Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Който иска да премахне досадният воден знак да

заповяда: http://www.mediafire.com/?3xwy5iheyq2

Рестарт след операцията, не е нужно да ми благодарите. cool.gif

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Към края на лятото или в началото на другата година(най-вероятно е второто като ги знам тея от Microsoft)

Има достатъчно време да го направят по-бавен, по-тежък и по-бъгав...

Според мен оптимизацията е добра перспектива. Особено minwin...

btw Има ли някой който го е пробвал на преносим компютър. Как е хардуерната поддръжка?

Струва ми се,че това ИНФОтук трябва да прочетете колеги!Иначе и мен ме сърбят ръцете да го пробвам

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Струва ми се,че това ИНФОтук трябва да прочетете колеги!Иначе и мен ме сърбят ръцете да го пробвам

И?

Dell XPS M1530

CPU:Intel Core 2 Duo T9300 2.5Ghz 6MB cache

HDD:250GB 5400rpm

Chipset:Intel Crestline-PM PM965

Video:nVidia GeForce 8600 GT 256 RAM

RAM: 4GB DDR2 667

С Vista Home Basic съм и от единия дял си Шринк-нах 25ГБ и там качих Уин-а.Върви перфектно.Абсолютно никъкви проблеми с драйверите.И Wi Fi и Bluetooth всичко си качи сам.

Dell XPS M1530

CPU:Intel Core 2 Duo T9300 2.5Ghz 6MB cache

HDD:250GB 5400rpm

Chipset:Intel Crestline-PM PM965

Video:nVidia GeForce 8600 GT 256 RAM

RAM: 4GB DDR2 667

С Vista Home Basic съм и от единия дял си Шринк-нах 25ГБ и там качих Уин-а.Върви перфектно.Абсолютно никъкви проблеми с драйверите.И Wi Fi и Bluetooth всичко си качи сам.

Интересува ме дали имаш Robson/turbo memory/, и ако да, дали Windows 7 си намери драйверите за него ?

Интересува ме дали имаш Robson/turbo memory/, и ако да, дали Windows 7 си намери драйверите за него ?

Имам и всичко е наред.За момента единствено при опит за инсталиране на Даемон Туулс моментално излиза съобщение,че това е софтуер с открита несъвместимост.Засега не успява да намери ссам решение...

bitaljus,Качил съм К-Lite Mega Codec Pack 4.3.4 и BsPlayer Pro.v2.28.964

post-43839-1228956441_thumb.jpgpost-43839-1228956448_thumb.jpg

Редактирано от BrutalMan (преглед на промените)

Случайно някой да е правил опит да го инсталира във виртуална машина?

Не случайно не съм опитвал да го инталирам на виртуална машина, защото доляма степен от смисала се губи.Тая бета е най-вече да се накефиш на новия таскбар с аеро ефекта и да видищ колко е лек тоя Windows спрямо Vista на твоя комп с собствените си очи.

абе то става

ама както каза, се губи ефекта

виртуала не може да ти предостави хардуеър който да поддържа аеро+новия таскбар

поне майкрософтската не може

Да, става - пробвам го с VirtualBox (512MB RAM, 15GB HDD).

Липсата на разни гъзарийки, като aero-то, не е болка за умиране. Засега не мога да подкарам net-а и audio-то.

Стартира по-малко процеси и заема по-малко RAM от Vista (като цяло щади повече паметта от нея). Усещам го като малко по-лека и оптимизирана Vista. Има и няколко нови възможности - предлага функции като при MacOS (и други десктоп среди), както и множество малки промени по интерфейса (не мога да твърдя, че всички са удобни).

Ако целта ти не е да се радваш на шаренийки, може спокойно да го пробваш във виртуална машина.

Някой може ли да обясни защо прави допълнителен малък дял в началото на диска?

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Някой може ли да обясни защо прави допълнителен малък дял в началото на диска?

При мен не ми е правило при инсталацията друг дял освен тоя на който е самия Windows 7. Ама аз го инсталирах като втора OS след Vista и е на последния ми дял дето се води Logical Drive a не Primary Drive както е Vista ми на първия дял.

