Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изберете си век

Featured Replies

Като се замисля - в бъдещето - от третата третина на 29 - ти нататък, но така както аз си го представям :)

• Отговори 76
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Употреба на наркотици ли пропагандирате?? Тея четки с размените на плюсчета и публично афиширане на споделени интереси в употребата на забранени от закона медикаменти хич не ми се нравят. Употре

• Ще караме на LSD в някой апартамент в Куинс, редон с Тимъти Лиъри Е за т'ва те обичам...все мислим еднакво

• Мхм, мхм... Уиски, дрога, Ню Орлеанс (през лятото), джаз, сред любимите умове и много неангажиращ и развратен секс.... Всеки с вкуса си, а стрелците - с еднакви Не сме откачили, ти с

В първата половина на 20 в - разцвета на парната тракция.

някъде по времето на Хан КРУМ и да съм водач на поне 1 бойна единица ...а защо не и обикновен войник...

ама да се кефя някой като открадне - да му отиде ръчичката, а не като сега... biggrin.gif

• 1 година по-късно...

2 века броено от днес, за предпочитане назад във времето

30-те, 40-те, 50-те, 60-те и 70-те години на изминалия век.

Времето на контра-културата.

Ню Йорк - на по уиски с Буковски, Бъроуз и останалата хайка от бийт поколението (без Джак Керуак, изобщо не ме кефи!)

Или Ирландия - докато Джойс и Бекет са творили, а Карл Юнг е лекувал шизофренията на дъщерята на Джойс.

По времето на Жорж Санд...

В тези времена ме върнете...

Ню Йорк - на по уиски с Буковски, Бъроуз и останалата хайка от бийт поколението (без Джак Керуак, изобщо не ме кефи!)

Или Ирландия - докато Джойс и Бекет са творили, а Карл Юнг е лекувал шизофренията на дъщерята на Джойс.

Уточни се малко, Жорж Санд е мъжкият псевдоним на баронеса Дюдеван (1804-1876 г.) А като се замислиш защо е носела панталони и мъжко име, може да размислиш дали са подходящи времена за една жена m145.gif

Интересно, като си пожелах евентуално два века напред, дали дотогава няма да е настъпил някой апокалипсис m098.gif

Уточни се малко, Жорж Санд е мъжкият псевдоним на баронеса Дюдеван (1804-1876 г.) А като се замислиш защо е носела панталони и мъжко име, може да размислиш дали са подходящи времена за една жена m145.gif

Уточнила съм се.

Предпочитам да я наричам по първо име - Амандин. Намирам го за много красиво име (откраднах го и за ник :rolleyes: ).

Да, популярна е с мъжкия си псевдоним Жорж Санд, слага си мустак, облича мъжки костюм, държи се разпуснато, има бурен и скандален обществен (и сексуален) живот. Тя е контра-културата по онова време. И има талантливо перо.

Баща й е искал момче, но му се ражда момиче със сърцето и стомаха на мъж. Насроро й изучавах биографията - забележителен живот!

Подходящи времена за жени никога не е имало.

Уточнила съм се.

Предпочитам да я наричам по първо име - Амандин. Намирам го за много красиво име (откраднах го и за ник :wors: ).

Да, популярна е с мъжкия си псевдоним Жорж Санд, слага си мустак, облича мъжки костюм, държи се разпуснато, има бурен и скандален обществен (и сексуален) живот. Тя е контра-културата по онова време. И има талантливо перо.

Баща й е искал момче, но му се ражда момиче със сърцето и стомаха на мъж. Насроро й изучавах биографията - забележителен живот!

Подходящи времена за жени никога не е имало.

Просто си забравила, че се намираме в 21 век, щом миналият за теб е 19-ти. Простено ти е.

Въпрос

Ако имате машина на времето в кой век ще си изберете да посетите и защо ?

Отговор

?!

Просто си забравила, че се намираме в 21 век, щом миналият за теб е 19-ти. Простено ти е.

Нищо не съм забравила.

Проблема е в твоя телевизор.

За живеене ако става въпрос - колебая се между този и миналия. Но по скоро миналия, този малко небъден ми се вижда. Няма век преди 20-ти, дето може да ме изкуши. Само като си представя липсата на канализация, топла вода, интернет, телевизия, такси, самолети... и направо забравям ежедневния стрес и съм доволна от късмета си.

Иначе, само за кратка визита, може би следващия. Далечно бъдеще не предвиждам с безотговорното ни държание към планетата.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Намираме се в 21 век, което по мои сметки прави предишният 20-ти. Ти си заявила, че му харесваш "30-те, 40-те, 50-те, 60-те и 70-те години" и в същото време заявяваш " По времето на Жорж Санд...".

Аз ти обяснявам, че

Уточни се малко, Жорж Санд е мъжкият псевдоним на баронеса Дюдеван (1804-1876 г.) .

Ти ми обясняваш, че била талантилива и прочие.

Наистина не ти се разбира, 19-ти или 20-ти век искаш? И тези "30-те, 40-те, 50-те, 60-те и 70-те години" на кой от двата, защото има бая разлика все пак!?

Иначе, само за кратка визита, може би следващия. Далечно бъдеще не предвиждам с безотговорното ни държание към планетата.

И мен ме е бъз да си пожелая в бъдеще време. Петролът и рудниците превършват и след 25-50 години се придвижда сериозна криза. От транспортните разходи всичко ще поскъпне неимоверно... миналото пък си е бедно така или иначе, без луксът на съвременната цивилизация... все пак ми се иска да чуя Шопен и Лист наживо... това време е хубаво, стига да си богат m131.gif

Намираме се в 21 век, което по мои сметки прави предишният 20-ти. Ти си заявила, че му харесваш "30-те, 40-те, 50-те, 60-те и 70-те години" и в същото време заявяваш " По времето на Жорж Санд...".

