Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закрилниците - ангели-хранители, богове и други

Featured Replies

Това, което му интересува е не просто дали вярвате, а дали сте имали - вие или ваши познати, случки, при които положението е изглаждало наистина сериозно и сте се нуждаели от помощ от някой бог или светец-закрилник, помолвали сте му се и той ви е помагал. Аз имах и в тези случаи се нуждаех от спешна помощ и наистина я получих. В случая не става въпрос за помощ за промяна на съдбата (въпреки, че и такава помощ се получава - при определени условия), а за случаи, при които наистина сте получили помощта бързо. Ще се радвам, ако разкажете конкретни и действителни случки. Разкажете също и на кой бог, ангел-хранител или светец сте се молили вие или вашият познат.

Предполагам, че знаете, че всеки светец или бог - от древногръцките, помага за точно определени неща. Имали ли сте наблюдения кой от тях помага най-много и за какви случаи? Разбира се, най-отгоре стои един Бог и той контролира нещата и аз мисля, че светците и останалите богове са само кодове към определени...хм, да го наречем програми, които могат да помогнат на хората, разбира се, в зависимост и от тяхната съдба.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Отговори 83
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ЛукаПачиоли
    ЛукаПачиоли

96 година направихме много зверска катастрофа със семейството си, челно.Час по късно, когато се прибрахме живи и здрави с треперещи крака звънна домашния телефон.Преди час майка ми получила инфаркт.На

• Както искате си ги наричайте-аз знам че ги има Дали ангели,дали духовете на наши близки,приятели Просто съм се убедила Първи случай-беше тъмно в квартала,когато се прибирах Не видях че е откр

• Темата е прекрасна! Разбира се, че има ангели и тяхната функция, освен други, е пряко да направляват хората, поради факта, че са най-близко до тях в йерархичната система на необята. Понякога, а

Ооо такиви са ми разправяли много, с лопата да ги ринеш...

важното е да знаеш кака да се помолиш на ангелчето да му трогнеш сърчицето и то да дохвърчи завчас да те спаси точно преди завоя до пропастта, чат ли си?

Обаче има един голям проблем в тая работа, трябва първо да повярваш в божите работи иначе ако си си атеистче като мене и от никъде помощ не идва братко.

Най-успешните от по-модерните секти наблягат много яко точно на молитвите за излекуване от болести например. И като има заинтересувани люде и им върви бизнеса.

• Автор

Като не вярваш, що се обаждаш? Аз написах точно и ясно, че не става въпрос за неща, които променят съдбата - като излекуване на болести, въпреки, че и за това се получава помощ, но в този случай трябва да се помоли Бог и след това да направиш някой неща. И ако наистина са ти разправяли такива случаи, вместо да обясняваш, че не вярваш в такива неща, по-добре вземи да разкажеш някои от тези случаи. Айде, не ги пести за себи си, а ги разкажи. И ей, да не лъжеш!

96 година направихме много зверска катастрофа със семейството си, челно.Час по късно, когато се прибрахме живи и здрави с треперещи крака звънна домашния телефон.Преди час майка ми получила инфаркт.На 240 км. някой е поел смъртта, за някой от нас, мен, сина ми, или майка му.От тогава , като вляза в църква, паля свещи, и смотолявам татко помагай, майко ти си знаеш.Имам свои хора, там горе, връзкар...

Редактирано от ЛукаПачиоли (преглед на промените)

Ооо такиви са ми разправяли много, с лопата да ги ринеш...

важното е да знаеш кака да се помолиш на ангелчето да му трогнеш сърчицето и то да дохвърчи завчас да те спаси точно преди завоя до пропастта, чат ли си?

Обаче има един голям проблем в тая работа, трябва първо да повярваш в божите работи иначе ако си си атеистче като мене и от никъде помощ не идва братко.

Най-успешните от по-модерните секти наблягат много яко точно на молитвите за излекуване от болести например. И като има заинтересувани люде и им върви бизнеса.

Атеизмът и той е вид религия. Но от най-лошите - онези, които обслужват Великия Бог - Егоизъм Човешки.

Аз бях не само атеист. По-лошо. Бях циник. Кефех се от играта със съдбата и със смъртта - навирах й се на последната в лапите, търсех я, за да я предизвикам.