Като с вързани ръце съм без интернет, с тоя Windows 7. Какво ли не правих, но така и не можах да си направя PPPoE връзка. Излиза ми все една и съща грешка - 651. Интересното е, че локалната мрежа съществува, но не мога да се свържа с доставчика на интернет. Говорих и с тях, но първото нещо дето ми казаха бе, дали имам драйвери за лан картата. Мисля, че трябва да са вградени в тоя Windows, или греша? Някой да има идеи, къде може да е проблема? Опитах се да инсталирам и последните драйвери на NVIDIA за 32 bit Vista, но запецнаха по средата. Преди това подобно нещо се случи, като се опитах да инсталирам други драйвери от диска на дъното ми, но след втория опит, успях. Май се отказах вече от тоя Windows, защото без интернет не мога да правя нищо с него.

@trosho

NAT или.../

@bildera_

дори и да са вградени моя съвет лично е да свалите драйвъри от сайта на производителя - ако не версия за Уин7, то поне за виста - и това важи за всичката железария по машината; не се доверявайте сляпо на пакетите който предлагат редмъндските сървъри

провери ли дали nVidia не са изкарали бета за уин7? при ати ми се мяркаше в един момент такъв пакет - вече може и да го няма

а мен единственото което ме спира да отделя гъбки за уина е че е зза ограничен период

Net-ът във VirtualBox се подкарва, като се използва VBoxGuestAdditions.iso от директорията на програмата. Настройката за Network Adapter е "PCnet-Fast III (NAT). За audio-то още не съм намерил решение.

Ето и един screenshot веднага след стартиране. Заетата памет е при орязани System Restore, индексиране, няколко services, без антивирусна защита, без допълнителна защитна стена, без инсталиран софтуер.

@bildera_, ето малко допълнителна информация за настройките на VirtualBox.

Host-ът е с WindowsXP SP3, Pentium IV/3GHz, 1GB RAM (стара щайга :) ).

Настройките за Guest OS-а са показани на тези снимки - 1, 2, 3, 4.

@BrutalMan, audio-то го подкарах като инсталирах драйвери за Realtek AC'97 Audio. Решението е било пред очите ми, ама докато се сетя, че настройката на VirtualBox за Audio Controller e "ICH AC97", голяма чуденка падна :) .

Според мен със сигурност ще е по-успешна от Вистата... Стига да не умажат работата след RC-то.

Ами Microsoft нямат друга възможност. Принудени са да го направят не само от потребителите и от алтернативните ОС-и, но и от състоянието на пазара.

Тенденцията е към намаляване на продажбите на бързи и скъпи компютърни системи за сметка на бум в продажбите на евтини и по-маломощни системи от рода на ЕееPC, Eee Box, Eee TOP.

A при тях Vista няма никакви шансове. Според мен затова са и тези напъни за оптимизация и олекотяване. Ако отново стъпят на криво и направят издънката с Vista, не ги чака нищо добро.

офф-топик: защо ли ми се струва че прогресът върви назад? през 80-90те години на миналия век, брокерите и разни други екземпляри разполагаха с подобни "преносими(за тогавашните условия) компютри"

може би остарявам......?

офф-топик: защо ли ми се струва че прогресът върви назад? през 80-90те години на миналия век, брокерите и разни други екземпляри разполагаха с подобни "преносими(за тогавашните условия) компютри"

може би остарявам......?

Идеята за тези устройства може да не е нова - виж Apple iBook G3 и Apple iMac G3. Само че ASUS я доразвиват като ги правят още по-миниатюрни и по-евтини.

ахах тези любими филмови герой....

MS си навират колчето в **** с Win 7. Толкова обещания и накрая какво получаваме. Windows 7 based on Vista . С една дума видяха ,че Vista-та се оказа непечеливша и за да не разочароват напълно верните си фенове вкараха малко интрига с Windows 7- революционната OS, и ефекта WOW не закъсня :) .

Сега ще поддържат успоредно близнаците Vista и Win7 . Пак добре ,че се учат до някаква степен от грешките си.

Net-ът във VirtualBox се подкарва, като се използва VBoxGuestAdditions.iso от директорията на програмата. Настройката за Network Adapter е "PCnet-Fast III (NAT). За audio-то още не съм намерил решение.

Ако не те затруднява, били дал някакъв скрийншот ?

на прима виста: от mSDN, ако въобще са го пуснали там

иначе търсиш по тракерите

схванал си вярвам че бетата с означение PDC е старата

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.