Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Друг е въпросът по какъв начин това се отразява на сексуалната им мощ....И дали зеленчуците или алкохолът са виновни за не много твърдата консистенция на някои органи :offtopic_s: .

Предлагам да направиш тема с анкета в раздела за секса-

колко често ядете зеленчуци,по кило,канче и бурканче ли пиете и как се отчитате в леглото

:biggrin:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо се оплаквате? Нали живеем в бленуваната демокрация и всеки има свободата да продава каквото си иска и на когото си иска? Нали сега по магазините има неща, които преди са били недостъпни и мечтани? Нали ядете това, което ядат и приятелите американци? Не се оплаквайте, това е демокрацията!

Искате контрол, искате сигурноост в храните за себе си и децата? Защо тогава премахнахте социализма, а с него и истинските стандарти, родното производство, училищните столове?

Яжте, не се оплаквайте, ГМО е върхът в технологиите!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо се оплаквате? Нали живеем в бленуваната демокрация и всеки има свободата да продава каквото си иска и на когото си иска? Нали сега по магазините има неща, които преди са били недостъпни и мечтани? Нали ядете това, което ядат и приятелите американци? Не се оплаквайте, това е демокрацията!

Искате контрол, искате сигурноост в храните за себе си и децата? Защо тогава премахнахте социализма, а с него и истинските стандарти, родното производство, училищните столове?

Яжте, не се оплаквайте, ГМО е върхът в технологиите!

Тук съм съгласна с теб,Anne -

нищо не може да върне онова време,за съжаление.

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Тогава имаше един пастет,една лютеница,един телешки салам,един шпек салам,едно сирене...

Но не сме умрели,да-

защото всичко не само че беше вкусно,беше под стандарт.

Просто беше истинско.

Сега всеки пастет ми го кръстили Апетит нали,всяка лютеница е Хорце-ама са минали и заминали от онези,истинските.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Яйцата, млякото и пържолите също са пълни с пестициди

Отрова и в омлета

След 20 дни "карантина" салатата с химикали не е опасна

Салатата ни е отровна. Вносни плодове и зеленчуци съдържат пестициди над разрешената норма, както и забранени химикали. Това установиха пробите в две независими лаборатории - в Пловдив и в Белгия. Изследванията бяха направени в рамките на кампанията "За чиста храна", инициирана от в. "Стандарт". Къде се спотайват токсичните вещества, как атакуват здравето ни и има ли "противоотрова" срещу пестицидите? Отговорите дава експертът от сектор "Химически замърсители и добавки към храни" в Националния център по опазване на общественото здраве (НЦООЗ) Валентина Христова-Багдасарян.

В омлета, сочната пържола и палачинките също дремят отрови. Факт - пестицидите не се спотайват само в ягодите, ябълките и доматите. Причината - фуражите се третират с опасни и забранени химикали, обяснява Христина Багдасарян от НЦООЗ. Така отровите "прескачат" в млякото, месото и яйцата на животните, предупреждават експертите.

Затова и процедурите по разрешаване на употребата на даден пестицид продължава с години, уточнява Христина Багдасарян. Провежда се комплекс от експерименти и изследвания, които включват физико-химичните свойства, съдба и поведение, екотоксикология, токсикология на бозайниците и оценка на остатъците. Подробно се изучава метаболизмът, свойствата, пътищата на постъпване, разпределение и елиминиране от организма - главно чрез урината и фекалиите. "Изследва се и времето на разпад на пестицидните остатъци в околната среда", обяснява Христина Багдасарян.

Подадените от "Стандарт" проби в пловдивската лаборатория "Фитолаб" установиха, че вносни домати съдържат 1,5 пъти повече диметоат над нормата. Този пестицид се използва за защита на картофите от вредители. "С времето този продукт се разгражда до безвредни продукти", успокоява експертката. Затова и третираните зеленчуци и плодове се слагат под "карантина". "Ако потребителите ги консумират след този 21-дневен срок, продуктите са напълно безопасни за човешкото здраве", подчертава Багдасарян.

