Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Progres предполагам че си проверил за драйвъри, ъпдейт на индекса, настройки на представянето и т.н.

Видеото е интелско вградено 350мб. В сайта на интел драйверите са с 1 месец по-стари. Явно 7 ползва някакви бета версии.

Какво имаш предвид под "ъпдейт на индекса, настройки на представянето и т.н."?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Този релийз е първият при който работи рейтинга.

picdecstop1111of1.th.jpg

Видеото е интелско вградено 350мб. В сайта на интел драйверите са с 1 месец по-стари. Явно 7 ползва някакви бета версии.

Какво имаш предвид под "ъпдейт на индекса, настройки на представянето и т.н."?

имах предвид снимката в горното мнение, както и performance настройките, но с такова видео заеби братче да се държи прилично - още повече с оптимизирани драйвъри

Не съм съгласен. Виста е по-тежка и направо хвърчи. sad.gif

/едит

btw Моя рейтинг е по-добър от този на шота...

Интересна работа. От 3 часа лаптопа работи на батерия и сега гледам аерото и тука хвърчи. Странна работа... Тва изцяло са бъгове из видеодрайвера според мен.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

• Автор
Този релийз е първият при който работи рейтинга.

Горното НЕ Е ВЯРНО !!! :)

Виж третия ми пост на 24.11.2008г. в 15:33ч. :idea:

П.П. Ето как изглежда:

По-точно - изглеждаше. :scared:

Другари и другарки!!!Скъпи Колеги!!!

Защо това чудо почна изведнъж да кльопа РАМ като за световно!Гледам и не вярвам на очите си!!Вчера всичко си беше О.К,при точен брой процеси като вчера ми взима с 25% повече РАМ!

Второ което ми прави впечатление,с пускането на КИС 2009- определено скоростта на работа се забавява осезаемо.Трето-Лисата ми нещо се мъчи с 7-цата,на няколко пъти крашва и трудно възстановява.Последното-при опит за промяна на памет-задавам му като на Вистата X1.5,давам SET,след което при О.К операцията замръзва-отчита се и праща грешката за справка при чичо ми Бил и до там-замръзналия джам си остава,та трябва да ресвам!!Иначе-готина е все пак е Бета,но тия бъгове ме ядосват!

P.S.-Не всичките ми гаджети бацат-неправилно се показват на екрана-това ми мези на проблем с видео-драйвърите!!Не че моята NVidia е последен писък на техниката,но под Вистата си беше екстра!!!

Другари и другарки!!!Скъпи Колеги!!!

Защо това чудо почна изведнъж да кльопа РАМ като за световно!Гледам и не вярвам на очите си!!Вчера всичко си беше О.К,при точен брой процеси като вчера ми взима с 25% повече РАМ!

Второ което ми прави впечатление,с пускането на КИС 2009- определено скоростта на работа се забавява осезаемо.Трето-Лисата ми нещо се мъчи с 7-цата,на няколко пъти крашва и трудно възстановява.Последното-при опит за промяна на памет-задавам му като на Вистата X1.5,давам SET,след което при О.К операцията замръзва-отчита се и праща грешката за справка при чичо ми Бил и до там-замръзналия джам си остава,та трябва да ресвам!!Иначе-готина е все пак е Бета,но тия бъгове ме ядосват!

P.S.-Не всичките ми гаджети бацат-неправилно се показват на екрана-това ми мези на проблем с видео-драйвърите!!Не че моята NVidia е последен писък на техниката,но под Вистата си беше екстра!!!

Да не би да ползваш wmp? И аз забелязах "теч" на рам при него..

Да не би да ползваш wmp? И аз забелязах "теч" на рам при него..

Здрасти колега!!!Да- ползвам само него всъщност-ама чичо ми Бил явно се олял -може ли да кльопа толкова РАМ това чудо!!!!Явно ще се минава на друго!Смешното е,че умишлено не слагах други джаджи именно от презункцията да не товаря системата откъм памет,че ми е кът laugh.gif Здравата се разхождам и за сега други проблеми при мен няма!!!А...какви кодеци да му бутам на това творение!!!!Въобще някой лепвал ли е някой пакет?Ако да-да сподели!!!!

Здрасти колега!!!Да- ползвам само него всъщност-ама чичо ми Бил явно се олял -може ли да кльопа толкова РАМ това чудо!!!!Явно ще се минава на друго!Смешното е,че умишлено не слагах други джаджи именно от презункцията да не товаря системата откъм памет,че ми е кът laugh.gif Здравата се разхождам и за сега други проблеми при мен няма!!!А...какви кодеци да му бутам на това творение!!!!Въобще някой лепвал ли е някой пакет?Ако да-да сподели!!!!

Аз сложих klite но directvobsub нещо не сработва. За сметка на това стандартния ffdshow в комбинация с wmpc с малка настройка върши същата работа...

Моята стратегия е точно обратна на твоята. Избягвам да ползвам "вградените" приложения на уиндоус, които според мен са доста недъгави все още, и нямам проблеми. Единствената ми грижа е че Нокиа ПС суит и функционалните бутони не работят, но не е болка.. :)

WMP и СССР, перфектна комбинация, рамта е е евтина.

Да си споделя и аз перипетиите с Windows 7

Никакви проблеми при инсталирането, като изключим това, че ме набута в странна резолюция веднага след стартирането, с друго някакви особени проблеми не съм имала. Драйверите за видеото ме измъчиха, но в крайна сметка успях да се справя и с това. То да не забравяме, че Window 7 все още си е бета, драйверите за Ати също са бета и като се съберат няколко бети става...много забавно. Та значи при мен сработи с метода на безумното рестартиране. Три пъти преинсталирах драйверите и поне 5-6 пъти имаше рестарт на системата. Стана чудото и ето, че след последният рестарт, взеха че проработиха.

