Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 3

Featured Replies

Продължаваме темата за Skype. Не забравяйте да използвате като източник на полезна информация Част 1 и Част 2.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 247,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря много на модератора! ::

Приканвам всеки, който има въпрос за Skype, или иска да сподели проблем при използването на програмата, да бъде така добър/добра ПЪРВО да използва разширеното търсене в раздела за VOIP, за да се увери, че питането му не се повтаря.

И тук е така, гизмо. Stanley56 е дал препратки към 2-те части. Доколкото е възможно се дават. Но това невинаги и не навсяко енто питане е възможно, нито е оправдано да се прави. Отделно двете части съдържат куп вътрешни препратки м/у материалите. Ползването на търсачката важи за целия форум, не само за темата: „Skype – въпроси и проблеми при използването“. Пропагадните, сравнителните и идеологически материали обаче е по-добре да се пускат в сравнителната тема (визирам болният за теб и още няколко души въпрос за препредаващите възли и други „любими въпросчета“, които надълго и нашироко бяха коментирани вече в Част 1 и Част 2 и в злополучната тема „Skype – как да контролираме, проследяваме, блокираме“). Ако някой сметне, че е нужна такава тема отново, да направи нова, или да пише на модератора да отвори старата за писане. Призовавам за спокойно обсъждане на ползването на Skype от гледна точка на потребители без опити за идеологическа борба и/или реклама на конкурентни продукти. Не може да се сравнява тая тема с форума и подфорумите на Skype. Налага се и питащите да са по-организирани и да спазват правилата на калдата, затова искам отново да призова питащите/търсещите помощ да използват търсачката – така е по-бързо. Никой не се държи високомерно с никого. Признак на високомерие е да не ползваш търсачката и да не четеш, а да пишеш за енти път едно и също. Колкото и неосведомен и неопитен потребител на Skype да си!

Да почна и аз, че и тази тема ще се превърне в многократно предъвкване на едни и същи неща като предишните. Съвети към тинейджъри и подобни:

1. Теглете си програмата от официалния сайт. http://www.skype.com/intl/en/download

Стари версии при нужда може да намерите например тук

2. Ако има нещо безплатно и ново то се обявява на него.

3. Не кликайте на линкове и не препредавайте съобщения от други, дори и да са на хора от контактите ви. Особено обещаващи разни безплатни неща и водещи не към официалния сайт, а към други, съдържащи "skype" в името и хоствани по разни безплатни места като hit.bg например. Безплатни минути и кредити НЯМА И НЯМА ДА ИМА.

4. Емотиконите са вградени в програмата и допълнителни няма и не могат да се инсталират. Разни линкове, обещаващи това са измама и ще ви докарат проблеми. А и за да се показва емотиконът трябва да е и при двамата контактуващи. В този смисъл някои стари версии може и да не показват някои от тях.

5. Skype никога няма да ви пишат персонално в чата каквото и да е, още повече пък на олигофреница или български. Игнорирайте всякакви съобщения за натискане на линкове, логване и проверки на акаунти.

6. Поддържайте валидни E-mail в профилите си, за да може да получите успешно служебна парола ако случайно забравите текущата, например при преинсталация.

7. Пазете си паролата, защото който я знае може да се логне от друг компютър. Вие няма да получите предупреждение за това, и вашето писане (чат) ще му станат известни. Включително и съобщения от предишни дни, когато стане синхронизиране на чатовете.

Преди да инсталирате и използвате - прочетете много внимателно с какво се съгласявате. Въпреки многократно изявеното ми желание официален превод няма.

Накратко - съъгласявате се програмата да използва колкото и както намери за добре ресурса на вашия компютър и интернет канал. Използва се P2P технология и през вас преминава трафик на други потребители. Няма достоверни данни, но след примерно 2 дни непрекъснато логнати ставате сървър в P2P мрежата им за обществено ползване. Така че поне когато спите гасете компютъра - ще икономисате поне ток.

Всяка нова версия оправя някои проблеми и създава други, но това се отнася и за други програми. Ако компютъра ви е твърде стар или с недостатъчни ресурси може би е по-добре да ползвате по-стара версия - преценете сами.

Последните версии вече сами могат да променят настройките на защитни стени (firewall) БЕЗ ДА ВИ ПИТАТ - така че направете преценка. Или сменете стената с по-читава.

После ще допиша - отворено е за предложения и линкове към решените проблеми, за да не се дъвче повече.

FAQ:

1. Как да пусна 2 (или повече) Skype на 1 компютър.

a.) Чрез програмата SkypeLauncher http://www.download.com/SkypeLauncher/3000...4-10844575.html

b.) Чрез стартиране под различни потребители (user).

2.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Похвално, но не виждам смисъл да СУМИРАМЕ, Филипов. Това все пак е само тема, а не самостоятелен раздел от подфорум. Дано ти остане време да дооправиш текста. Всички въпроси, които повдигаш са обсъждани подробно в предишните две части. Неминуемо идат нови версии на Skype с нови промени и съответно нови въпроси от потребителите тук. Досегашният модел на калдата е добър, ако четящите и пишещите се придържат към правилата на калдата.

