Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Честно казано не. Имам едно мото. Яж за да не бъдеш изяден. Колкото и стриктно да следиш какво ядеш няма как да избегнеш някоя болест просто е невъзможно в днешни времена.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Половината мляко у нас не отговаря на европейските норми

Публикувано изображение

Около 50% от произвежданото мляко в страната отговаря на европейските хигиенни и санитарни изисквания.

Това обяви д-р Златка Възелова, началник на отдел в дирекция "Животновъдство" на Министерство на земеделието и храните по време на семинар в с. Чифлик, Троянско, съобщиха от МЗХ.

От началото на следващата година само количествата, отговарящи на европейските изисквания, ще могат да се продават на пазара.

Останалите животновъди трябва да преструктурират своите ферми и да покрият нормите, за да могат да предават млякото на мандрите.

Данните на министерството показват, че в първа група, т.е. покрили изискванията, са 2656 ферми. В тях се отглеждат 104 198 крави и се произвеждат 460 293 т мляко.

Във втора група, т.е. в процес на преструктуриране, са 814 ферми с 13 873 крави.

Най-много обаче продължават да бъдат фермите в трета група - 41 883, в които има 88 729 крави и произвеждат 188 729 т мляко.

В момента се прави анализ на фермите във връзка с преструктурирането и покриването на европейските хигиенни и санитарни изисквания, каза д-р Възелова.

Анализът се прави на базата на проверки от Българската агенция по безопасност на храните, които трябва да приключат до 15 юни.

Ветеринарите ще дават предписания на животновъдите по време на проверките.

След анализа ще стане ясно дали България ще поиска нова отсрочка от Европейската комисия за преходен период за преструктуриране на фермите.

При ферма от четири крави, за покриването на нормите трябва да бъдат инвестирани между 25-30 хил. лв.

От тях 75% се осигуряват по линия на мярка 121 за модернизиране на земеделските стопанства по Програмата за развитие на селските райони. Самофинансирането е 25% или около 6000 лв.

От 1 юли ще може да се кандидатства по мярката, обясни Владислав Цветанов от дирекция "Развитие на селските райони" в министерството.

Освен това Държавен фонд "Земеделие" дава нисколихвени кредити на 6% лихва, като гаранция е бъдещата субсидия по линия на ПРСР.

Благой Христов, главен експерт в ДФЗ, обясни, че проектите по мярка 121 се разглеждат много бързо в рамките на три месеца и средствата се изплащат също много бързо.

Красимир Капуров от ДФЗ допълни, че при приема на проекти през април са подадени 167 заявления за преструктуриране на фермите.

Животновъдите с подадени проекти за покриване на европейските изисквания по мярка 121 няма да бъдат затворени в края на годината, категорична бе д-р Възелова.

vesti.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защитник №1 на потребителите:

Пробутват ни пилета, пълни с вода!

Публикувано изображение

Дамян Лазаров е роден на 20 февруари 1956 г. Завършва висше образование в УНСС, специалност икономика и организация на вътрешната търговия. Втората му специалност е маркетинг и мениджмънт в туризма. От 1998 г. е експерт в Комисията за защита на потребителите, а от 2000 г. е неин председател.

- Кой пълни пилетата с вода, господин Лазаров?

- Комисия за защита на потребителите, съвместно с Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/, извършиха проверки на общо 12 фирми, производители на продукти от птиче месо. Седем производители са нарушили изискванията за представяне на хранителната информация при етикетирането на месо, разфасовки и заготовки от домашни птици и съответствието й с продуктите в потребителските опаковки.

При упражняване на дейностите си производителите са използвали два вида заблуждаващи нелоялни търговски практики. „Заблуждаващата нелоялна търговска практика” се изразява в предоставянето на невярна и подвеждаща информация, прилагането на която има за резултат или е възможно да има за резултат вземането на търговско решение, което потребителят не би взел без използването на търговската практика.