Преди... Сега съм твърда - тя най-добре си знае кога и как... А човекът все търси и търси защо...

Но аз не се моля, това не го мога. Зная, не вярвам, а зная - има паралелни светове на нашия - видим и твърдоматериално ограничен. А отвъд тях ... има Бог.

Както един много умен мой приятел от друг форум беше писал там -

"Най-голямата несправедливост за човека е Божията справедливост"...

Та... комуто каквото и когато... от Когото.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

А би ли казала как така ЗНАЕШ за паралелните светове?

За тези неща не се говори много и по форуми. Това знание, то е висша съкровеност. Просто приеми, че зная - да, има живот отвъд... много повече живот от това тук...

Като не вярваш, що се обаждаш?

Айде, не ги пести за себи си, а ги разкажи. И ей, да не лъжеш!

Обаждам се защото вече съм писал за такиви разкази в една друга тема отворена преди време тука от друг човек.

Прочети ми постовете и ще ги намериш (кво са некакви си 700 поста за теб) та да си сигурен че не си измислям сега специално заради теб тука.

Кво ти пречи че не вярвам?

Щом като знам неща които те интересуват значи съм по-напред от теб вярващият.

Ще те открехна тука сега една работа. Вместо с молитва хората си служат с езотерични ритуали за да постигнат желан резултат. И при това не само за себе си ами и за "клиенти". И като проработи "магията" за някой клиент и после отърване от него няма. Той става яко зависим от този метод на уреждане на екзестенциалните му проблеми и почва да харчи луди пари.

Тази вечер на запад празнуват хелоуин = демек правят се на вещици. Нали знаеш в тоя същия запад кво са им правили на клада на вещиците от светата католическа инквизиция през средновековието? А па сега празник за тях. Я се позамисли що така. cool.gif

• Автор
За тези неща не се говори много и по форуми. Това знание, то е висша съкровеност. Просто приеми, че зная - да, има живот отвъд... много повече живот от това тук...

Ако имаш желание, би могла да ми пишеш на ЛС. Можем да си споделим едно-две неща.

Обаждам се защото вече съм писал за такиви разкази в една друга тема отворена преди време тука от друг човек.

Прочети ми постовете и ще ги намериш (кво са некакви си 700 поста за теб) та да си сигурен че не си измислям сега специално заради теб тука.

Кво ти пречи че не вярвам?

Щом като знам неща които те интересуват значи съм по-напред от теб вярващият.

Ще те открехна тука сега една работа. Вместо с молитва хората си служат с езотерични ритуали за да постигнат желан резултат. И при това не само за себе си ами и за "клиенти". И като проработи "магията" за някой клиент и после отърване от него няма. Той става яко зависим от този метод на уреждане на екзестенциалните му проблеми и почва да харчи луди пари.

Тази вечер на запад празнуват хелоуин = демек правят се на вещици. Нали знаеш в тоя същия запад кво са им правили на клада на вещиците от светата католическа инквизиция през средновековието? А па сега празник за тях. Я се позамисли що така. cool.gif

Да, тук си прав. Има и такива моменти, за съжаление - да търгуваш с доверието на хората и да го проиграваш по този начин... не ми се иска да епитетизирам какво е. Преди като видех такива, не се удържах и скачах, сега... подминавам. Има кой да ги съди - самите те. Казват, че Бог бил съдил справедливо. В интерес на истината трябва да спомена, че не е така - бог не е съдия. А осъждането сам човек си го прави... Бог може единствено да обича... и да прощава, но не както човек може. А прощава както трябва да се прощава. И обича така...

Да, тук си прав. Има и такива моменти, за съжаление - да търгуваш с доверието на хората и да го проиграваш по този начин... не ми се иска да епитетизирам какво е. Преди като видех такива, не се удържах и скачах, сега... подминавам. Има кой да ги съди - самите те. Казват, че Бог бил съдил справедливо. В интерес на истината трябва да спомена, че не е така - бог не е съдия. А осъждането сам човек си го прави... Бог може единствено да обича... и да прощава, но не както човек може. А прощава както трябва да се прощава. И обича така...

нали има едни миниатюрни баби Яги-уж за талисман, а много вредят. Изобщо ммного малко неща стават за талисмани и не е ясно дали помагат. Но Бог помага винаги.

