Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искате да гледате животни? Ами помолете съседите си...

Featured Replies

http://www.bgpetition.com/protest-sasedi/index.html

Абсурдите в родната държава продължават.

По-скоро ще гръмна някои от моите съседи, от колкото да ги помоля за чаша захар, камо ли да ги питам мога ли да си взема куче.

Идиоти...

Подкрепям мнението ти.

http://www.bgpetition.com/protest-sasedi/index.html

Абсурдите в родната държава продължават.

По-скоро ще гръмна някои от моите съседи, от колкото да ги помоля за чаша захар, камо ли да ги питам мога ли да си взема куче.

Идиоти...

Идвам да ти помогна... Макар че моите съседи са готини, и те си имат пес, а тези срещу нас не ги виждам по месец :-)

По-добре с животно да живея,отколкото с прости двукраки!

Поредният "кух" закон ! Има го,но никой не го изпълнява,а и няма начин как да стане !

Имаше и Закон за отнемане на незаконно придобито имущество...Една керемида не е конфискувана... :clap:

• Автор
Поредният "кух" закон ! Има го,но никой не го изпълнява,а и няма начин как да стане !

Имаше и Закон за отнемане на незаконно придобито имущество...Една керемида не е конфискувана... ;)

E нали имаше и за "лошите съседи", един от тях не е бил санкциониран.

А, ако трябва да бъдем честни от съседите страдаме много повече, отколкото от животните им.

А петиция срещу чалгии, оргии и нощни купони няма ли? Там съседите съобразяват ли се? Иначе, по ТВ съм гледал, пак в европейска държава се искаше разрешение, но беше филм, все пак...Една старица се страхуваше от немска овчарка...

...

Добре би било ако и съседите ти посещаваха форума за да чуем и тяхното мнение.

С повечето от моите съседи сме в отлични отношения от няколко поколения насам. Т.е. от около повече от 80 години си имаме традицията да се уважаваме и помагаме, когато се наложи. Или просто се отбиваме без предварителна покана за кафенце, ракийка или просто да изпушим по една цигара и да обменим някоя приказка. В знак на доверие с най-старите ни съседи от северна страна дори нямаме ограда а имаме символичен комшулък, който представлява полуизгнила вратичка от памти века. Поддържам/е отлични отношения и с хората от съседните улички, с тях също се знаем, познаваме и уважаваме от балдър години. Правим всичко това в духа и стила на най-добрите български традиции.

Просто исках да внеса малко позитивизъм в темата и да уточня, че живеем в къща sad.gif

По темата: Ще направя едно леко странно за младите примерче/спамче. Подобни правила да ги нарека като предложената в линка, имаше още преди много години в бившето ГДР, Чехия и Унгария например. Майка ми и баща ми са били като гръмнати в началото, когато в Гера (ГДР) заварили тяхната позната да мие с парцал, вода и сапун целия вход и етажа на блока в който живеят. Става дума за един член-кореспондент на тяхната академия на науките sad.gif Просто и е бил ден и ред на жената да чисти. Няма да споменавам каква е чистотата и реда в блокчето. Но е било нещо съвсем различно от нашенските и преди и особено сега. Не искам да споменавам за западните им роднини, досещате се как е. Всички въпроси относно развъждането на кучета и т.н. са уредени и се спазват с желязна дисциплина.

Формално и те имаха социазлЪм, но си запазиха добрия стил и традиции. При нас се омесиха в една прекрасна бълвоч простащина, арогантност, злоба и завист. "Другарите" още с идването си на власт с лека ръка заличиха физически и морално както интелигенцията така и нашите традициия и морал. И положиха основите на днешната реалност. След превратчето през 1989 освен де факто сега владят и де юре нашата територийка. И ще става още по-зле sad.gif

• Автор
Добре би било ако и съседите ти посещаваха форума за да чуем и тяхното мнение.

С повечето от моите съседи сме в отлични отношения от няколко поколения насам. Т.е. от около повече от 80 години си имаме традицията да се...

:speak: Половината си живот съм прекарала в къща, другата в блок. Редуваха се къща-блок-къща-коперация...Разликата е огромна. Да не се подхващаме на тая тема, защото е излишно. Само ще кажа, че когато има "общи разходи", стават кавгите...Туй дето споменаваш соц-а, ме кара и аз да го спомена по онуй време за фасадите и ремонтите са се грижили общините, сега вече добросъвестните граждани трябва да се бръкнат. Младите хора го правят, защото осъзнават, че нямат избор, а дъртите чакат държавата. Без да осъзнават, че на нея не и пука и когато нещо се отчупи от 80 годишната коперация и рани или недай си боже убие някого, няма държавата да е виновна, ние ще сме виновни. Няма да разказвам за простотиите, които съм се нагледала...

Важното е в случая, че циганиите не се правят от животните, а от хората. В сградата ни има 13 апартамента, само ние имаме куче. Кучето поради здравословни проблеми в момента уринира в дома ми, но НИКОГА, ама НИКОГА не е пикало във входа. За това пък аз всяка сутрин прескачам пикня, познай на кого е?

