Подработвам в почивните дни като барман в един техно-бар и май си губя слуха от тази работа. Обаче тук ми нанесохте психомоторен удар. Адските евро делих на дни, на часове и изкарах 40 евро на час. Няма такава истина. И аз искам. Досега разкарвам уран, ама толкова не мога да изкарам. Та кой е мена с телефончетата, ако може така да се каже и мен да уреди.

този май се напъва

f_fredm_9f66f53.jpg

Аз на всяко 10-то число получавам чек. Подработвам в почивните дни като барман в един техно-бар и май си губя слуха от тази работа. Обаче тук ми нанесохте психомоторен удар. Адските евро делих на дни, на часове и изкарах 40 евро на час. Няма такава истина. И аз искам. Досега разкарвам уран, ама толкова не мога да изкарам. Та кой е мена с телефончетата, ако може така да се каже и мен да уреди.

този май се напъва

f_fredm_9f66f53.jpg

Не се напъва, направо се насира горкия laugh.gif

Чек, нима в Израел е на чекове........ незнаех.. при нас е по банковата сметка, и после муш картата за да ти одерат още левче от заплатката....

Банка да имаш в това време бах му мамата ......

този май се напъва

f_fredm_9f66f53.jpg

Ама, вие, в тундрата, и чекове ли имате :speak: Менът с телефончетата съм аз.Евала на Билдера, че казва истината.Навремето поне не са пускали селските, пещерни, изостанали сбирщини да развалят градовете.

Не се надувай Фиксче, ще се спука балон....

Аз какво да кажа, нищо че вземам към 900 лева, все пак живея и на квартира, високи сметки, плащане на заем....

Но надявам се скоро ще получим още едно добро увеличение на заплатите, ще мога да си позволя да взема тогава жилищен кредит :)

Чудя се на мнения като твоето. Аз 900 лева вземах след Симеон. Човека обеща 800, а ... ха, ха, ха... Какво ли ще направиш с 1900 се чудя? Как ли ще вземеш жилищен кредит за 20 или 30 години при тия пренадути цени на жилищата? Ще ти отговоря. Така или иначе ще успееш да вземеш кредит. Ще имаш жилище. Дори след време вноските ти ще се сторят минимални, както на мен сега за новата кола, която взех преди години. Ще помизерстваш 2-3 години и ще те сметнат за луд или далавараджия приятели и познати. Някои от твърдите защитници на тезата, че Щатите са страната на неограничените възможности, отдавна ще са се върнали в България и ще се чудят, отде им е дошло на болния мозък, да стават граждани на света. Сигурно ще си пият ракията с теб.

Определено , уважавам хора като теб, който и да си. Не ми се рови сега да разучавам кой си, защото явно не си тоя, за който се представяш в момента с тоя ник.

И все пак... Жилища и коли трябваше да се вземат преди две години. Държавата трябваше да се краде преди 10-15, а закъснелите трябваше да си опасват гащурите преди 7-8. Кой е...л е...л, Пена вече не е к...а :speak: Гащите на Пена могат да смъкват всички, но трябва да имат предвид, че са загащени изотзадзе от бай Иван (Ванко 1). По-безопасно е в бардака.

Чудя се на мнения като твоето. Аз 900 лева вземах след Симеон. Човека обеща 800, а ... ха, ха, ха... Какво ли ще направиш с 1900 се чудя? Как ли ще вземеш жилищен кредит за 20 или 30 години при тия пренадути цени на жилищата? Ще ти отговоря. Така или иначе ще успееш да вземеш кредит. Ще имаш жилище. Дори след време вноските ти ще се сторят минимални, както на мен сега за новата кола, която взех преди години. Ще помизерстваш 2-3 години и ще те сметнат за луд или далавараджия приятели и познати. Някои от твърдите защитници на тезата, че Щатите са страната на неограничените възможности, отдавна ще са се върнали в България и ще се чудят, отде им е дошло на болния мозък, да стават граждани на света. Сигурно ще си пият ракията с теб.

Определено , уважавам хора като теб, който и да си. Не ми се рови сега да разучавам кой си, защото явно не си тоя, за който се представяш в момента с тоя ник.

