Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питбули - Официална тема

Featured Replies

Официална Страница

Forum

Въпроси свързани с породата... и нека който има качи негова снимка

Публикувано изображение

Тук е на 4 или 5 месеца :super:

Публикувано изображение

Тук също на 4 или 5 месеца :)

Нямам скорошни снимки защото не е в нас а в едни приятели на баща ми скоро когато имам възможност ще го снимам ;)

Редактирано от diwaka (преглед на промените)

• Отговори 87
  • Прегледи 34,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чак пък официална тема , как ви ги раждат главите. А по темата , изключително глупави кучета никога не бих си заменил някой от ротвайлерите с подобен изрод.

Верно не е много яко кучето... Ама то пък какво е виновно, че се е родило тъпо? Пък и как ги тъпчат с химия за да се бият.... ужас направо.

И за мен ротвайлерите са най-готината порода,но съм имала и питбули,и смея да твърдя,че са изключително умни кучета,и много предани.Не разбирам защо си мислите,че всички ги тъпчат с химия и ги отглеждат,за да се бият.

• Автор

Чак пък официална тема , как ви ги раждат главите. А по темата , изключително глупави кучета никога не бих си заменил някой от ротвайлерите с подобен изрод.

Верно не е много яко кучето... Ама то пък какво е виновно, че се е родило тъпо? Пък и как ги тъпчат с химия за да се бият.... ужас направо.

Не съм съгласен с вас питбулите са умни животни и не всички ги тъпчат с химия за да се бият...

Това да гледаш питбул се превърна в мода напоследък. Точно заради това, че се говореше колко здрави кучета са и как били убийци едва ли не. Моя позната имаше такова куче, на два пъти захапа майка й за крака без причина. Познайте какви мерки се взимаха, за да накарат кучето да отпусне захапката си... След втория път го разкараха. Предпочитам да си имам някое по-спокойно и послушно куче, от колкото да ме е страх да не ме захапе (захапе ли ме куче или одере ли ме котка, това ще е последното дето ще направи). В нашето семейство сме гледали предимно немски овчарки. В момента на вилата имаме канадски вълк. Този тип породи ми допадат повече.

• Автор

Ето една част от харектеристиките за питбулите които мислят че са тъпи.... АПБТ се представя много добре на състезания поради неговото високо ниво на интелигентност и неговата готовност за работа

Ако искаш да гледаш питбул,трябва да можеш да го възпиташ правилно.Това не е пудел все пак.В продължение на 5 години имах питбул и не захапа нито веднъж човек,с една немска овчарка се сби веднъж много лошо и не можахме и да я спасиме,ама това защото беше прескочила в двора без да види някой.Така че вината е в собствениците според мен.

Редактирано от Club Plazma (преглед на промените)

• Автор

с една немска овчарка се сби веднъж много лошо и не можахме и да я спасиме,ама това защото беше прескочила в двора без да види някой.Така че вината е в собствениците според мен.

няма как да го спреш ... агресивно е към всяко животно :)

Много са умни - давам му кренвирш и яде! Все пак ако бяха толкова интелигентни полицията щеше да ги разпложда да си вършат работата с тях. А те обучават немски овчарки.

• Автор

Все пак ако бяха толкова интелигентни полицията щеше да ги разпложда да си вършат работата с тях. А те обучават немски овчарки.

Еми в Американската армия обучават Стафове :super: то е почти същото да не кажа същото стафа е произлязал от пита ! Публикувано изображение

Ами те защото американците са умни като питбулите за това ;) И айде да не се лъжем за IQ-то на кучетата. Това, че твоето идва като го викнеш и ти се раздва не значи, че е супер умно. В момента имам 2 кучета - Източно европейска овчарка на към 10 години и САО на по-малко от година. Ами разликата се забелязва и е огромна. Източно европейската овчарка сигурно знае над 30 команди, можеш да си я отвържеш да върви редом с теб, да спира на свтофар..., а другия идиот освен "седни" и "дай лапа" друго не ще и да научи, ама главата му е като на кон и е два пъти колкото източно европейската овчарка - аз затова съм го и взел. А пък имам едни съседи с питбул - той пък колко е тъп. те за това не го пускат и само на каишка го водят, че току виж го блъснала някоя кола.

