Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Online Armor-въпроси,проблеми и настройки

Featured Replies

В момента съм отново с Avast и Комодо. Казвам отново понеже за около седмица вместо Варана бях сложил Онлайн Армър. Армър-а беше преди някакво чудовище - гладник за ресурси. Нещата днес са по-различни, но въпреки това все още си иска своето и не знам дали заради Аваст или друго, но се забавяше с въпросите - включвам браузър, съобщение за разрешение на програмата излиза след 4-5 секунди... Но предполагам, че на нормален комп е ок. Иначе Комодо-то ми е 5-та версия. 

HIPS-овете повече ми пречат

А на мен именно като пускам файлчета ми помага хипса. Ако някакъв калкулатор иска да промени важна регистрова стойност или да създаде такава, за да стартира нещо си наедно със системата (за какво му е на един калкулатор? значи има нещо съмнително...или пък да ми бърника в нет настройките), голата стена няма да се обади...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 465
  • Прегледи 48,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

По принцип е така, но аз не стартирам каквото ми падне. Когато тегля съмнителни файлове, ако антивирусната ми не се обади ги проверявам във VirusTotal и/или с Buster Sandbox Analyzer и ако преценя, че са пезопасни, чак тогава ги стартирам. Именно заради това написах, че на мен HIPS-овете повече ми пречат, отколкото ми помагат, тъй като веднъж като се убедя, че дадена програма е безопасна след това на HIPS-а само ще разрешавам. Дори и да съм объркал с преценката си и се окаже вредоносна, аз пак ще ѝ разреша да си прави каквото си иска, тъй като не съм много наясно кое действие е нормално за дадена програма и кое не.

Когато системата е чиста няма голям смисъл от контрол на трафика.

Има разни инсталатори, които изтеглят допълнително туулбарове. На тия инсталатори аз лично им блокирам нета. На PotPlayer съм му задал да не проверява за ъпдейти, ама той най-нахално при всяко стартиране се опитва да се свърже с интерно. На него също му блокирам нета. И т.н. и т.н.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Мисля,че това търси Съби,въпреки че е спряна поддръжката миналата година,програмата си работи прекрасно.

цък

Редактирано от lost in... (преглед на промените)

Мерси! Ще я пробвам.

Има тема,писали сме доста за тази стена,като настройки и др.

Това единствената стена която блокира ETH заявки

Успех и си кажи мнението!

А последната версия като е отпреди три години (спряна е като самостоятелен компонент - част от интегрирания пакет е) не е ли проблем? Иначе аз до миналата година си я качулих...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Има тема,писали сме доста за тази стена,като настройки и др.

Това единствената стена която блокира ETH заявки

Успех и си кажи мнението!

Добре, но ще пиша в темата за PC Tools, че тази много я оспамих.

• 4 месеца по-късно...

Скоро не бях слагал безплатната версия та реших да я видя,направих няколко теста,за безплатна добро представяне:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 8 месеца по-късно...

Безплатната Online Armor с коя безплатна антивирусна програма може да се комбинира без проблеми.Да нямат конфликти.

Panda Cloud Antivirus Free, но може и с други важното е антивирусната програма  да няма HIPS. Но аз съм пробвал  точно тази комбинация Panda Cloud Free и Online Armor Free. Според мен получаваш добра защита без  конфликти, а и компютъра лети  :) .

Редактирано от genagold1 (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

Програмата няма повече да се развива. Това е обяснението на разработчиците по въпроса:

"Как интернет-угрозы непрерывно меняются на протяжении многих лет, также и наша реакция на эти новые вызовы нуждается в адаптации. Программы безопасности должны быть еще более эффективными, но при этом менее навязчивыми, чтобы избегать ненужных и раздражающих предупреждений. Вот почему мы в Emsisoft считаем, что интеллектуальный контроль программ, входящий в состав Emsisoft Anti-Malware и Emsisoft Internet Security, отслеживая систему в целом, работает значительно лучше системы HIPS, которая видит каждое действие в системе индивидуально и поэтому всегда генерирует гораздо большее количество всплывающих предупреждений."

"По указанной причине, мы решили больше не тратить время на процесс развития Emsisoft Online Armor, а вместо этого сосредоточиться на улучшении антивирусных решений Emsisoft Anti-Malware и Emsisoft Internet Security, у которых наверняка есть большое будущее."

Ми явно бъдещето е в пакетите.Водих спор дали Касперски антивирус  с отделна стена или Касперски Интернет Секюрити ще е по ефективно ако човек не разбира.

Водих спор дали Касперски антивирус  с отделна стена или Касперски Интернет Секюрити ще е по ефективно ако човек не разбира.

Може ли връзка към дискусията/спора?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.