Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питбули - Официална тема

Featured Replies

Много безобидно изглежда даже кучото.

Може наистина да са го дразнили преди да си го изкара на детето.

• Отговори 87
  • Прегледи 34,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

dindi , съжалявам, че съм засегнала чувствата ти, но откъде бих могла да знам, кой как ще реагира на някаква снимка или новина?!

Никога не публикуват снимки на кучетата, извършили някакво нападение, а ползват снимки на кучета от нета. Масова практика.

А колкото до източниците ми, те са съвсем легални, а дали всичко в тях е истина, едва ли знае някой. Новините са такива, каквито ни ги поднасят!

Не съм го приела лично, няма за какво да ми се извиняваш. Сори, ако съм била рязка, но явно такъв ми е маниера на писане, че понякога ме вземат за заядлива, без да съм го искала :) Просто казвам, че когато гледаме, слушаме или четем новини трябва да имаме едно наум. Особено битовите истории са толкова изкривени, че чак е безумно.
  • 1 месец по-късно...

Озверял питбул нахапа 10-годишно дете

Собственикът на расовия домашен любимец го осъди на смърт и го посече с брадва

Озверял питбул нахапа жестоко 10 – годишно дете в Хасково. Малкият Теодор се отървал с 12 шефа на крака. Трагичната случка се разиграла пред хранителен магазин в Хасково.

Собственикът на домашния любимец Христо Христов решил да напазарува в бакалията. Там си играели група деца. Без много да мисли Христо връчил синджира на озверелия питбул на малкия Теодор и му заповядал да го гледа, докато той пазарува.

Другите деца решили да се порадват на кучето. След детските ласки обаче песът побеснял и наръфал “пазача” Теодор в крака.

28-годишният собственик Христо изскочил от бакалията веднага след като чул писъците на детето. Повикал линейка от мобилния си телефон. Детето е прието в болницата в Хасково със силна уплаха и разскъсан крак.

Направени са му и 12 шефа.

Родителите на Теодор са категорични, че ще съдят собственика на домашния любимец за безразсъдството да разхожда четириногото без намордник.

Собственикът на питбула Христо също се уплашил от трагичната случка.

Веднага след като откарали 10-годишният Теодор в болницата той посякъл расовият си любимец с брадва в покрайнините на областния град.

БЛИЦ припомня, че 27 юли тази година има поправка в закона, според която за подобно нарушение се предвижда затвор до 3 години и глоба от 5 000 лв.

БЛИЦ

;)

Тази трагедия щеше да се избегне, ако кучето имаше намордник.

Крайно време е собствениците на кучета от опасните породи да се задължат да слагат намордници на своите любимци и за неспазването на това задължение да бъдат строго санкционирани.

Крайно време е собствениците на кучета от опасните породи да се задължат да слагат намордници на своите любимци и за неспазването на това задължение да бъдат строго санкционирани.

Няма такъв вид "опасни породи"

Например,дакелите може да са малки, но ново изследване установи, че те са най-агресивните кучета.Всеки пети от обхванатите в изследването дакели е хапал или се опитвал да ухапе човек.

Същият процент са нападали други кучета, а всеки 12-и е хапал собственика си. На второ място е още по-малка от дакелите порода - чихуахуа. Трети е друг миниатюрен любимец - териерът Джак Ръсел.

Джеймс Серпел - един от учените, участвали в изследването на университета на Пенсилвания, каза, че най-малките породи може да са по-предразположени генетично към враждебност от големите кучета.

Ухапванията или опитите за ухапване при тях достига 20 процента към непознати хора и 30 процента към чужди кучета.

Породите, които проявяват най-малко агресивност, са басетите, златистите ритривъри, лабрадорите, сибирските хъски и хрътките.

Кучетата с най-лоша слава - ротвайлерите, питбулите и родезийския риджбек са със средна и дори по-ниска агресивност към непознати.

Досега изследванията на кучешката агресия са се съсредоточавали главно върху статистиката на ухапванията.

Големите кучета имат лоша слава, защото техните ухапвания по-често изискват медицинска намеса.

Може наистина да са го дразнили преди да си го изкара на детето.

Малко късно виждам поста ти,но да ти кажа това не е оправдание щом става въпрос за дете.