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

За пореден път се убеждавам, че моят питбул е по-умен от 90% от потребителите тук.

Направо сцепи мрака. А какъв е критерия за "умно" куче според теб?

Всяка порода кучета си има някакво/и предназначение/я. Някои от тях се променят с времето. Надявам се след сцепването на мрака да ти просветне малко все пак. Тъпи кучета няма- има тъпи собственици, които пишат тъпи постове по форумите, мислейки се за много знаещи. В САЩ може да са всякакви, но едно от нещата, в които са много добри е развъждането и обучението на кучета. Немски овчарски кучета обучават в България. В САЩ и европейските развити страни, служебно куче номер 1 е малиноа- вид белгийско овчарско куче. На второ място след малоноата в състезанията по аджилити, шутцхунд, ИПО и подобни незимоенно е или АСТ (американски стафордшир териер) или АПБТ (американски питбул териер). Последните се използват и в S.W.A.T. И за разлика от твоите писаници, тип "една жена ми каза", това което пиша аз може да се провери.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

• Автор

А пък имам едни съседи с питбул - той пък колко е тъп. те за това не го пускат и само на каишка го водят, че току виж го блъснала някоя кола.

е добре и да го блъсне кола питбула ще стане и ще си тръгне :) а докато немската овчарка ще седи на пътя и ще писка в интернет четох че някакаф мерцедес блъснал питбул с 50км/х и питбула станал и си се прибрал а мерцедеса бил с искривена броня счупен фар и мигач .. имам немска овчарка на село тук имам питбул и ще ти кажа че разликата е огромна :)

dindi твоето мнения може да се потвърди ето тук

• 1 месец по-късно...

Точно така е.Освен това най-добрият треньор и развъдчик на малиноа в САЩ е българин,Иван Балабанов.Сума мнения прочетох и мога да твърдя,че повечето само си чешете езиците...Никой от изказалите се против питбула (доста остро и с някакви опити за посредствен хумор-уви неуспешни...)не е гледал животното лично.Обаче давате мнения като за световно.В хардуерната част на форума,дали бихте обърнали внимание на "компетентното" мнение за качеството на хардуер,дадено от папуас-номад от Нова гвинея?Не вярвам...За да знаете доста за дадена порода,трябва да сте я отглеждали от доста време..В нашето семейство се гледат изключително питбули повече от двадесет години,имаме развъдник и все още не твърдя,че знам всичко за породата.В развъждането на породата има само една грешка и тя се казва Уилям Колби...Човека,дал на масата селяци изключителна порода и принизил я до тяхното ниво.

P.S. Колби има и един друг принос в кинологията,или по-точно приноса е повече на питбула му Примо -от него е изведен стандарта за американският стафордшир териер.Едро,добре сложено,уеднаквено с останалите от породата куче,без експлозивния,екстремен манталитет на пит булдога.Подходящ за пазач и охрана на неща,охраняващи се предимно с лаене и евентуално с някое и друго ухапване,е,вярно,здраво ухапване... Публикувано изображениеЗа разлика от "терминиращата" охрана на булдога.Затова няма питбули за охрана,в официалният смисъл на охрана.Овощна градина се охранява от ограда с бодлива тел,не с минно поле и жици с високо напрежение.Затова и освен при S.W.A.T.(и то не навсякъде-главно в Щатите и ЮАР,чувах,че се експериментира и в Белгийско Конго) рядко,да не кажа никога не се използва булдога за полицейска работа.Все пак,полицейското куче трябва да задържи "лошият чичко/леличка" до пристигането на храбрите куки...А ако това трябва да направи булдога-вместо куките,трябва да дойде екарисажа... Публикувано изображение Все пак амстафа не е за подценяване като всяка порода,в която тече кръвта на булдога.При подходящи куче и тренировки,могат да се постигнат задоволителни резултати.Сега,преди да е изревал някой от защитниците на Колби(не е сигурно,че има такива във форума,както и не е сигурно и че изобщо има тук хора,знаещи за какво говоря освен dindi,дано бъркам ;) ),подчертавам,че изказвам лично мнение,въпреки,че в питбул фенси има доста мнения съвпадащи с моето.Представете си един изтъкнат конструктор и инженерно светило от Формула едно,дал за развитието на спорта огромен личен принос,който накрая въвежда в състезанията наред с ферари и голф-двойки с пернишка регистрация.