Във вносни портокали пък бяха открити разрешеният консервант фенил-фенол и още три пестицида - хлорпирифос, фосмет и тиобендазол, които поотделно са в нормата. Оказа се обаче, че общото съдържание на химикалите надвишава стандартите за добра земеделска практика 3 пъти. "Хлорпирифос е широкоспектърен инсектицид, фосмет е инсектицид и акарицид", обяснява Валентина Багдасарян. И допълва, че тези продукти се прилагат при цитрусови плодове, ябълки, круши и картофи. Тиобендазол е фунгицид за постреколтна обработка на плодове и картофи.

Когато са в норма, няма риск за здравето категорична е експертката.

Производството на плодове и зеленчуци е немислимо без използването на пестициди, които служат за борба с вредители и болести по растенията, изтъква Валентина Багдасарян.

Важно е обаче да се съблюдават изискванията за добра земеделска практика. "Плодове и зеленчуци, които съдържат пестицидни остатъци над максимално допустимите граници за остатъчни вещества, регламентирани с Наредба 396/2005 г., не следва да се реализират на пазара", подчертава Валентина Багдасарян. Но успокоява - посоченото превишение не е голямо и не следва да се очакват симптоми на остри отравяния за никоя група от населението. Редовна консумация на плодове и зеленчуци с такова съдържание на пестициди няма, тъй като контролът е налице.

Без употреба на пестициди се произвежда само т.нар. биопродукция, която е етикетирана по съответния начин в търговската мрежа. Липсата на пестициди в нея се гарантира от производителя, но в действителност може да бъде доказана единствено след химическо изпитване, напомня експертката от НЦООЗ.

изт.

Парадокс - храним се с отровни храни...за да оцеляваме. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Колко хора могат да си позволят да купуват само биопродукти,и дали могат да бъдат сигурни,че наистина са такива?

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Откриха арсен в детски храни на водещи производители

Публикувано изображение

Олово и други токсични съединения са били открити в съставките, използвани за приготвянето на детски храни от водещи производители, като Organix, Hipp, Nestle и Holle, съобщи Дейли мейл.

Производителите уверяват, че примесите не представляват никаква опасност за детското здраве, но експертите не споделят оптимизма им.

Проучването било направено от шведски учени от медицинския университет в Стокхолм. Освен арсена учените са установили и наличие на кадмий, олово и уран.

Най-голямата концентрация на арсен е била открита в храните, приготвени на основата на ориз, при това именно продуктите, определени като „био“. Преди две години британската агенция по хранителни стандарти вече предупреди за оризовото мляко, съдържащо арсен. Веществото е способно да провокира не само отравяне, но и да предизвика ракови заболявания.

Арсенът попада в зърнените култури чрез торовете, а токсините – чрез почвата.

Според разчета на учените във всяка порция детска храна Organix съдържа 2 микрограма арсен, 0,03 микрограма кадмий и 0,09 микрограма олово.

В продукитте на HiPP – 1,7 микрограма арсен, 0,13 микрограма кадмий и 0,33 олово. В една от кашите на Holle е регистирарана концентрация на арсен от 7,3 микрограма, 0,38 микрограма кадмий и 0,26 микрограма олово.

изт.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ехх хора хора едно време какви мезета имашеее, но сега всичко е химия Ето за това вече се въздържам от каквото и да е месо А и изобщо не само месото а всичко в тази държава е изгнило

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Захващат стандарт и за лютеницата

Публикувано изображение

Експерти от Българска агенция по безопасност на храните(БАБХ) и представители на производителите на лютеница ще обсъдят възможностите за стандарт за лютеницата.

Първоначалната идея е стандартът да бъде изработен от представители на бранша, а БАБХ да има контролна функция.