Колкото и да е провокирано,кучето на дете не трябва да скача.

Аз съм виждал добре обучено куче,от яд да си яде лапата,понеже деца го дразнят, а то му е набито в мозъчето че на човек не се посяга.

Питбул ръфа семейство 3 години

Агресивен питбул хапе цяло семейство в столичния квартал "Горна баня" в продължение на 3 години. За това се оплака пред бТВ Васил Ваклинов, който живее на горния етаж в двуетажна къща.

Брат му, който обитава първия етаж, отглежда няколко кучета, сред които и питбулът. Звярът е атакувал Васил и родителите му вече 6 пъти. Заради травмите те са били подлагани и на операции. Васил подава жалби до всички възможни институции, но до момента резултат няма. Затова е принуден да преминава през двора, въоръжен с нож.

Кметът на район Витоша Любен Петров заяви, че случаят е много притеснителен и общината ще направи проверка. По думите му с новата наредба и новия електронен регистър отношенията ще бъдат регулирани по-добре, защото в нея ясно са регламентирани правата и задълженията на всеки.

Той добави, че агресивните кучета трябва да бъдат водени на отделен регистър и стопаните да бъдат санкционирани много по-сериозно при инциденти с тях.

Стандарт

Озверял питбул нахапа 10-годишно дете

Собственикът на расовия домашен любимец го осъди на смърт и го посече с брадва

:)

Този "собственик", който не познава кучето си (поверил го е на дете) , а след инцидента го е посякъл с брадва (ужас) е наистина само собственик! Той не е стопанин!

Мога да си представя как децата са се "бъзикали" с животното, защото, пред очите ми и на майка си, едно момиченце се опитваше да ритне моето куче (немска овчарка). И, тъй като ми е писнало от разглезени хлапетии... майката ще се сеща за мен винаги, когато види куче.

Децата трябва да бъдат възпитани да познават и уважават света на животните.

Малко късно виждам поста ти,но да ти кажа това не е оправдание щом става въпрос за дете.

Колкото и да е провокирано,кучето на дете не трябва да скача.

Ок,щом казваш.

Аз от кучета нищо не разбирам.

При питбула са задължителни два намордника-метален и гумен(кожен).Металният е за разходка,за да може кучето да се защити при евентуална атака от друго куче.Често се случва обезопасеният питбул да бъде нападан от други,"по-безопасни" породи оставени да се разхождат като самостоятелно веселящи се единици от пишман кучелюбители.С металният намордник питбула ще нокаутира нашественика,докато вие се погрижите за собственика... :wink12: Мекият намордник служи за спестяване на разходи. :D Както примерно моите,когато един идиот си остави кафето на колата ми и кучо с твърдият намордник излезе да я защитава през стъклото... :D Няма такова нещо като опасно куче-стига собственика му да осъзнава,че никой не е длъжен да плаща за кефа му да има куче.Сума хора имат лично оръжие,но София не се е превърнала в Додж сити.Същото е и с кучетата-просто става въпрос колко точно ни е акъла и колко сме отговорни за действията си.

При питбула са задължителни два намордника-метален и гумен(кожен).Металният е за разходка,за да може кучето да се защити при евентуална атака от друго куче.Често се случва обезопасеният питбул да бъде нападан от други,"по-безопасни" породи оставени да се разхождат като самостоятелно веселящи се единици от пишман кучелюбители.С металният намордник питбула ще нокаутира нашественика,докато вие се погрижите за собственика... :headphones: Мекият намордник служи за спестяване на разходи. :P Както примерно моите,когато един идиот си остави кафето на колата ми и кучо с твърдият намордник излезе да я защитава през стъклото... ;) Няма такова нещо като опасно куче-стига собственика му да осъзнава,че никой не е длъжен да плаща за кефа му да има куче.Сума хора имат лично оръжие,но София не се е превърнала в Додж сити.Същото е и с кучетата-просто става въпрос колко точно ни е акъла и колко сме отговорни за действията си.

Мдам ... като се захващаш с една работа или я правиш както трябва, или въобще не я започваш .

