Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видеокарта,равностойна или по-добра от 8800 GT

Featured Replies

Здравейте.Конфигурациятя е следната:

Дъно:АSUS P5Q Pro

Захранване:460W,не знам марката

Памет:2 х 1 Гб dual chanel

Видео:ASUS EN 8800GT 512 Mb

ОС:Windows 7 Ultimate 32

Картата е клоквана/около 10%/и в един момент/при игра на Симс 3 основно/мониторът замръзва с артефакти.Налага се студен рестарт,тъй като компютърът не реагира.Картата е идеално почистена,охлаждането й е Accelero TWIN TURBO.Според моите скромни знания е за смяна, та въпросът ми е с каква-поне равностойна като производителност на досегашната и с максимално ниска цена същевременно.Благодаря предварително на отзовалите се.

Редактирано от ravema (преглед на промените)

И все пак, какъв е паричният лимит ?

Едно предложение от мен за старата видеокарета. Когато вземеш новата, не я изхвърляй, а прочети темичките за изпичане. Понякога причината за проблемите при тия карти, е отлепеното ядро, което може да се ремонтира чрез изпичане. Има различни начини, описани подробно в нета, но най-простият е поставяне във фурна при 210 градуса за няколко минути.

• Автор

Едно предложение от мен за старата видеокарета. Когато вземеш новата, не я изхвърляй, а прочети темичките за изпичане. Понякога причината за проблемите при тия карти, е отлепеното ядро, което може да се ремонтира чрез изпичане. Има различни начини, описани подробно в нета, но най-простият е поставяне във фурна при 210 градуса за няколко минути.

Благодаря за отговора.Чел съм ги и се чудех дали първо да не пробвам да я изпека и едва при провал да я сменям.Така или иначе нищо няма да загубя.

А тази дали е равностойна на старата:

http://www.altech.bg/bg/product/14192

HD5670 е малко по-слаба от твоята. Мен малко ме съмнява и захранването. Не можеш ли да погледнеш какво e точно, или да вземеш от някъде подходящ захранващ блок за проба?

Благодаря за отговора.Чел съм ги и се чудех дали първо да не пробвам да я изпека и едва при провал да я сменям.Така или иначе нищо няма да загубя.

А тази дали е равностойна на старата:

http://www.altech.bg/bg/product/14192

Според тоя сайт, 9800GT, която се равнява на 8800GT е с около 10 % по-бърза.

Може би това ще ти свърши работа:

HD6670 - 136 лв.

А за няколко лева повече HD6670 GDDR5 - 143 лв.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Успях да намеря директно сравнение 8800 GT vs HD 5670 . Почти равностойни са като производителност, като Ait-то е доста по-студено и харчи по-малко ток. В някой игри едната карта дава малко по-добри резултати, при други ситуацията е противоположна.

• Автор

Благодаря на всички отзовали се.Утре ще пробвам да я изпека на 200 градуса за 10 мин и ще пиша тука дали се е получило вкусно ястие.;)

Благодаря на всички отзовали се.Утре ще пробвам да я изпека на 200 градуса за 10 мин и ще пиша тука дали се е получило вкусно ястие. ;)

Да не забравиш да махнеш пластмасите, че наистина ще стане вкусно ястие с кашкавал ;)

Благодаря на всички отзовали се.Утре ще пробвам да я изпека на 200 градуса за 10 мин и ще пиша тука дали се е получило вкусно ястие. ;)

Особено на мен ще ми е много интересно какво ще стане с кондензаторите ;)

HD 6670 е с 8-10% по-бърза от HD 5670, незнам как е в овърклока :Д ако може качи снимки на изпечената карта

HD 6670 е с 8-10% по-бърза от HD 5670, незнам как е в овърклока

:Д ако може качи снимки на изпечената карта

По-бърза е, но тая с DDR5. За по-евтината с DDR3 не намерих данни, но нищо чудно да е равностойна на 8800GT. А тая с DDR5 е 143 лева. Като е така, по-добре още 12 лева и Palit GTS450

За чий, ще е нужно на автора да оверклоква 6670 с ГДДР5, ако избере да я купи? За да направи15-20 кадъра в повече на Симс 3 ли. Това ще е голям майтап, сигурно изискванията на тази игрица към хардуера, са наистина някакви огромни... П.п. Много ми е интересно също как конфигурацията на автора си бачка без централен процесор? Нещо е позабравил да го спомене, да не би супер компа, всъщност да е качен с малко така...супер клокнат Келерон?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

За чий, ще е нужно на автора да оверклоква 6670 с ГДДР5, ако избере да я купи? За да направи15-20 кадъра в повече на Симс 3 ли. Това ще е голям майтап, сигурно изискванията на тази игрица към хардуера, са наистина някакви огромни...

