Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Измами при осиновяване на животни

Featured Replies

Tи явно си ******и не можеш да направиш разлика между това да убиваш за храна и това да изпитваш наслада от причиняването на мъчителна смърт. Такива като теб не трябва да съществуват.

Повтарям. Змиите убиват за храна. Те нямат избор. Хората, които не са вегетарианци, пазарувайки месо плащат за причиняване на мъчителна смърт на животни. И го правят за своя наслада, защото имат избор - могат да живеят, при това по-добре и без да ядат трупове. Не разбрах какви "като мен" не трябва да съществуват? Вегетарианци? ;)

И един виц по темата:

В зоомагазин влиза малко усмихнато момиченце и казва:

- Извинете, искам да си купя едно зайче.

- О, чудесно - изпада в умиление продавачът - А кое си избирате? Това малко беличко пухкаво зайче или онова сивото, с меките ушенца и топлите кафяви очички?

- Да Ви кажа честно - отговаря момиченцето - на моя питон му е през оная работа.

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Spyderco (преглед на промените)

• Отговори 50
  • Прегледи 25,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Съмнявам се Ве, че змиите в естествената им среда ядат обезпаразитени и ваксинирани животни. Осъдителното, не е че змиите трябва да ядат, а начина по който този човек ги храни. Шото аз ако отида и изям някой съсед веднага ще ме обяват за изрод, канибал и прочие и никоя няма да кажа..."Да, ама тя била гладна". Ми била съм, ама със сигурност не съм опряла до съседа.

Когато взимаш едно животно, ти поемаш всички разходи за него. Човекът си е намерил най-евтиния и лесен начин да си храни питомниците. Повече от очевидно е че има някакви проблеми и представи си тези проблеми изведнъж да достигнат своя връх и вземе да ги напуска тези змии. Човек, който няма съвест е опасен.

Отивайки в магазина да си купя пържолка, продавача знае, че аз тази пържола я взимам, за да я изям. Никого не лъжа и на никого с добрината не злоупотребявам. Престъпно е някой да се погрижи някое животно да си намери дом, но вместо дом да му е осигурил сигурна и кратка смърт.

Още по-гнусно е снимането на тези клипчета и наглостта, която има да раздухва нагоре и надолу какво прави. Този човек се гордее с това и си му личи, че никак не го е страх. И правилно.., то няма и от кой. И тази тема ще е ден допладне, само дето дадохме идея на някои как могат да си хранят змиите.

П.П И спрете с обидите, че трябва да трия!

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Повтарям. Змиите убиват за храна. Те нямат избор. Хората, които не са вегетарианци, пазарувайки месо плащат за причиняване на мъчителна смърт на животни. И го правят за своя наслада, защото имат избор - могат да живеят, при това по-добре и без да ядат трупове. Не разбрах какви "като мен" не трябва да съществуват? Вегетарианци? ;)

Змиите убиват за храна. Този урод убива за удоволствие. Почна ли да схващаш разликата? Това дали човек живее по-добре без месо, си е лично твое мнение и не означава, че е вярно. "такива като теб" - изкривяващи истината, защитаващи престъпници.

Да, вярно е, че животните и хората убиват и изяждат други животни всеки ден. Неоспоримо е, че хората често изпитват наслада от пържолата, без да се замислят за мъките, които е трябвало да изтърпи телето, свинята или пиленцето в кланницата. Все пак, има нещо, което се нарича неоправдано доверие. Това е подсъдно - поне в Америка. Но, ние не сме в америка! Доверието на хората е било излъгано. Била е сключена сделка - те дават дадено животно, а в замяна на това този, който го взема обещава да се грижи добре за него. Това не става и следователно има всички законови основания този, който не е оправдал доверието на хората да бъде съден - поне в Америка. Освен това, ако бяхме в тази страна, мисля, че психиатър би могъл да направи профил на въпросната извратена личност и да се произнесе, че той изпитва садистично удоволствие от убиването на животни, а след това съдът да се произнесе, че той няма право да отглежда животни. А иначе, най-малкото, което съдът би могъл да направи е да го накара да върне парите за обезпаразитяване и ваксинация - което ще е ужасно нечестно и твърде малко. Някой трява да го спре!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

