Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 3

Featured Replies

Има тема за скайп, но най-общо: ъпдейтнал ли и скайпа до шпоследната версия, за какво ти е антивирусната програма под Линукс, провери ли дали някой процес не товари машината?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 248,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте . Взех си камера , инсталирах драйвери за нея , сега как да я използвам като говоря по скайпа че нещо не ми е ясно ?

Здравейте . Взех си камера , инсталирах драйвери за нея , сега как да я използвам като говоря по скайпа че нещо не ми е ясно ?

Така както си си задал въпросчето ми мирише че май никак няма да я ползваш.

1. Каква камера бе човек?

2. На каква конфигурация си тръгнал да я подкарваш?

Щото например ако е видеокамера mini DV със Firewire port връзка ще я подкараш на куково лято със Скайпан.

п.п. Квато и дъ ти е "кЕмърътъ" треа ъ тръгни с тва: http://www.sightspeed.com/

Камерата е някаква " ZSMC USB PC Camera " на Deluxe . Разбрах как се пуска но проблема е че картината която излиза е много тъмна . Пробвах да я подобря от настроиките на камерата но нищо не стана . Отнякъде другаде мога ли да променям тези настройките или съм си взел калпава камера ?

Камерата е някаква " ZSMC USB PC Camera " на Deluxe . Разбрах как се пуска но проблема е че картината която излиза е много тъмна . Пробвах да я подобря от настроиките на камерата но нищо не стана . Отнякъде другаде мога ли да променям тези настройките или съм си взел калпава камера ?

Ами то вечер евтините уебкамерки дават кофти резултати.

Аз имам една за 80 евро и тя си работи на лампа вечер.

Пробвай за всеки случай преди да я хвърлиш на боклука дали няма да работи по-добре с МСН-а, понякога с него работят по-добре някои лоши продукти.

Ако сложиш зад тебе един голям светлокафяв картон от някакъв разгънат картон ще улесниш работата на уебкамерката, защото ще намалиш нуждата от по-голяма динамика на картината. Аз така даже видеоклипчета съм правил с уебкамерка преди да си купя истинска видеокамера.

Мога ли да разбера кога един потребител е онлайн,без той да ме е добавил,просто избирам от търсачката някакъв потребител и искам да разбера дали е онлайн. Дано да става.

Редактирано от Казака (преглед на промените)

Здравеите.Имам проблем със скайп,купих си лаптоп с виста като си инсталнах скайпа на ново неиска въобще да влиза ,давам вписване и до там,изписва ми че не е в състяние да се свърже.А в инструменти и от там в свързване като гледсам ми липсва номера на порта имам празно място,питах мои познати със скайп и на всеки номера на порта е различен.Незнам дали успях да обпсня но моля за помощ.не видях да е имало такава тема надявам се да не се повтарям

Здравейте и честита Коледа!!! Имам въпрос!

През "Контрол панел" влезнах да проверя какво есъстоянието на компа и в "Add Hardware" има жълта удивителна на говорителче до което пише MPU-401 Compatible MIDI Device... Като включа Скайп и искам да говоря със САЩ - звука ми пропада - ТАМ не ме чуват... Моля за помощ! Сменях различни версии на Скайпа, но нищо.

Продължаваме темата за Skype. Не забравяйте да използвате като източник на полезна информация Част 1 и Част 2.

Здравейте

Имам проблем с камерата през Skype. Може и да сте го обсъждали но не успях да намеря нищо, затова ви се извинявам предварително ако вече сте отговаряли .

Skype не разпознава камерката.И проблема не е в камерата , защото на друг комп. тръгва.Тръгва и през всякакви други програми.

Здравейте

Имам проблем с камерата през Skype. Може и да сте го обсъждали но не успях да намеря нищо, затова ви се извинявам предварително ако вече сте отговаряли .

Skype не разпознава камерката.И проблема не е в камерата , защото на друг комп. тръгва.Тръгва и през всякакви други програми.

Ако изчистиш всичките файлове при премахването на скайпа и преинсталираш наново драйвърите на камерката и след това пак инсталираш скайпа, би трябвало да я намери.

коя е най добрата програма за записване на видеоразговор от скайп?

Имам въпрос за новият skype версия 4.0.0.176,може ли на един компютър да работят два скайпа.

Имам въпрос за новият skype версия 4.0.0.176,може ли на един компютър да работят два скайпа.