При едната нелоялна практика производителите при етикетирането на продуктите по никакъв начин не информират потребителите, че предлагат „заготовки от птиче месо”. По наредба "заготовка от птиче месо" означава птиче месо, включително птиче месо, накълцано на парченца, към което са добавени хранителни продукти, подправки и добавки или което е преминало през процеси, които не са довели до изменение на вътрешната структура на мускулните влакна на месото. При избора на стока, която да закупи, потребителят следва да има цялата информация, която е свързана с начина на производство, добавените хранителни продукти, добавки, процеси и др. Етикетирането на продуктите по никакъв начин не дава информация, че това е заготовка от птиче месо. Данните на етикетите са ясни, конкретни и недвусмислени и потребителят ги възприема, като вярна информация за продукта като: „Замразено пилешко филе”, „Замразено пилешко месо”, „Пилешко каре от бутче”, „Замразено бон филе от пиле” и др. Тези действия от страна на производителите могат да доведат до вземане на решение от потребителя за покупка, което той не би взел, ако разполага с цялата и то вярна информация за стоката, а именно че става въпрос за „заготовка”. По този начин тези продукти могат да бъдат предпочетени пред продукта на друг производител и в крайна сметка потребителят няма да закупи продукт с посочено наименование „Замразено пилешко месо”, стоката която желае, тъй като ще закупи „заготовка от замразено пилешко месо”.

При втория вид заблуждаваща нелоялна търговска практика е установено, че чрез надпис, поставен на лицевата страна на опаковката, например: „Цяло пиле без вътрешности – бързо замразено” се заблуждава потребителя, тъй като фактически вярната информация за този продукт е „месна заготовка”. Думите „месна заготовка” са с чувствително по-малък шрифт от другата информация („пиле /крехко маломерно”, на гърба на опаковката и „Цяло пиле без вътрешности – бързо замразено”, на лицевата страна на опаковката). Съществената информация за естеството на стоката е поставена на етикет, който е на гърба на опаковката, и трябва да послужи на потребителя при вземане на решение за покупка. Така изписана информацията на опаковката за естеството на стоката акцентира вниманието на думите: „Цяло пиле без вътрешности”, което може да създаде впечатление, че това е продуктът и потребителят да не разглежда подробно опаковката, за да открие при това и етикета с вярната информация за стоката, която купува. За да вземе информирано решение потребителя не трябва да се основава на лесната за възприемане информация, което противоречи на логиката при покупка.

Защитата на потребителите е общо дело и тя е възможна единствено при наличието на лоялни производители, вносители, търговци и ефективен контрол от държавата върху Българския пазар. Съвместната дейност между контролните органи предоставя потенциал за подобряване на ефективността на надзора на пазара, за да отговори както на бъдещите предизвикателства и доброто функциониране на вътрешния пазар, така и на необходимостта от поддържането на високо ниво на защита на потребителите.

- При кои фирми установихте нелоялни търговски практики?

- Такива практики са установени при производителите: ЕТ „Мария-Мария Цонкова-Детелина Цонкова”, „Нанюк Интернешънъл”ООД, „Пилко“ ЕООД, „Поло Комерс” ЕООД, „Чикън груп” ООД, „СВС 98” ЕООД, „Галус трейд” ООД.

- Тези фирми обаче на хората нищо не им говорят. Те се крият зад конкретни марки. Кои са марките на нарушителите?

- Търговски марки: ЕТ „ Мария Цонкова”, „Нанюк”, „Бест фарм”, „Поло – комерс”, „Чикън”, „Прециз 19”, „Виктория-М”.

- Потребителят така е заблуждаван. Как може да разбере какво купува и кой е производителят?

- За да вземе най-правилното решение, потребителят трябва да чете цялата информация върху етикета включително и тази с дребен шрифт – тя обикновено е информацията, която търговецът най-малко би желал потребителят да прочете.

- Какво още трябва да пише на етикетите?

