Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вреди ли гримът на нашата кожа?

Featured Replies

Вреди ли гримът на нашата кожа?

Доказано е, че ако гримът се нанася правилно, той може да има предпазващ и защитен ефект за кожата

Ежедневната употреба на грим и козметични продукти често не са причина за образуването на бръчки

Употребата на обикновените кремове би могла да причини ранна поява на бръчки или образуване на екземи.

e23bb67aa94f.jpg

e6dc9709720e.jpg

f0ba063712f0.jpg

1d5a31d49f7d.jpg

Всяка жена може да бъде красива.

Твърдението, че кожата се набръчква и състарява от ежедневната употреба на грим и козметични продукти е погрешно. Експертите са категорични, че основните причини за появата на бръчки са генетично обусловени. Бръчките са резултат от наследствени фактори и генетична предразположеност. Разбира се, влияние има и скоростта на процеса на стареене на клетките, която е строго индивидуална за всеки отделен организъм. Нещо повече, доказано е, че ако гримът се нанася правилно, той може да има предпазващ и защитен ефект за кожата.

Кой е най-големият враг на кожата?

Слънчевите лъчи, несигурният, напрегнат начин на живот и стресът са изключително вредни за нашата кожа. Те оказват силно негативно влияние върху начина, по който тя изглежда. Освен това, ние трябва да бъдем много внимателни, при поставянето на грим в зоните около очите, челото и устните. Това са онези части от лицето, които са най-нежни и съответно най-уязвими от появата на повече бръчки.

Какво причинява образуването на бръчки по нашето лице?

1. Типът кожа

Хората със суха кожа и тези от нас, чието лице постоянно е подвластно на множество мимики, са склонни много повече към образуване на бръчки, за разлика от всички останали. Те са рискова група, затова трябва да предприемат незабавно превантивни мерки за поддръжката на състоянието на своята кожа.

2. Твърде много слънце

Голямо количество от кожните проблеми се свързват със слънчевите лъчи, тъй като те успяват лесно и бързо да променят начина, по който изглежда кожата ни. Под тяхно влияние, тя променя цвета си, става по-груба и грапава от обикновено. Появата на бели и по-тъмни петна е често срещано явление. Същевременно дълбоките бръчки, които повечето от нас имат по челото, са в много случаи резултат от мимическите движения, който правим, за да избегнем неприятните усещания, при досега с пряка и силна светлина. Последиците са: подсилваме процеса на образуване на бръчки по нашето лице.

3. Начинът на живот

Най-важните фактори, който деформират и увреждат кожа са:

преумората

стресът

пушенето

небалансираното и нездравословно хранене

липсата на витамини

За да имаме изящно нежна, мека, гладка и бебешки чиста кожа, трябва да избягваме всяко едно от гореспоменатите неща.

Козметичните продукти трябва да се съобразяват с типа на кожата

Ежедневната употреба на грим и козметични продукти често не са причина за образуването на бръчки. Експертите твърдят, че правилното им използване, внимателното им нанасяне може да има превантивен ефект и положително въздействие върху кожата. Гримът не е причина за образуването на бръчки и за преждевременното състаряване. Нещо повече, той може да възпрепятства възникването на много дерматологични проблеми. Единственото нещо, което стриктно трябва да съблюдаваме е: дали козметичните продукти, които употребяваме са съобразени с типа кожа, който притежаваме! Ако нашата кожа е мазна, не трябва да използваме кремове за суха кожа и обратно, защото тя реагира мигновено на подобни „експерименти”, с появата на петна, пъпки и др.

Какво да кажем за алергичните реакции?

Понякога различните съставки на гримовете и козметиката, която използваме, може да провокира алергични реакции. Някой елементи, влизащи в техния химически състав, често могат да въздействат негативно на по-чувствителната кожа, да доведат до зачервеняване, сърбеж, екземи, обриви. Ако установим подобни ефекти върху кожата си, то непременно трябва да използваме антиалергични продукти и да се консултираме с дерматолог, колкото е възможно по-скоро.

Три бързи съвета за по-красива и здрава кожа

1. Обръщайте специално внимание на чувствителните зони около очите

Очите са заобиколени от изключително чувствителна и неустойчива по структурата си кожа, която е потенциално уязвима на всеки по-силен натиск. Ето защо, ние трябва да използваме специални козметични продукти за тези зони. Употребата на обикновените кремове, само би причинила ранна поява на бръчки или образуване на екземи.