П.п. Много ми е интересно също как конфигурацията на автора си бачка без централен процесор? Нещо е позабравил да го спомене, да не би супер компа, всъщност да е качен с малко така...супер клокнат Келерон?

Автора искаше карта около 120-130 лева, която да е равна или по-добра на 8800GT. За 136 лева взема HD6670 с DDR3.Лично аз не знам каква е разликата между двете карти с DDR3 и DDR5, но разликата в цената е 6-7 лева. Определено, най-добрият избор е GTS450 512 МБ за 155 лева, ако иска нещо по-добро от 8800GT. А клокът има значение. Аз моята 8800GT я ползвах винаги клокната и има ефект, защото картата вече е слаба и всеки кадър е от значение, та били те 4-5.

Особено на мен ще ми е много интересно какво ще стане с кондензаторите ;)

Има прецедент в тоя форум с колега, който си изпече без да си замисли неговата 8800GT. Картата се оправи. Е, не знам колко време след това е работила или дали още работи, но тая процедура се прави от много хора. А когато човек няма какво да направи, нищо не му пречи да пробва. Аз затова и писах най-напред, че е добре да не хвърля картата СЛЕД КАТО КУПИ НОВАТА, а да я пробва в печката. Опитът ще е полезен не само за него, а и за други в тоя форум.

http://people.overcl.../kviker/record6

• Автор

Моя грешка,извинявам се,процесора е C2D Е8400-3Ghz

Моя грешка,извинявам се,процесора е C2D Е8400-3Ghz

Това е вече друга приказка. Този процесор може дори ГТХ 460 да изнесе на гърба си, макар и това да е предела на неговите възможности...Само дето при настоящият монитор е просто безсмислена покупка, а и едва ли ще се намери нова за по-малко от 220-230лв., което и надскача съществено бюджета. Така че последният избор остава за автора на темата - дали 5670 с GDDR5, или ако се бръкне малко по-дълбоко 6670 с GDDR5, която има някои предимства, като технологични новости липсващи при по-старият модел.

• Автор

Това е вече друга приказка. Този процесор може дори ГТХ 460 да изнесе на гърба си, макар и това да е предела на неговите възможности...Само дето при настоящият монитор е просто безсмислена покупка, а и едва ли ще се намери нова за по-малко от 220-230лв., което и надскача съществено бюджета. Така че последният избор остава за автора на темата - дали 5670 с GDDR5, или ако се бръкне малко по-дълбоко 6670 с GDDR5, която има някои предимства, като технологични новости липсващи при по-старият модел.

Благодаря за съвета.Ако в кухнята претърпя провал :) ,ще се насоча към 6670.Тука видях линк за една Bulk,не вярвам да е проблем това,нали?

• Автор

Ще рече само картата.

Да,затова питам-мога да си ползвам стария кабел,дискът със софтуер е излишен-всичко има в нета.Дали има нещо друго,което си заслужава да дам повече пари за retail?

Nvidia GeForce GT240 1GB DDR3 HDMI - Цена с ддс: 85.00 Лева

Продуктът е с безплатна доставка!Гараннционен срок: 3 месеца. Видео картата е без окомплектовка.

PALIT GeForce® GT 440 (512MB GDDR5) - Цена: 120.97 лв. с ДДС

Nvidia GeForce GT240 1GB DDR3 HDMI - Цена с ддс: 85.00 Лева

PALIT GeForce® GT 440 (512MB GDDR5) - Цена: 120.97 лв. с ДДС

Kартата не отговаря на изискванията и е доста по-слаба дори от HD5670.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.