Публикувано изображение

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Аз,ти и dindi никой ли сме? Публикувано изображение Не се ядосвай,ценителите сме били винаги малко...Виж,устати невежи-бол... Публикувано изображение

• 2 години по-късно...

Питбул захапа за врата тригодишно момиченце

Чудо спасява детето, образувано е производство за телесна повреда

Питбул се нахвърлил върху тригодишно момиченце, докато то гостувало в дома на свои близки във Велико Търново, съобщава Дарик. Детето е с наранявания в областта на шията. След преглед и обработка на раните, то е изписано за лечение в домашни условия.

Малкото момиченце било на гости на приятелско семейство заедно с родителите си. Инцидентът станал в апартамент на ул. Тракия 18 около 16 часа вчера. Кучето нападнало детето и го захапало за врата.

Пострадалото момиченце е отведено в Спешна помощ, откъдето е подаден сигнала в полицията. Родителите не са информирали за инцидента. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанасяне на средна телесна повреда.

изт.

Никога не съм гледала питбул, но знам, че могат да бъдат непредвидими и много опасни.

Добре, че детето не е пострадало по-сериозно!

Случило се, не защото кучето е пит, а защото стопанина му е дръвник. За пореден път- няма лоши кучета, има лоши стопани.

Питбула е куче-убиец по природа,значи не е за всеки да го гледа.

Както и притежаването на оръжие,същото е.

Стопаните им дали имат разрешително,или такова не се изисква

:)

Питбула е куче-убиец по природа,значи не е за всеки да го гледа.

Както и притежаването на оръжие,същото е.

Стопаните им дали имат разрешително,или такова не се изисква

:)

Как ще е убиец по природа. Стига глупости. Този имидж на убиец се дължи изцяло на определена група хора, които са използвали някои черти на породата (добър борец) за да задоволят някои свои болни страсти. Това са съвсем нормални кучета стига да се възпитават и отглеждат правилно.
  • 2 седмици по-късно...

Питбул нахапа 10-годишно дете в Стара Загора

10-годишно момченце е нахапано от питбул в Стара Загора, съобщиха от полицията в града.

В четвъртък в МВР е получено съобщение за нахапано дете от куче на бул. "Патриарх Евтимий". При извършената проверка на място е установено, че 10-годишно момченце е било ухапано от питбул под коляното на десния крак.

То е настанено за лечение в старозагорската болница, без опасност за живота.

Полицаите са установили, че животното е стопанисвано от 52-годишния Г. А. без необходимите документи.

Питбулът е иззет и настанен в общински приют. На стопанина е съставен акт за административно нарушение по Наредбата за отглеждане на животни в община Стара Загора.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Dnes.bg припомня, че през април Народното събрание прие промени в Наказателния кодекс.

Според тях собствениците на кучета, които причинят средна и тежка телесна повреда, са заплашени с до 3 г. затвор или пробация, или глоба до 5000 лв.

Ако животното убие човек, наказанието е до 5 години затвор и глоба до 10 хил. лв.

изт.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.