Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен звук от захранването ?

Featured Replies

при изключен компютър и тиха стая от захранването се чува едно постоянно жужене нормално ли е това или трябва да се погледне нещо !

Пробвай го с друг кабел на друг контакт, да не е хлабав нещо. После го дай на ремонт. Няма причина да чакаш.

Това значи чи кабела не е пъхнат добре! Вкарай го силно и ще спре! ;)

• Автор

пробвах с друг контакт, пробвах и кабела да не е разхлабен но не изчезна жуженето, а като натисна отзад на захранването копчето за спиране жуженето не спира отведнъж а за 1-2 секунди като намалява плавно в смисъл все едно се върти нещо и спира !?! какво може да е и трябва ли да го свалям за ремонт sad.gif то трябва да е в гаранция по принцип

До колкото си спомням транзисторите издаваха високочестотен шум по някога, но кога точно идея нямам. Дали беше когато са дефектни или нещо друго... Едно е сигурно, че когато са здрави и всичко е наред не се чуват. Съмнявам се да ти го сменят или ремонтират захранването, защото всъщност нищо му няма и си работи. Чак когато "цъфнат" транзисторите, чак тогава биха ти го ремонтирали. Не му обръщай внимание, дори да изгори от това, няма да има последствия върху останалата част от хардуера. Иначе ако те дразни, в най-обикновен сервиз срещу не повече от 10-15лв ще ти ги сменят и ще спре да "жужи", но казваш сбогом на гаранцията.

До колкото си спомням транзисторите издаваха високочестотен шум по някога, но кога точно идея нямам. Дали беше когато са дефектни или нещо друго... Едно е сигурно, че когато са здрави и всичко е наред не се чуват. Съмнявам се да ти го сменят или ремонтират захранването, защото всъщност нищо му няма и си работи. Чак когато "цъфнат" транзисторите, чак тогава биха ти го ремонтирали. Не му обръщай внимание, дори да изгори от това, няма да има последствия върху останалата част от хардуера. Иначе ако те дразни, в най-обикновен сервиз срещу не повече от 10-15лв ще ти ги сменят и ще спре да "жужи", но казваш сбогом на гаранцията.

Това изказване отива в раздел "бисери".... Невероятно, AMAZING, къде си profruit да видиш този шедьовър на техническата (електротехническата) мисъл.......Транзистор да "ЖУЖИ"......"когато "цъфнат" транзисторите"..,

Zebo_Dino, моля посипи си главата с пепел и на тема Е Л Е К Т Р О Н И К А и А Е Р О Д И Н А М И К А , не се изказвай, че вече втора тема с щуротии ти ловя...

Честно казано, не съм сигурен, че е невъзможно. Естествено, по-вероятно е друг елемент да е източникът на шума.

Честно казано, не съм сигурен, че е невъзможно. Естествено, по-вероятно е друг елемент да е източникът на шума.

Думата "жужене" мисля трудно може да се определи, но не бих се изненадал, ако шумът идва просто от вентилатора. Това беше първата ми мисъл след поста: като натисна отзад на захранването копчето за спиране жуженето не спира отведнъж а за 1-2 секунди като намалява плавно в смисъл все едно се върти нещо и спира .

Входните кондензатори постепенно се разреждат. Не е сигурно какво е. Предполагам може да задържи вентилатора, за кратко и така евентуално да го изключи, като възможна причина.

Каквото и да е, не препоръчвам да се чака, докато изгори. Може да повреди други компоненти, особено ако не е качествено.

За сервиз. Трябва да се сменят поизносените кондфензатори докато им е времето. Ако не се оправи навреме ще плачеш много. Доста компютри има взривени така. Като се скапе standby захранването и основния регулатор се шашка и дава завишени захранвания на всички линии. Харда заминава първи и следва поне половината компютър. Заради няколко пикливи кондензатора.

А по-добре е да си купиш свястно захранване. Писал съм много из форумите, потърси. Китайско дърво за 10 - 15 лв. не е захранване (кутия комплект за 30 лв.).

