Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 3

Featured Replies

Много маймуни станаха на клона - така си е. И съобщенията (чат) не се получават offline. Като се напъват да имат 10000000 потребители постоянно online така става - не може мигновено да става всичко. Грешки на растежа.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 248,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо никога не показва кога някой минава офлайн правилно...

Вие с коя версия сте? И по-колко време средно (дневно) сте на линия, преди да си смените статуса на „инкогнито“, или да затворите програмата? Този човек, за когото показва грешен маркер – същите въпроси. Ако знаете. Последните публични версии обикновено съдържат оптимизации за справяне с този проблем, доколкото е възможно.

Проблемът съществува предимно при потребители, които ползват програмата за кратко. Препоръчвам ви да си смените статуса на нещо различно от извън линия и инкогнито и да оставате малко по-дълго в мрежата, ако е удобно за вас. Ако пътувате и ползвате същия профил от друга машина – не пречи. Можете да се впишете от втората машина и вашата хронология ще се синхронизира според сегмента към който сте. Иначе не е възможно да бъдат избегнати подобни инциденти. При мен се случва понякога с хора, които стоят за не повече от половин час на ден.

Иначе ви съветвам да ползвате последната публична версия за Windows – 3.8.0.139.

Както и да го въртиш и да го сучеш, няма да се оправи. След като е P2P а не централен сървър нещата ще бъдат така. Ползвам няколко програми за говорене едновременно и прекрасно се вижда кой кога ляга да спи или си тръгва от работа например. Само при Skype се получава закъснение 1 - 2 часа средно при обновяване на статусите. Особено ако отсреща твърдо са задали статус. Аз донякъде лъжа системата като ползвам времената по подразбиране за смяна на статусите. И аз, и другите хора от листата ми стоим включени повече от 6 часа дневно, така че не е за половин час работата.

Филипов, върти и сучи каквото искаш. И не се чувствай длъжен да се обаждаш. За лъженето – пак, както искаш... Не ме интересува. BenSherman зададе въпрос. Отговарям му максимално ясно.

Както вече ти казаха - всичките ти отговори са по калъп. Обновяване до последната публична версия, седене online за да оправяте трафика на фирмата и всякакви такива. По същество нищо полезно в отговора ти.

На питащия ми обясних моите наблюдения какво става, въпреки че съм на линия поне 10 пъти повече от твоя половин час. И въпреки всичко статусите не се променят коректно или с огромно закъснение от час - два. Противно на всички останали програми, при които максималното закъснение е няколко минути.

И аз се вписвам от поне 2 компютъра, но синхронизация на чатове става напълно непредсказуемо И НЕПЪЛНО. И едностранно. Посмъртно не могат да станат еднакви на 2 компютъра. Единствено ако си логнат от два съобщенията на отсрещната страна пристигат и на двата. Но ако пишеш от единия не може да си сигурен че съобщенията ти ще бъдат на другия.

Иначе не е възможно да бъдат избегнати подобни инциденти.

Ти го написа, аз казах същото. Докато е P2P технология така ще бъде.

А твоите са от оригинални по-оригинални. Но щом си казал – няма да споря с вятъра. Но спри да обобщаваш от мое име. Давай от твое. Не всеки въпрос може да получи отговор, който да удовлетворява и да решава. Но по-добре честен отговор, отколкото никакъв. Смятам, че моят отговор бе максимално честен. Разбира се ако има данни за престоя (за версията е най-добре новата) има техника (която описах на човека), която позволява да се сведат до минимум подобни нежелани случаи. Ако вече на теб не ти харесва – не знам – ползвай нещо друго и спри да се жалваш и да обобщаваш от името на всички като многострадалец. Иначе това, което правиш и опитваш от доста време насам в темата за Skype не променя, нито отговаря на проблема. Кому тогава помага оплюването и създаването на излишно напрежение? Ясно кому.

Както казах, ако имаш да кажеш нещо ново – кажи; не претендирам за изчерпателност. Но не ми давай оценки, щото отговорът ми бе максимално ясен за питането на човека. И не ми приписвай, нито обобщавай какво съм искал да кажа „според теб“. Пак си го извадил от контекста... с ехидно обобщение в познатия стил... целият контекст е:

Можете да се впишете от втората машина и вашата хронология ще се синхронизира според сегмента към който сте. Иначе не е възможно да бъдат избегнати подобни инциденти. При мен се случва понякога с хора, които стоят за не повече от половин час на ден.