2. Ежедневната хидратация

Когато нанасяме козметични продукти върху лицето си, трябва да внимаваме за нивото на хидратация. Овлажняването подсилва кожата, а пудрата я предпазва от опасните слънчевите лъчи, праха и мръсотията. Ето защо е от голямо значение да подбираме ефикасните, подходящи и качествени продукти за предпазването й, както и ежедневно да се грижим за нейната хидратация.

3. Здравословен и щастлив живот – здрава и изящна кожа

Необходимо е да са отделя повече внимание на почистването и допълнителната хидратация на кожата на лицето. Трябва да се използват повече продукти, спомагащи за овлажняването на кожата, които са съобразени точно с нейния тип. Само така ще успеете да я запазите по-здрава, по-млада и по-изящна за по-дълго време.

Освен козметичните продукти, други фактори, благоприятстващи доброто й състояние са:

-живот без стрес

-балансираща диета, здравословно хранене

-живот без тютюнопушене и цигарен дим

-редовен сън.

Източник: www.topshop.bg

• Автор
А какво да кажем ние мъжете които сме осъдени от съдбата да не се гримираме?

Напротив и тук грешиш, има много мъже които използват кремове и грим, гел за коса, и какви ли не глезотии! :P

всичко прекалено,винаги е вредно.. :rolleyes:

всичко прекалено,винаги е вредно.. :rolleyes:

По-скоро неправилно използвано...

По-скоро неправилно използвано...

Както и прекаленото грим.

Като онея мацки, дето като си махнах грима стават с 5 кила по-леки...

Както и прекаленото грим.

Като онея мацки, дето като си махнах грима стават с 5 кила по-леки...

Именно. Имам познати момичета, които, като си свалят грима, не мога да ги позная! biggrin.gif Мисля, че най-често това се дължи на неподходящите тонове фон дьо тен, които подбират. В крайна сметка, им стои като маска. Да не говорим, че нюансът хич не им подхожда! ohmy.gif

А по темата мога да добавя: не винаги цената на даден продукт е гаранция за качеството му, но Ви препоръчвам да използвате по-качествена козметика, която, неизбежно е по-скъпа. Все пак, не може да дадете 3 лв. за един крем за лице, примерно, и да очаквате кой знае какви резулатати. Щадете си кожата и се грижете добре за нея! :P

Редактирано от Leslie_ (преглед на промените)

Именно. Имам познати момичета, които, като си свалят грима, не мога да ги позная! biggrin.gif Мисля, че най-често това се дължи на неподходящите тонове фон дьо тен, които подбират. В крайна сметка, им стои като маска. Да не говорим, че нюансът хич не им подхожда! ohmy.gif

А по темата мога да добавя: не винаги цената на даден продукт е гаранция за качеството му, но Ви препоръчвам да използвате по-качествена козметика, която, неизбежно е по-скъпа. Все пак, не може да дадете 3 лв. за един крем за лице, примерно, и да очаквате кой знае какви резулатати. Щадете си кожата и се грижете добре за нея! ;)

Аз много рядко се гримирам,и ако го направя ще е нещо съвсем лекичко което почти не личи.

Не мога да разбера момичета,който си слагат по един тон фон дьо тен - не го разпределят правилно,седи толкова гадно и отвратително :rolleyes:

За крема от 3 лв не съм съгласна.Аз си използвам "Нивея" не са скъпи,но съм доволна :)

Имаше и едно кремче "здраве" мисля че се казваше.Евтино и много хубаво.

Определено не харесвам грим, още повече, когато е в големи количества. Ако е нещо много леко, мога и да го преглътна. А мъже с грим.... Виж маска за лице, крем - ок. Това си е грижа за кожата. И аз използвам някои такива неща. Сега съм на серията Дева от Rubella. Гелът за коса и пяната също не ме радват. Едно време използвах някаква пяна на Тафт, от която, ако не я измия, ме засърбяваха сериозно ръцете - смятайте колко вредна е била. По едно време минах на вакса за коса, но от един период насам я фискирам само с балсам без отмиване. Поне и подхранва. Тааа грим не, но козметични средства определено :rolleyes:

Аз много рядко се гримирам,и ако го направя ще е нещо съвсем лекичко което почти не личи.

Не мога да разбера момичета,който си слагат по един тон фон дьо тен - не го разпределят правилно,седи толкова гадно и отвратително :rolleyes:

За крема от 3 лв не съм съгласна.Аз си използвам "Нивея" не са скъпи,но съм доволна :)

Еее, сега, не можеш да сравняваш някакви измислени марки с "Нивея". Те са с доказано качествени продукти.