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

леле боже човече ако се чуеш какво говориш,ама ти маи не се чуваш това да не ти е някой веф бре,да ти кажа малко разбирам и от електроника и дори и вефа не искарва такъв шум.там става въпрос за мн фини интеграли и там не искарва такъв звук а направо гори.и каква гаранция отива че не разбрах носиш го от там където е купен компа или захранването и те си го оправят и гаранцията си продължава.вероятноста от вентилатора да е 90% според мен най често те дават проблеми,другите 10 остават за нестабелна връзка на копчето отзад,кабела отзад и което не ми се вярва да е лабава връзка на някой бушон вътре,или на някой прибор.търси си гаранцията.(какво е това "цъфнат" транзисторите.единствено кондензаторите цъфат, издуват се и накрая гърмят,не се обиждай ама ако го чуе някой електротехник ше заляга от смях.за това човек трябва да е сигорен какво пише).

Редактирано от lefkoto_89 (преглед на промените)

От два месеца имам захранване блу сторм 2 500 вата.Появи се звук като жужене на щурец при включено захранване.Не е силен ама дразни.Да не би тоя дефект да се появява само при фортроните 500 вата.А уж го взех за добро.

post-114205-1221921309_thumb.jpg

Да не би шума да идва от кабела, все пак ,ако имаш възможност смени захранващият кабела с друг.

Нека някой познат ти услужи за проба.

Има вероятност и да е от контакта ,ако прави "късо"

На мен на стария CRT монитор ми жужеше захранващият кабел,който се вкл. в монитора,и го смених с нов.

Всеки плюе по казаното от мен, но никой не казва от какво е реално... Все едно нямам познат който ремонтираше захранвания... Звука, който се чува от захранването наподобява на този от телевизора когато е включен, както и този от CRT мониторите. Те може би те имат вентилатор вътре и затова "жужат", а може би някой кабел не прави контакт. Шума идва от електрониката 100% и не е механичен. Това знам със сигурност. Както Melmak спомена, в захранването има кондензатори и те са причината, "жуженето" да спира 1-2 секунди след като се изключи напълно захранването. Обещавам да питам моя приятел от какво точно се получава и да пиша пак.

• Автор

от вентилатора не е 100% щото на изключен комп вентилатори не се въртят, след малко ще пробвам с друг кабел даже утре ще отворя и контакта да видя ама не съм много обнадежден да е от това sad.gif а захранването е марково не е лошо, то пише в подписа каква е системата

Днес питах моят приятел за въпросното жужене и той каза, че жуженете идва от трансформатор на петте служебни волта. След като се включи захранването, напрежението се изправя през грец, стабилизира се пред два големи кондензатора и след това отива във въпросният трансформатор, който го прави с честота 20kHz. Понякога се получавало резонанс в този трансформатор и затова се чува високочестотно жужене. По-принцип не трябва да има резонанс и тези 20kHz нашето ухо да не ги чува. Питах го, защо при някои се чува, при някои не, зависи от качеството на трансформатора. Иначе и той потвърди, че не е нещо за което трябва някой да се притеснява и че захранването е напълно здраво. Извинявам се за предните некомпетентни постове, транзисторите нямат нищо общо, объркал съм ги с транформатора.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Айде и аз да си подкрепя идеята за сервиза. Имахме случай с видеокарта която пищеше в 3Д режим. Така както захранването на момчето. И я смениха. В този случай вероятно ще го ртемонтират. Няма да заболи да опиташ, но може да погори ако не опиташ.

Аз имам същото захранване. Още като чисто ново си жужеше... Кутията си беше облицована с найлон и самото захранване не беше пипано преди да го разпечатам, затова смятам, че не е дефект. Моето е на повече от половин година и до сега проблем нямам, като изключа странното тракане на вентилатора понякога. И той си имаше специфичните шумове още отначало.

Не се притеснявай, че захранването може да е тръгнало да се разваля.

• Автор
Аз имам същото захранване. Още като чисто ново си жужеше... Кутията си беше облицована с найлон и самото захранване не беше пипано преди да го разпечатам, затова смятам, че не е дефект. Моето е на повече от половин година и до сега проблем нямам, като изключа странното тракане на вентилатора понякога. И той си имаше специфичните шумове още отначало.

Не се притеснявай, че захранването може да е тръгнало да се разваля.