Имам си и ангел хранител. Казва се Хакамиах и го сънувах 1 път. Вярвам, че съществува. Един път ме спаси от смърт. А много пъти -от унижения и любовна мъка.От недоволство. Не съм напълно доволна, но недоволството го няма.

• Автор
нали има едни миниатюрни баби Яги-уж за талисман, а много вредят. Изобщо ммного малко неща стават за талисмани и не е ясно дали помагат. Но Бог помага винаги.

Как така пък разбра, че вредят?

• Автор
Каква форма приемат тези пазители?

Има ли значение формата? И да имат форма, ние не можем да я видим. Ако много държиш да ги "видиш", може да ти дадат един сън, в който да ги "видиш", но се съмнявам, че ще "видиш" тях - това ще бъде просто така, колкото да се радваш.

Вече май писах, че това според мен са програми, ако могат така да се нарекат, с които харата могат да установят контакт с някакви цели.

Виждам, че в подписа си си писал за Хермес Трисмегист - ти молил ли си му се? Защо си го сложил в подписа си?

• Автор
Подписа няма отношение.А не,не се моля на него

Изпускаш! Той може да ти помогне при спешни и важни случаи.

А защо си сложил точно този подпис? Трябва да значи все нещо за теб.

Подписа е част от текста на една моя любима песен ;)

Иначе "for the record", идолизирам Аполон.

Ако сте приключили с обсъждането на подписите си - върнете се към темата или поне не пишете глупости !

• Автор
Ако сте приключили с обсъждането на подписите си - върнете се към темата или поне не пишете глупости !

За сведение, подписът му има общо с темата. Това е така, защо в подписът му присъства името на древногръцкия бог Хермес Трисмегист. Темата е за закрилниците, независимо от това дали са ангели или богове. Хермес Трисмегист е закрилник на търговците и прочут измамник. В тази връзка, аз се поинтересувах дали той го харесва и дали му се моли. Можем да се молим и на древногръцките богове и те също помагат.

Гледам, че темата е и за богове, а доколкото ми е известно и Аполон, и Заратустра са богове, а Хермес Трисмегист (трижди великия), всъщност, е египетския бог Тот - богът на знанията и света. И ти знаеш много добре това...

Какво ти става напоследък?

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Гледам, че темата е и за богове, а доколкото ми е известно и Аполон, и Заратустра са богове, а Хермес Трисмегист (трижди великия), всъщност, е египетския бог Тот - богът на знанията и света. И ти знаеш много добре това...

Какво ти става напоследък?

Както искате си ги наричайте-аз знам че ги има

Дали ангели,дали духовете на наши близки,приятели

Просто съм се убедила

Първи случай-беше тъмно в квартала,когато се прибирах

Не видях че е откраднато кошчето до спирката

Спънах се в останалото стърчащо парче и някой все едно ме хвана и вдигна

Преди да падна и да се размажа на паважа

Втори случай-слизам от тролей

Беше зимата,подхлъзнах се на стъпалото и щях да се размажа долу в подлеза

Някой ме хвана през кръста и се изправих

Дайте друго обяснение-ако можете

:angry:

Каква форма приемат тези пазители?

Незнайна и неясна за простосмъртен, във всеки случай нематериална т.е. не е и плътска.

Що се отнася да показването им на някого то е същата история като това на Марчето (= мамка му на Христосчо де).

И да се поизфукам тука малко, ще напиша че десетки човеци са ми разправяли че са си виждали ангела който се бил грижел да ги пази.

cool.gif

Незнайна и неясна за простосмъртен, във всеки случай нематериална т.е. не е и плътска.

Що се отнася да показването им на някого то е същата история като това на Марчето (= мамка му на Христосчо де).

И да се поизфукам тука малко, ще напиша че десетки човеци са ми разправяли че са си виждали ангела който се бил грижел да ги пази.

Не богохулствай! Скоро ще ти светне яко за какво става въпрос тук. И съвсем друга ще я запееш.

Искам само да добавя по темата - делата на човека, а не молитвите към ангели или богове, са важни...

Искам да направя едно уточнение към по-горния ми пост.Не вярвам в Аполон като в бог, а по-скоро като символ на креативността и красотата

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.