Като тема, а не подфорум, нямаме инструменти да класифицираме и преподреждаме информацията. Към написаното от теб имам една бележка. Това: „Няма достоверни данни, но след примерно 2 дни непрекъснато логнати ставате сървър в P2P мрежата им за обществено ползване. Така че поне когато спите гасете компютъра - ще икономисате поне ток.“ – е невярно! Хем няма достоверни данни, хем пък го твърдиш.

Още повече, че в темата с/у Skype (препратка горе) и в темата за Skype (част 2) дадох подробен материал за настройката, която предотвратява подобно поведение. Има и препратки към вече официалното Ръководство на системния администратор за Skype. Повече тук: http://www.skype.com/security/

Директна препратка за изтегляне на ръководството в PDF формат: http://www.skype.com/security/guide-for-ne...mins-30beta.pdf

Ако се потърси в него с ключова дума supernode излиза регистърният ключ, който отстранява проблема. Чети повече в дискусията на английски за ръководството тук: http://forum.skype.com/index.php?showtopic=27132

И нека не спорим по вече дискутирани неща. Че пак стават идеологически. За ползването на стари версии с гизмо обсъждахме – същата работа. Полза от тях никаква, освен, ако наистина става дума за отчайващо слаб компютър и липса на пари за неограничен трафик. Да упоменавам ли, че настройката не работи с версии преди 3.0? Не. Но да не се повтарям.

Та се връщам към написаното по-горе: ползвайте търсачката и ако няма решение или отговор в темата за Skype, който да ви решава проблема, – пишете смело.

Извинявай zmeYpc ако някаде из стотиците страници се крие моят отговор на въпроса.А той е следният от няколко версии насам/в момента с 4.0.0.150/ а и от както минах на Виста забелязвам, че като някой ми пише на български, на мен ми излизат маймунки.Ще се радвам ако можеш да дадеш някаква идея за проблема ми. Skype - vanko3_bg

... от няколко версии насам/в момента с 4.0.0.150/ а и от както минах на Виста забелязвам, че като някой ми пише на български, на мен ми излизат маймунки...

Каква клавиатурна подреба ползвате във Vista?

Имам нещо като проблем ...

И какъв точно ви е въпросът? Смятате, че имате вирус, или екстрата съдържа зловреден код? Моля, напишете версиите на ползваните от вас: 1) версия на Skype 2) версия на екстрата? Предполагам говорите за RichMood Editor?

Изтеглете последната ѝ версия от тук: https://extras.skype.com/1797/view

Гизмо, посмали с РЕКЛАМАТА! И с преувеличените ДРАМАТИЗАЦИИ на хардуерна тема. И двата въпроса: 1) стари версии и 2) хардуерни изисквания вече са дискутирани в част 2 на темата.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Извинявай zmeYpc ако някаде из стотиците страници се крие моят отговор на въпроса.А той е следният от няколко версии насам/в момента с 4.0.0.150/ а и от както минах на Виста забелязвам, че като някой ми пише на български, на мен ми излизат маймунки.Ще се радвам ако можеш да дадеш някаква идея за проблема ми. Skype - vanko3_bg

А в Regional and Language Options нагласил ли си всички настройки на България? Най-важното е от таба Administrative, бутон Change System Locale да нагласиш Bulgarian, за да може програмите, които не поддържат Unicode енкодинг, да разчитат различни текстове, в твоя случай - кирилица.

Ако проблемът не се оправи, то той е някъде на друго място.

А в Regional and Language Options нагласил ли си всички настройки на България? Най-важното е от таба Administrative, бутон Change System Locale да нагласиш Bulgarian, за да може програмите, които не поддържат Unicode енкодинг, да разчитат различни текстове, в твоя случай - кирилица.

Ако проблемът не се оправи, то той е някъде на друго място.

Навсякаде са настроени за България!!!

Навсякаде са настроени за България!!!

Бихте ли ми отговорил каква точно клавиатурна подредба ползвате във Vista? Втората ми молба е да снимате няколко екрана, да ги качите на удобно за вас място и дадете препратки тук. Вариантът на Вистата и/или СП – също искам да ви помоля да ги запишете...

Може и в ЛС, ако желаете.