това на изключен комп нали (жуженето) проблема е че като почнах да го забелязвам наскоро нямам спомен преди да съм го чувал, може и мойто да е било така ама не ми се вярва sad.gif за вентилатора и от моя мисля че понякога има някакво като потропване такова (много леко) но не съм сигурен, пробвах на други контакти с други кабели и тва е има си го шумът, също така за втори път от вчера ми се случва при натискане копчето за пускане вентилаторите завъртат за секунда и спират минават към 2 секунди и тогава системата тръгва както си трябва, това не ми се беше случвало преди ? има ли някакъв начин чрез следене на напрежения или други такива да разбера за проблем в захранването или само сервиз му е цаката, има си гаранция и се чудя дали да не го свалям да се проверява че не ми се дават пари за ремонти после sad.gif

Редактирано от painkiller111 (преглед на промените)

Да, при изключен компютър се чува, но си го има и когато работи сигурно, защото шумът от вентилаторите го заглушава. За проблема със стартирането... може да не е от захранването, а да е някакъв проблем по дъното. Предполагам, че си свързал всички захранващи кабели по дъното и видео картата, ако ми допълнителни на нея. По напреженията можеш да разбереш дали захранването е добро, но това се прави с мултицед. От програми, като EVEREST не очаквай голяма точност. С гледане на напреженията мисля, че за повреди рядко ще разбереш. По-скоро компютърът няма да заработи, ако захранването си замине. Ако имаш някакви съмнения все пак и не ти се рискува, по-добре отиди и си купи някое по-качествено захранване. Успех!

Думата "жужене" мисля трудно може да се определи, но не бих се изненадал, ако шумът идва просто от вентилатора. Това беше първата ми мисъл след поста: като натисна отзад на захранването копчето за спиране жуженето не спира отведнъж а за 1-2 секунди като намалява плавно в смисъл все едно се върти нещо и спира .

ти добре ли си вентилаторите не работят когато компютъра е изключен.Що за предположение???????????Звукът намалява понеже кондензаторите се разреждат.

Да, при изключен компютър се чува, но си го има и когато работи сигурно, защото шумът от вентилаторите го заглушава. За проблема със стартирането... може да не е от захранването, а да е някакъв проблем по дъното. Предполагам, че си свързал всички захранващи кабели по дъното и видео картата, ако ми допълнителни на нея. По напреженията можеш да разбереш дали захранването е добро, но това се прави с мултицед. От програми, като EVEREST не очаквай голяма точност. С гледане на напреженията мисля, че за повреди рядко ще разбереш. По-скоро компютърът няма да заработи, ако захранването си замине. Ако имаш някакви съмнения все пак и не ти се рискува, по-добре отиди и си купи някое по-качествено захранване. Успех!

То захранването се води качествено.........но се води.Ако и Fortron са станали боклуци то коя марка са избираме?

ти добре ли си вентилаторите не работят когато компютъра е изключен.Що за предположение???????????Звукът намалява понеже кондензаторите се разреждат.

То захранването се води качествено.........но се води.Ако и Fortron са станали боклуци то коя марка са избираме?

Защото драги ми перката на въпросното качествено захранване прави още обороти след като спре тока. Инерция му се вика.

Но смятам че ако беше от перката да се е разбрало до сега. За по-лесно бърйаш между решетките с тънка отверка и спираш перката и слушаш.

това на изключен комп нали (жуженето) проблема е че като почнах да го забелязвам наскоро нямам спомен преди да съм го чувал, може и мойто да е било така ама не ми се вярва sad.gif за вентилатора и от моя мисля че понякога има някакво като потропване такова (много леко) но не съм сигурен, пробвах на други контакти с други кабели и тва е има си го шумът, също така за втори път от вчера ми се случва при натискане копчето за пускане вентилаторите завъртат за секунда и спират минават към 2 секунди и тогава системата тръгва както си трябва, това не ми се беше случвало преди ? има ли някакъв начин чрез следене на напрежения или други такива да разбера за проблем в захранването или само сервиз му е цаката, има си гаранция и се чудя дали да не го свалям да се проверява че не ми се дават пари за ремонти после sad.gif

Не е от кабелите и вентилатора. Щом се чува, дори когато цъкнеш копчето и захранването е на standby. И аз бих ти препоръчал някой да го погледне. Може нищо да му няма. Може съвсем да се развали, а да е било лесно оправимо. Все пак зависи от магазина и сервиза. Повечето директно биха те изгонили, с указания да ги търсиш, само при тотален отказ или експлозия.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

аз пък имам подобен проблем като пусна компа и от 2-3 дена се чува стържеш звук от захранващия кабел...той е надолу и щом до вдигна нагоре малко и спира...казаха ми да видя вентилатора и той не е проблема..помогнете ако можете...ако не ще го водя на сервиз ама компа е на 1 месец мах

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.