- Например „Пилко” продава продукт с информация на опаковката „пилешки бутчета замразени”, което е невярно. Съгласно предоставените данни от Агенцията по безопасност на храните и на база на резултатите от изследванията, продуктът трябва да се казва „заготовка от птиче месо - пилешки бутчета”, а не само „пилешки бутчета, замразени”. При „Галус трейд” - Костинброд продуктът „пиле замразено за грил” на лицевата страна на опаковката е поставен надписът „пиле за грил”. Вярната информация за този продукт е „маринована месна заготовка”. Нарушител е и „Поло комерс Костинброд”. Информацията на опаковката „пилешко каре от бутче” е невярна. Съгласно предоставената информация от Агенцията по храните и резултатите от проверката, заключението е, че този продукт е „заготовка от птиче месо - пилешко каре от бутче” и това трябва да бъде ясно и точно изписано на опаковката

- Какво направихте с нарушителите?

- Издадени са заповеди за забрана на нелоялни заблуждаващи търговски практики и са наложени санкции. Продуктите не трябва да бъдат предлагани етикетирани по този начин, тъй като въвеждат в заблуда потребителите. Повторното им пускане на пазара в този вид ще бъде нарушение на индивидуален административен акт, което води до по-сериозни санкции. Те трябва да знаят, че пак ще ги проверим.

Едно интервю на Валерия Калчева

БЛИЦ

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

К'во се косите толкова какво ядете. Както казваше дядо ми, бог да го прости: "Дупе цедка нема".

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

К'во се косите толкова какво ядете. Както казваше дядо ми, бог да го прости: "Дупе цедка нема".

Така е, само че след употребя на някои "качествени" продукти ще ти се прииска да имаш тапа вместо цедка.....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така е, само че след употребя на някои "качествени" продукти ще ти се прииска да имаш тапа вместо цедка.....

Мне, аз съм добро прасе, ям всичко що ми е сладко. Само, като прекаля с на бабата лютите чушленца се получава цунами на изхода, ама това е друга тема... :yanim:

Btw, във връзка с темата се сетих за един виц:

Нане и Вуте решили да открият павильони за скара-бира, но при Вуте имало много повече клиентела отколкото при Нане. Един ден Нане не издържал и отишъл при Вуте и го пита: Абе Вуте, к'во слагаш у тия кюфтета и кебапчета та хората само при тебе идват?

На което Вуте му отговаря: Епа слагам 50% кайма и 50% ла**а! А Нане му отговаря: Абе, ти и кайма ли слагаш?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опасни яйца плъзнали у нас

Търговците мамят клиенти с размер и баркод

Опасни яйца са засечени в търговската мрежа при проверка на Агенцията за безопасност на храните, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов. Установени са две схеми за измама на потребителите, обясни Найденов, като посочи, че едната е свързана с размера на яйцата, предаде Дарик.

„Яйцата имат размери по аналогия с тези при дрехите - S, L, M и XL, така че те примерно пишат на опаковката L, а пък вътре слагат M. Другото, което е по-опасно и затова показах другия вид измама, използват се старите печати, които не са в употреба - кръглите печати на единия край на яйцето. От доста време е въведен лазарен печат, който е по подобие на баркода и той е отстрани на яйцето", уточни Найденов.

Земеделският министър добави, че когато e сложен кръгъл печат на яйцето, това означава, че то не е минало контрола на компетентните власти и не се знае неговият произход, не се знае температурният режим, при който е съхранено и това може да доведе, особено в горещите месеци, до хранително отравяне.

Стандарт

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ресторант на Златните хранил туристи с конско месо

Инспекторите на агенцията по храните са открили 18 килограма конско месо без необходимата здравна и идентификационна маркировка в ресторант на морето, съобщава сайтът Бесове.ком.

Ресторантът, името на който не се споменава, се намира на Златните пясъци. Не се споменава и как се предлагало месото на гостите - като телешко, свинско, пилешко или направо дивеч. Месото е бракувано и ще бъде унищожено.