Здравейте, днес изчетох темата и реших да се регистрирам.Аз също съм собственик на питбул и смело мога да твърдя, че кучетата от тази порода хич не са тъпи по-скоро своенравни.Самата порода изисква специални грижи и обучения.Моето го взех много малко някъде около 40-тия ден и до ден днешен се обучава.Обучението хич не е лесно изискват се специални грижи и похвати.Гледам го в къщи, апартамента е голям и има достатъчно пространство да се разхожда, разбира се няма как да не го разхождате 2 пъти на ден минимум.Тези кучета имат голям потенциал и енергия за изразходване затова е хубаво да се отделя повече време за разходка или тренировка.Кучето ми израстна сред хора (компанията ми и заобикалящите ни хора), смея да твърдя, че не е агресивно към хората (никога не е нападало човек, нито е давал поводи да си помисля, че ще нападне). Случвало ми се е да нападне друго куче, след което му се скарах но е типично за породата "Обичам хората, мразя себеподобните си". Гледам да избягвам близки срещи с кучета без да е вързано тъй като е мъжки и брани своята територия. Нямам намерение да го пускам в битки нито да му режа ушите и така нататък.Тази порода не се отличава почти по нищо спрямо другите (говоря за характер) въпрос е на обучение.Те са любвеобилни и добронамерени към човека освен ако не са научени на обратното.Моят е готов да си изгризе опашката но няма да посмее да ме захапе, имам познати които като го видят и започват да си играят с него, дори някои са го закачали (по агресивни закачки) и то не отвръща! Категорично му е забранено да напада човек! Понякога обича да ми гризе крайниците като облизва и прехапва много внимателно (вид игра, която завършва винаги с много облизвания по крайниците).Не винаги му разрешавам да го прави, защото понякога не ми е до този вид игра и то трябва да знае кога започва и свършва играта независимо каква е тя! Нямам много опит в обучението тъй като това ми е първото куче но именно заради характера и красотата му избрах него :ph34r: Има още какво да уча, изчел съм много и вярвам, че има още какво да науча за породата.Пиша ви тези редове, защото малко се засегнах от острото критикуване към породата.Много правилно колегите са го казали няма тъпи кучета има тъпи стопани.

post-307166-0-37450800-1314089833_thumb.

post-307166-0-31965400-1314089851_thumb.

Ушите на питбулите се режат не за красота,а за да дават по-малка площ на иърфайтерите.А и ползата от това е спорна.Щом кучето не е боец-няма защо да го правиш.Колкото до агресивните закачки-приятелите ти,позволяващи си волности с твоето куче ги чака крайно неприятна изненада ако налетят с номера си на някой алфа булдог... :no-no: Не,че нещо,ама що не ги пратиш да шпаткат по ушите или носа Кубрат Пулев? ;) Колкото до двете разходки-хубаво,стига да нямаш предвид разходка "ходом" на повод.Защото ако е така,очаквай скоро натежаване и кожни проблеми с кучо.Колкото до острото критикуване-да не ти пука.За тези кучета всеки критик си има мнение,но никой не ги е отглеждал.Нещо като Кандид на Волтер-всеки го цитира,ама никой не го е чел. :(

Да това за ушите го знам, в началото ми се струваше че ще изглежда зле с клепари :eek: , но с течение на времето реших да не ги режа.Иначе за разходката "ходом" е до мястото където го пускам да беснее или го тренирам.За острото критикуване го виждам предимно в нета до сега пряко не ме е критикувал никой /не си го пожелавам/ :D понеже обичам да споря дълго и да доказвам казаното от мен.Иначе не ми пука :D да си мислят каквото искат.Сигурен съм, че 90% от критиците ако си вземат и отгледат такова животинче след това ще говорят друго. На снимката тук е около 40-50 ден

post-307166-0-44084100-1314107907_thumb.

И за мен ротвайлерите са най-готината порода,но съм имала и питбули,и смея да твърдя,че са изключително умни кучета,и много предани.Не разбирам защо си мислите,че всички ги тъпчат с химия и ги отглеждат,за да се бият.

Най-правилното мнение до сега... наистина питбулите са страшно умни и предани ... просто смятам че сте останали с грешни впечатления...