Точно затова се върнах на 3-ката.

Ако изчистиш всичките файлове при премахването на скайпа и преинсталираш наново драйвърите на камерката и след това пак инсталираш скайпа, би трябвало да я намери.

ЦИТАТ(vladomeh @ 25.12.2008г. в 10:11ч.)

Здравейте

Направих го.Всъщност какво ли не направих, но така и скайпа не разпозна камерата.Явно отива към преинсталираане

интересува ме да ли мога да направя така , че кога то се вписвам от другата страна да не знаят за това (на тях да не им се показва че току що се вписвам ) с някаква програма или настройка , моля някой ако знае да каже ще съм му много благодарен пък ако няма здраве да има

ДА питам с тази нова версия 4-ка как се излиза от общи чатове,къде ли не гледах и не намерих такава опция?

Здравейте, има програма, която в СКАЙП се ползва вместо микрофона на компа, мобилен тел. като връзката се осъществява с блутоот или кабел. Локално при мен имам проблем с дъното и не мога да включа микрофон - просто се скапа. За това ми трябва тази програма, знам, че я има. Благодаря на всички.

За 10 лв си взимаш usb/pci звукова карта и си закачаш микрофона на нея без да се занимаваш с излишни глупости.

Една питанка и от мен: Мисля, че скайпа нещо се бъгва. Става дума, че като вляза в моя компютър и на един приятел на профила няма аватар и на настроението пише едно нещо. Като вляза в на баща ми скайпа на същия този абонат има аватар и на настроението пише друго нещо. Като вляза пак в на баща ми скайпа, но от лаптопа му същия този абонат няма аватар, но пак пише различно нещо на настроението. И веднъж един друг приятел ми вика "Видя ли кво си е сложил за аватар?" и аз съответно му отговарям "Ха, при мене няма аватар", и после ми праща скрийшот с аватара му. Та интересно ми е на какво се дължи това. Също имам една позната, която ме беше блокирала и сега като ме е деблокирала не и виждам аватара. (ако има де, не знам вече...). И направих си аз нов скайп, блокирах го, после го деблокирах и пак така - от него не виждам аватара на моя си скайп. Може малко тъпо да ви се струва, може и да не съм го обяснил добре, но... =/

Не се е бъгнал - така си работи. Защо ли? Обективно, това е Р2Р мрежа, т.е. няма централизирано съхраняване на ресурси (официално) така че информацията се носи някъде из потребителите на Скайп, който в един момент го играят преносна среда (то май стана облак, вместо Р2Р, но Скайп няма да са нясно какво са до края си). Второ - програмата си е така написана. Много грешки, много недомислици, сглобка от много комуникатори, главно морално остарялото преди 10 години IRC. Но не очаквай да поправят тези грешки, не очаквай да се подобри и мрежата, защото отговора на такива очаквания е "стой възможно най-дълго в мрежата". Това е начина да се опресняват данните и да се формира Р2Р, облака или каквото е там преносната среда на Скайп. Колкото повече, толкова повече - това е неофициалния им девиз а-ла-Мечо-пух. Колкото по-малко логика в тази програма, толкова по-хакерски изглежда, разби'аш ли :rolleyes:

От части... Но все още се чудя как по едно и също време при единия показва аватар, а при другия - не... А то не е да съм бил влязъл току-що. От половин час говорехме и ме попите "ти видя ли му аватара?"... И оттогава насам така и не се е появил аватар, не знам как е при тоя, с който говорих тогава - малко сме поскарани... Ще пробвам да си направя нов скайп и така да видя как е всъщност. :speak: Мерси все пак за дългото обяснение. (:

Късия вариант - отвори %appdata%\Skype и триеш файловете shared.* Като се логнеш, ще се опресни връзката си и "може би" ще получиш аватара.

Не помогна, но пък преди това си направих друг скайп и като ми даде пълномощно всичко си беше ок (при новия скайп де). В моя си скайп пак си седи без аватар и настроението му е отпреди 1 седмица. Както и да е. Мерси все пак (:

За да се изтегли аватара потребителят, притежаващ аватара трябва да не е офлайн.

Също така, същуствуват проблеми, защото при смяна на аватар потребителят праща съобщения до всичките в листа за това, че аватарът е сменен.

Само че не винаги се получава. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.