От контролния орган обобщиха резултатите си от извършени проверки по морските курорти от експерти на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в регионите Варна, Бургас и Добрич за периода 20 юни – 24 юни.

Най-честите нарушения при проверките са свързани със съвместно съхранение на различни групи храни, некоректно водене на документацията по системата за самоконтрол, непредставяне на необходимите документи при поискване, липса на контролни термометри в хладилните витрини, неправилна етикетировка, реализация на храни с изтекъл срок на годност, пропуски при заверката на личните здравни книжки, липса на работно облекло на персонала в обекта, лоша текуща хигиена.

БЛИЦ

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Още по-добре самият ресторант да бъде бракуван и унищожен, а за управителя- принуден сам да изяде месото.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Млечните продукти - по-качествени,но и по-скъпи

Публикувано изображение

През последните две години качеството на българското саламурено сирене и кисело мляко е станало много по-добро в сравнение с това през 2009 г.

Tова показват резултатите от независимото изследване на млечните продукти, обявени днес в Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

То е направено по поръчка на българската асоциация "Активни потребители", съвместно с УНСС.

Изследването доказва, че българинът вече яде наистина качествени млечни продукти и че успяхме да върнем на трапезата традиционния български вкус, коментира земеделският министър Мирослав Найденов.

Той припомни, че при подобно изследване преди две години само в един продукт бе намерена световноизвестната българска бактерия "лактобацилус булгарикум" и нямаше сирене, което дори да се доближава до стандарта.

Според днешното проучване повечето сирена и млека на пазара се доближават до стандарта БДС - дори да не са произведени по него, тъй като той е доброволен.

Проверени са били 19 марки бяло саламурено сирене.

Въпреки че само един производител е потвърдил, че прилага стандарта БДС, повечето показатели при изследваните продукти са били на необходимото ниво.

В част от сирената извън стандарта обаче е констатирано повишено количество сол, както и по-ниска степен на зрялост при 12 от марките.

Изследвани са били и 16 марки кисело мляко, от които шест са по БДС.

И при него е констатирано придържане към стандарта по отношение на водното съдържание, сухото вещество, маслеността, киселинността, млечния белтък, нишестето и типичните млечни бактерии.

Пробите са направени в независима лаборатория, а изследваните продукти са взети от магазинната мрежа, уточниха още авторите на изследването.

Изпълнителният директор на "Активни потребители" Богомил Николов отбеляза, че при млечните продукти се наблюдава известно поскъпване, но цената отговаря на по-високото качество.

Според министър Найденов данните се потвърждават от всекидневните анализи на лабораториите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Изпълнителният директор на агенцията д-р Йордан Войнов увери, че тя упражнява стриктен контрол върху производителите.

Според него по отношение на млечните продукти резултатите са се променили драстично в положителен аспект.

vesti.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За жалост пред много хора стои на преден план въпроса не какво ядат, а какво да ядат.

Един любим писател Дъглас Адамс описва развитието на цивилизацията в 3 етапа, които може да се определят с 3 въпроса:

Как да се нахраним?

Защо се храним?

В кой ресторант ще обядваме?

Ние сме още на 1 етап......

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Детските сокчета са опасни

Публикувано изображение

Детски сокове и разтворими напитки, които съдържат подсладителя аспартам, тровят децата, пише “България Днес”.

Те могат да доведат до затлъстяване, обриви, алергии и дори и до по-сериозни рискове за здравето като астматичен пристъп, каза доц. Донка Байкова, специалист по хранене.

Аспартамът е един от най-противоречивите подсладители. Той се използва в почти всички напитки, които са без захар. Може да се разпознае на етикета с името Е 951. Добавя се в газираните питиета, дъвките, някои бонбони и храни за диабетици.

Голяма част от неправителствените организации по света твърдят, че подсладителят е много опасен. Тестове свързват аспартама с някои видове рак и автоимунни заболявания.