И все пак... Жилища и коли трябваше да се вземат преди две години. Държавата трябваше да се краде преди 10-15, а закъснелите трябваше да си опасват гащурите преди 7-8. Кой е...л е...л, Пена вече не е к...а :P Гащите на Пена могат да смъкват всички, но трябва да имат предвид, че са загащени изотзадзе от бай Иван (Ванко 1). По-безопасно е в бардака.

Билдер, сети се, знаеш кой съм :speak:

А за жилища, в момента има успокоение на цените, дори лек спад, дори под сурдинка м/у банкерите се говори че скоро, следваща година може би, ще се спука балона на надутите цени ;) Тогава ще е момента за вземане на такъв кредит.... а лихвите, в европа са ниски, а нашите тука високи.. защо ;) ... и дали ще паднат ....

Жилището е един от стожерите в България, собствено жилище, добра работа, добро семейство..... ;) какво може да иска повече човек....а и добри приятели оф коурс....

А бегачите, да бягат........

П.С не се чуди за 900-те, все пак в МО заплатите са големи само на генералите и полковниците, те вземат повече и от депутатите :)

Билдер, сети се, знаеш кой съм :speak:

А за жилища, в момента има успокоение на цените, дори лек спад, дори под сурдинка м/у банкерите се говори че скоро, следваща година може би, ще се спука балона на надутите цени ;) Тогава ще е момента за вземане на такъв кредит.... а лихвите, в европа са ниски, а нашите тука високи.. защо ;) ... и дали ще паднат ....

Жилището е един от стожерите в България, собствено жилище, добра работа, добро семейство..... ;) какво може да иска повече човек....а и добри приятели оф коурс....

А бегачите, да бягат........

П.С не се чуди за 900-те, все пак в МО заплатите са големи само на генералите и полковниците, те вземат повече и от депутатите :)

Ами казах ти, че не ми се рови , да видя кой си, но и беглия поглед ми подсказа :P Ако не знаех кой си, сигурно щяхме да сме добри чат приятели ;) Ха, ха, ха...

Ами казах ти, че не ми се рови , да видя кой си, но и беглия поглед ми подсказа :speak: Ако не знаех кой си, сигурно щяхме да сме добри чат приятели :) Ха, ха, ха...

Ха ха хааа , да, може би, отдавна не съм минавал през Русе... за бирата все пак..... ;)

Обеща да черпиш..... :P

Оф коурс, черен гологан не се губи, и обещание не се забравя :speak:

А новия ник е заради едни дето ме ядосаха тука, и направих малко мазано с модовете :)

П.С май е вече 5-тия подред хахахаххахахахаха

Оф коурс, черен гологан не се губи, и обещание не се забравя :speak:

А новия ник е заради едни дето ме ядосаха тука, и направих малко мазано с модовете :)

П.С май е вече 5-тия подред хахахаххахахахаха

Брат и аз имам май 5, макар модераторите да знаят 3 или 4, ха, ха, ха, ха :P

Брат и аз имам май 5, макар модераторите да знаят 3 или 4, ха, ха, ха, ха :P

Е моите ги знаят, аз съм черната овца тука все пак, и ме дебнат с микроскопи :speak: но да подчертая ,другите ми никове хапнаха банана .. поне нямам два ника действащи по едно и също време.....

:)

СКЪПА,ЕЛА ДА ОБЯСНИШ НА МАЙКА МИ(РАБОТИ ЗА 210ЛВ)-от какво да се лиши и какво да си купи

Скъпа, майка ми е с такава заплата. Всеки се спасява индивидуално. Тя има късмет, че е родила двама сина. Още по-голям късмет има, че не съм гаменче и чувствам някакъв дълг към родители, държава, приятели, колеги и непознати. В противен случай, 1500 лева щяха да са ми предостатъчни за мизерното ми съществувание :PPPPPP

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Скъпа, майка ми е с такава заплата. Всеки се спасява индивидуално. Тя има късмет, че е родила двама сина. Още по-голям късмет има, че не съм гаменче и чувствам някакъв дълг към родители, държава, приятели, колеги и непознати. В противен случай, 1500 лева щяха да са ми предостатъчни за мизерното ми съществувание :PPPPPP

И моята беше с около 200 заплата в завода ( Елпром )....... преди да отиде да работи в чужбина.......наскоро.....

