Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD или INTEL

AMD или Intel 224 гласували потребители

1. 1. Коя марка процесори предпочитате?

• AMD
      43%
      84
    • Intel
      56%
      111

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Здравейте.

Имам питане,кой от двата процесора

бихте ми препоръчали

AMD или INTEL ски

благодаря придварително

Редактирано от iovi (преглед на промените)

• Отговори 142
  • Прегледи 18,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Здравейте.

Имам питане,кой от двата процесора

бихте ми препоръчали

AMD или INTEL ски

благодаря придварително

Въпроса е за какво ще го ползваш, колко си готов да платиш и т.н//

Иначе аз съм привърженик на Intel, но AMD са мн по-добри в определени области.

АМД на връта да си стъпят, си ударят г*за от тавана и си оближат ушите едновременно пак нема са по-добри от интел ма в нито една област... И пак зависи колко пари ще даваш... До 800лв за компа - АМД (евтини процесори, евтини дъна, разликата в цената идва за по-добро видео), от 801 до 1300 - Интел (многократно по-добри процесори), от 1301 до 1600 - АМД (4 ядрен АМД срещу двуядрен ИНТЕЛ), От 1601 до колкот си щещ - ИНТЕЛ (4 ядрен интел - за момента без конкуренция, ма само за сега)....

ПП: Аз съм най-най-най-лудия фен на АМД у целия фоум :yanim: 3000лв за комп да ми дадеш пак АМД ша зема...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Интел много ясно иска ли питане ^^

Аз съм с Core2Duo E8400

Ако е Core2Quad 9300 поне защото съм привърженик на новите 45nm процесори biggrin.gif

AMD Rulzzz :)

ПП Най-добрия AMD се казва Athlon 64 независимо дали като моя едноядрен или двуядрения Athlon X2!

Intel Pentium 4 колкото да се мъчи да бие атлон, няма да го бие! Дори в прегряването AMD държи повече.

Advenced Micro Devices RuLzZzZzZzZzZzZz :)

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

ПП Най-добрия AMD се казва Athlon 64 независимо дали като моя едноядрен или двуядрения Athlon X2!

Intel Pentium 4 колкото да се мъчи да бие атлон, няма да го бие! Дори в прегряването AMD държи повече.

Advenced Micro Devices RuLzZzZzZzZzZzZz ;)

Само не разбрах защо намеси старите поколения процесори. Наистина имаше един период от време, в който Athlon 64 беше по-добрър от Pentium 4. НО в настоящият момент Интел са много напред и единственото решение за АМД е да свалят цените до минимум докато успеят да наваксат. Попринцип съм съгласен с рsycho_666 като изключим послеписа му и решението му за 1301-1600 лева - тук нещата вече опират до това за какво ще се ползва машината и дали се мисли за бъдещ ъпгрейд, защото Интел все още не спират да правят нови 775 процесори.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Да чакаш отговор на тоя въпрос все едно да питаш nVidia или Ati, Mercedes или BMW. Всеки производител си има привържаници, които никога не биха се отказали от него

.

Редактирано от moon4 (преглед на промените)

Само не разбрах защо намеси старите поколения процесори. Наистина имаше един период от време, в който Athlon 64 беше по-добрър от Pentium 4. НО в настоящият момент Интел са много напред и единственото решение за АМД е да свалят цените до минимум докато успеят да наваксат. Попринцип съм съгласен с рsycho_666 като изключим послеписа му и решението му за 1301-1600 лева - тук нещата вече опират до това за какво ще се ползва машината и дали се мисли за бъдещ ъпгрейд, защото Интел все още не спират да правят нови 775 процесори.