У нас аспартамът е разрешен и производителите носят отговорност за евентуалните странични последствия. Те са длъжни да отбележат на етикета в какво количество е добавката и дали има рискове от консумацията му.

Въпрос на доза е дали ще навреди на децата, обяснява доц. Бойкова. Освен подсладителя обаче в продуктите има и емулгатор, който пречи да се утаи консистенцията. Добавят се и антиоксидант, консервант, за да издържи напитката няколко месеца на щандовете. Именно тази комбинация води до рискове за здравето.

БЛИЦ

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А каква боза имаше едно време..........

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А каква боза имаше едно време..........

....и какви вкусни Наслади и Траяни се произвеждаха в Стара Загора, чудно вървяха с бозата. Ама разни играчи унищожиха фабриката, щото нямаше молове :lol6: ....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А каква боза имаше едно време..........

....и какви вкусни Наслади и Траяни се произвеждаха в Стара Загора, чудно вървяха с бозата. Ама разни играчи унищожиха фабриката, щото нямаше молове :lol6: ....

Имаше.Минало бешало.

От какво я правеха тази боза тогава а?

И Златната есен,помните я-която я правеха в Лом-никога повече не я вкусихме.Изчезна.

Това рецепти тайни ли са-като на Кока Кола-съмнявам се че не им се пазят рецептите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега се гледа печалбата, а не безопасността на храните. По-евтино излиза да вложиш заместители на натуралните продукти, а стоката да продадеш на много по-висока цена от реалната. Ние отдавна не знаем какво ядем и пием и се чудим защо дебелеем и се разболяваме. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Качествените и вкусни неща, макар и в грозни опаковки останаха завинаги в миналото...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега се гледа печалбата, а не безопасността на храните. По-евтино излиза да вложиш заместители на натуралните продукти, а стоката да продадеш на много по-висока цена от реалната. Ние отдавна не знаем какво ядем и пием и се чудим защо дебелеем и се разболяваме. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Качествените и вкусни неща, макар и в грозни опаковки останаха завинаги в миналото...

И точно затова използват марките от онова време.

Всеки втори пастет ми го кръстили Апетит,всяка втора лютеница е Хорце.

Пък Златната есен колко е много и тя-та ми написали и някои на кутията Истинската.

Ъхъм за кинта и 20-50 знайш ли как ти вервам че вътре е онази.

Ако отново започнат да я произвеждат,цената й трябва да е минимум 3 лева,защото беше потопена в истински шоколад.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Властите иззеха минерална вода с опасна бактерия

Партида от 90 литра минерална вода от неработещия цех за бутилиране към хлебозавода в Търговище беше блокирана, след като в нея бе хваната патогенната бактерия псевдомонас аеругиноза.

Според етикета партида с 1,5-литрови бутилки вода “Търговище” е произведена в началото на т. г. и има годност до края на 2012 г. По документи партидата е от 90 литра, но на практика не се знае дали определени количества не са пласирани преди.

Директорът на районната здравната инспекция в Търговище д-р Венка Стоянова съобщи, че бактерията е изключително устойчива към повечето антибиотици, като има щамове, на които практически не действа нито един известен антибиотик. Бактериите не заразяват здрава тъкан, но предизвикват локална инфекция при порязване, изгаряния и други рани. В повечето случаи обаче тя прераства в общо заразяване на организма, допълниха специалистите.

Появата на бактерията те си обясняват с лоша дезинфекция на цистерната, с която е транспортирана водата от извора до цеха, което е нарушение на изискванията. Според правилата цехът трябва да има водопровод, а не водата да се кара с цистерни.

Самият цех за бутилиране е с изтекъл 5-годишен сертификат и по тази причина е спрян. Водата в търговската мрежа според собствениците е от склада им.

Заради нередностите по концесията на минералната вода шефът на РЗИ д-р Венка Стоянова, която е съветник от ГЕРБ, внесе питане до общината за контрола върху експлоатацията, плащането и черпането на вода от извора.

