Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите Emsisoft Anti-Malware & Emsisoft Internet Security

Featured Replies

O, значи имаш проблем с imageshack.us? Опасен е сайта или е опасна снимката?

Благодаря за загрижеността, ловецо на кодове. Де да имаше една снимка за безпроблемната работа на a-squared при теб. Ето същата снимка, закачам я към коментара. Не знам дали прочете в тази тема за това, че е имало подобен проблем с EICAR (не се засича тестов вирус) - тук.

Скоро след поста ми разбрах каква е причината - Program guard-a на Online Armor. Колкото и да е странно, при положение, че двете компании работят съвмстно и се предполага, че трябва да са максимално съвместими. Има пост по тази тема и във форума на Online Armor: http://support.tallemu.com/vbforum/showthread.php?t=11029 (свързано е с новата Бета, но явно и там засега не е обърнато внимание на този проблем. Аз лично пробвах и след деинсталация на Online Armor, on-execution guard-а на A-squared нямаше проблеми и засече и Eicar и Trojan Simulator. Между другото я пробвах известно време с Eset SS и вървеше без проблеми, но ми дойде тежичка за моите 512 РАМ и я махнах. Отново е за отбелязване високата съвместимост на ЕСЕТ с друг софтуер за защита.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

• Отговори 522
  • Прегледи 77,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://www.google.bg/search?hl=bg&source=hp&fkt=&fsdt=2828&q=Sality+-+%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%

• Антивирусният енджин на Ikarus е затруднен, а той е доста добър. Когато е налице a-squared Anti-Malware, вероятността MBAM и SAS да помогнат е минимална. Spyware Doctor http://www.pctools.com/spyware-

• Емсисофт са според мен най-добри в засичането напоследък (от около година насам), но намалиха и фалшовете... Ако активираш безплатен лиценз, може да се ползва само за скенер (като МБАМ). Пробвах и п

Публикувани изображения

• Автор

"User Review Summary for imageshack.us This site spams (15) Adware, spyware, or viruses (14) Excessive popups (41) Phishing or other scams (1) Bad shopping experience (1) Browser exploit (1)" Ползвателите на McAfee грешат ли? Няма причина да имам проблем с imageshack.us - предупреждението на програмата обаче си е точно.Колко програми процедират с такива предупреждения? До преди 3 дни бях с Нод 32 - подобни неща там просто липсват. Поздрави P.S. Maniac, нямам за цел да обиждам никой - просто тази програма е много по-добра в сравнение с представите за същата на някои съфорумци. Нормално е да има различия в мнения - така заедно си доизясняваме истината.

Редактирано от TNN (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здраейте имам няколко въпроса относно a-squared Anti-Malware 4.5.Знам, че в програмата са интегрирани два продукта на A-squared и Икарус. В постовете на вирус тот ги дават по отделно и мн пъти когато Икарус засича A-squared не засича. Та въпроса ми е следния дали интегрираният пакет ще засича вируси троянски коне и тн засичани поотделно от двете програми ?

Редактирано от MorTimaR (преглед на промените)

• Автор

a-squared Anti-Malware 4.5 не е интегриран пакет - липсва защитна стена.Антивирусната програма ползва енджина на Ikarus и противошпионския модул на a-squared. Според китайски тестове е най-ловящата с класифициране програма в света. Когато не е инсталирана при мен платената версия винаги ползвам a-squared 4.5 Free - IK или A2 указва кой компонент се е изявил и при двете версии.Безплатната версия е с ръчно обновяване и без реално-времева охрана - за мен сега е помощник № 1.Имат и двете версии вграден превод на БГ-език. Поздрави