Аз подкрепям, че за евтини машини нещата опират до AMD, обаче четириядрените и триядрените Phenom-и са доста назад в матеряла. Те си струват парите, но има няколко подробности които трябва да се споменат. В момента перфектният избор е E8xxx серията на Intel, макарче и аз съм фен на AMD. ;) E7200 не е лош избор, защото мнижителя му е голям, а с подходящо охлаждане достига 3.5-4GHz, но пък има 3мб кеш за разлика от осмата серия с по 6мб. При 7200 липсва виртуализацията, която помага, ако се работи на някои програми за обработка на снимки и тем подобни, но като цяло за игрите не е от значение. Intel не спират да правят нови 775 процесори, но ги правят с по-висока честота на шината и по-този начин се налага закупуването на ново дъно.

Темата така и така е огнище на спам, реших да ви добавя и анкета. Ползвайте я, но ако обичате в отговорите си (когато има такива) се обосновавайте. Не пляскайте само AMD или Intel, а кажете защо. Така темата ще бъде и до някъде полезна. И за да е от самото начало така, ще разчистя постовете, които не отговарят на това изискване. Айде сега, приятно гласуване ;)

AMD - за зимата много топли таз микровълнова бе ...

Intel - за лятото как е да те затворят в една стая с 10 АМД-та без климатик през месец август... затова лятно време интелче.

AMD - за зимата много топли таз микровълнова бе ...

Intel - за лятото как е да те затворят в една стая с 10 АМД-та без климатик през месец август... затова лятно време интелче.

Да не би да си в ерата на Дюроните ???

За AMD, защото ми е по-достъпно.

Между AMD и Intel взимам и гласувам за което ми е изгодно, между ATi и Nvidia гласувам за ATi, а взимам пак което е изгодно ;) В момента интел са много добре, много по-добре от AMD заради клокващите им се процесори, по-добрата архитектура, заради производствения процес.. Та според мен AMD сега ще вземе болен фен или някой който си няма на понятие от процесори. Надявам се другата година да видим конкуренция, както стана и при видеокартите. А ми е интересно тези които сега казват "Интел много ясно" какво ще кажат когато точно Интел ще бъдат лошия избор за покупка на процесор ;)

До сега съм бил с няколко интела /не по мое желание/ и от никой не съм кой знае колко довелен. Не прочетох всичките мнения до тук, но ето моя съвет:

Аз лично съм фен на AMD и тях ти препоръчвам. Общоприето е, че интел са по-добри в офис приложения и филми. AMD са по-добре при игрите. AMD процесорите са по-евтини и за парите които даваш получаваш много добра производителност. AMD-тата /двуядрените/ се клокват до около 3 Гхц така, че ако ще клокваш яко си вземи интел. Клокът не зависи само от прцесора, и от дъното. В никъкъв случай не взимай едноядрен процесор. Също така не си взимай селерон/семпрон. Не очаквай добри резултати /независимо дали интел или амд/ ако не вземеш и повечко рам /вече 2 гб е нещо като минимум за да играеш нормално на новите игри/ и видео карта.

Като цяло ти препоръчвам АМД. Аз ще взимам такъв. Иаз като psycho_666 съм голям фен на АМД.

П.П. Който се интересува мога да потърся малко инфо за триядрените АМД /аз може и такъФ да взема/.

Поздрави! cool.gif;)

ЕDIT: Токущо прочетох написаното от azot4o. Доста коректно написано, обаче потребителите които няма да клокват изобщо не се нуждая от клокващ се процесор. За това дето си казал за купуването на AMD в момента, не съм съвсем съгласен.

Редактирано от ECS (преглед на промените)

Фен съм на АМД.До сега винаги съм имал АМД и само първия комп,който ми беше Pentium 2 не е с АМД.Доволен съм в момента от моя АМД 4000+,и държи до над 3Ghz клок(ако знаех как се клква процесора от BIOS)“Мисля да посъбера още пари и да си продам моя,като си купя пак АМД,но от 5000+ нагоре,ще ми се 6000+,но ще изчакам да падне цената.