То и аз ползвам крем "Бочко", който най-вероятно, е и по-малко и от 3 лв. но ми върши работа. Но все пак, не говорим за крем за по-сериозни проблеми (обриви, бръчки, пъпки и т.н.). А аз "Бочко" го ползвам за ръце от време на време. biggrin.gif

Смисъла, който вложих в думите си беше, че не трябва с цел да спестим някой и друг лев, да жертваме кожата си. :)

Еее, сега, не можеш да сравняваш някакви измислени марки с "Нивея". Те са с доказано качествени продукти.

Не сравнявам нищо.Просто казвам че има добри,ефикасни продукти на евтина цена.

Вреди като не го почистиш преди лягане

Кожата и тя трябва да си почива мда

biggrin.gif

Не сравнявам нищо.Просто казвам че има добри,ефикасни продукти на евтина цена.

biggrin.gif

Напълно съм съгласна и с двете ви. :rolleyes:

• Автор

А по темата мога да добавя: не винаги цената на даден продукт е гаранция за качеството му, но Ви препоръчвам да използвате по-качествена козметика, която, неизбежно е по-скъпа. Все пак, не може да дадете 3 лв. за един крем за лице, примерно, и да очаквате кой знае какви резулатати. Щадете си кожата и се грижете добре за нея! ;)

Ако кремът е 3 лева, няма изобщо да си го купя- по-добре ще ми е без него...а с него мога да си причиня някоя алергия, което не е желателно!

Не мога да разбера момичета,който си слагат по един тон фон дьо тен - не го разпределят правилно,седи толкова гадно и отвратително :)

Да, но не бих си го сложила на лицето това кремче... ;)

Определено не харесвам грим, още повече, когато е в големи количества. Ако е нещо много леко, мога и да го преглътна. А мъже с грим.... Виж маска за лице, крем - ок. Това си е грижа за кожата. И аз използвам някои такива неща. Сега съм на серията Дева от Rubella. Гелът за коса и пяната също не ме радват. Едно време използвах някаква пяна на Тафт, от която, ако не я измия, ме засърбяваха сериозно ръцете - смятайте колко вредна е била. По едно време минах на вакса за коса, но от един период насам я фискирам само с балсам без отмиване. Поне и подхранва. Тааа грим не, но козметични средства определено :)

А аз не смея да ползвам за лице българска козметика, че ми се е случвало да ми прави алергични реакции! Иначе за тяло, може...защото там кожата не е толкова чувствителна...

biggrin.gif

Да, почистването на кожата е нещо важно-това дава на кожата нужните условия да диша! А си почива като не я мажем с грим непрестанно!

Бочко си е класика в жанра.Който е имал бебче,знае ;)

А иначе конкретно по темата..

Имам кремове от 15 до 350лв...но не се сещам да ги ползвам редовно..Ще ми се да кажа,че цената няма значение,но ще излъжа..Тъй като очите винаги са ми били проблемни,а и след като наскоро ги "изпържих" с лазерна корекция,сега вече внимавам в пъти повече за това,с какво почиствам грима си вечер... ;)

Грижа и умереност..това е разковничето

Аз пък се обривам от крем "Нивеа". Алергична съм явно към някоя от съставките вътре. Всъщност, към доста от кремовете имам непоносимост и много трудно си намирам нещо свястно като за моята кожа.

Цената не винаги е определяща за качеството на продуктите. Доколкото си спомням наскоро в червилата на една от водещите в козметичния бизнес компании бяха открити вредни субстанции.

Между другото, това дали нещо е вредно или не, е много относително не само заради количеството. Примерно едни познати, които вкарват козметика от щатите у нас, изгоряха с известна сума, поради това, че една от съставките е забранена за европейския съюз, но се оказва, че за американците не е. Тъй че, когато има химия, кой може да ти каже на 100% - това е абсолютно безвредно.

Относно грима - вреди, ако спите с него - естествено, че ще вреди. :P

• 1 месец по-късно...
А какво да кажем ние мъжете които сме осъдени от съдбата да не се гримираме?

На вас,мъжете по принцип ви е заложена по-дебела и по-мазна кожа,от където не сте толкова уязвима от околната среда и появата на бръчки,за разлика от жените :)

Статията иначе е хубава,само не ми стана ясно какво значи,че обикновен крем може да предизвика бръчки?Каква е дефиницията за "обикновен крем"?Изобщо има ли точна такава?На един може добре да му подейства едно,на друг друго,а и нуждите на хората в това отношение са различни...

И още нещо по въпроса с грима и бръчките-много е важно при свалянето му кожата да не се опъва,особено около очите,също и дегримьорът да не дразни кожата и да не е агресивен.

