Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 3

Featured Replies

Как мога да го заредя с дебитна карта маестро или пари в кеш.

Не можеш, paypal или кредитна карта
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 247,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

ОС ми се скапа,а в разговорите(чатовете) в скайп имам важно инфо,което искам да извадя.Repair на ОС в конкретния случай е невъзможен. Разрових логовете в C:\Documents and Settings\UserName\Application Data\Skype\skype_user\chatsync\ ама няма да е и така-голяма част от инфото е на кирилица и няма как да се прочете там,а и така ще е изключително мъчна и трудоемка работа предвид обема разговори-даже и не се знае там кой разговор с кой потребетел е воден-абе мъка. Дайте някакъв по-елегантен метод как да стане номера.

Редактирано от bafbuf (преглед на промените)

Здравейте мили приятели моля Ви за помощ,при инсталирването на новата версия на скайп, 4.0 когато ме търсят за говорене всичко е наред звъни си и връзката е перфектна.Но когато ми пишат съобщение ми свети само оранжевият индикатор без да се чува сигнал за това,по този начин неразбирам кога ми пишат съобщение ако не съм до компютъра в този момент.На какво се дължи това и дали антивирусната ми програма не позволява инсталирането на новата версия на скайп.Аз съм с Касперски.Какво трябва да се направи

Редактирано от dunia53 (преглед на промените)

Значи нямам вече игрите в скайп,когато си инсталирах версията 3.6 ме попита "Да инсталирам ли по-стара въпреки че имам по- нова", натиснах да обаче игрите пак ги няма :friends1: Та какво да правя?

Зависи от дебитната карта на банката, има и такива които предлагат онлайн пазаруване. Аз съм си заредил скайп с дебитна карта.

Искам да попитам има ли начин да направа така че когато телефона не ми е включен да ми звъни на скайпа....нещо като Skype in.

Всъщност може. С малко комбинативност: иПей + дебитна карта + профил в moneybooker.com

КАК? С подробности съм го описал още в края на 2004 г. в българската секция (вж. подписа ми; на 2 с. почва).

ОС ми се скапа, а в разговорите(чатовете) в скайп...

Единствената идея, която ми хрумва е да копирата папката с вашето име на друг компютър. За да получите достъп до нея закачете своя диск към друг компютър, или пробвайте да получите достъп до NTFS дяла от друга ОС.

Зависи от дебитната карта на банката, има и такива които предлагат онлайн пазаруване. Аз съм си заредил скайп с дебитна карта.

Искам да попитам има ли начин да направа така че когато телефона не ми е включен да ми звъни на скайпа....нещо като Skype in.

Точно! Само дебитните карти на български банки, които са одобрени от moneybookers.com вършат работа.

Има услуга за пренасочване, но се плаща, т.е. ще плащате за всеки пренасочен разговор. В България не е изгодно, освен ако нямате неограничен абонамент и/или ползвате. Външни номера (новото навание на SkypeIn) за България няма. Погледнете за такова у/во на www.mobigater.com

Значи нямам вече игрите в скайп,когато си инсталирах версията 3.6 ме попита "Да инсталирам ли по-стара въпреки че имам по- нова", натиснах да обаче игрите пак ги няма :angry: Та какво да правя?

Нещо се е помазало при вас заради качването на по-стара версия. Махнете Skype напълно, като запасите своята хронология, почистете системния регистър (тук в темата сме описали) и инсталирайте тази версия, която предпочитате.

Здравейте мили приятели моля Ви за помощ,при инсталирването на новата версия на скайп, 4.0 когато ме търсят за говорене всичко е наред звъни си и връзката е перфектна.Но когато ми пишат съобщение ми свети само оранжевият индикатор без да се чува сигнал за това,по този начин неразбирам кога ми пишат съобщение ако не съм до компютъра в този момент.На какво се дължи това и дали антивирусната ми програма не позволява инсталирането на новата версия на скайп.Аз съм с Касперски.Какво трябва да се направи

Обратно към ОС, драйвери и т.н. Що се отнася до сигналите, погледнете в Настройки > Общи > Оповестяване и задайте какво–кога и т.н. Антивирусната в случая мисля, че няма нищо общо.

Нещо се е помазало при вас заради качването на по-стара версия. Махнете Skype напълно, като запасите своята хронология, почистете системния регистър (тук в темата сме описали) и инсталирайте тази версия, която предпочитате.

Това с хронологията как става?

Точно! Само дебитните карти на български банки, които са одобрени от moneybookers.com вършат работа.

Има услуга за пренасочване, но се плаща, т.е. ще плащате за всеки пренасочен разговор. В България не е изгодно, освен ако нямате неограничен абонамент и/или ползвате. Външни номера (новото навание на SkypeIn) за България няма. Погледнете за такова у/во на www.mobigater.com

Благодаря за отговора. Интересуваме как става точно това пренасочване, независимо че се плаща. Целта на пренасочването е че където съм GSM мрежите нямат обхват или има но е супер минимален и постоянно се губи и за това би било чудесно поне докато съм на работа разговорите ми да се прехвърлят на скайп, поне интернет си има... от тук се досещате че Mobigater не може да ми свърши никаква работа. Работя във Великобритания в едно забутано село.