Според доц. д-р Павлина Параскова, директор на Института за изследване и развитие на храните, лютеницата, за която от агенцията по храните искат да въведат стандарт, задължително трябва да се произвежда от българско доматено пюре.

Такова обаче не се произвежда. Масово днес в произведената на пазара лютеница се влага вносно доматено пюре, предимно от Китай. Освен това в България не се прави и пиперково пюре.

Първият държавен стандарт за качество на храните бе въведен за киселото мляко и млечните продукти.

След съмнителния успех на стандарта за месни продукти "Стара планина" от агенцията по безопасност на храните изготвиха и стандарт за производство на хляб.

vesti.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

50% вода в месото!? Найденов готви солени глоби

Подготвя се наредба за допустимото количество добавки в месните продукти, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

Причината – министерството получава сигнали, че все повече фирми влагат до 50% вода в месни продукти, с което заблуждават потребителите в грамажа.

Процесът, при който в продуктите се инжектират вода и солеви разтвори, се нарича тумблиране.

От министерството съобщават за случаи, при които от 1,5 кг пиле близо половин кг е вода и соли, които са вредни за здравето.

След публикуването на наредбата ще започват масови проверки с „драконовски глоби“ и отнемане на лицензи на всички нарушители, заканва се министър Найденов.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) пък създава черен списък на некоректните производители и преработватели на храни.

В него ще влизат всички фирми, които не спазват хигиенните норми и изискванията за безопасно за потребителите производство.

изт.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То реално едва ли има нещо, което да е полезно от всичко, което се предлага в магазините, така че и да се замисляме е все едно според мен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Шунките и филетата набъбвали от червено водорасло

Публикувано изображение

В тайната на вкарването на повече вода във филета и шунки участва и червено водорасло. Използването на т. нар. карагенан доведе до революция в месопреработката, твърдят браншовици пред "24 часа".

Масово в колбасарството се вкарват солеви разтвори с тумблери и инжектиране. Това дава възможност от 10 кила месо да се направят 15 кг филе или шунка.

Забележителните качества на карагенана се проявяват при термична обработка. При 60 градуса и повече, когато мускулните белтъци коагулират и изпускат част от свързаната течност, той жадно поглъщал вода от 30 до 50 пъти от собствената си маса.

След охлаждане образува здрав и гъвкав гел, който осигурявал висок рандеман и отлична консистенция на месните продукти.

Всъщност карагенан е общото име на група от водноразтворими растителни гуми или т. нар. високомолекулни полизахариди. Те са извлечени от няколко близки по природа видове червени водорасли от северния Атлантически океан или топлите морета на Филипините и Индонезия.

Разбулената тайна на българското колбасарство разбуни духовете. Месопреработвателите негодуваха, че материалът е поръчков, за да съсипе бранша. Без тумблери и шприцове било невъзможно да се правят деликатеси и шунки.

Простата истина е, че сме принwдени да ги правим тези неща, защото хората нямат пари, твърдят месарите.

БЛИЦ

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Простата истина е, че сме принwдени да ги правим тези неща, защото хората нямат пари, твърдят месарите

А тези които искат все пак да отделят повече пари и да хапват свястна храна да го д***т.....

Такава на пазара просто няма.....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Не е необходимо да чета каквито и да било теми, свързани с химиите, които тъпчат в храната, която консумирам - все едно не знам, че ям нещо изкуствено (или поне със съмнителен произход :D).

Редактирано от petinka90 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Истината за хранителната индустрия

Публикувано изображение

http://iskamdaznam.com/web/3371

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма страшно. Краставиците у нас – чисти от бактерии

Няма основания за тревога у нас за заразени с "ешерихия коли" краставици от Испания, обяви шефът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Йордан Войнов.

Той посочи, че е разпоредил незабавни проверки, за да се установи дали в България има от заразените с микроорганизми краставици от Испания.

"Ако има такива краставици, те ще бъдат възбрани и ще им бъдат взети проби за микробиологично изследване", каза Войнов пред „Фокус“.

