Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закрилниците - ангели-хранители, богове и други

Featured Replies

Боговете са ме измъквали от наистина заплетени ситуации, а и по принцип разчитам на помощта им с уговорката - бог помага, но в кошара не вкарва. Ако тръгнеш да си търсиш работа, боговете могат да ти помогнат да имаш късмета да намериш подходящата, но ако си седиш в къщи и чакаш да ти падне торба с пари, ще си умреш от глад. А и за техните услуги - на богове, ангели закрилници, или както и да ги нарече човек, си има цена.

Първо:

Има Бог.

Второ :

Има и ангели-създадени от него.

Трето:

Има и много други цивилизации, освен нашата.

Тъй наречените извънземни.

Има и феи, и джуджета , и елфчета.

Има си някакъв измислен отдавна

ред, много преди да се родим.

Всеки човек следва строго определен път.

• Отговори 83
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ЛукаПачиоли
    ЛукаПачиоли

96 година направихме много зверска катастрофа със семейството си, челно.Час по късно, когато се прибрахме живи и здрави с треперещи крака звънна домашния телефон.Преди час майка ми получила инфаркт.На

• Както искате си ги наричайте-аз знам че ги има Дали ангели,дали духовете на наши близки,приятели Просто съм се убедила Първи случай-беше тъмно в квартала,когато се прибирах Не видях че е откр

• Темата е прекрасна! Разбира се, че има ангели и тяхната функция, освен други, е пряко да направляват хората, поради факта, че са най-близко до тях в йерархичната система на необята. Понякога, а

Първо:

Има Бог.

Второ :

Има и ангели-създадени от него.

Трето:

Има и много други цивилизации, освен нашата.

Тъй наречените извънземни.

Има и феи, и джуджета , и елфчета.

Има си някакъв измислен отдавна

ред, много преди да се родим.

Всеки човек следва строго определен път.

:offtopic_s:

Съгласен!

има също и

Дядо Коледа, Дядо Мраз и Дядо Бахър, Баба Яга и Дядо Торбалан.

Има зелени човечета, също и сини, жълти пембени и розовки.

Има и страааашния форумен Дух Очилат Косматко, който в един друг аспект си е розавичък заек - вегетарианец ;)

Съществува ВИЧКО, което някой някога си е създал ментално, а и безкрайно повече от това.

Но не и в нашето поле на възприятие.

Ако все пак такива феномени се появят - време е за хапчетата. :temperature:

Защо пък хапчета? Нали шаманизмът е контролирана шизофрения? Няма нищо лошо в това да вярваш в елфи и духчета и дори в Дядо Мраз - съжалявам тези, които са избрали да живеят в скучен свят. А в каквото и да вярваш - няма нищо лошо, ако не се вманиачаваш до степен да ти пречи на живота

Защо пък хапчета? Нали шаманизмът е контролирана шизофрения? Няма нищо лошо в това да вярваш в елфи и духчета и дори в Дядо Мраз - съжалявам тези, които са избрали да живеят в скучен свят. А в каквото и да вярваш - няма нищо лошо, ако не се вманиачаваш до степен да ти пречи на живота

Имах пред вид, уважаеми/а, не да вярваш, а да виждаш...

Много христиански мислители и философи твърдят, че са виждали ангели или демони. Това прави ли ги луди? И дококото съм чела, някои от хората, които твърдят, че са виждали извънземни, са уважавани хора без психологични проблеми. Аз лично не съм виждала. Но аз не съм виждала и Сахара, значи ли да обявя тези, които твърдят, че съществува, за луди? Аз лично бих предпочела да познавам човека, преди да го съдя дали е откачен. Каквото и да е видял. И отново се връщам на шаманизма и виденията - те реални ли са? И какво всъщност е реално? Ние живеем в съгласувана реалност и със сигурност се налага да игнорираме във възприятието си много неща, които са си там.

А и ти правилно го каза - не във нашето ниво на възприятие. Значи ли това, че нашето ниво на възприятие е единственият валиден модел на света?

Ние всички сме възпитани/дресирани от най-ранно детство да приемем и поддържаме колективната реалност, в която се самоосъзнаваме. Излизанията от рамките и се режат автоматично /обществено мнение, недопускане до кариера, юстиция, психиатрия, остракизъм и т.н./ и така колективно създадената и поддържана реалност е относително инертна холограма, или по-общо казано - консенсусна реалност.