П.С Е моята има 3-ма сина, и 2 дъщери cool.gif

Ами скъпа знам какво е, защото и без една стотинка съм била-и за вафла пари нямах! След това работих за 160 лв. та няма какво да обеснявам, на мен това ми е лесно! Само, че не чети откъсачно поста ми! В него се казват повече от едно неща! Иска се време да се помисли върху написаното, а не да се прочете набързо!

Скъпа, аз мога и без нищо! За другите не знам! Не мога да обеснявам нищо, защото знам какво е без пари или пък с ниска заплата! Така, че не ме въвличай в това!!!

Не аз определям заплатите, ако ги определях аз биха били такива минимум: 1000 лв. за жена и 2000 лв. за мъж! Това е минимума, който аз предлагам да съществува като заплата! Но много не ми се вярва да стане!

Съкровище, от твоите уста в божиите уши! Все пак позволи ми да не се съглася с теб :) . Преди девет години казах на прекия си началник, че оценявам труда си на 3000 лева. Сега мисля, че го оценявам на 10 000. Инфлация все пак, а и знания, натрупани през годините. Аз бих казал - за жените 3000, за мъжете също :speak:

И моята беше с около 200 заплата в завода ( Елпром )....... преди да отиде да работи в чужбина.......наскоро.....

П.С Е моята има 3-ма сина, и 2 дъщери cool.gif

Има късмет, че е още млада и вярва в себе си :P

Е ние тъкмо прочетем едното ти мнение и след 3 минути го редактираш добавяйки още куп неща.Можеш без нищо?Без телефон,без интернет,без ток и вода,без прах за пране,консумативи,без санитарни принадлежности,без храна?!Е от какво ще живееш,йодните изпарения край морето ли?

Вместо да си задаваш тоя въпрос, радвай се, че имаш любовник biggrin.gif

Съкровище, от твоите уста в божиите уши! Все пак позволи ми да не се съглася с теб ;) . Преди девет години казах на прекия си началник, че оценявам труда си на 3000 лева. Сега мисля, че го оценявам на 10 000. Инфлация все пак, а и знания, натрупани през годините. Аз бих казал - за жените 3000, за мъжете също :P

Има късмет, че е още млада и вярва в себе си ;)

Чшшш, не се заяждай сега :speak: , млада е да, в сравнение с други майки ............ А вярва и в мен, брат ми, сестра ми.. другите двама са още малки :)

П.С май събрахме сеирджии доста ха ха ха....аз оценявам труда и нервите си на 1500.. все пак държавата е бедна ;)

Значи ще стоиш мръсна,гладна,ще си слагаш парцали от оскъдния брой дрехи като ти дойде месечното неразположение,ще триеш камъчета до получаване на огън и ще опечеш първата изпречила се котка на пътя ти за да не умреш от глад.Браво!Ходи ли на кастинг за Сървайвър?! ;)

п.п.Едно не може да ти се отрече..забавна си biggrin.gif

Интересно. Отвориш ли някой от нашите жълти всекидневници, ще прочетеш същото мненние. Наистина хората сме овце.

Чшшш, не се заяждай сега :rolleyes: , млада е да, в сравнение с други майки ............ А вярва и в мен, брат ми, сестра ми.. другите двама са още малки :hush:

П.С май събрахме сеирджии доста ха ха ха....аз оценявам труда и нервите си на 1500.. все пак държавата е бедна ;)

Драги, недей така!!!! Нямаш ли достойнство, та да оценяваш труда си на 1500? Сигурен съм, че ако работиш при мен, бих ходатайствал за повече cool.gif

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Интересно. Отвориш ли някой от нашите жълти всекидневници, ще прочетеш същото мненние. Наистина хората сме овце.

Драги, недей така!!!! Нямаш ли достойнство, та да оценяваш труда си на 1500? Сигурен съм, че ако работиш при мен, бих ходатайствал за повече cool.gif

Слушай, изчакай 3 години още, изтича ми договора с държавата.. може да те потърся тогава :rolleyes:

3 години за една бира? ;)

Не , 3 години за да чуя предложението ти за повечко заплата :rolleyes: , бирата може и по-рано да е :hush:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.