Имам предвид, че са интегрирани два продукта а не че е интергриран пакет. Аз използвам платената версия с едногодишен ключ от промоциите в калдата.И въпроса ми е дали като Икарус засича самостоятелно дали и в a-squared Anti-Malware 4.5 като пакет с интегрирани двете програми ще засича? според мен би трябвало да засича. Защото съм много доволен от програма и искам да продължа да я използвам. И като съм почнал да питам има ли в някои от тестовете за засичане на вируси троянци и тн.са направени тестове за a-squared Anti-Malware 4.5 а не само поотделно за двете програми ? И какво Ви е мнението за a-squared Anti-Malware 4.5 в сравнение с Комодо ИС (знам че Комодо ИС е с защитна стена става въпрос за антивирусният модул) и Аваст безплатната /платена версия. И за да не става голям дебат (защото винаги така става) само основните плюсове и минуси на програмите и мнение коя да използвам. Мерси предварително за отговорите. ;)

Редактирано от MorTimaR (преглед на промените)

• Автор

И какво пречи да пробваш? Споменатите от теб антивируси си приличат по склонността за изява с FP в единични случаи. Това не пречи да ми харесват и трите варианта.Според преценка за момента бих избрал всяка една от тях. Сам е редно да си прецениш.Поздрави

Имам предвид, че са интегрирани два продукта а не че е интергриран пакет. Аз използвам платената версия с едногодишен ключ от промоциите в калдата.И въпроса ми е дали като Икарус засича самостоятелно дали и в a-squared Anti-Malware 4.5 като пакет с интегрирани двете програми ще засича? според мен би трябвало да засича. Защото съм много доволен от програма и искам да продължа да я използвам. И като съм почнал да питам има ли в някои от тестовете за засичане на вируси троянци и тн.са направени тестове за a-squared Anti-Malware 4.5 а не само поотделно за двете програми ? И какво Ви е мнението за a-squared Anti-Malware 4.5 в сравнение с Комодо ИС (знам че Комодо ИС е с защитна стена става въпрос за антивирусният модул) и Аваст безплатната /платена версия. И за да не става голям дебат (защото винаги така става) само основните плюсове и минуси на програмите и мнение коя да използвам.

Мерси предварително за отговорите. :)

От тези които си изброил ти препоръчвам:

- Антивирус - Avast Home

- Защитна стена - Comodo(без антивируса)

- Като скенер без охрана в реално време - a-squared Free

Иначе като скенери може да ползваш и MBAM,SAS

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

при отваряне на a-squared Free излиза това съобщение деинсталирах и наново инсталирах но не се оправя

Публикувано изображение

• Автор

Дефинициите им надвишиха току-що 3 500 000 - съобразно тяхното класифициране. Платената версия на най-ловящата програма има и доста интересни "тихи настройки" - и тя може да мълчи като Rising и да работи автоматично...Стига това да е предпочетено. Поздрави

Ами обнови.Може като обновиш да се оправи проблема.

Няма да се получи. Решението е отказ почистване основно и инсталиране наново :)

Стига естествено да имаме вече необходимото желание.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

A-SQUARED са пуснали cloud скенер Freeware! An extremely small and ultra fast malware scanner, that is able to detect active malware on your PC without the need of a full software installation. Only 1 mb download size. Combines signature- and cloud-scan technology.

a-squared Anti-Malware 5.0 - Public Beta has arrived-пуснали са бета версия за тестване-просто който я има инсталирана трябва да сложи отметка за получаване на бета обновления :wub:

a-squared Anti-Malware 5.0 - Public Beta has arrived-пуснали са бета версия за тестване-просто който я има инсталирана трябва да сложи отметка за получаване на бета обновления :P

* New File Guard:
Instead of only scanning programs while they are executed Anti-Malware can now be configured to additionally scan files during all writing and reading operations. In this way malware-downloads will be detected before they become active.

* Complete x64 and Windows 7 support:
As one of the very first Anti-virus products Anti-Malware 5.0 offers an entirely working behavior analysis for x64 systems - without any limitations. New Windows 7 fuctions are supported as well.

* Simplified User Interface:
Anti-Malware 5.0 now looks a lot more tidy without losing substantial features. The scanner is integrated into the main window to reduce starting time. Dozens of detail improvements simplify and accelerate the usage of the software.

* New game-mode:
With just one mouse click you may switch to the game-mode, which disables all alarm windows and other popups while you are enjoying a game in full screen mode.

* Improved self-protection:
Therewith it is impossible that malware manipulates or deactivates your security tool.