Аз ти обяснявам, че

Ти ми обясняваш, че била талантилива и прочие.

Наистина не ти се разбира, 19-ти или 20-ти век искаш? И тези "30-те, 40-те, 50-те, 60-те и 70-те години" на кой от двата, защото има бая разлика все пак!?

По времето на Жорж Санд беше отделно.

Предполага се, че не принадлежи на изброените по-горе години.

Разлика между 20 и 19 век правя...ти просто се чудиш с какво да се заядеш :sobbing:

Аз си тръгвам, че тоя уикенд пак пътуване и трябва да стягам багажа! ;)

Определено бих избрала 19 век,епохата на Джейн Остин и нейните герои- Елизабет Бенет и мистър Дарси ,болезнено емоционалната Мариан Дашууд и полковник Брандън,нежната Фани Прайс,Ема Удхаус и сие. :cool:

Епоха ,в която мъжете по презумпция са джентълмени и хора на честта,а жените истински дами в елегантни кринолини с изискан вкус и обноски.Бих поживяла там, някога преди сексуалната революция,разкрепостеността и упадъка на нравите,преди феминизма,въобще преди всичките -изми .В онази романтична епоха,във времето на доброто възпитание и обноски,на класическото патриархалното семейство и викториански морал.

Омръзна ми да съм силна и да мога да се оправям сама с всеки проблем.Омръзна ми да съм по-умна и аз да трябва да вземам всички важни решения,аз да се изправям срещу бурите.Искам просто да се сгуша до нечие силно рамо,да се почувствам малка и слаба жена закриляна от мъж .

Да върви по дяволите равноправието между половете,искам да съм слаба и уязвима.........за един ден,а после....

После пак ще съм по-силна от мъжете или поне колкото тях и ще поискам от някой да ме приеме за спътник и другар ,а не за красиво и нежно допълнение или както прекрасно го е казала поетесата:

Не закриляна да съм,а окрилена.

Не загърната,а с дух разгърнат цял.

Не зад нечий гръб,на завет приютена,

а до рамо срещу вятър завилнял.

Копнеж Блага Димитрова

А в бъдещето ?Неее не бих искала да живея тогава.Техническият прогрес и новите технологии по никакъв начин не събуждат у мен любопитство.Не ми се живее в един механизиран свят,полово унифициран,опериран от човечност,технизиран и лишен от сетивност,на който са чужди духовността и изконните човешки ценности.

Редактирано от Evva (преглед на промените)

Ако имате машина на времето в кой век ще си изберете да посетите и защо ?

Преди около 65 милиона години - в края ма горна креда.

Динозаврите тъкмо ще са измрели, а хора няма да се мяркат наоколо.

Рай.

Рай.

Не искам да задам нз-простия въпрпс :baby::clap::P:)

70 -те години на миналия век в Америка. Сексуална революция и здраво наркотици :clap:

тогава са ги открили, а сега само ги ползват...

Рай.

ъъ... какво точно се очаква да е прародителят на магарето :baby:

пфф... да не е някой Trichocephalus??

70 -те години на миналия век в Америка. Сексуална революция и здраво наркотици :biggrin:

Ще караме на LSD в някой апартамент в Куинс, редон с Тимъти Лиъри :ph34r:

Е за т'ва те обичам...все мислим еднакво

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Ще караме на LSD в някой апартамент в Куинс, редон с Тимъти Лиъри  :cheers:

Е за т'ва те обичам...все мислим еднакво

Страхотно бихме си изкарали ,нали? Секс ,дрога,общуване със страхотни умове и ако и наистина може да се изпита нещо като "Тибетската книга на мъртвите".....ех,мечти.

Откачате ми се струва.

Да си беседвате със "страхотни умове"...glare.gif

Аз ако имаше как да не чувам човешки глас - щях да съм в рая, а вие.

Сексът пък за какво ви е притрябвал -умът ми не го побира

Страхотно бихме си изкарали ,нали? Секс ,дрога,общуване със страхотни умове и ако и наистина може да се изпита нещо като "Тибетската книга на мъртвите".....ех,мечти.

Употреба на наркотици ли пропагандирате??

Тея четки с размените на плюсчета и публично афиширане на споделени интереси в употребата на забранени от закона медикаменти хич не ми се нравят.

Употребявайте си ги, ваш избор и ваша отговорност е, но сякаш сънувам, че си позволявате да серете на конституцията и да мамите децата, че е някава елитарна привичка!

Употреба на наркотици ли пропагандирате??

Тея четки с размените на плюсчета и публично афиширане на споделени интереси в употребата на забранени от закона медикаменти хич не ми се нравят.

Точно така ,благодаря ти. Никак не е правилно да афишираме публично споделени интереси особенно в реална тема като тази.Обещавам повече да не се качваме на машината на времето.А и тези плюсчетата,четки...ооооооооо с тях направо сме за затвор,Лично ти се извинявам за всичко.

Мхм, мхм...

Уиски, дрога, Ню Орлеанс (през лятото), джаз, сред любимите умове и много неангажиращ и развратен секс....

Всеки с вкуса си, а стрелците - с еднакви :cheers:

Откачате ми се струва.

Да си беседвате със "страхотни умове"...glare.gif

Аз ако имаше как да не чувам човешки глас - щях да съм в рая, а вие.

Сексът пък за какво ви е притрябвал -умът ми не го побира

Не сме откачили, ти си преработил.

Взимай пример от мене - ако ти се доработи...почини си...иди в Рим :yanim:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.