Труд

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Лъжат ни с пиле 3 в 1 на ол инклузива

От зеленчуците на втория ден излизат супи и панирани хапки

Публикувано изображение

Ол инклузивът в българските курорти почти достигна мистериозните висоти на алхимията. Родните готвачи спокойно могат да кандидатстват за патент върху стотина гозби, сътворени от нищото. Изобретателният български майстор в кухнята е способен да превърне неизяденото пиле на грил във вкусна яхния с картофи.

"За вечеря например сервираме печено пиле на порции. Всичко, което остане и се върне в кухнята, се съхранява през нощта в хладилник, а след това го приготвяме за основно обедно ястие с ориз или картофи. Мръвките минават повторна термична обработка, годни са за консумация и не създават риск за здравето на туристите. Това се прави навсякъде, където се работи по системата "ол инклузив", обясняват без притеснение готвачите. И допълват, че на третия ден от яхнията излиза пилешка супа.

"По този начин правим икономии, защото иначе сметките не излизат", доверява още от тайните в бранша готвач, пожелал анонимност. Тънкостите при изхранването на летовниците са многобройни. Прилагат се всевъзможни хватки с единствената цел от манджата да не се хвърли нищо. Останалите кюфтета на скара, сервирани за обед, пък се появяват на вечеря отново, но вече залети със сос по чирпански.

Най-много преработки търпят броколите. Те първо се сервират като салата. После стават панирани хапки, а на третия ден - крем супа.

Свинската пържолка с малко майсторлък пък бързо се превръща на вкусна каварма. В стремежа си да изпълнят повелята на собствениците за икономии, готвачите често изобретяват невиждани и нечувани в нито една географска ширина ястия.

Макароните от закуската магически стават част от странна мусака, минала покрай гръцкия и българския вкус. Типично български патент е и пицата с постен ориз и малко варен боб, полята с кетчуп. Двете необичайни гарнитури, естествено, са останали неизядени от предишната вечеря.

Най-съмнителни са казаните със супи. В мътната течност човек никога не е сигурен какво точно плува и от кога е останало. Туристи масово са недоволни и от алкохола, който на ол инклузив също е включен в пакета, и твърдят, че им сервират разредена бира и вино.

Стъкмените гозби е невъзможно да се засекат от инспекторите от Агенцията по храните, защото са абсолютно годни за консумация. Проверяващите могат да санкционират единствено ако спипат в кухнята храни с неясен произход или с изтекъл срок на годност.

Стандарт

Отвратително...

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато работих в "Кремиковци" се нагледах на такива фокуси.Проверявахме столовете и не е истина какво бъркаха за работниците.Помня как останал ориз с домати на другия ден с една идея малко кайма се превръщаше на пълнени чушки

:scared:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тея откриха топлата вода..... На всеки хотел менюто е точно така разработено, че да се намалят загубите, почти всичко се доработва и излиза отново на шведската маса. А персонала който не се храни директно от шведска, е тях кучета ги яли - такива гозби им творят, че да се чудиш как са живи още......

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То е дошло всеки да яде от собствената си градина като се продават некачествени храни.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То е дошло всеки да яде от собствената си градина като се продават некачествени храни.

Само дето не всеки го има този лукс на днешно време-градината.

А и тя трябва да е на чист въздух тая градина щото познай кви домати и марули ще ядеш ако градината ти е под смог.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хората ще отидат по селата. А не цяла България да се изнася в София. Предостатъчно вишисти има.Да не забравяме, че повечето храни се вкарват от Турция или Гърция.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хората ще отидат по селата. А не цяла България да се изнася в София. Предостатъчно вишисти има.Да не забравяме, че повечето храни се вкарват от Турция или Гърция.

Като се има в предвид колко е зле земеделието и как едвам преживяват земеделците заради турските и гръцки домати, то изглежда си има причина повечето хора да се ръпат за вишисти...

Никой не иска гладен да седи принципно..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...