Вече ми е пределно ясно как става, току що прочетох за SkypeIn в официалния им сайт. Хубаво ще е и в България да се предлага тази услуга, а още по добре някой мобилен оператор да се заеме със Skypephone.

Редактирано от hampsthwaiteuk (преглед на промените)

Някой има ли наблюдения от wi-fi скайп телефоните, искам да си купя такъв. Ако може да ме ориентирате за модел, цена ще съм ви много благодарен.

Моят проблем е същият само че аз имам сигнал без оранжевият индикатор.

Здравейте наскоро инвестирах $20 в скайп обаче ми се виждат доста скъпи разговорите, Реших да прехвърля парите обратно в картата обаче няма никакъв вариянт за това,(или аз не намирам) Ако някой е имал такъв проблем моля нека сподели Благодаря ви

Това с хронологията как става?

С най-големи подробности и то многократно е обяснявано в част 2 на темата. Потърсете.

Благодаря за отговора. Интересуваме как става точно това пренасочване, независимо че се плаща. Целта на пренасочването е че където съм GSM мрежите нямат обхват или има но е супер минимален и постоянно се губи и за това би било чудесно поне докато съм на работа разговорите ми да се прехвърлят на скайп, поне интернет си има... от тук се досещате че Mobigater не може да ми свърши никаква работа. Работя във Великобритания в едно забутано село.

Много малко хора знаят, че можете да пренасочвате разговори и до Скайп имена. Но истинското пренасочване е платено, т.е. заплаща се по цените за разговор според цените (вижте в сайта или от клиента). За да го ползвате трябва да имате Скайп кредит. От настройки се въвежда номер, към който да се пренасочват входящите разговори. Вие плащате цената. Цените за избиране на български мобилни оператори са дебели и аз не ви преоръчвам да го правите. Има смисъл, ако имате неограничен абонамент и прехвърляте към мобилни номера в Обединеното кралство. Мобигейтър има своите достойнства, според абонаментните планове на СИМ картите, които ползвате за терминиране. Щом сте в ОК, ви преоръчвам да се абонирате за неограничен „Свят“ (погледнете, мисля, че са 37 държави) и ще избирате безплатно местните стационарни номера, а за мобилните ще дължите някаква минимална такса от около 2 евроцента/мин. пренасочването можете да го пускате и спирате по всяко време, когато отсъствате и т.н.

Вече ми е пределно ясно как става, току що прочетох за SkypeIn в официалния им сайт. Хубаво ще е и в България да се предлага тази услуга, а още по добре някой мобилен оператор да се заеме със Skypephone.

Единственият оператор, който засега поддържа Skypephone 1 и Skypephone 2 е three.co.uk – ето ви, повече информация тук (на английски). Може за вас да е изгодно. Иначе тук в България сме много, ама много далеч от пускане на външни номера в България (най-близо до нас има в Гърция и Румъния). Причините са комплексни, но да кажем така: „негласен монопол на нашенските телекоми“.

Моят проблем е същият само че аз имам сигнал без оранжевият индикатор.

Проверете утре (сряда) следобед в страницата за изтегляне на бетаверсията за Windows.

На мене Skype ми крашва откакто дадох да покаже историята на групов чат с около 100-тина човека, който съществува от няколко години :P Показва ми "Skype - out of memory" и Not Responding. Ако някой въобще напише съобщение в него Skype пак не отговаря и ми блокира целия комп. Изтрих цялата история и пак същия резултат. Реинстал - същото. При Skype 4 проблема изчезна, но пък интерфейса му е ужасен и никога не бих го използвал Публикувано изображение Адския бъг, дано да го оправят в новите версии.

Адския бъг, дано да го оправят в новите версии.

Ако има такава грешка, докладвайте я в сайта на Skype. Хронологията не се пази вечно. С най-новите версии не се пази повече от 6 месеца. Вижте дали отговаряте на минималните изисквания към компютъра. Прочетете в част 2 на тази тема как да премахнете Skype напълно, като запазите своята хронология и др. записи. Не пропускайте, след като премахнете програмата, да почистите системния регистър (описано е пак там). Skype 3.8 и 4.0 ползват различни форма̀ти за достъп до БД (макар и една и съща). Приемам, че може да е специфичен проблем на 3.8, но не съм убеден. Впрочем изпробвайте новата публична версия Skype 4.0 БЕТА2, която ще се появи след около час (16:00 ч).

ДОПЪЛНЕНИЕ:

Можете да я изтеглите от тук. Списък с изменения (на английски) четете тук.