Нарушенията, както отбелязах, се наказват /не казвам дали това е лошо или добро, нито в какъв аспект/. Затова е здравословно да не се говори сериозно за такива флуктуации, а ако има, да се изживяват вътрешно, без парадиране и без да им се обръща прекалено внимание. Защото психическите проблеми са само на една крачка. Мноооого малка крачка. :P:P

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Светлината, която човекът успява да види, е една нищожна част от светлинния океан, в който плуваме. За сравнение - дъгата най-добре показва съотношението между видимата светлина и невидимата, която човекът нарича тъмнина. Дъгата е онази тънка лентичка от небесната сфера, която ние наричаме видима светлина, останалото човека нарича мрак, а то е само невижданата от него светлина.

Тъмнината не е нищо друго, освен онази част от светлината, за която човекът е сляп.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Ние всички сме възпитани/дресирани от най-ранно детство да приемем и поддържаме колективната реалност, в която се самоосъзнаваме. Излизанията от рамките и се режат автоматично /обществено мнение, недопускане до кариера, юстиция, психиатрия, остракизъм и т.н./ и така колективно създадената и поддържана реалност е относително инертна холограма, или по-общо казано - консенсусна реалност.

Нарушенията, както отбелязах, се наказват /не казвам дали това е лошо или добро, нито в какъв аспект/. Затова е здравословно да не се говори сериозно за такива флуктуации, а ако има, да се изживяват вътрешно, без парадиране и без да им се обръща прекалено внимание. Защото психическите проблеми са само на една крачка. Мноооого малка крачка. :huh::)

Да, с това съм съвсем съгласна. Едно е да виждаш чуваш гласове например, друго - да си толкова тъп, че да го кажеш на някой психиатър :-)

Да, с това съм съвсем съгласна. Едно е да виждаш чуваш гласове например, друго - да си толкова тъп, че да го кажеш на някой психиатър :-)

:go ahead::hush:

...пък и изобщо на който и да е.

Защото сериозното духовно израстване /ще използвам този изтъркан и лишен вече от съдържание шаблон/ предполага отговорност и в приказките, и в поведението, и в мислите и чувствата...поне така си мисля де ;)

:hush:

Съгласен!

има също и

Дядо Коледа, Дядо Мраз и Дядо Бахър, Баба Яга и Дядо Торбалан.

Има зелени човечета, също и сини, жълти пембени и розовки.

Има и страааашния форумен Дух Очилат Косматко, който в един друг аспект си е розавичък заек - вегетарианец ;)

Съществува ВИЧКО, което някой някога си е създал ментално, а и безкрайно повече от това.

Но не и в нашето поле на възприятие.

Ако все пак такива феномени се появят - време е за хапчетата. :go ahead:

Означава ли, че ясновидците и тези, които имат някаква свръхчувствителност са за хапчета всички

Означава ли, че ясновидците и тези, които имат някаква свръхчувствителност са за хапчета всички

Тези от тях -дето наистина чуват гласове -да.

Другите са просто измамници и са за затвора.

Тези от тях -дето наистина чуват гласове -да.

Другите са просто измамници и са за затвора.

Не те разбрах добре. Какво значи "Да"за тези, които чуват гласове.

Не те разбрах добре. Какво значи "Да"за тези, които чуват гласове.

Да значи Да

Сиреч тези, които разправят на ляво и на дясно, че чуват гласове, са или за хапчета, или за затвора.

Няма други в тази категория. :speak:

Да значи Да

Сиреч тези, които разправят на ляво и на дясно, че чуват гласове, са или за хапчета, или за затвора.

Няма други в тази категория. :)

Вальо,привет!От поста ти се подразбира,че визираш настоящето и сегашните медиуми и гадатели.Какво ти е мнението за историческите такива?Луди или измамници?Не оставате възможност за истински посредник,така ли? cool.gif

Вальо,привет!От поста ти се подразбира,че визираш настоящето и сегашните медиуми и гадатели.Какво ти е мнението за историческите такива?Луди или измамници?Не оставате възможност за истински посредник,така ли? cool.gif

Въпросът е доста спорен и лекичко подвеждащ.

Никой не знае какво е ставало тогава, както и дали думите, на "историческите такива" , са точно тези, които четем в момента като техни.

Въпросът е доста спорен и лекичко подвеждащ.

Никой не знае какво е ставало тогава, както и дали думите, на "историческите такива" , са точно тези, които четем в момента като техни.