Съгласен съм по принцип с цитираното мнение,но ротвайлерИ и питбулИ-това са поне четири кучета.Да кажем,че не са дълголетни и живеят само по десет години всяко.Комбинирано гледане е изключено,ако питбулите са питбули,а не кърове, :) а ако са кърове-за какво точно говорим? На колко ли години е дамата? :ohmy: И искрено и се извинявам,ако има развъдник,но и искрено бих се изненадал,ако развъдника е за питбули и ротвайлери.Звучи ми като смесен аквариум за акули и пирани. :D Разбира се има доста възможни обяснения,но ще си призная,че обикновено игнорирам мнение при подобни обстоятелства.Това защото съм темерут естествено... :)

• 2 години по-късно...

Може ли по цял ден да ти се върти тая грозотия около теб и да я обгрижваш с любов и внимание. Та това е за мазохисти.

Ок, хубаво, то е ясно, че всичко идва от неправилното отглеждане и възпитание, ама едно е ако отгледаш неправилно булонка, друго е питбул. Щото едното може да те хапне леко по пищяла, другото може да ти отхапе ръката до рамото. Затова трябва да има някакво ограничение или ценз при отглеждането на опасни породи, не може всеки тъпак да гледа питбули или добермани...

Ок, хубаво, то е ясно, че всичко идва от неправилното отглеждане и възпитание, ама едно е ако отгледаш неправилно булонка, друго е питбул. Щото едното може да те хапне леко по пищяла, другото може да ти отхапе ръката до рамото. Затова трябва да има някакво ограничение или ценз при отглеждането на опасни породи, не може всеки тъпак да гледа питбули или добермани...

За съжаление в България няма уредени закони за хората - на второ място в която сфера има то почти не се следи тяхното спазване...А Вие драги колеги ми говорите някакви утопични мисли, дори са отвъд мислимото... Те психично болни никой не ги спира ако искат и тигър да си отглеждат - ще си отгледат, стига пари да имат да си го купят. Като си развеждах моят черньо из предишният ми квартал имаше един тийн - на около 17-18 който си беше купил доберман и публично го възпитаваше на злоба към всичко живо. Беше го научил по команда да лае, хапе и т.н. още преди да има 6-7 месеца - побийваше го ако не е злобен и си играе с други хора или кучета ... БЕ няма да коментирам - а това въобще не беше "фрапиращ" случай има къде, къде по - фрапиращи.

Зависи стопанина как го възпита ! 

Аз, като видя такива кучета и гледам да преминавам малко по-далече от стопанина/кучето ! 

Не ги харесвам тези кучета и не бих си взел никога такова !

Кучето е такова, каквито са стопаните му. 

Кучето (каквото и да е то) избира един единствен човек за водач. Ако този човек не може да му осигури нужното възпитание и контрол - тогава имаме голям проблем.

Взимайки си куче за домашен любимец и приятел (особено силни и атлетични породи), трябва да сте готови да му осигурявате достатъчно движение, обучение, любов и уважение. Не мога да разбера хора, които гледат сериозни кучета по апартаменти по 60-тина квадрата - та те направо осакатяват животните, не само физически, но и психически......

Здравейте господин Илиян Славов е прав просто само половин процент от хората разбират колко е важно възпитанието и контакта между куче и стопанин.

Аз също притежавам куче от трудна порода със силен характер и разбрах че хора които желаят да си начешат егото и съмочувствието не са подходящи за такива породи само развалят името на породата и качествата.Проблема е че няма как да се селекционират бъдещите собственици дали стават или не стават.

Благодаря.

Редактирано от cene79 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Приятели, имам една молба... касае за куче питбул на 8 месеца, женско, което стопанина не може да отглежда поради заминаване в чужбина.

Трябва да намерим сериозен собственик, който да го осинови и отгледа.

Благодаря!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

https://www.facebook.com/petar.dulgersky

Колеги във форума,питбула както и всяко друго куче е просто куче,а как ще се развива,възпитава,обучава и отглежда зависи от другото по-голямо куче/ЧОВЕКА/.Това е!

• 2 години по-късно...
  • 1 месец по-късно...
Преди няколко дни си взех питбулче на 3 месеца струва ми се доста с забевено развитие гледъл съм коли и немска овчарка бяха доста лесни за дресировка не знам дали самата порода питбул са най тъпите кучета на света или просто моето не е наред , не върви на повод пишка и ака на всякаде и като цяло е с интелект на чихуа хуа някой ако има опит с питбул нека сподели.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.