Попринцип и двете марки са страхотни. Аз съм с пристрастия към АМД, но е факт, че Интел се развиват много по - бързо. И не случайно по - скъпите конфигурации са с Интелски процесор. И все пак - АМД, защото не е толкова претециозен така да се каже cool.gif

Според мен хората си купуват интелски конфигурации /готови/ защото интел са по-известни. От там идва повече доходи за интел и по-бързо развиване. Има и куп други неща де. То ако беше само до това.

Аз мисля, че АМД имат архитектурния подход, а интел скоростта. Започнат ли АМД да имат поне още поне малко по-бързи /и клокваеми процесори/ ще разбият интел.

АМД на връта да си стъпят, си ударят г*за от тавана и си оближат ушите едновременно пак нема са по-добри от интел ма в нито една област... И пак зависи колко пари ще даваш... До 800лв за компа - АМД (евтини процесори, евтини дъна, разликата в цената идва за по-добро видео), от 801 до 1300 - Интел (многократно по-добри процесори), от 1301 до 1600 - АМД (4 ядрен АМД срещу двуядрен ИНТЕЛ), От 1601 до колкот си щещ - ИНТЕЛ (4 ядрен интел - за момента без конкуренция, ма само за сега)....

ПП: Аз съм най-най-най-лудия фен на АМД у целия фоум :) 3000лв за комп да ми дадеш пак АМД ша зема...

Тука съм съгласен! Принципно всичките ми компютри са били АМД! Меко казано свикнал съм си с тях :) Обаче за следващата машина много зависи каква ще е сумата която съм готов да дам! Определено до около 1000 лв. ще е АМД поради простата причина, че получаваш повече пройзводителност за парите си! В ниския до среден клас дъно+процесор на АМД са доста по-евтини и за човек който няма да клоква като мен АМД е решението! За парите от нисък клас процесор+дъно при интел (Е2ххх) получаваш среден клас процесор + дъно при АМД(АthllonХ2)! Е аз лично предпочитам второто! Сравнявал съм моя 4000+ с 2160 на дефолт честоти ми на бенчмарковете го издухвам с не малко точки при почти равни други условия!(Рам, дъното на интела е с Р35 чипсет, а моя е NF560 и тн.) Айде успех в дебата cool.gif

Аз мисля, че АМД имат архитектурния подход, а интел скоростта. Започнат ли АМД да имат поне още поне малко по-бързи /и клокваеми процесори/ ще разбият интел.

В момента Интел имат скоростта, заради архитектурата. Затова АМД насочват всичките си усилия към АМ3 ... трябва им по-добра архитектура.

четириядрените и триядрените Phenom-и са доста назад в матеряла.

Точно с архитектурата ФЕНОМ АМД правят голям сккок... Фенома е по-студен от атлона, носии на клок и има много по-добри общи показатели от интелския куад кор... Проблемаа на АМД е в смммотаната архиттектура... Прростто сса им калпави ядрата... Феном дуал коор ако бяха пуснали (а тте казаха, че се отказват да правят нови двуядрени) щяха да направят конкурренция на Интел...

Значи незнам защо, но винаги съм харесвал АМД, въпреки косурите им и всички трудности, които изпитват...Някак си са ми по-близо на сърцето от Интелите. ;)

Да имаха АМД финансите на ител....

За мен интел си е процесора! Сички компове до момента са ми интел лаптопа ми е индел коре 2 дуо и занапред сиурно пак ще е интел !

АМД е за игри ИНТЕЛ за други приложения (то това е казано и понагоре в коментарите)

За мене и сега амд-то ми се вижда по сполучливо винаги съм бил на амд и не съм имал никакви проблеми с процесора :angry:

ПП: Аз съм най-най-най-лудия фен на АМД у целия фоум :angry: 3000лв за комп да ми дадеш пак АМД ша зема...

Аз пък бих си взел E2xxx, ако ще е евтина конфигурация, нищо, че в момента по стечение на обстоятелствата съм със Sempron ..

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.