Защо да е такъв? Въпроса си ми е точен.Доста хора твърдят че Бог сам е диктувал заповеди(Мойсей) ,че и цяла книга (Мухаммед) ???Или ти не приемаш тази част от историята?Все пак въпроса ми бе към Вальо,нищо че поясняваше твоя пост ,Трихоцефалус.Може и никой сега да не знае,а може и да не е точно така.Има си методи за извличане на истината от привидно неподходящи за целта факти. cool.gif

Преди доста време питах пак подобно нещо.Но тогава получих кошница банани за подарък,може би непавилно бях формулирал въпроса. :)

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Да значи Да

Няма други в тази категория. :)

Все пак не разбирам как без посредници, макар и само чрез интуиция би било възможно да знаем всичко това за което си бъбрим из форумите

Защо да е такъв? Въпроса си ми е точен.Доста хора твърдят че Бог сам е диктувал заповеди(Мойсей) ,че и цяла книга (Мухаммед) ???Или ти не приемаш тази част от историята?Все пак въпроса ми бе към Вальо,нищо че поясняваше твоя пост ,Трихоцефалус.Може и никой сега да не знае,а може и да не е точно така.Има си методи за извличане на истината от привидно неподходящи за целта факти. cool.gif

Преди доста време питах пак подобно нещо.Но тогава получих кошница банани за подарък,може би непавилно бях формулирал въпроса. :)

Стига да искаш - и сега може да получиш кошничка biggrin.gif нали знаеш -винаги можеш да разчиташ на мен.

като отговор на твоя въпрос :

Това, че "доста хора" твърдят едно и също - прави ли го истина ?

Стига да искаш - и сега може да получиш кошничка biggrin.gif нали знаеш -винаги можеш да разчиташ на мен.

като отговор на твоя въпрос :

Това, че "доста хора" твърдят едно и също - прави ли го истина ?

А истината, ако се не види от някого... прави ли я неистина?... biggrin.gif

А истината, ако се не види от някого... прави ли я неистина?... biggrin.gif

Това е същото, като във въпроса "Издава ли звук едно падащо листо в гората, ако няма кой да го чуе?"

Това е същото, като във въпроса "Издава ли звук едно падащо листо в гората, ако няма кой да го чуе?"

За листото не е толкова страшно ако падне - друго на неговото место ще поникне след време, по-страшното е като падне дървото дали има кой да го чуе...

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Приятели, не съм твърдял, че няма чувствителни към фините светове хора, или адепти, които с работа, търпение и постоянство са развили в себе си "рецептори" за финото - същности с разширено съзнание, или достигнали до контрол и на космическото си съзнание...Има и други случаи, за които не е тук мястото да си говорим. Но те си мълчат. Или ни поднасят в приемлива за нас форма информация без да разправят на ляво и дясно к`во виждат и к`во чуват и колко са велики. Това последното го правят откачалките и мошениците.

А ако вземем предвид истинските пратеници на Братството на живота, като Кришна, Буда, Христос, Мани...от тях лично няма нищо написано, всичко е от чули - недочули, разбрали-недоразбрали хора, само докоснали се до тях. А в повечето случаи дори не са се и докосвали... ;);)

Добро и свежо утро :)

Според мен това е една голяма заблуда - че бог е достъпен само за велики хора като Буда или Христос. Напротив - всеки носи божественото в себе си, и следователно - има пряк контакт с бог. И може да го чуе - дори да трансформира тази връзка в словестна, ако мозъкът му предпочита да превръща усещанията и образите в думи. В примитивните племена е естествено, че всеки има контакт с "духа". Работата на шамана е не да реализира тази връзка, а именно да превежда това, което хората чуват или виждат при осъществяването й. Това, че нямаме пряк контакт с бог според мен е измислено от организираната религия, за да монополизира нещо, което е право на всяко човешко същество.

Та за гласовете- ами зависи какви гласове чуваш, и какво правиш с чутото... не е непременно да си луд.

Според мен това е една голяма заблуда - че бог е достъпен само за велики хора като Буда или Христос. Напротив - всеки носи божественото в себе си, и следователно - има пряк контакт с бог. И може да го чуе - дори да трансформира тази връзка в словестна, ако мозъкът му предпочита да превръща усещанията и образите в думи. В примитивните племена е естествено, че всеки има контакт с "духа". Работата на шамана е не да реализира тази връзка, а именно да превежда това, което хората чуват или виждат при осъществяването й. Това, че нямаме пряк контакт с бог според мен е измислено от организираната религия, за да монополизира нещо, което е право на всяко човешко същество.

Та за гласовете- ами зависи какви гласове чуваш, и какво правиш с чутото... не е непременно да си луд.

Шаманизмът може само да отдалечи от Бога.

А за гласовете - ако ги чува някой, определено е луд. Съжалявам, но това е истината.

Тук идеше реч, обаче, за нещо по-различно от гласове, образи и каквато и да било примитивна сетивност.

Шаманизмът може само да отдалечи от Бога.

А за гласовете - ако ги чува някой, определено е луд. Съжалявам, но това е истината.

Тук идеше реч, обаче, за нещо по-различно от гласове, образи и каквато и да било примитивна сетивност.

е, може би нормалният човек не може да види ангели,но би трябвало да съществуват. Иначе как човек ще живее в надежда. Тя крепи човека.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.