dindi, напълно съм съгласен, че този човек е подъл и непочтен. Дори бих предложил да бъдат намерени потърпевшите, дали животинката си за осиновяване и да съдят въпросния Евгени за измама и злоупотреба с доверие. Аз не го защитавам. Вярно е, че змиите трябва да ядат обезпаразитени животни, за да не се опаразитят те самите. За тази цел се продават лабораторни плъхове. Но не мога да се съглася, че е "още по-гнусно" снимането и разпространяването на процеса на хранене на змиите. Напротив - мисля, че във всяка кланица трябва да бъде монтирана по една web камера. И всеки, който си купува пиле, пържола или котлет от магазина, да има възможност да види смъртта на животното, която е поръчал и за която е платил, преди да го изяде. Всеки, който яде месо, би трябвало да се запита: "С какво аз съм по-добър от този Евгени?". С това, че не лъжеш - вярно е. Ти убиваш също като него - за удоволствие. Разликата е, че го правиш честно и открито. И за това той заслужава да бъде умъртвен по най-мъчителния начин, който можете да измислите, а вие можете спокойно да продължавате с убийствата, така ли? Можете да изпратите жалба до съответната инстанция, да приспите съвестта си и да престанете да мислите повече за това. Но можете да направите и нещо повече. Можете да заявите твърдо: "Аз не съм садист като Евгени и от днес няма да плащам за убиване на животни за удоволствие!". И да станете вегетарианци. Ако ви е трудно, изгледайте още веднъж филмчето със змиите. И мислете за това всеки път, преди да седнете на масата.

Редактирано от Spyderco (преглед на промените)

Но не мога да се съглася, че е "още по-гнусно" снимането и разпространяването на процеса на хранене на змиите. Напротив - мисля, че във всяка кланица трябва да бъде монтирана по една web камера. И всеки, който си купува пиле, пържола или котлет от магазина, да има възможност да види смъртта на животното, която е поръчал и за която е платил, преди да го изяде.

Съвсем сериозно подозирам, че това би причинило необратими психически травми на децата, които вероятно ще станат вегетарианци. На мен тази гледка също не ми понася, защото както писах вече по-горе в тази тема гледах филм, който показва такива неща и е сниман със скрита камера - не е за всеки! Иначе го гледах в youtube.

Но не мога да се съглася, че е "още по-гнусно" снимането и разпространяването на процеса на хранене на змиите. Напротив - мисля, че във всяка кланица трябва да бъде монтирана по една web камера. И всеки, който си купува пиле, пържола или котлет от магазина, да има възможност да види смъртта на животното, която е поръчал и за която е платил, преди да го изяде.

Всеки, който яде месо, би трябвало да се запита: "С какво аз съм по-добър от този Евгени?". С това, че не лъжеш - вярно е. Ти убиваш също като него - за удоволствие. Разликата е, че го правиш честно и открито. И за това той трябва да бъде умъртвен по най-мъчителния начин, който можете да измислите, а вие можете спокойно да продължавате с убийствата, така ли?

Ама аз в никакъв случай не казвам, че ние сме светци. Че и ние убиваме, убиваме. Че някои народи трепат кучета, за да си ги слагат на масата, то е ясно.

Ако зарежем морала и прочие, най-малкото, е че в случая си има закон и той категорично забранява тази зловеща практика. Има си закон и той трябва да се спазва и това е. Ако не те кефи, бегай в гората и си построй колиба.

Аз доколкото четох въпросния човек разкарвал змиите си по градския транспорт из ВУЗ-а си, това не е нормално. Ок. Кефи те да гледаш змии, гледай, ама си ги храни с нещата позволени ти от закона.

Законът на джунглата винаги си е бил в сила, по-силния оцелява. Ето, защо ако този змийчок си намери в естествената си среда сам котка и си я хапне, аз няма за какво да го обвиня. Практиката с кучетата пък беше още по ужасно. Първо ги трови, после ги разфосава. Ми, не мога да разбера как някой може да яде домашни любимци.

Вярно е че сме егоистични същества, ама и егоизмът трябва да си има граница.

П.П Смятам, че си имаме конкретен случай и забягването в други теми не е особено ползотворено. Човечеството има много кирливи ризи за вадене, но е хубаво когато се опитваме да бъдем малко по-добри да намираме разбиране. Вярно е, ядем пилета, прасета, крави, телета и прочие, но не ядеме всеки животински вид, все пак и това е нещо.

Човечеството има много кирливи ризи за вадене, но е хубаво когато се опитваме да бъдем малко по-добри да намираме разбиране. Вярно е, ядем пилета, прасета, крави, телета и прочие, но не ядеме всеки животински вид, все пак и това е нещо.