При мен обаче нито един гаджет не иска да работи, то не е болка за умиране, понеже аз тези джаджи по принцип не ги ползвам.

А и за кодеците, аз си ползвам на Вистата ffdshow без никакви ядове, но тук не искаха да проработят. Но и това го отдавам на факта, че е бета версия и все още се тества. И рам не ми яде особено.

В общи линии ми харесва, отдавна не бях ползвала windows, но да си призная този с удоволствие ще го ползвам. cool.gif

При мен в общи линии главният проблем е, че драйверът на Creative за X-Fi така и не подкарва 3D звук за стерео аудио. Настойките си ги има в Creative Audio Console, но никаква полза от тях. Драйверът е за Vista, но не знам да има революционни промени от към звука в Win 7 както беше при XP->Vista!?

Радостното за мен е, че Media Center-a вече показва качествени обложки и в папките с музика не прави файлчета от сорта AlbumArtCover.jpg и други измишльотини laugh.gif

Това с резолюциите мен ме подпука от самото начало и след всеки рестарт ме кара да вия към луната,защото трябва да си играя ръчно да оправям екрана!С Вистата бях на 1280-768 и всичко си беше идеално.Сега ме прехвърли на препоръчителна 1280-1024 ,но съм принуден да увелича размера на шрифта на 125%,защото иначе не се скива добре!!!!Вярно е ,че и монитора ми е старичък LG Flatron 785 FT,17 инча,CRT-ама е много тъпо това и каквото и да опитвам пасианса не се подрежда и това е!!!!А дано стане някое вълшебство и тая работа се доизкосури!За гаджетите споменах-някой бацат,други не и това може и от резолюциите да е!!!!Инсталират се ,но не се проектират сякаш на самия монитор!!!

а аз ли не мога да я намеря таз бета на Ати или са затрили линка? помня че съм го виждал случайно

дали не е време за пред-новогодишно шампанско: имаме си "женска" в темата ураааа :):cheers::yanim:

а аз ли не мога да я намеря таз бета на Ати или са затрили линка? помня че съм го виждал случайно

дали не е време за пред-новогодишно шампанско: имаме си "женска" в темата ураааа :):cheers::yanim:

А,а,а, едва ли Aquaris-така ти се струва от шампанското!!Какво ще прави една жена сред нашето общество от грубияни,простаци и крадци на софтуер-щото сите сме си точно такива гамени!!!! :clap:cool.gif:)

А бедния ми чичо Бил бачка ли,бачка! :wors:

Редактирано от stashek (преглед на промените)

При мен обаче нито един гаджет не иска да работи, то не е болка за умиране, понеже аз тези джаджи по принцип не ги ползвам.

А и за кодеците, аз си ползвам на Вистата ffdshow без никакви ядове, но тук не искаха да проработят. Но и това го отдавам на факта, че е бета версия и все още се тества.

Хмм,при мен няма никъкви проблеми с кодеците(K-Lite Mega Codec Pack 4.3.4) и Гаджетите:post-43839-1230606755_thumb.jpgpost-43839-1230606746_thumb.jpg

Аз пък си карам с 8.12 драйверите за Vista и нямам никакъв проблем с тях под Windows 7 build 7000

и по принцип не и трябвало да имаш сериозни проблеми - все пак тук не е като виста->хр и новопоявилия се WDM

но оптимизираните драйвъри са си оптимизирани драйвъри

NVidia-a разпознава ОS като Windows XP,по същия начин се държи и TuneUp Utolities!!!!Странно!!!! ;)

дали не е време за пред-новогодишно шампанско: имаме си "женска" в темата ураааа :wors::idea::yanim:

Нека внесем малко свежест с женско присъствие cool.gif

Аз така и не успях да ги накарам гаджетите да проработят. Нито ми тръгнаха кодеците. Довечера ще се позанимавам с това.

По принцип за аудио плейър ползвам foobar2000 а за видео плейър VLC - няма проблем с кодеци, субтитри, поддръжка на кирилица.

Редактирано от rouzy (преглед на промените)

Photo Gallery,Windows Mail,Windows Movie Maker -няма да се радваме на техното присъствие според чичо ми Бил.Техни заместители ще могат да се теглят по-късно от сайта на Майкрософт, ама какво ще бъде не се знае!Поразтърсих се и намерих някакъв Активатор,който обаче ми мези на stop timer,най малкото защото статуса ми стана Not Available,ако някой разбирач иска да му хвърли едно око да ми драсне през ЛС!!!!При мен Медиа Центъра много трудно отваря снимки и музика,а звука почна да пращи като радиостанция от 2-та Световна!

По принцип гаджетите не работят ако е изключен User Account Control. Не знам каква е логиката на MS, но сам се уверих в това ;)

По принцип гаджетите не работят ако е изключен User Account Control. Не знам каква е логиката на MS, но сам се уверих в това :wub:

Благодаря за инфото!

Аз наистина съм изключила User Account Control, но сега като го включих и си тръгнаха нормално.

Странно наистина и аз не виждам каква е логиката...:question:

stashek, спокойно - не си сам в трагедията с пращенето на звука през медия центъра.

Обаче аз съм оптимист - ще си фикснат бъговете. laugh.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.