Явно не можеш, драги, да пишеш в темата за Skype без опит за оплюване и това си е! Но каквито и ехидни нотки да се прокрадват едно е ясно – Skype се ползва все повече в България (това сме го коментирали – да не става повод пак за нови нападки и безплодно разводняване; предлагам да четеш статистиките във VOIPWatch или други източници). Иначе нямаше да пишеш с тоя патос...

Така, че дай по-кротко и по-спокойно. От опит споделих, че това: „при мен се случва понякога с хора, които стоят за не повече от половин час на ден.“ Факт. Каквото имах да му отговоря – отговорих. Ако човекът посочи някакви версии и престой ще мога да евентуално да преценя, но вече му подсказах какво да направи, ако му е изгодно. Проблемът е известен и е сложен: защото едно е поведението в единичен чат, друго в публичен, в който могат да участват всякакви потребители както редовни, така и ползващи Skype от време на време. Доколкото разбрах човекът пита за хора, с които води единичен чат и се ядосва, че му показва различно време на последно присъствие. Колкото по-рядко сме в мрежата, толкова по-голяма е вероятността информацията за нашето присъствие да частична, непълна и разкъсана – това е отговорът. Така е защото при вписването си копието (клиентът в нашата ОС) само се грижи да обявява и опреснява данните за нашето присъствие. За някои сегменти и 7 дни не са достатъчни за пълно обновяване на записите, какво да говорим. Въобще не говоря и не третирам топологията на мрежата на Skype. Тя не е нещо, което ще се променя от днес за утре. Ако пък смяташ, че централизираната организация е „манна небесна“, толкова по-зле. Преди време ви писах за p2pSIP (ключова дума, с която да намериш материала), даже цитирах и дадох препратки към оригиналите – но „грамотните“ реагираха: не било вярно. Хубаво, нека не е вярно – времето ще покаже.

От пет години ползвам Skype. За разговори и за чат (заедно с някои от платените функции). Специално по този въпрос твърдя, че новите версии на Skype идват с оптимизации за по-добро синхронизиране. В рамките на възможното. Факт. Естествено е, че човек като теб ще си ползва 2.0 и точка. Аз това за човека, задал въпроса го написах, така че ако се дразниш – за теб не важи. Нали не очакваш, че някой, който влиза за половин час ще се появява с изрядни маркери за време в чуждите списъци с абонати? По принцип може, но явно не във всички случаи ще е така. (реторично питам, мисля, че вече споменах този факт)

Надявам се темата да остане за ВЪПРОСИ на българските потребители на Skype, а не да се превръща в повод за оплюване на програмата или да се ползва от недоволни „грамотни“ разбирачи за избиване на комплекси.

Не всеки проблем може да намери ПЪЛНО решение, но доколкото е споделен и различни потребители на Skype споделят своят опит, нека се надяваме, че поне ще може да се разберат/намалят причините, които го предизвикват.

Поздрави!

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Този пак ли е обиден, пак ли сънува вещици? За това ми е любим този скайп - не те остава да скучаеш. Винаги има проблем и то сериозен, винаги нещо не е както трябва, не работи по обичайният начин (има милиони P2P програми, не знам някоя друга да е толкова неадекватна). Само едно ме интересува - защо още я наричат IM (instant messages) като са толкова незабавни... Хайде като потребител да попитам: Този супер готин ефект със замръзването на двете насрещни камери от 3 до 5 пъти, докато "установи" програмата най-доброто качество (лично за мен далеч от meebo дори по качество) нарочно замислен ли е? Средно от 5 до 9 минути минават в мигане, замръзване, 100% натоварване на процесора и след това вече може да се видиш с човек, ако не е изгубил търпение. Така ли ще функционира за в бъдеще? ПП.Вероятно е следствие на собствената uPnP разработка :) ПП2:Явно на Н.Филипов вече му е толкова замаяно от отчаяна фанатична отбрана на програмата, че бърка Филипов с Гизмо ;) Гизмо ползва версия 2.х, Филипов никога не е споменавал коя версия ползва. А това колко "яко" се ползва Скайп в България - мога да те светна с данни от реални живот, от 3 компютърни клуба например, че това е новото IRC за 12 годишните (то не се и различава много от IRC) и всеки малчуган има от 5 до 10 ника. Колкото до разговорите българите никога няма да могат да си сметнат сметката и за това говорят най-малкото с два телефона на сметка и 2-3 ваучъра в джоба за всяка таргет група. Та искаш да преценят колко е на сметка скайп ли? Ми комшиичето казало, че еФтино и ние така....