По думите му зеленчуците, които са на българския пазар, са основно внос от Гърция и Йордания.

Йордан Войнов призна, че са получили два предупредителни сигнала по евросистемата за бързо оповестяване за опасни храни и фуражи (RASFF) за заразата, плъзнала в Германия.

Той уточни, че германските служби работят по изясняване на случая, тъй като не могат да кажат категорично, че това е причината.

"Всички германски потребители, които имат здравословни проблеми, общото между тях е, че са консумирали зеленчуци, но аз мисля, че е такъв сезонът и всеки потребител консумира зеленчуци", посочи Войнов.

изт.

Да вярваме ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да вярваме ли?

Няма причина да се безпокоим, защото :

1.)не се знае дали става дума за епидемия, причинена от краставици.Половината от болните не са консумирали краставици!

2.)Дори и да се е пренесло чрез краставици - в България внос на краставици от Испания и Германия явно няма.

3.)Елементарното нещо за защита от инфекции е личната хигиена.E.colli си живее в червата ни съвсем спокойно, ама прави бели, когато я погълнем през устата си.

Ръцете се мият, зеленчуците се мият щателно и белят.Какъв е проблемът ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Помпат месото с вредна сол

Производители масово киснат месото в разтвор от нитритна сол за да поеме вода като гъба. Така увеличават теглото с 50 процента и от кило мръвка правят кило и половина колбаси, пише в. "Телеграф".

Освен че ни мамят с теглото, проблемът е, че нитритната сол е канцерогенна. Различни фирми продават вредните добавки дори в интернет, рекламирайки, че дават рандеман 150 %.

Нитритната сол е смес между натриев нитрит, хранително качество, и трапезна йодирана сол. Тя се използва главно за обработка на месо и месни продукти. Нитритната сол фиксира цвета, вкуса и аромата на продукта.

Тази добавка се намира в почти във всеки пакетиран продукт от месо, независимо дали е салам, наденица, кренвирш или бекон.

Преди седмици, земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че до 50 % от производителите влагат вода или разтвори от соли в месните продукти. Има производители, които чрез инжектиране на разтвори изкуствено увеличават теглото на месните продукти.

Този процес, който се нарича тумблиране, е вреден за здравето. Много често те ни предлагат не меса и не филе, а нещо, което е същото, но инжектирано с водни разтвори, които увеличават обема и масата, но за сметка на нашето здраве, коментира министърът.

В момента се изготвя наредба, която ще определи как, какво и доколко е позволено да се влага в месните продукти.

изт.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Помпат месото с вредна сол

Предпочитах червените водорасли.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

8 от 14 пилета се тъпчат със сол и вода

Найденов: Масовото инжектиране е по-опасно от бактерията Ешерихия коли

От 14 изследвани проби на големи производители на пилета, 8 са с наднормено съдържание – от 27 до 51%. Това е голям проблем и масова практика. Фирмите ще бъдат санкционирани, а при следващо нарушение – катинар, закани се земеделският министър Мирослав Найденов пред бТВ.

Имало случаи, при които от 1,5 кг пиле близо половин килограм е вода и соли, казват от земеделското министерство.

Тумблирането (инжектирането на пилетата с разтвор) е позволено от европейските регламенти, но то не трябва да се нарича месо, а месна заготовка. Именно заради това Найденов ще предложи да се изписва на етикета на месото съдържанието на разтворите, с които то е обработено.

Пилешкото месо е храната на масовия потребител. Инжектирайки тези соли в пилешкото, това е по-опасно от Ешерихия коли. Преди време искаме да изследваме месото за наличие на антибиотици, но изненадващо, беше изтекла информация и пробите бяха чисти, разказа министърът.

Министърът успокои българите, че бактерията, която подлуди Европа няма да дойде у нас.