Мисля, че ще допадне на всички. Моите фаворити сред новите функции са превключването м/у стегнат/фабричен вид на приложението; новият начин на отчитане на множество прехвърляни файлове (повече от един); поддръжка на на mjpeg камери; поддръжката за Core Audio под Vista; новия съветник за подобряване на качеството при разговор, и т.н. Погледнете и споделете! Най-вече ме интересува какво може да се подобри, усъвършенства.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Не е възможно веднага да се каже какво е. Не посочвате версия, нито подробности за ОС и за екстри/програми към Skype, които евентуално ползвате. По принцип не е обичайно и може да е комбинация от някой зловреден скрипт и/или грешка в системния регистър... или трето; трудно е да се посочи конкретна причина. Съвет: обновете си версията, като преди това опитате да почистите системния регистър. По-горе посочих къде има подробни описания в темата как става.

Искам да се извиня във своята непълност.Версията ми е 3.6.ОС е Windows XP без антивирусни и разни глупости.Обнових си версията до 3.8 и пак същия проблем и най-накрая си преинсталирах програмата и тя тръгна.Наистина е бил грешен регистър :wors:.Желая ви приятен ден и късмет в работата! :clap:

здравейте!

имам пц от близо 5 години и не беше ми се случвало нещо подобно!

като започна да пиша в скайпа и също като пишат на мен не ми излиза нищо като бракна малко по нагоре в хронология виждам че всичко е излизало там! но как така ? - забелязах също че часат в скайпа ми е примерно 20:10 а реално е 21:30 и точно от там идва проблема как да си сверя часа в скайпа това не става ли автоматично? истрих напълно програмата инсталирах я отново същия проблем Публикувано изображение мъчи ме вече дълго време моля ви помогнете ми ;(

здравейте!

имам пц от близо 5 години и не беше ми се случвало нещо подобно!

като започна да пиша в скайпа и също като пишат на мен не ми излиза нищо като бракна малко по нагоре в хронология виждам че всичко е излизало там! но как така ? - забелязах също че часат в скайпа ми е примерно 20:10 а реално е 21:30 и точно от там идва проблема как да си сверя часа в скайпа това не става ли автоматично? истрих напълно програмата инсталирах я отново същия проблем :( мъчи ме вече дълго време моля ви помогнете ми ;(

Версия на Skype? И на ОС? Може да е проблем с пречертването или друго. Само съм чувал за подобен проблем, но никога не съм го наблюдавал. Обновете си операционната система на макс. Вижте дали нямате нещо по DirectX, т.е. проблем. Все пак ви препоръчвам да поставите възможно най-последната версия на Skype.

За синхронизирането на часовника. Проверете регионалните настройки. Сверете часа в компютъра. По подразбиране Skype позва часа от компютъра. Погледнете в Личен профил (долу вдясно) и вижте какво е зададено при вас. Според мен, ако не сте пипали по Skype, трябва да оправите часа и дата от машината. Ползвайте някой от сървърите за автоматично синхртонизиране, за да става автоматично.

Ох, много съм разтревожен :grimace:

тука:

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...aper&n=7441

пише такиви работи (извадки):

Група канадски изследователи намери доказателства, че компанията Tom-Skype, съвместно предприятие на Skype и Tom Online, което управлява популярната VoIP услуга Skype в Китай, разглежда и изпраща на публични сървъри текстовите чатове на потребителите.

В доклада се казва, че специална програма позволява да се четат милиони записи с лична информация на китайските Skype потребители, и то не само текстовите съобщения, но и гласовата връзка. Тези данни се съхраняват на осем сървъра, управлявания от Skype.

Трябва да отбележим, че преди потребителите на Skype в Китай смятаха, че тази услуга използва специална технология за кодиране, която защитава личните данни от правителствения контрол. По тази причина, Skype дълго време беше популярен сред политическите дисиденти на тази страна. Това обаче явно не е така.

Там са и съобщеният на потребителите от други страни, с които са общували китайците.

Сега започва да ми става още повече ясно защо му правят безплатна реклама на Скайпа по обществените западни телевизии, въпреки че е по-скъпо да говориш от него до стационарен телефон от колкото с някой от конкурентите му. Значи ченгетата явно имат достъп до каквото им трябва благодарение на услужливите собственици на Скайпа.

Щом като може да ми записват чата и разговорите ако се обаждам на китаец, значи си може и когато се обаждам и на съседа пак същото да правят от Скайпа.

И това че моят ник в Скайпа е напълно анонимен пак не ми върши работа защото контактите ми са си писали истинските имена в профила им и от там многооооо лесно става ясно кой може да съм аз, даже и да ползвам Скайпа от чужди компютри.

Лоша работа, лошаааа...

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Ох, много съм разтревожен...

гизмо, знаех, че няма да се сдържиш. това е стар кьорфишек, който бетатестерите коментирахме преди месеци и се смяхме. препечатка в pc world.bg е от www.heise.de с автор българин (провери сам). свързах се със същия и той не можа да даде никакви убедителни доказателства... голям смях. в „информацията“ няма и грам истина. за голямо съжаление на всички противници на Skype.

А що се отнася до Китай, ето ти фактите в изявление на Джош Силверман от вчера. Бизнесът в Китай си е бизнес и всеки се съобразява с реалностите там.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.