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Иконата на най-новия скайп при мен е цвят: синио (нормално) но някаде из форума гледах Screen Shot на който се вижда червена икона Skype ? Въпроса ми е това от версията ли си е или някой си сменил иконката само ?

За zmeYpc понеже все се прави на неразбрал макар че прекрасно го знае - ползвам последната публична версия. Макар че за аварийни случаи имам и 1.4. Бети не инсталирам - за тях си има бетатестери. Аз не съм от тях. А предполагам че и останалите участници във форума не са опитни мишки да вършат работата на бетатестерите.

Което съм написал се отнася за стандартен режим (не групов), какъвто се ползва за 99% от общуванията. Не търси под вола теле да обясняваш за групови чатове с минимално присъствие на някои от участниците. Пак ти го повтарям: При присъствие повече от 6 часа на ден и на двамата абонати статусите се обновяват с час - два закъснение. И аз, и другите не разчитаме само на Skype - човекът си изключва компютъра в края на работния ден например (дори и ми го съобщава в разговор) и аз само наблюдавам промяната на статуса в различните програми.

Да, програмата е доста неадекватна, особено от версия 3.1 насам, когато направиха че и двете страни трябва да са на линия за да мине съобщение. Ми ако и двамата сме на линия, ще си говорим, няма да пиша я. Това ми създава неудобства с хора с няколко часа часова разлика. Преди можеше да напиша нещо и човека ще го получи като си пусне компютъра. Но вероятно мрежата им се е задръстила от недоставени съобщения към цитираните хлапетии с по 10 неактивни ника, пък другите ги тестват дали са на линия или се крият.

И искам да получавам поне съобщение ако някой се логне със същите user/pass. Както в Yahoo Messenger например. Пусни го ако щеш като официално искане. Едновременно вписване - да, но да знам за това. И ако може и копче за принудително синхронизиране на чатовете - в момента е напълно непредсказуемо. Примерно някой ми е дал линк за нещо докато съм бил на служебния компютър и от домашния не мога да стигна до него - на листчета ли да си пиша?

За Denis-G - синята икона се слага от инсталатора. Червената е вградена в .exe и ако ти харесва повече винаги може да я промениш. Тя е от първите версии.

Има ли начин , когато даден човек е "инкогнито" да разберем , че е в такъв режим , а не "извън линия" както показва , когато се крие ?

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=97899

Понеже разни бетатестери и преводачи ме обвиняват в разпространяване на недоказани твърдения - да четат #31. Сигурно и другите потребители си измислят. А ако имат по-достоверна информация от фирмата - или да я споделят с всички, или да си траят.

Има ли начин , когато даден човек е "инкогнито" да разберем , че е в такъв режим , а не "извън линия" както показва , когато се крие ?

На това е отговаряно в предишните части, потърсете.

Иконата на най-новия скайп при мен е цвят: синио (нормално) но някаде из форума гледах Screen Shot на който се вижда червена икона Skype ? Въпроса ми е това от версията ли си е или някой си сменил иконката само ?

Червените икони са на първите версии. Oтдавна няма червени икони: нито в изпълнимия файл, нито в инсталатора. Новите са в синьо. Новите икони можете да изтеглите от сайта на Skype. Червени икони на Skype има в Google.

На това е отговаряно в предишните части, потърсете.

Червените икони са на първите версии. Oтдавна няма червени икони: нито в изпълнимия файл, нито в инсталатора. Новите са в синьо. Новите икони можете да изтеглите от сайта на Skype. Червени икони на Skype има в Google.

Търсих уж ама немога да го намеря. Или съм сляп или го няма. :wors:

Там са си. Само нещо съм объркал версиите коя къде е.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Не го пращай в старата тема за кой го има и кой го няма, бъговете с камерата, пращане на емотикон и т.н. са оправени, нарочно съм дал линк към друг форум.

@Филипов, Защо при мен менюто "Change Icon" при десен бутон -> Properties не е активно? Как мога да я сменя с червена и да направя менюто с иконките активно?

Доколкото разбрах човекът пита за хора, с които води единичен чат и се ядосва, че му показва различно време на последно присъствие. Колкото по-рядко сме в мрежата, толкова по-голяма е вероятността информацията за нашето присъствие да e частична, непълна и разкъсана – това е отговорът. Така е защото при вписването си копието (клиентът в нашата ОС) само се грижи да обявява и опреснява данните за нашето присъствие.

