Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питбули - Официална тема

Featured Replies

Здравейте!
От доста време съм се решил, да си взема Питбул.
Това ще ми е първото куче, и знам, че питбула не е за първо куче. Но какво и да ми казвате за друго куче не мисля затова, моля ви посъветвайте ме някои работи.
Имайте предвид че найстина това ще ми е първото куче, не знам дори колко пари ще ми трябват за храна, ваксини и други работи. Затова ми трябва помощ, за да знам с какво се захващам и дали ще успея да се грижа за него. Готов съм да приема всякакви мнения за това: 
-Каква храна трябва да му се взима като малък и съответно като поотрастне.
-Също така и какви ваксини му трябват и след 3тата ваксина, кога мога да го изкарвам навън.
-Какво трябва да направия, за да го науча да се изхожда навън.
-На каква възраст може да започна да го дресирам.
-От къде мога да го науча на по-лесните команди като (легни, стани, редом, при мен, на място, чакай и т.н.).
-Колко пъти на ден трябва да го храна като малък и после като по-голям.
И за всичко за което се сетите може да ми го споделите, ще съм ви много благодарен. 
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! :):):)

Редактирано от stilen223 (преглед на промените)

• Отговори 87
  • Прегледи 34,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

От самите въпроси, които си задал въобще питбула не бива да ти е първо куче. По първите въпроси отиваш в една втеринарна клиника и там ще ти обяснят всичко за ваксините, когат ще трябва да идваш и прочие. Ще ти дадат и примерни храни с които да го храниш.

Кучето започва да се дресира от малко. Хубаво е да намериш специалист дресьор, който да ти даде съвети и в тази насока. Питбула е хубаво куче но не го ли възпиташ,те чакат огромни ядове и проблеми.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

От самите въпроси, които си задал въобще питбула не бива да ти е първо куче. По първите въпроси отиваш в една втеринарна клиника и там ще ти обяснят всичко за ваксините, когат ще трябва да идваш и прочие. Ще ти дадат и примерни храни с които да го храниш.

Кучето започва да се дресира от малко. Хубаво е да намериш специалист дресьор, който да ти даде съвети и в тази насока. Питбула е хубаво куче но не го ли възпиташ,те чакат огромни ядове и проблеми.

Ясно ми е, че ще имам трудности, но мисля че ще се справя. Единствено ме притеснява дали ще го дресирам правилно, но както ме посъветва ще се допитам до специалист. Благодаря ти за съвета!

• 3 месеца по-късно...

Аз се присъединявам към тази тема с едно малко питане. Имам питбул от 3 години вече, гледаме го на двора, попринцип не е агресивен. Вчера, докато съм била на работа, съседката ми каза, че го е видяла навън. Много се притесних, защото има много деца, които играят в близост до вкъщи. Не мога да позволя да се случи нещо, затова трябва да взема по-сериозни мерки. Открих този тракер в нета http://www.lovni.bg/traker-za-sledene-na-domashni-ljubimci-gpx16 и обмислям идеята да го купя. Вие какво мислите за тази идея и как следите вашите питбули?

А смятате ли, че наличието на тракер ще ви реши проблем (не дай боже), когато ви няма? Той е за проследяване на животно в пресечена местност - ако кучето се отплесне и трябва да се прибират. За дворно куче - обезопасена ограда (или голяма клетка за куче 3х2х2м поне), или подвижен синджир на тел (стоманено въже), или цял ден с намордник.
Да, звучат малко груби мерките, но... пак казвам не дай боже.
И както казва народът - вържи попа да е мирно селото.
В последните години не е един случай на ухапване от "кротко дворно питбулче"

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Извинете,но проследяването на булдога няма нищо общо с обезопасяването му,което е първа и основна ваша грижа.Нямате представа как симпатягата ще "прочете" дадена ситуация и как ще и реагира във ваше отсъствие,а ако е алфа куче-не ви и трябва да си представяте...Нужна ви е "раница",(правят се за мъжки и женски кучета,различията идват от физиологията на женските,които в определен момент кърмят),халка за повод без заварка,поне осем милиметрово алпийско въже,а най-добре верига и завинтващ се железен карабинер.Мек намордник за в колата,твърд за разходка,къс и дълъг повод.