Последният внос на испански краставици е осъществен през месец март. От тогава няма внос. Направени са доста проби, лабораториите работят дори през почивните дни. Няма Ешерихия коли у нас, категоричен е Найденов. Първото известие за някакво съмнение идва на 22 май. Тогава Германия алармира за първо подозрение за хемолитично-уремичен синдром, допълни той.

Ешерихия коли е нормален причинител, който се проявява, най-вече при лоша хигиена и най-вече в горещините.

Категорично заразата не е във вътрешността на зеленчука, замърсяването е по кората. Нека потребителите търсят българското. Нашите служби изследват зеленчуците ни постоянно. Търсят се предимно пестицидите, но се проверява и за това. Ако не сте сигурни за произхода, най-сигурно измийте зеленчуците, а още по-добре, направо ги обелете, посъветва Найденов.

изт.

Съгласна съм с министъра - можем да се предпазим от Ешерихия коли спазвайки добра хигиена.

От вредните храни можем да се предпазим, само ако не ги консумираме. А какво ще ядем, след като почти всички храни съдържат вредни за здравето вещества?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съгласна съм с министъра - можем да се предпазим от Ешерихия коли спазвайки добра хигиена.

От вредните храни можем да се предпазим, само ако не ги консумираме. А какво ще ядем, след като почти всички храни съдържат вредни за здравето вещества?!

Б.Б. какво каза за картофите, а ?

Садиш си ги пред блока, береш и ядеш.

Месото си го отглеждаш сама, след това колиш и ядеш.

просто е :headphones:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Б.Б. какво каза за картофите, а ?

Садиш си ги пред блока, береш и ядеш.

Месото си го отглеждаш сама, след това колиш и ядеш.

просто е :headphones:

Къде да ги гледам тия прасета и пилци, в апартамента ли?! :yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз на покрива освен да си спретна една фермичка

:headphones:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Къде да ги гледам тия прасета и пилци, в апартамента ли?! :eek:

Свинското е вредно.

Кокошки може и в гаража да си гледаш :baby:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свинското е вредно.

Кокошки може и в гаража да си гледаш :baby:

Да му мисли месоядеца - аз и дъщерята месо не ядем.

Ако толкова не може без месо, да му го отглежда майка му - живее сама в голям апартамент и умира от скука. :eek:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

7 фирми "дрогират" пилетата ни

Изкараха позорния списък, грози ги глоба до 10 бона

Държавата изкара имената на 7-те фирми, които не отговарят на критериите за продажба на пилета. Преди ден излезе информация, че доста от замразените пилета на пазара ни се тъпчат с разтвори с вода и сол. Така тяхното качество рязко спада, а клиентът получава близо 50 % вода.

Агенцията по безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите са проверили 12 фирми-производителки на птичи продукти, като при 7 са установени завишени количества вода и соли в пилешкото месо, съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров заедно с шефа на Агенцията по храните Йордан Войнов, цитирани от Фокус.

Нарушителите са разградската фирма "Пилко", "Поло комерс" - Костинброд, "Чикън груп" -Бургас, "Нанюк интернешънъл"-Стара Загора, софийската "СВС 98" ЕООД, "Галус трейд" -Костинброд и ЕТ "Мария Цонкова" - Плевен.

Най-много вода е намерена в пилешкото месо на ЕТ „Мария Цонкова” – 51 процента. 44% вода е открита в пиле, произведено от бургаската „Чикън груп”, а в пробата от пилешко месо на костинбродската „Галус Трейд” е намерено съдържание на вода от 35%. При две проби на разградската фирма „Пилко” са открити съответно 28% и 35% вода. В пилешко месо на „Нанюк Интернешънъл” пък Агенцията по храните установява 29% вода.

Всяка една от тези фирми може да бъде глобена с до 10 000 лв.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че инжектираните големи количества соли с вода в пилешкото месо са по-вредни от бактерията Ешерихия коли по краставиците, заради която вече има смъртни случаи в Германия.

изт.

Глобата е смешно малка!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Те мислят за нас бе-как по-бързо да ни уври птичката

;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...