Да де, ама те и Super Nodes са със същото копие (клиент = софтуер) на Скайпа както и това в всеки друг компютър.

Щом като на слабо натоварен компютър същата версия на Скайпа не работела добре, тогава как така в качеството си на Super Node щяла да работи изрядно обслужвайки по 500 връзки едновременно???

П.П. при мене 1.4 си работи без закъснения, не знам що така...

<екрани с проблем при четене на български текст в 4.0.0.150 и Vista с bg MUI; всъщност такъв екран още не е качен – очаквам да качите>

Ето ви два екрана със 150, където няма проблеми с четенето и писането на български, както ви обещах:

1. Екран №1.

2. Екран №2.

Вече обсъждахме с вас по Skype.

А. Вижте си СП1.

Б. Прекодиращите таблици.

В. Прочетете повече за бг МУИ към Виста за странични ефекти/настройки.

Желателно е да ползвате оригинални инсталации на продуктите. Пиша това, защото няма как да сме 100% сигурни, че инсталацията на Вистата, която сте ползвал е изрядна.

МНОГО е важно да публикувате екран от 150 при вас КАК получавате текст на български и в какъв вид е. ЯВНО след като при моя човек не се възпроизвежда АЗ не мога и няма КАК да твърдя и да обърна внимание на вашия проблем. Не се възпроизвежда. Ще чакам да публикувате такъв екран...

Да де, ама те...

П.П. при мене 1.4 си работи без закъснения, не знам що така...

Гизмо, този въпрос го разнищихме. Разкостихме го. Как не ти омръзна. Не се мъчи да задаваш въпроси, на които няма отговор. Доказано е, че супервъзли са dedicated машини. Не произволни: през 500, през 1000 машини. За България специално едва ли са повече от няколко. И не бъди толкова сигурен, че версиите са същите... Иначе по другия въпрос – за старите версии и тази 1.4 ситуацията е същата. Отново изчерпан и разнищен въпрос. Искрено се надявам като се появят версии 5, 6 и 7 на Skype вече да не можеш да използваш 1.4 по простата причина, че тогава няма да се поддържа. Това в рамките на шегата. Иначе е добре, че не се получават закъснения в синхронизирането при теб с 1.4. Браво! Добър доставчик, добър хардуер и добър сегмент.

Благодря, vanko3_bg!

Може ли екран от някоя дискусия в Skype 4.0.0.150? Смятам след като публикувате такъв екран да докладвам за проблема. През седмицата ще пробвам също чисто инсталиране на 4.0.0.150 в/у Виста. За съжаление към нея няма български MUI.

Ето ви два екрана със 150, където няма проблеми с четенето и писането на български, както ви обещах:

.............

А. Вижте си СП1.

Признавам, понякога искрено ме разсмиваш. Особено след като си говорил с някой тайничко, който в твой стил те е уверил как няма проблеми....

Ще докладваш за проблема <-> Няма проблеми с четенето и писането.

Виста няма BG MUI <-> Виста има BG MUI, ама със странични ефекти.

И да си го види човек, особено да вземе да се лицензира - абе не е ли проложението това, което трябва да се съобразява със ОС-а ?

Какво да види на SP1, сорса ли, да вземе да го прекомплирира с опция -with_skype :P

За прекодиращите табилици и аз искам да чуя, това ще да е някоя голяма профи тайна Публикувано изображение

Доказано е, че супервъзли са dedicated машини. Не произволни: през 500, през 1000 машини. За България специално едва ли са повече от няколко.

И за какво тогава рекламираш някъкъв регистров ключ като лекарство от това? След като тук твърдиш че са специални машини и това въобще не са компютрите на обикновените потребители? Сигурно и в другия форум си измислят някакви неща? Или всички масово са се сговорили да приказват че любимата ти програма има сериозни недостатъци? Все пак средната възраст на участниците в HWBG е десетина години повече от на тези в kaldata. Може да предположиш и за професионалната им квалификация.

За иконките - дайте <Create new shortcut>, посочете съответното .exe и ще ги има. Но в последната версия има само синя, червената я има в първото. Но може да си изберете която искате от многото. Иначе трябва да я свалите като отделен файл и да го зададете като файл за икона.