Моля да ме извините,имам представа как звучи всичко това,но говоря от опит.Това разбира се само ако мислите като мен,че хората около нас не трябва да бъдат заложници на нашата любов към тези великолепни кучета.

Със сигурност няма да се мине само с тракера. Освен него ще вземем по-сериозни мерки за обезопасяване, но никога не се знае кога ще намери нов път за навън.

• 2 години по-късно...

Млада жена е с множество рани, след като беше нападната от питбул

Цитат

Млада жена е с множество наранявания, след като е била нападната от питбул в столичния квартал "Бояна", съобщи БНР.

С по-леки травми са двамата мъже, които са обучители на животното. На мястото има полицейски екипи.

Пострадалата жена е собственик на кучето. Тя взела питбул от приют, за за го отглежда. За възпитанието на животното са се грижили двама мъже.

В ранния следобед в неделя питбулът е нападнал първо жената, която е с множество рани и травми по тялото. Двамата обучители са се опитали да й помогнат, но и те са били нападнати от животното.

В момента питбулът е в района на инцидента, има и екипи на СДВР. Чакат се екипи на "Екоравновесие", които да приберат кучето.

В България всеки може да отглежда питбул, но в много европейски държави не е така.

В кои европейски държави питбулите са забранени?

преди 2 часа, Мойра написа:

В България всеки може да отглежда питбул, но в много европейски държави не е така.

Във входа си имаме - женски, казва се Зорница. Това е най-кроткото куче, което може да си представите. Пуска си я свободно като я разхожда. Явно всичко е до това как ще възпиташ любимеца си.

И много пъти съм пътувала заедно с нея и то в малкия асансьор - не ме е изяла. Нали имам котка и би трябвало да ме отрази. Хич не я вълнува. И съм я галила даже.

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

Във входа си имаме - женски, казва се Зорница. Това е най-кроткото куче, което може да си представите. Пуска си я свободно като я разхожда. Явно всичко е до това как ще възпиташ любимеца си.

И много пъти съм пътувала заедно с нея и то в малкия асансьор - не ме е изяла. Нали имам котка и би трябвало да ме отрази. Хич не я вълнува. И съм я галила даже.

Не всеки собственик на питбул умее да го възпита добре и е редно тези, които са решили да отглеждат куче от тази порода, да преминават през специални тестове и обучение, както е в някои държави.

на 14.07.2019 г. в 18:29, Мойра написа:

В тази статия пише, че Дого Аржентино-то е забранена порода, а питбулите са със специални условия за "стопанисване" и тази интересна "застраховка-отговорност" е в пъти по-добре от намордници и преекспониране на отделни случаи, които не определят цялата "порода" или въобще кучетата като лоши зверове.

Аз съм против задължителните намордници, но съм за задължително полагане на тест от кандидат стопаните, преди да им бъде разрешено да вземат куче.

Защо?

Според мен всички кучета могат да бъдат опасни, дори и дребните породи, ако са попаднали в ръцете на неподходящ стопанин.

Преди години в нашия блок живееше дакел, който лаеше неистово и налиташе да хапеше всеки, който минава покрай него, немалко деца бяха нахапани.

Вината беше изцяло на стопаните, но въпреки оплакванията от пострадалите, никой не взе мерки.

Кучето до края на живота си се разхождаше само, а хората бяха принудени да се пазят.

Би трябвало кандидат стопаните на кучета да преминават някакъв тест, преди да им бъде разрешено да вземат куче.

Питбул нахапа 14-годишно момиче в София

Цитат

14-годишно момиче е нахапано от питбул в в столичния квартал "Горна Баня", съобщи БТВ. Сигналът е подаден на Спешна помощ малко след 19 ч.

На място е бил изпратен екип, който е обработил раната на момичето. Ухапванията са в областта на главата и слепоочието.

Детето е транспортирано в "Пирогов". Лекари обработват раните и ще бъде изписано. Няма опасност за живота му.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.