Хъ? По скоро ще си пусна питомеца при тях да ги попита лично. и понеже моята девойка не заслужава такава жестока съдба, специално за случая ще си взема или пепелянка или тарантула. Откакто един съсед ми заяви че Киара щяла да скочи от втория етаж и да изяде някого просто останах без думи.

Туй дето споменаваш соц-а, ме кара и аз да го спомена по онуй време за фасадите и ремонтите са се грижили общините, сега вече ...

Всъщност идеята ми беше за доброто възпитание, традициите и обществото.

<спам>

Преди доста годинки, при първите ми визити в Германия реших да пробвам как е система там. Нали бях слушал най-различни приказки за дисциплина и чистота. Та седя си на една пейка до езерото в парка на Вилхелм Освободителя, на гърба на обсерваторията в Бохум и си хвърлих фаса точно по средата на алеята. Цветя, катерички, птици, огромни дървете, красота. И се задава един дъртичък германец, дядка, с бастун. Стигна до фаса, поогледа се, после с видимо усилие се наведе и го взе, погледна ме бегло и се отправи леко накуцвайки към най-близкия кош за боклук. Уверих се, че системата работи... Тествах я няколко пъти докато по едно време се усетих, че и аз май взех да ставам като тях. Еее, не съвсем ама си имаше такава опастност... ohmy.gif

В къщата на мой колега на втория етаж живееше младо семейство с огромна овчарка. Добре ранена. Винаги когато излизаха на разходка вземаха торбичка и метла. Веднъж майката пред очите ми върна дъщеричката си да ги вземе и после продължиха към разходката си...

Първата котка видях на третия си месец... Минавах покрай една детска градина и отминавайки прозореца на градината към улицата ми направи впечатление, че нещо мърда в украсата и саксиите на прозореца. Върнах се назад и гледам една разкошна котана се ближе между саксиите. С медалион и каишка... Вероятно специално гледана заради децата. Иначе по улиците е доста трудно да се срещне. Както и бездомно куче... Но е пълно пък с катерички... :)

</спам>

Съседите ни имат огромно коли,което пикае на терасата-и като потекът едни жълти води-ужас.А като започнат да си изтърсват оделата из целия блок хвърчат дълги бели косми-недай си боже в тоз момент да правиш скара.

В ситуация когато делиш входно пространство обща сграда и непосредсвено зависиш от благоразомието на съседа си е задължително да има и съобразяване един с друг както и ясни правила. Аз също обичам много животните, но не съм съгласен навсякъде във входа ми да е опикано, мръсотиите от терасите да се мият деректно върху главите на минаващите от долу хора, да слушам и да се събуждам от непрекъснат лай по всяко време на денонощието както и да слизам до входната врата или да звъня на съседите да си приберат помияра, който е пуснат на своеволие във входа и дращи от час или два по врата за да се сети някой да го пусне. Ако домашния любимец не пречи по никакъв начин, не виждам проблем в закона и за това го подкрепям. Всеки би дал разрешение ако съседа му е добросъвестен стопанин и полага необходимите грижи и усилие. От закона печелят всички: и собственика и съседите и домашните любимци за които ще се полага по голямо старание при отглеждането.

Редактирано от gozki (преглед на промените)

За котенце, побиращо се в мъжка длан, не би трябвало позволение.За куче, което е не много по-голямо, но лае и събужда два етажа, трябва да има.

• 1 месец по-късно...

Подписах и аз петицията.

В друга тема от раздела съм дала мнението си по този въпрос,няма да се повтарям!

Разделяй и владей или да си измием ръцете ,или да хвърлим прах в очите ,или да се намираме на работа.....- 100 в едно,никак не са тъпи, просто ние сме много зле ohmy.gif

Здравейте,

Изцяло съм съгласна с Динди в първото й изказване за съседите, но има едно но..

Има такива като мен, които са зависими. била съм зависима в годините, когато съм била на квартира - до преди 3 години. Тогава имах само 2 котета, но нито трябваше да бягат, нито да мяукат, нито нищо, защото сде чуваше в етажа на хазаите.

Сега сме в грамаден двор с градини,тавани и целия квартал, но ако не искам любимите ми котки да бъдат хвърлени или аз и те причакани на двора и изругани - или пък сритани, ще трябва да си ги държа под ключ, дори и да пускам пердето, защото братовчедите ми и там надникват. Имаше време сега през лятото и изминалата пролет, когато оставях и вратата на дома си отворена - да, но идваха да ми правят забележка.

Този тормоз е рисков само за нервите ми и за изчезването на някое и друго коте, но е крайно неприятно.

мечтая си да живея в балканско село и да си правя каквото искам - да се обичаме и да си се разкарваме с котетата колкото си искаме.

Все пак аз съм в малък град и е шанс, че съм в къща - пуснах ги навън от известно време, ами Вие в големите градове и в апаратаментите - просто не Ви завиждам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.