И за какво тогава рекламираш някъкъв регистров ключ като лекарство от това? След като тук твърдиш че са специални машини и това въобще не са компютрите на обикновените потребители? Сигурно и в другия форум си измислят някакви неща? Или всички масово са се сговорили да приказват че любимата ти програма има сериозни недостатъци? Все пак средната възраст на участниците в HWBG е десетина години повече от на тези в kaldata. Може да предположиш и за професионалната им квалификация.

За иконките - дайте <Create new shortcut>, посочете съответното .exe и ще ги има. Но в последната версия има само синя, червената я има в първото. Но може да си изберете която искате от многото. Иначе трябва да я свалите като отделен файл и да го зададете като файл за икона.

Играе си с думите г-на Н.Филипов, както винаги. Нали знаеш - който вика "манипулатори, лъжци, неграмотници, аграри" обичайно самият той е такъв и вижда себеподобни навсякъде.

Играта на думи е SuperNode и/или RelayNode. Да, супер възлите са специализирани машини. Но връзката до тях, препредаването на трафик (в частност разговори, чат, контакт листи, хронология) се осъщестява от relay node, междинни възли.

Така вече всеки потребител може да си обясни защо "в неговия сегмент" му изчезват съобщенията, хронологията или листата - ами просто междинната машина е изключена (по време на предаване на данните може би).

Та за това г-н Н.Филипов така агитира усилено "стойте по 16-18 часа на линия" "колкото повече, толкова повече"

Нещо ми се струва наивно по-по-най компанията с претенции за №1 да се движи от принципа на Прасчо :)

Искам да ви питам как се правят тези странни символе който повечетоми абонати имат на имената си?

Не знам за твоите абонати, но моите нямат странни символи в имената си. Особено когато аз им напиша името/прякора написаното от тях се игнорира.

Някои знаци могат да се изкарат с <Alt> + цифри. Например Alt+0185 = №

1. Екран №1.

2. Екран №2.

Вече обсъждахме с вас по Skype.

А. Вижте си СП1.

Желателно е да ползвате оригинални инсталации на продуктите. Пиша това, защото няма как да сме 100% сигурни, че инсталацията на Вистата, която сте ползвал е изрядна.

МНОГО е важно да публикувате екран от 150 при вас КАК получавате текст на български и в какъв вид е. ЯВНО след като при моя човек не се възпроизвежда АЗ не мога и няма КАК да твърдя и да обърна внимание на вашия проблем. Не се възпроизвежда. Ще чакам да публикувате такъв екран...

Проблема изчезна след като се върнах на предишната версия 4.0.0.145, което напълно ме озадъчи и от което следва че не Вистата ми е виновна а нещо в самия скайп

Проблема изчезна... ...а нещо в самия скайп

Добре, vanko3_bg, разбрах още като ми писахте. Но ви моля да пуснете екран от 150, показващ проблем с текстовете на български, ако не ви затруднявам. Иначе нямам какво да коментирам. Както ви писах – много е възможно. Все пак моят познат, който направи тези екрани на нова машина с Виста и 150 не отчете вашия проблем с двете стандартни подредби във Виста. Аз от моя страна не видях (когато човекът ми пишеше) нещо необичайно... Много ще помогнете, ако предоставите такъв екран.

ПП1 Към всички: моля всеки, който има желание, да пробва да възпроизведе ситуацията и да повтори проблема на vanko3_bg.... Версията на Vista на vanko3_bg (може да се види точно от екрана). Доколкото разбрах от vanko3_bg първо е инсталирана Vista Ultimate с настройки на английски; после е обновена със SP1, a най-накрая е качен бг MUI. Проблемът му се появил със Skype 4.0.0.0.150 (текстовете написани на български се показвали на маймуница) 4.0.0.0.150 е поставена като автоматично обновяване върху Skype 4.0.0.145, при която проблемът не е съществувал.

ПП2 vanko3_bg, може би е най-добре да пробвате отново и да опитате да направите екран. Не вярвам някой да има време и възможност да възпроизведе всичко по-горе. Впрочем аз очаквах да публикувате точно такъв екран, но сред тези които качихте няма такъв и аз не виждам какво бих могъл да докладвам.

...как се правят тези странни символИ...

Отговаряно многократно: търсене в раздел VOIP.

пичове имам следния проблем,значи с гаджето пишем като луди и като пиша много винаги нещо блокира и трябва да си рестартирам компа.няква грешка пише и блокира скаипе не компа се тай става да пиша много,пиша пиша и пляс блокаж от много писане,не му стига виртуалната памет ли кво? някой ако се сеща за какво говоря или предполага от къде идва тоя проблем ако може да ми помогне.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.