Абе, в Китай имат малко по-различно мнение по въпроса, ама айде - няма значение.

Похвално е и ви благодаря, че обсъждаме тази тема, но защо никой не се наема да осъди китайският народ за това, че яде кучета и котки и всичко живо, което са способни да намерят. Някой ще кажат - е, те са много и са гладни. И все пак...

Между другото, аз също имам котарак. И обожавам котките. Но освен това съм и реалист. Знаете ли кое е единственото животно освен човека, способно да убива за развлечение? Правилно - пухкавите и мъркащи котки ;) Всеки, който е гледал добре хранена котка в къща е виждал как сладката писана лови мишки. Пояснявам за тези, които живеят в апартаменти - хваща мишката, в продължение на около половин час си играе - забива в нея нокти, хваща я със зъби, пак я пуска, удря я с лапи... На края я убива, но, естествено, не я яде - консервата "Уискас" е далеч по-вкусна. Просто я зарязва или, както правеше котаракът на една приятелка, я дава на съседските котки, за да ги сваля ;) Ето за това обичам котките - точно като хората са Публикувано изображение

Можете да му пратите "поздрави" от България

Аз лично го направих-писах коментар в профила му и му казах какво мисля за него

http://www.sladur.com/new_img/1/1/8/4/6/8/118468.html

Последно е влизал снощи в 23:41

Много ми е чудно за какво хленчите. Подобни действия (ядене на едно животно от друго) стават по много всяка секунда в природата. Просто хранителна верига. Защо не вземете да направите нещо срещу разглезени дечица, които са изхвърлили любимото животно на улицата след като им е омръзнало? Всички бебета и малки са симпатични, но като поотраснат май омръзват. Ха оправете си глутниците помияри в Сф. и тогава давайте акъл. То и в USA имаше подобен скандал с отглеждани домашно крокодили и след това отраснали пуснати на свобода. Почнете да се възмущавате че котките ядели мишки. То и змиите ги ядат. Каква е разликата? Можете да се възмущавате че тъпча хлебарките. Които някои съседи развъждат за да преработват битовите им отпадъци. Аз, а вероятно и 90% от пишещите във форума ядем месо. Животни, вкл. риба. И какво?

Нещо май пак се появи някой достатъчно *** за да не разбере идеята на темата. За ************ пояснявам - не се възмущаваме от факта, че змиите се хранят, за да живеят. Възмущаваме се от факта, че човек изпитва удоволствие от страданието на други живи същества. По-ясно не знам дали мога да го обясня. Ако се наложи, ще поискам помощ от публиката.

Много ми е чудно за какво хленчите.

Подобни действия (ядене на едно животно от друго) стават по много всяка секунда в природата. Просто хранителна верига. Защо не вземете да направите нещо срещу разглезени дечица, които са изхвърлили любимото животно на улицата след като им е омръзнало? Всички бебета и малки са симпатични, но като поотраснат май омръзват. Ха оправете си глутниците помияри в Сф. и тогава давайте акъл. То и в USA имаше подобен скандал с отглеждани домашно крокодили и след това отраснали пуснати на свобода. Почнете да се възмущавате че котките ядели мишки. То и змиите ги ядат. Каква е разликата? Можете да се възмущавате че тъпча хлебарките. Които някои съседи развъждат за да преработват битовите им отпадъци.

Аз, а вероятно и 90% от пишещите във форума ядем месо. Животни, вкл. риба. И какво?

В природата,в тяхната естествена среда е едно

Тук говорим за изверг,за психопат,който не само убива животни за змиите си

Той изпитва сатанински оргазъм от това

Ти видя ли му сайта,профила му в сладур?

Това човешко същество ли е според теб?

Публикувано изображение

Виж му обърнатия кръст,обърнатия пентаграм и тогава пиши

Това не е тема за змиите-май не разбираш

В природата,в тяхната естествена среда е едно

Тук говорим за изверг,за психопат,който не само убива животни за змиите си

Той изпитва сатанински оргазъм от това

Ти видя ли му сайта,профила му в сладур?

Това човешко същество ли е според теб?