Help!!!Някой може ли да ми каже какво да направя, защото почти нямам абонати на линия, а знам че са си там, но не ми излизат.Преди това стваше с по - малко абонати, но сега ... Публикувано изображение ,от 52 абоната на линия ми излизат само 2 - ма.Моля ви, кажете какво да правя.Вече преинсталирах Skype, дори пробвах различни версии, но пак същото Публикувано изображение

Help!!!Някой може ли да ми каже какво да направя, защото почти нямам абонати на линия, а знам че са си там, но не ми излизат.Преди това стваше с по - малко абонати, но сега ... Публикувано изображение ,от 52 абоната на линия ми излизат само 2 - ма.Моля ви, кажете какво да правя.Вече преинсталирах Skype, дори пробвах различни версии, но пак същото Публикувано изображение

Това е дискутирано поне десет пъти в част едно и две на темата. Изтрива се профила на скайп от компютъра и се стартира скайп на чисто

Сега ще опитам, мерси мн. ;) и съжалявам, че задавам вчпрос, повтарящ се многократно, но все пак не мога да изчета всичко ;)

Ето: http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...&pid=809874 (коментар № 799 на Калин).

Погледнете коментар № 799 на Калин в българската секция. Не се притеснявайте. Вашият списък с абонати е непокътнат. Има проблем със синхронизирането. Препоръчвам ви да изтриете config.xml, а после ако не помогне и shared.xml. Описано е какво да направите.

NELIDJI, не трийте профилната папка!!! ПОгледнете от това място и попрочетете. И ползвайте търсачката за други отговори...

Допълнение: исках да ви пратя на ЛС търсенето, давам ви го тук.

Защо не ми се получава, отново положението е същото( пак 2-3 абоната, при положение че има на линия поне още 10, поне... ;) ).Ще съм много благодарна, ако ми кажете нещо др. да опитам и аз нз вече....

Опреснете, тази страница, дадох ви препратка към търсенето; попрочете, кое-как.

ами аз нямам папката Application Data\ Skype, а самата папка skype ми беше в program files

Тя е скрита, вижте последните 2 страници на част 2, но ето нещо, което имам подръка:

...ето ви малко полезна информация (за Windows XP):

1) Тапетите се пазят в:

C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\Wallpapers\,

2) Аватарите – в:

C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\Pictures\

3) Потребителските сигнали/звуци се пазят в:

C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\Content.

Имайте предвид, че Application Data е скрита папка, т.е. трябва да разрешите показването в ОС на скрити папки и файлове, но ако въведете следния ред в адресното поле на Експлорер, получавате незабавен достъп до папката с данни на приложения:

%APPDATA%
Съвет:

Когато архивирате данните за приложението Skype е добре да резервирате цялата папка

C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\ – така си гарантирате, че запазвате всичко.

Благодаря ти zmeYpc, аз прочетох и другите ти отговори и съвети, после направих всичко както си обяснил...Skype ми го изтглих от офиц. сайт (др. версии, които бях пробвала също от там), първо изтрих config.xml, после и shared.xml, но не забелязвам промяна, появиха ми се 5 абоната на линия, а др. - извън линия. :speak: След това преинсталирах Skype на чисто, като изтеглих и програмката RegSeeker (и изтрих вс. файлове).И накрая пак изтрих config.xml, но абонатите ми на линия са все така малко и никой от тях не излиза от Skype, а останалите ги няма на линия - изобщо. Публикувано изображение ....

...а останалите ги няма на линия - изобщо. :( ....

В крайна сметка вашият списък е непокътнат. Проблемът е, че не се синхронизира напълно (копието при вас с копието в някой от супервъзлите). Ако сте чела внимателно имаше няколко човека, при които това се беше случило. Тях ги бях посъветвал да се впишат едновременно от друга машина с друг доставчик. По този начин ще изискате пълно обновяване на списъка. Много е важно това да е от машина с друг доставчик на интернет. Добре е и двете машини да останат вписани за известно време. Вероятно има някаква латентност при вас, която пречи вашият списък да се обнови напълно. По-често се отписвайте и сменяйте вашия статус...

andrian.ivanov, благодаря за уточнението. Не съм забелязал това да е докладвано досега що се отнася до проблеми с вписването в MySpace. Ще се опитам да разбера повече.

Бихте ли ми отговорил каква точно клавиатурна подредба ползвате във Vista? Втората ми молба е да снимате няколко екрана, да ги качите на удобно за вас място и дадете препратки тук. Вариантът на Вистата и/или СП – също искам да ви помоля да ги запишете...

Може и в ЛС, ако желаете.

Препратка1

Препратка2

Препратка3

Препратка4

Благодря, vanko3_bg!

Може ли екран от някоя дискусия в Skype 4.0.0.150? Смятам след като публикувате такъв екран да докладвам за проблема. През седмицата ще пробвам също чисто инсталиране на 4.0.0.150 в/у Виста. За съжаление към нея няма български MUI.

Допълнение: под Windows XP няма такъв проблем. Пишете ми по Skype. Ще се радвам да обсъдим. Мога да ви пратя една разширена фонетична клавиатурна подредба, която ползвам.

Защо никога не показва кога някой минава офлайн правилно. Примерно пиша с някого и тои излиза в 00:58, а то ми дава-последно онлайн в 23,21 и така редовно... @Змей, пиши на support-a на скайп, ако можеш или сподели коя версия не прави този проблем?! Мерси предварително!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.