Дали гримът вреди-разбира се,особено,ако е неподходящ.В достъпните козметични продукти слагат доста съставки,които изобщо не влияят добре на кожата като парабени например(за справка skindeep.com),които дори могат да бъдат опасни,зависи.Дали декоративната козметиката допринася да образуването на бръчки-не знам,тази статия не може да ме убеди,никакви доказателства откъм химична гледна точка,свързана с реакциите между съставките и кожата няма,само нахвърляни разни хипотези без доказателства.А и според не помня кое проучване,годишно в организма на жените попадат хиляди вещества от козметика,за които не е ясно как взаимодействат по между си.Във всеки случай няма да спра да се гримирам biggrin.gif

Редактирано от tedy_bear (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
На вас,мъжете по принцип ви е заложена по-дебела и по-мазна кожа,от където не сте толкова уязвима от околната среда и появата на бръчки,за разлика от жените :speak:

Статията иначе е хубава,само не ми стана ясно какво значи,че обикновен крем може да предизвика бръчки?Каква е дефиницията за "обикновен крем"?Изобщо има ли точна такава?На един може добре да му подейства едно,на друг друго,а и нуждите на хората в това отношение са различни...

И още нещо по въпроса с грима и бръчките-много е важно при свалянето му кожата да не се опъва,особено около очите,също и

Относно дебелината на кожата при мъжете- Да, така е кожата им е по-добела и издръжлива...и не само те си правят пилинг, когато се бръснат! :wors:

А за бръчките, всичко може да ги формира-образува, но най-вече гените на човека!

Има жени с много тънка кожа на лицето и естествено, по-бързо се появяват бръчки при тях, а други жени дори и на 50г. изглеждат, като 30 годишни! ;)

Споделете опита си с кремовете за бръчки,предпоръчайте ми.

До сега не съм ползвала,но вече е време мисля..

Заглеждам се по тези на Л'Ореал,но те за само за зряла кожа май-т.е. за по-възрастни жени.

Бочко си е класика в жанра.Който е имал бебче,знае :huh:

даже и тези, които си нямат още бебче, го знаят ;)

Не мога да разбера момичета,който си слагат по един тон фон дьо тен - не го разпределят правилно,седи толкова гадно и отвратително :angry:

и аз съм като тебе :angry:

даже фон дьо тена хич не го харесвам- мазен ми е някак си

аз си слагам само спиралка и задължително гланц на устните ;)

пудра се слага само при необходимост- да замаскирам някоя пъпка :angry:

Цената не винаги е определяща за качеството на продуктите. Доколкото си спомням наскоро в червилата на една от водещите в козметичния бизнес компании бяха открити вредни субстанции.

Не е само в червилата и не е само при една от водещите (пък и за неводещите също) козметични фирми.

Права си за цената и качеството.

Аз пък се обривам от крем "Нивеа". Алергична съм явно към някоя от съставките вътре.

и аз имах същия проблем, чудех се дали не съм случила на някоя опаковка "гаражно производство" :)

иначе по цял ден съм с грим, махането преди лягане обаче е задължително

и разбира се качествена козметика, съгласна съм че има добри продукти и сред българските

и аз имах същия проблем, чудех се дали не съм случила на някоя опаковка "гаражно производство" :P

иначе по цял ден съм с грим, махането преди лягане обаче е задължително

и разбира се качествена козметика, съгласна съм че има добри продукти и сред българските

Нивеата е отвратителна! Най-фалшивата козметика редом с продуктите на Орифлейм.

Споделете опита си с кремовете за бръчки,предпоръчайте ми.

До сега не съм ползвала,но вече е време мисля..

Заглеждам се по тези на Л'Ореал,но те за само за зряла кожа май-т.е. за по-възрастни жени.

04474683401.jpg

A unique skincare to strengthen skin natural protective power

Lightweight gel cream that perfectly melts into skin

Soothes & energizes skin with freshness of circus notes

Intensely nourishes & comfortably moisturizes skin

Skin instantly appears soft, smooth, radiant & supple

Helps skin resist time effects & sustain its youthfulness

Този ползвах заедно със същия продукт за околоочния контур.Не знам колко действа..май и на мен ми е още ранко. :)

04474683401.jpg

Този ползвах заедно със същия продукт за околоочния контур.Не знам колко действа..май и на мен ми е още ранко. :huh:

Ранко ти е и още как. Номерът е повече сън, здравословна храна и смях от сърце. Смехът е от Алекс, а за останалото човек трябва да се погрижи сам laugh.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.