Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закрилниците - ангели-хранители, богове и други

Featured Replies

Според мен това е една голяма заблуда - че бог е достъпен само за велики хора като Буда или Христос. Напротив - всеки носи божественото в себе си, и следователно - има пряк контакт с бог. И може да го чуе - дори да трансформира тази връзка в словестна, ако мозъкът му предпочита да превръща усещанията и образите в думи. В примитивните племена е естествено, че всеки има контакт с "духа". Работата на шамана е не да реализира тази връзка, а именно да превежда това, което хората чуват или виждат при осъществяването й. Това, че нямаме пряк контакт с бог според мен е измислено от организираната религия, за да монополизира нещо, което е право на всяко човешко същество.

Та за гласовете- ами зависи какви гласове чуваш, и какво правиш с чутото... не е непременно да си луд.

точно ;)

• Отговори 83
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ЛукаПачиоли
    ЛукаПачиоли

96 година направихме много зверска катастрофа със семейството си, челно.Час по късно, когато се прибрахме живи и здрави с треперещи крака звънна домашния телефон.Преди час майка ми получила инфаркт.На

• Както искате си ги наричайте-аз знам че ги има Дали ангели,дали духовете на наши близки,приятели Просто съм се убедила Първи случай-беше тъмно в квартала,когато се прибирах Не видях че е откр

• Темата е прекрасна! Разбира се, че има ангели и тяхната функция, освен други, е пряко да направляват хората, поради факта, че са най-близко до тях в йерархичната система на необята. Понякога, а

е, може би нормалният човек не може да види ангели,но би трябвало да съществуват. Иначе как човек ще живее в надежда. Тя крепи човека.

Защо казвате богове в множествено число. Той е един. И е велик. И вижда всичко. И е най- справедливият.Не напразно ги изпраща тези ангели и феи.Аз си имам ангел- хранител. Не съм го виждала, но знам ,че е много красив и ми е помогнал много пъти.Защо да се правим на разсеяни и неблагодарни?

Не богохулствайте. Точка по въпроса.

А защо пък шаманизмът да отдалечва хората от бога? Както вече казах, можеш да видиш/чуеш/усетиш много неща извън консенсуалната реалност. Дали ще те отдалечат или приближат до бог, зависи само от самия теб. Защото бог ни е дал свободна воля - можем да вършим глупости, с други думи. Например да го отричаме.

А за мнението, че бог е един - съгласна съм. Приеми, че това, което аз наричам "богове", е същото, което ти наричаш ангели. Просто разлика в терминологията, не във възгледите.

• 4 седмици по-късно...

Аз имам ангел-хранител или поне така мисля (че е това), който ми се е явявал 2 пъти. Единия път беше, когато щях да умра и видях бялата светлина на прага, а втория беше 2008 Август. По него време долу-горе беше и отпечатъка на детската ръчичка на крака ми.

Кланям се на Бог. Вярвам в много неща. Бог върви с мен и аз вървя с Бог.

Редактирано от Someone_Else (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Първо:

Има Бог.

Второ :

Има и ангели-създадени от него.

Трето:

Има и много други цивилизации, освен нашата.

И аз вярвам в това, прочетох го в Библията.

А ето какво ми се случи веднъж: слизах по едни стъпала, по които съм слизала стотици пъти. Стъпалата правеха завой от етаж на етаж и срещу всеки и маше мраморна стена. Изведнъж единият ми крак стъпи не на цялото стъпало, а на крайчеца - само петата ми. Политнах напред и с другия крак съпих на следващото стъпало по същия начи. В следващия момент оставаше да полетя и си разбия главата в отсрещната мраморна стена. В този момент една ръка ме хвана здраво под мишницата и ме спря. Този човек сякаш изникна от нищото, нямам спомен да съм го видяла да идва срещу мен по стъпалата. Не го видях и да се отдалечава нагоре. Дума не ми продума. Я да каже: "Госпожо, какво ви стана"...нищо!

За мен това беше моят ангел - хранител.

За повече подробности, вижте последните ми два постинга в темата "Духове :rolleyes:

• 14 години по-късно...
на 3.11.2008 г. в 23:29, Maat написа:

Темата е прекрасна!

Разбира се, че има ангели и тяхната функция, освен други, е пряко да направляват хората, поради факта, че са най-близко до тях в йерархичната система на необята.

Понякога, ангелите се явяват насън в образа на починал близък и ни подават готово решение на някой неразрешим наш проблем в ежедневието ни, а много често в живота - в лицето на жив човек - роднина или приятел или съвсем непознат, който просто подхвърля дума или фраза и ти светва...

Красивите мисли на човека... са ангели. От там и термина "крилати" мисли. Децата са живи ангели. Оново, което събужда усмивка у нас, то е дело на ангели. Цялата красота по земята и отвъд - цветята, плодовете, звездите. Ангелите работят вътре в човека чрез мисълта му. Има мисъл, пратена от нашите невидими приятели, която и мъртвец може да съживи. Мисълта е мощна сила. Внимавайте с какви мисли захранвате съзнанието си! Ангелите-пазители често ни навестяват, друг е въпросът доколко сетивата ни съумяват да ги разпознаят. То, всъщност, е едно сетивото за това... А съвсем друг е въпросът, че наивните представи на хората що е то ангел, са малко смешни. Но ангели-закрилници има!

Има и аз вярвам в тях . В книгите на Дорийн Върчу е описано много за тях . 

И аз имам няколко преживявания с Ангели . Последното е ,когато четох Дорийн Върчу и  в книгата беше обяснено че един от знаците че ангелите са с нас е ако намериш перо. Излизайки за да си купя ядене , точно котка беше разпердушила гълъб и точно пред входа имаше много пера....

на 26.07.2009 г. в 3:16, Someone_Else написа:

Аз имам ангел-хранител или поне така мисля (че е това), който ми се е явявал 2 пъти. Единия път беше, когато щях да умра и видях бялата светлина на прага, а втория беше 2008 Август. По него време долу-горе беше и отпечатъка на детската ръчичка на крака ми.

Кланям се на Бог. Вярвам в много неща. Бог върви с мен и аз вървя с Бог.

Може ли да разкажеш по подробно ( особено за 2008 и за детската ръчичка ) ? Моля ! .

преди 15 часа, bioid написа:

Все ми се струва, че ангелите си имат по-важни работи за вършене, но може и да бъркам...

Кой знае... Но аз си мисля, че да помагат на хората при необходимост и когато е възможно, е едно от нещата. 

преди 8 минути, Just a Stranger написа:

Кой знае... Но аз си мисля, че да помагат на хората при необходимост и когато е възможно, е едно от нещата. 

Ангелите винаги помагат , когато бъдат призовани . Но трябва да ги призовеш. Например ,, архангел Рафаил " самото му име означава ,, Бог лекува " - така че винаги можете да призовавате Рафаил при болести , дори и за други хора .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.