* Improved cleaning:
All found infections can be deleted safely without harming the system stability.

* Ressources-optimization:
Anti-Malware 5.0 needs significantly less RAM during normal guard usage. Usually about 75% less, which means between 5 and 20 MB only.
  • 1 месец по-късно...

Някой потребител беше споменал в темата за тестването на проби, че името на a-squared се сменя. Там не беше подходящото място, но аз сега накратко ще спомена някои неща.

Преди 40 минути получих бюлетина с новини от Emsisoft, в който се споменават някои важни неща. Новата версия 5.0 ще се появи много скоро, но не споменават конкретна дата. Основните промени според тях са: подобрение на x64 битовата поддръжка, нов File Guard и някои по-малки промени, които засягат структурата на програмата.

Другото важно нещо е, че вече програмата няма да носи името a-squared Anti-Malware, а Emsisoft Anti-Malware . Разбира се, те изтъкват няколко причини поради, които се прави това преименуване:

• Твърде много хора, които не говорят английски език, имат проблем с произношението на думата: a-squared
  • Макар че, името е уникално, то с нищо не подсказвало за характера на програмата
  • Цялото име на продукта било дълго и объркващо

Причините ми се струват глупави, а и това нещо се обмисля внимателно още при кръщаването на някоя програма, но както и да е. На мен не ми пречи, пък и новото мисля, че е по-добрият вариант.

Налага ми се да тръгвам за едно много неприятно място и нямам време да допиша останалото, но ако някой се интересува по-късно ще допиша останало. Добър вариант е за тези, които се интересуват да се абонират за техния бюлетин с новини, мисля че е ежемесечен.

• 2 седмици по-късно...

Мисля, че е време да се смени името на темата, тъй като програмата, за която става дума вече е с ново име.:yanim:) Emsisoft Anti-Malware http://www.emsisoft.com/en/ В момента тече и публично бета тестване на версия 5. http://support.emsisoft.com/topic/1432-a-squared-anti-malware-5-0-public-beta-has-arrived/

• Автор

Emsisoft Anti-Malware 4.5 вече не се активира за година с купон-код от ноемврийската промоакция миналата година. Вероятно е имало срок, който е изтекъл. Акаунтите ми при тях за a-squared и Mamutu вероятно също ще трябва да се актуализират или може-би ще работят при ползване на старите инсталационни файлове.

Emsisoft Anti-Malware 4.5 вече не се активира за година с купон-код от ноемврийската промоакция миналата година. Вероятно е имало срок, който е изтекъл. Акаунтите ми при тях за a-squared и Mamutu вероятно също ще трябва да се актуализират или може-би ще работят при ползване на старите инсталационни файлове.

Моят е активиран навреме и в момента го ползвам.Валиден е до ноември 2010.:yanim:

Публикувано изображение

Между другото, прави ми впечатление, че са ''полирали'' програмата много добре.Вече ги няма бъгчетата, които чат-пат ме тормозеха по-рано.Дори са оправили графичния бъг на скенера, който показваше винаги 100%, дори да е започнало току що сканирането.Не смея да ъпдейтна до версия 5, независимо, че има такава опция в програмата, защото тази се държи страхотно.:))

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Специална промоция има за България.50% отстъпка или крайна цена 20 щатски долара за годишен лиценз.Офертата е супер, според мен.:()

Публикувано изображение

http://www.emsisoft.com/en/

Дори има вариант да си плащаш по 6 долара тримесечни лицензи, егати.:))

Публикувано изображение

Айде и аз влизам в тестовете...вчера я сложих и я регистрирах за 30 дена.

Пратих им около 10-тина FPs от карантината и определено си има трески за дялане...аз и посочвам Back to quarantine...а става едно бяло поле и нищо не се случва. Трябва да цъкам временно на друга секция и чак след това да натисна пак quarantine за да им отвори секцията, както трябва.

Когато почна да чисти, заби на един намерен файл от папките с временно съдържание. Не съм почиствал temp папките за да се омота, че се опитва да чисти несъществуващ файл.

Лошото е, че не запази лог за този краш. Няма и информация в Control Panel\System and Security\Action Center\Reliability Monitor за да докладвам за този проблем.