Публикувано изображение

Момчето слуша готик метъл и се изживява като някакъв мрачен мистик, което за мен е точно толкова глупаво, колкото и да бъдеш християнин. Или какъвто и да е друг вярващ. Все пак, живеем в 21-ви век. Не виждам особена разлика в това на къде е обърнат кръста или пентаграма му - и двете говорят, че вярва в религиозни измишльотини и фантасмагории. Следва да се отбележи също, че църквата на сатанистите отрича каквото и да е насилие над животни, освен ако те не те нападнат или нямаш намерение да се храниш с тях, както можеш да прочетеш тук. Когато научиш английски.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Ще пиша, темата не е за сатанизъм и пентаграми. Гласи: "Измами при осиновяване на животни". Не видях за каква измама става въпрос. А като има измама вероятно има и наказание. Някой да е написал какво е нарушено?

Не си малка. Мисля че знаеш колко измами станаха с приватизирани предприятия. Купени с ясната цел да се закрият, нарежат за скрап. Нещо за това да си написала? За изхвърлените на улицата хора работещи в тях? За управляващите от последните 20 години, крадящи безогледно и обричащи на жалко същестуване целия народ (или поне 95%) с най-ниските доходи в Европа, а и в голяма част от света? Нещо да кажеш че издръжката на един пУмияр е многократно по-голяма от тази на пенсионер или инвалид? Тези ХОРА нямат ли и те някакви права (все пак)? След като са си съсипали живота за тази държава.

Не мисля да гледам профили. Човекът си храни животните както и други го правят. Той не е дошъл да ми натрапва личните си убеждения, както го правят някакви сектанти или идиотите политици.

Ето малко паячета да видите какви са красиви http://topdok.nnm.ru/pauchki_3

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Момчето слуша готик метъл и се изживява като някакъв мрачен мистик, което за мен е точно толкова глупаво, колкото и да бъдеш християнин. Или какъвто и да е друг вярващ. Все пак, живеем в 21-ви век. Не виждам особена разлика в това на къде е обърнат кръста или пентаграма му - и двете говорят, че вярва в религиозни измишльотини и фантасмагории. Следва да се отбележи също, че църквата на сатанистите отрича каквото и да е насилие над животни, освен ако те не те нападнат или нямаш намерение да се храниш с тях, както можеш да прочетеш тук. Когато научиш английски.

Mда, съгласен съм за вярването в каквато и да било религия. Само че християните поне са по-малко опасни, отколкото предмета на темата, на когото не му пречат вярванията, за да извършва насилие над животни и да изпитва удоволствие от това.
  • 3 месеца по-късно...

И какво стана с това изчадие? Защо му се губят дирите,нищо не излиза в гугъла :rolleyes: Току-що проверих в Сладура-изтрил се е от там. Къде си бре,изверг? :angry: Къде са ти змиите,още ли ги храниш с живинки?

• 1 месец по-късно...

Ако човек можеше през целия си живот да яде растения, нямаше да може да яде месо. Яденето на трева съвсем не е по-полезно. Тялото има нужда от неща, които в растенията ги няма или са в ограничено количество.

• 2 месеца по-късно...

Това според мен не е вярно - даже и наъ-обикновената живинка има усещане

http://www.vbox7.com/play:e85b2b9e

И кое точно не е вярно,че не разбрах безмисления ти пост....и за какво усещане говориш :)

Да не си объркала клипчето Публикувано изображение

Редактирано от visentii (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

In Defense of Animals (IDA) за злоупотребата с домашни любимци

Оригиналният текст: http://idausa.org/campaigns/theft/pettheft.html

Ежегодно в САЩ биват отчитани като изчезнали около 5 милиона домашни кучета и котки. Въз основа на докладите за кражба на домашни любимци, изготвени от Action 81, In Defence of Animals и други, може най-резервирано да бъде изчислено, че около 1.5 до 2 милиона от липсващите животни са били взети насила, или с измама - чрез т. нар. обяви "подарявам на грижовен стопанин".

Кучета и котки биват продавани на много различни клиенти, за много приложения, включително и като противници или като примамка на бойни кучета, за развъждане във "фабрики за кученца", като месо за човешка консумация, като храна за екзотични животни, като кожа за облекло или аксесоари, както кучета за охрана, или за култови ритуали. Все пак, научно-изследователската индустрия често е най-същественият и най-платежоспособният клиент. Стотици хиляди кучета и котки биват използвани като лабораторни обекти в университетите и експериментално-изследователските институти всяка година. Изследователските институти предпочитат да експериментират върху животни, които са свикнали с хората, тъй като те са склонни да се подчиняват и са много по-лесни за отглеждане.

Има два вида лицензирани дилъри на животни

1. Търговци от клас А (или на целенасочено отглеждани животни), които отглеждат и развъждат (предимно чистопородни) животни в своя имот. Те обичайно продават животни на магазините за домашни любимци, на изследователски институти, както и на други дилъри от клас А и Б.

2. Търговци от клас Б (или на животни от случаен източник), които получават разнообразни (често смесена порода) кучета и/или котки от приюти, търгове за животни, и от други дилъри от клас А и Б. Дилърите от клас Б обикновено продават животни на научноизследователските институти, на други дилъри от клас Б, и за храна и кожа.

Техните случайни източници може да включват и "бандити." Бандитите също събират животни от произволни източници, но не са контролирани. Някои дилъри от клас Б и бандити бяха уличени в придобиване на изгубени, безстопанствени и "подарявани на добри хора" кучета и котки, и дори в кражба на домашни любимци от собствените им заградени дворове. През последната година има 15 дилъри от клас Б, продаващи кучета и котки на изследователски центрове. Но броят на нерегламентираните бандити и източниците им на животни, които продават на дилърите, е дори повече от проблем, заяви пред IDA директорът на Companion Animal Issues Валери Сисиняно.

Продажбата на животни от страна на приютите и дружествата за закрила на животните

Някои приюти и дружества могат да продават "излишните" кучета и котки на дилъри от клас Б и/или на изследователски центрове - практика, обичайно наричана "изземване от приют." Към днешна дата само 13 щата имат забрана върху изземването. Това са: Вермонт, Делауеър, Кънектикът, Масачузетс, Мейн, Мериленд, Ню Джърси, Ню Йорк, Ню Хемпшир, Пенсилвания, Роуд Айлънд (б. м. - всички щати от Североизточния и Средноатлантическия регион), Западна Вирджиния и Хавай. В онези щати, където изземване не е забранено, всеки град или окръг (в зависимост от това дали приютът е градки или окръжен) може да решава дали да предоставя или не право за изземване.

Независимо дали има или няма щатска забрана върху изземването, някои приюти практикуват това незаконно - някои дори и придобиват домашни любимци незаконно. Известни са случаи на домашни кучета и котки, залавяни като "безстопанствени", "изпирани" чрез системата от приюти или хуманни дружества (чрез необявяването им, или чрез прибирането им в извънградски приют, докато изтече необходимият петдневен период за пазене), а по-късно продадени на търговци или на изследователски центрове. Наличието във вашия район на приют или хуманно дружество, практикуващи "изземване", означава, че всеки домашен любимец струва пари; и увеличава шансовете за кражба на домашни любимци във вашата община.

In Defense of Animals предлага следните начини за опазване сигурността на Вашия домашен любимец:

- Кучетата не трябва да бъдат оставяни без надзор, дори и в собствения Ви двор.

- Дръжте котките прибрани. Котките следва да живеят вкъщи, а не да блуждаят свободно навън.

- Ако имате котенца, кученца, котки или кучета, които не можете да задържите, никога не публикувайте обяви "подарявам на грижовен стопанин." Трябва да проверите всички потенциални осиновители, да направите справка за тях - включително при ветеринарен лекар, да ги помолите да платят такса за осиновяването и да подпишат договор за осиновяване, който изисква проверка в новия дом и последващи посещения.

-----------

- Ако имате котенца, кученца, котки или кучета, които не можете да задържите, никога не публикувайте обяви "подарявам на грижовен стопанин." Трябва да проверите всички потенциални осиновители, да направите справка за тях - включително при ветеринарен лекар, да ги помолите да платят такса за осиновяването и да подпишат договор за осиновяване, който изисква проверка в новия дом и последващи посещения.

-----------

да бе да...това не го виждам как ще стане,само си пишем.

Q: "... не публикувайте обяви "подарявам на грижовен стопанин." Трябва да проверите всички потенциални осиновители... проверка в новия дом и последващи посещения."

да бе да...това не го виждам как ще стане,само си пишем.

Айде сега - нихилизъм. Пишем се цивилизована европейска нация, но отхвърляме като неприсъщи нам елементарната грамотност и отговорност, възпитавани у хората от Виена до Ванкувър.

• 3 години по-късно...

Внимавайте ако го купувате от продавалник . Аз си купих мопс когато бях във България от там на добра цена от 350 лв обаче той ме измами каза ми ,че има Кучето 1 ва ваксина и нищо му няма . Когато отидох уж за 2 рата ваксина те ми казаха , че на 1 вата печета е фалшив и , че кучето има херния хубавото е , че тя не е опасна .  :ohmy:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.