Иначе като цяло ми хареса. Лека и ефективна. Малко ме дразни блокирането на hosts записи...почти всеки втори сайт се опитва да блокира...Еми това е засега от мен.

Ако излезне някоя промоцийка свиркайте. Мерси ! :)

Айде и аз влизам в тестовете...вчера я сложих и я регистрирах за 30 дена.

Пратих им около 10-тина FPs от карантината и определено си има трески за дялане...аз и посочвам Back to quarantine...а става едно бяло поле и нищо не се случва. Трябва да цъкам временно на друга секция и чак след това да натисна пак quarantine за да им отвори секцията, както трябва.

Когато почна да чисти, заби на един намерен файл от папките с временно съдържание. Не съм почиствал temp папките за да се омота, че се опитва да чисти несъществуващ файл.

Лошото е, че не запази лог за този краш. Няма и информация в Control Panel\System and Security\Action Center\Reliability Monitor за да докладвам за този проблем.

Иначе като цяло ми хареса. Лека и ефективна. Малко ме дразни блокирането на hosts записи...почти всеки втори сайт се опитва да блокира...Еми това е засега от мен.

Ако излезне някоя промоцийка свиркайте. Мерси ! :yanim:

При мен подобен проблем с пращане на файлове отсъства.Имай предвид, че се опитах да й добавя различни firewalls, но не се спогажда лесно с никоя.Да не би от там да ти идват проблемите? Мисля, че с PC Tools FW+ проработи, но я махнах.Откакто съм я инсталирал, а това са няколко дни вече, това са ми блокираните хостове:

Публикувано изображение

Много рядко ме тормози с подобни въпроси(от онзи ден не ми се е случвало да пита), а аз си подбирам кое да блокирам и кое не.;)

• Автор

a-squared Anti-Malware се сработва отлично и може-би най-добре с Online Armor Free. С Online Armor Premium e по-тромава комбинацията. И двете решения са сродни на Online Armor++.

При мен подобен проблем с пращане на файлове отсъства.Имай предвид, че се опитах да й добавя различни firewalls, но не се спогажда лесно с никоя.Да не би от там да ти идват проблемите? Мисля, че с PC Tools FW+ проработи, но я махнах.Откакто съм я инсталирал, а това са няколко дни вече, това са ми блокираните хостове:

Публикувано изображение

Много рядко ме тормози с подобни въпроси(от онзи ден не ми се е случвало да пита), а аз си подбирам кое да блокирам и кое не.:yanim:

Аз нямам проблем с пращането на файлове...Те си се пращат, но като цъкна отдолу на линка "back to quarantine" или нещо от сорта за да пратя друг файл и се получава един празен диалогов прозорец...след като мина на друга категория (например SCAN) и след това отново натисна Quarantine се оправя.

А и аз нямам друга стена освен Windows-ската. По-скоро май все още не е НАПЪЛНО готова за x64...

a-squared Anti-Malware се сработва отлично и може-би най-добре с Online Armor Free. С Online Armor Premium e по-тромава комбинацията. И двете решения са сродни на Online Armor++.

Извинявай, но не съм съгласен.В OA++ използват единствено антивирусния енджин, а тук имаме IDS, Web guard, behavior blocker и въобще не е същото, ако добавим и OA към тази комбинация, защото и тя не е ''чиста стена''.

Аз нямам проблем с пращането на файлове...Те си се пращат, но като цъкна отдолу на линка "back to quarantine" или нещо от сорта за да пратя друг файл и се получава един празен диалогов прозорец...след като мина на друга категория (например SCAN) и след това отново натисна Quarantine се оправя.

А и аз нямам друга стена освен Windows-ската. По-скоро май все още не е НАПЪЛНО готова за x64...

Да, пише го и във форума им.Едва във версия 5 е добавена пълна поддръжка на 64 бита.Ако отметнеш тук->

Публикувано изображение

и после ъпдейтнеш, ще се инсталира автоматично последната бета на 5 версия.Пробвай и кажи как е.Поне аз бих на твое място.:yanim:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.